1923

Μάκης Μηνδρινός

Το Κύπελλο, ο Μπιέλσα και τα αουτσάιντερ  

Χαιρετώ! Ωραία πραγματάκια έγιναν μεσοβδόμαδα στην Αγγλία, τόσο αγωνιστικά όσο και μη. Τα του Κυπέλλου τα είδατε, πολλοί είχατε παίξει κιόλας. Επιβεβαιώθηκε ακόμα και σ’ αυτό το μικρό δείγμα των 4 αγώνων ότι ο φετινός 3ος γύρος του Κυπέλλου, ήταν αυτός που μάθαμε από μικροί, ο γύρος των εκπλήξεων!

Τέσσερις ήταν οι επαναληπτικοί, κανένα από τα φαβορί (φαβορί πάντα με βάση τις αποδόσεις) δεν επιβεβαιώθηκε! Η Νιουκάστλ (που ήταν αουτσάιντερ στην Μπλάκμπερν) πέρασε έστω και στην παράταση.

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ πέρασε από το Λούτον. Η Σριούσμπερι έκανε… επική ανατροπή στο Στόουκ. Και η Ντέρμπι για δεύτερη φορά κόντρα στη Σαουθάμπτον έμεινε πίσω 2-0 και ισοφάρισε! Και πέρασε στα πέναλτι… Ωραία πράγματα, εγγλέζικα!

Ακόμα πιο ενδιαφέροντα όμως ήταν αυτά που διαβάσαμε, ακούσαμε και είδαμε το βραδάκι της Τετάρτης, στη συνέντευξη Τύπου του Μπιέλσα.

Θα μου επιτρέψετε να σταθούμε λίγο παραπάνω στα όσα έγιναν γιατί αφενός δεν τα συναντάμε συχνά στην Αγγλία, αφετέρου το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας δεν είναι για πάρα πολλές αναλύσεις.

Όλα, λοιπόν, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Μαρσέλο Μπιέλσα, προπονητής της Λιντς, έστειλε έναν συνεργάτη του να παρακολουθήσει μια προπόνηση της Ντέρμπι, ενόψει του Λιντς – Ντέρμπι (2-0) της προηγούμενης Παρασκευής.

Ακολούθησε ένας μικρός χαμός. Ο προπονητής της Ντέρμπι θεώρησε unfair την συγκεκριμένη ενέργεια του Μπιέλσα, το θέμα πήρε διαστάσεις και οι Αγγλοι άλλο που δεν θέλουν! Φάνηκε να ηρεμούν τα πνεύματα μόλις ο Μπιέλσα απολογήθηκε μετά το ματς, λέγοντας όμως ότι αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει.

Το θέμα, όμως, παρέμενε σε πρώτο πλάνο, τις προηγούμενες μέρες όλοι ασχολούνταν με τον Μπιέλσα.

Ανακοίνωσε, λοιπόν, έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (ενώ την Πέμπτη υπήρχε η προγραμματισμένη ενόψει του αγώνα με την Στόουκ που ακολουθεί). Λίγες ώρες πριν από τη συνέντευξη υπήρξε πολύ έντονη φημολογία ότι ο Μπιέλσα θα παρατούσε την πρωτοπόρο Λιντς και θα υπέβαλλε την παραίτησή του.

Καμία σχέση! Το αντίθετο… Ο Μπιέλσα μπήκε στην αίθουσα, κάθισε και ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Επειδή η αυριανή συνέντευξη Τύπου είναι για το ματς με τη Στόουκ και πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι, ήθελα να ξεκαθαρίσουμε σήμερα την υπόθεση με τον… κατάσκοπο».

Την έριξε την ακυρούμπα του στους δημοσιογράφους και λίγο μετά ξεκίνησε το… γλέντι!

Απολογήθηκε για την αναστάτωση που προκλήθηκε, όμως από την άλλη ξεκαθάρισε ότι αφενός δεν υπάρχει κάποιος νόμος που του το απαγορεύει, αφετέρου είναι κάτι που κάνει σε όλη του την καριέρα. «Ξέρω ότι μπορεί να έκανα κάτι που σε πολλούς δεν φαίνεται σωστό και όντως έτσι μπορεί να είναι, όμως γίνεται για συγκεκριμένους λόγους και γίνεται κόντρα σε όλες τις ομάδες σε όλη μου την καριέρα», είπε.

Και κάπου εκεί άρχισαν να ανάβουν οι προτζέκτορες και να βγαίνουν τα εξελόχαρτα και τα powerpoint. Βουαλά! Σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να αποδεικνύει ότι γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια όχι μόνο για όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος (συστήματα, τρόποι παιχνιδιού, κ.λπ.) αλλά και για όλους τους παίκτες της Τσάμπιονσιπ! «Όπως βλέπετε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα λεπτά έχει παίξει ο κάθε παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις.

Αυτός, για παράδειγμα, έχει αγωνιστεί 1.772 λεπτά ως αριστερός μπακ και 70 λεπτά ως εξτρέμ», είπε.

«Ντρέπομαι λίγο για όλα αυτά που σας παρουσιάζω αυτή τη στιγμή αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι κάνουμε μια πολύ επαγγελματική δουλειά. Υπάρχουν 20 άνθρωποι που ασχολούνται μόνο με αυτό. Ξέρω ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνεται, αλλά νιώθω ένοχος αν δεν δουλέψω με την κάθε λεπτομέρεια.

Εδώ βλέπετε τα 51 παιχνίδια της Ντέρμπι από τη σεζόν 2018-19. Η ανάλυση του κάθε αγώνα παίρνει 4 ώρες. Δεν τη μάθαμε τη Ντέρμπι από την… κατασκοπεία μιας προπόνησης!».

Οι Αγγλοι «παγωτό»! Κοιτούσαν ο ένας τον άλλον μη μπορώντας να πιστέψουν όλα αυτά που βλέπουν. Ο Μπιέλσα είναι αναμφίβολα μία από τις μεγαλύτερες μορφές που έχουν περάσει από τους πάγκους τα την τελευταία 20ετία.

Περίεργος, ιδιόρρυθμος, με κολλήματα, αλλά φυσικά και πολύ ικανός. Στην αρχή της σεζόν δεν ήμουν σίγουρος ότι θα αντέξει στην Τσάμπιονσιπ και ότι θα τον αντέξει η Τσάμπιονσιπ, παρ’ όλα αυτά το πηγαίνει καλά. Χωρίς μάλιστα να έχει κάποιο τρελό ρόστερ. Το αν θα είναι επιτυχημένος θα κριθεί σε λίγους μήνες. Το σίγουρο είναι ότι με την πάρτη του δεν βαριέσαι ποτέ!

Ατάκες…

* «Μπορεί να μην ξέρω να μιλήσω αγγλικά, αλλά ξέρω να μιλήσω με λεπτομέρειες και για τις 24 ομάδες της Τσάμπιονσιπ».

* «Δεν χρειάζεται να πάω σε μια προπόνηση για να μάθω έναν αντίπαλο. Και γιατί το κάνω; Επειδή δεν είναι κόντρα στους κανόνες και επειδή δεν ήξερα ότι θα προκαλέσω τέτοια αναστάτωση. Και είναι και ένας τρόπος για να καταπολεμώ το άγχος μου πριν τα ματς».

* «Γιατί κάθομαι τώρα και σας αναλύω όλα αυτά; Γιατί πιστεύω πως αν δεν το έκανα δεν θα με πιστεύατε ότι τα κάνω όλα αυτά! Ηθελα να σας δείξω με τον καλύτερο τρόπο ότι λέω την αλήθεια».

* «Όταν ήμουν προπονητής στη Μπιλμπάο χάσαμε 3-0 στον τελικό Κυπέλλου από την Μπαρτσελόνα. Ανέλυσα μετά το ματς όλες αυτές τις πληροφορίες που βλέπετε κι εσείς τώρα. Ο Πεπ μου είτε ότι ξέρω καλύτερα την Μπαρτσελόνα από εκείνον! Τι να το κάνω όμως… Είχαμε φάει 3 γκολ!».

Αυτά με τον Μπιέλσα. Πάμε στα στοιχηματικά. Προανήγγειλα ήδη ότι το πρόγραμμα δεν βγάζει πολλά ματς για πρώτη διαλογή.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις καλές. Μια παρένθεση: οι μεταγραφές είναι σε εξέλιξη και ειδικά στις μικρές κατηγορίες γίνεται χαμούλης, πολλές ομάδες μπήκαν με τα… χίλια και ήδη έχουν αποκτήσει αρκετούς παίκτες. Συν ότι υπάρχουν και αλλαγές προπονητών σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες (μ’ άρεσε που ο Ο’Νιλ επέστρεψε στα αγγλικά γήπεδα, ανέλαβε τη Νότιγχαμ).

Πρέμιερ Λιγκ

Μπόρνμουθ – Γουέστ Χαμ η φόρμα λέει διπλό. Οι δύο ομάδες είναι σε εντελώς ανάποδο μομέντουμ: η Μπόρνμουθ στα 10 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις έχει 8 ήττες και κέρδισε μόνο την Μπράιτον. Στην άμυνα θυμίζει την περσινή και την προπέρσινη ομάδα, που έτρωγε γκολ με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο.

Ακόμα και στην έδρα της έχει γίνει πλέον πολύ ευάλωτη, στα 4 τελευταία έφαγε 10 γκολ: 4 από Λίβερπουλ, 3 από Γουότφορντ και 3 από Μπράιτον στο Κύπελλο.

Ο Πελεγκρίνι, από την άλλη, την έχει βρει την άκρη στη Γουέστ Χαμ. Μεγάλη νίκη στο λονδρέζικο με την Αρσεναλ, όπου επιβεβαίωσε ότι έχει στρίψει. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα την επηρεάσει η ιστορία με τον Αρναούτοβιτς, ξέρω όμως ότι αγωνιστικά είναι στην καλύτερή της φάση.

Και εκτός έδρας παίζει ακόμα καλύτερα. Αν εξαιρέσουμε την ήττα από την Μπέρνλι (2-0), στις 6 προηγούμενες εξόδους της έχει 3 νίκες και δύο ισοπαλίες. Στο 3,00 το διπλό, ο καθένας αποφασίζει αν του κάνει.

Τσάμπιονσιπ

Το αποψινό Νόριτς – Μπέρμιγχαμ νομίζω πως έχει θέμα. Είναι δύο ομάδες που τις έχουμε βρει μπροστά μας αρκετές φορές, σε άλλες μας δικαίωσαν σε άλλες όχι.

Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι τα εξής: η Νόριτς πήγε «τρένο» ως τα Χριστούγεννα, έκανε μια εντυπωσιακή πορεία για σχεδόν ένα δίμηνο. Και από ‘κει που… βολόδερνε στη μέση της βαθμολογίας, έχει φτάσει να διεκδικεί απευθείας άνοδο. Από την Boxing Day και μετά άρχισε να κάνει… νερά. Εβγαλε κούραση (λογικό, το ρόστερ της δεν είναι πολύ μεγάλο και οι αξιόπιστε εναλλακτικές λίγες), είχε πολλούς τραυματισμούς, η άμυνά της έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα αξιόπιστη.

Στα 5 τελευταία εντός δέχθηκε συνολικά 13 γκολ!

Η Μπέρμιγχαμ είναι κλασική ύπουλη ομάδα, ειδικά εκτός έδρας. Και ακόμα περισσότερο όταν έχει ο αντίπαλος τη μπάλα κι εκείνη χτυπάει στην κόντρα. Θεωρώ ότι έτσι θα πάει απόψε, να… κλέψει αποτέλεσμα. Αν πάει να παίξει στα ίσια, στο run ‘n gun παιχνίδι της Νόριτς, θα χάσει. Δεν έχει ούτε το υλικό, ούτε και έχει συνηθίσει να παίζει έτσι.

Στο 4,40 το διπλό, προφανώς μπορεί να καλυφθεί.

* Την Ντέρμπι την αναφέραμε κι άλλες φορές μετά από ματς Κυπέλλου ή Λιγκ Καπ. Ο Λάμπαρντ δίνει μεγάλη σημασία σ’ αυτές τις διοργανώσεις κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο μεσοβδόμαδο με τη Σαουθάμπτον, όπου ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή. Δεν είναι και λίγο να βρίσκεσαι δύο φορές πίσω με σκορ 2-0, να μη χάνεις καμία, και να προκρίνεσαι κιόλας στα πέναλτι! Εκανε μεγάλη προσπάθεια την Τετάρτη η Ντέρμπι, έπαιξε 120 λεπτά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα… προσγειωθεί ομάδα.

Η Ρέντινγκ προφανώς δεν είναι κάνα θηρίo, για την παραμονή της παλεύει, αλλά υπάρχει κάτι που δεν φαίνεται στους αριθμούς. Είναι φυσικά η αλλαγή προπονητή. Με τον Γκόμες η ομάδα εμφανίζει καλύτερο πρόσωπο και προέρχεται από την πρώτη νίκη της μετά από 10 ματς. Περιμένω ότι εκτός από αγωνιστικά θα είναι ανεβασμένη και ψυχολογικά μετά το 2-0 επί της Νότιγχαμ.

Στο 5,50 κυκλοφορεί το διπλό…

* Για το Μπλάκμπερν – Ιπσουιτς διαβάσατε ήδη στο editorial την ιστορία που έγραψε ο Βασίλης. Θα μείνω λίγο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, γιατί για τα υπόλοιπα απλή καταγραφή γεγονότων κάνουμε χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε τίποτα περισσότερο.

Αγωνιστικά, λοιπόν, ένα μείον για τη Μπλάκμπερν είναι ότι έπαιζε την Τρίτη Κύπελλο (αποκλείστηκε στην παράταση) και θα είναι πιο επιβαρυμένη από την αντίπαλό της. Από ‘κει και πέρα, όμως, δεν έχω άλλα πατήματα. Η Ιπσουιτς επιτέλους κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική, 1-0 τη Ρόδεραμ, έχουμε πει κατά καιρούς ότι είναι βελτιωμένη με τον Λάμπερτ στον πάγκο, όμως οι αδυναμίες της είναι ακόμα πολύ χτυπητές.

Δεν ξέρω αν οι μεταγραφές που κάνει θα βοηθήσουν τόσο ώστε να κάνει ένα καλό σερί και να αποφύγει το μοιραίο, αυτή τη στιγμή όμως δεν δείχνει ικανή. Θα μου πεις 5,75 είναι, θηριάκι. Δεν έχω αποφασίσει ειλικρινά!

Λιγκ 1

Αν και η Πίτερμπορο σε αρκετές περιπτώσεις που την πίστεψα φέτος εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών, «οφείλω» να την ξανασυζητήσω.

Όχι γιατί το εκτός έδρας παιχνίδι της με την πολύ ισχυρή εντός έδρας Λούτον είναι εύκολο, ίσα ίσα. Αλλά νομίζω ότι μαζεύονται αρκετά «γύρω γύρω», που κάνουν το 5άρι του διπλού (4,75 για την ακρίβεια) ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Καταρχάς, το έχουμε ξαναπεί, η Πίτερμπορο είναι ομάδα στη χειρότερη για πλέι οφ, στην καλύτερη για απευθείας άνοδο.

Αν δεν είχε τα σκαμπανεβάσματα θα ήταν ακόμα ψηλότερα. Από ‘κει και πέρα έδειξε να αντιδράει, με δύο νίκες στα τρία τελευταία και στο πιο πρόσφατο εκτός έκανε σπουδαίο διπλό στο Ακρινγκτον (0-4).

Από την άλλη, η Λούτον μετά την απομάκρυνση του προπονητή της μοιάζει λίγο σαστισμένη. Τρεις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, σε δύσκολα βέβαια ματς (Σάντερλαντ, Μπάρνσλεϊ, Γουόλσολ) και αποκλεισμός μεσοβδόμαδα από την Σέφιλντ Γουένσντεϊ (0-1) στο Κύπελλο.

Εντός έδρας ήττα που ήταν η πρώτη της για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις. Να κάνει δεύτερη σερί σε λίγες μέρες; Γιατί όχι; Σάμπως δεν έχει ξαναγίνει;

* Στο Πλίμουθ – Κόβεντρι, ο άσος είναι ελαφρύ αουτσάιντερ (2.80). Εκανε μεγάλη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική η Πλίμουθ στην έδρα της Σάουθεντ (3-2), πετυχαίνοντας δεύτερο σερί τρίποντο.

Και δείχνει γενικά ότι επιτέλους είναι σε θέση να κάνει ένα καλό σερί και να βγει από τη ζώνη υποβιβασμού. Η Κόβεντρι εκτός έδρας έχει 7 ήττες στα 8 τελευταία!

Λιγκ 2

Η Μάκλσφιλντ είναι δεδομένα καλύτερη σε σχέση με το ξεκίνημα της περιόδου. Και απέναντι στην Γκρίμσμπι επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ματς.

Εντός έδρας έτσι κι αλλιώς είναι πολύ καλή το τελευταίο διάστημα, με εξαίρεση ένα ματς με την Σουίντον, όπου έχασε στις καθυστερήσεις (1-2). Αύριο υποδέχεται την Ολνταμ, η οποία προσωπικά δεν μου αρέσει ιδιαίτερα, αλλά πρέπει να πω ότι είναι σε αρκετά καλή φάση τελευταία (υπενθυμίζω, απέκλεισε και τη Φούλαμ στο Κύπελλο) και οι υπηρεσιακοί προπονητές το πηγαίνουν καλά.

Αυτό, όμως, από το να είναι φαβορί του 2,15 σε εκτός έδρας ματς, έχει μια απόσταση. Στο 3.60 ο άσος, συζητιέται.

* Για τη Γέοβιλ έχω εκφραστεί αρκετές φορές, μπαζάκι είναι, ορθώς είναι οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Από τη στιγμή, λοιπόν, που αυτή η ομάδα, η οποία έχει τη χειρότερη έδρα του πρωταθλήματος (μόλις μία νίκη σε 13 ματς), δίνεται φαβορί του 2,15 κόντρα σε μια ομάδα με τον ίδιο στόχο (Νοτς Κάουντι), προφανώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Το ερώτημα βεβαίως είναι αν επιτέλους η Νοτς Κάουντι θα δείξει σημάδια ζωής. Εχει αναστήσει τον κάθε… πεθαμένο φέτος!

Νάσιοναλ

Από τις λίγες φορές φέτος που η Νάσιοναλ Λιγκ δεν βγάζει κάτι. Οσο η Ντάγκεναμ ήταν αουτσάιντερ το συζητούσα, τώρα που γύρισε καθαρό φαβορί δεν υπάρχει καμία αξία.

Βορράς/Νότος

Θα ξεκινήσω με το Νότο λέγοντας ότι η Μπίλερικεϊ άλλαξε προπονητή μετά το πολύ κακό σερί που έτρεξε το προηγούμενο διάστημα.

Επειδή έχει καλό υλικό, η λογική λέει ότι θα αντιδράσει στην έδρα της Κόνκορντ. Το διπλό είναι αουτσάιντερ (3,25), από την άλλη πρέπει να… ζυγίσουμε και τις εξαιρετικές εντός έδρας επιδόσεις της Κόνκορντ.

* Από ‘κει και πέρα χρειάζεται προσοχή στο Γουίλντστοουν – Χάνγκερφορντ. Η γηπεδούχος δεν είναι κάνα θηρίο, 5 σερί ματς εντός δεν έχει κερδίσει (0-2-3), οπότε αυτό το 1.

70 χτυπάει λίγο στο μάτι. Η Χάνγκερφορντ είναι καλά τελευταία, είναι όμως ο ορισμός της αναξιοπιστίας. Αξίζει το ρίσκο στο 4,50; Λίιιιγο πιο σοβαρή να ήταν η Χάνγκερφορντ θα έπαιζα σχετικά εύκολα!

Στο Βορρά, είχα σταμπαρισμένη τη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, η οποία έρχεται από μεγάλη νίκη επί της Μπράντφορντ ΠΑ, αλλά οι όποιες σκέψεις πάνε περίπατο από τη στιγμή που γύρισε σε φαβορί.

Υπάρχει επίσης και το Ολτριγχαμ – Σάουθπορτ, με το διπλό στο 2,90. Η Σάουθπορτ, έχουμε ξαναμιλήσει πρόσφατα, τρέχει αήττητο 12 αγώνων (8-4-0) και είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Θα ήταν σίγουρα σε θέσεις πλέι οφ αν ξεκινούσε καλύτερα τη σεζόν. Παρ’ όλα αυτά κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς από την 7άδα και τώρα είναι μόλις στο -4.

Και αν κερδίσει την 7η Ολτριγχαμ θα κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για να πλησιάσει στα πλέι οφ. Είναι καλή η χρονική συγκυρία που την αντιμετωπίζει, καθώς η Ολτριγχαμ στα 7 τελευταία νίκησε μόνο το ένα, στην έδρα της Μπόστον (1-2). Και εντός έδρας έχει 0-1-2 στα 3 τελευταία.

Στα τελευταία παιχνίδια τους, η Ολτριγχαμ υπέστη εκτός έδρας συντριβή (4-1) στην έδρα της Τσόρλι (σε ματς που ήταν μπροστά 1-0 στο ημίχρονο) και η Σάουθπορτ διέλυσε με σκορ 5-1 τη Λίμινγκτον, η οποία θεωρείται επικίνδυνη εκτός έδρας… Και, μάλιστα, στο ημίχρονο έχανε 1-0, τα 5 γκολ τα πέτυχε όλα στο β’!

Στη σούμα.

Μιλήσαμε για Γουέστ Χαμ (3,00) στην Πρέμιερ Λιγκ, για Μπέρμιγχαμ (4,40), Ρέντινγκ (5,50), Ιπσουιτς (5,75) στην Τσάμπιονσιπ, για Πίτερμπορο (4,75), Πλίμουθ (2,85) στη Λιγκ 1, για Μάκλσφιλντ (3,60) και Νοτς Κάουντι (3,60) στη Λιγκ 2 και για Σάουθπορτ (2,90) στο Βορρά της Νάσιοναλ. Είναι 9 συνολικά, αλλά για να είμαι ειλικρινής για τα δύο είμαι σίγουρος ότι θέλω να μπουν στο παιχνίδι μου.

Μπέρμιγχαμ σήμερα και Πίτερμπορο αύριο. Και το τρίτο που μου αρέσει αλλά θέλω να περιμένω μπας και «τσιμπήσει» λίγο αύριο είναι η Σάουθπορτ. Λέω να πάω μ’ αυτά που τα έχω ένα κλικ πιο μπροστά. Θα μπορούσα να το μπλέξω λίγο, να πάω σε ένα τρίξι (π.χ. Πλίμουθ, Σάουθπορτ και Μάκλσφιλντ ή Νοτς Κάουντι). Αλλά έκανα πίσω, διαλέγω μόνο αυτά που ξεχώρισα από την αρχή.

Από ‘κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει πως θα κάνει το παιχνίδι του.

Ισως γίνει update αύριο με Σάουθπορτ (ή κάτι άλλο, αν προκύψει), διαφορετικά θα τα πούμε κανονικά την Τρίτη με νέα στήλη, σε ένα ακόμα ήσυχο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος