3682

Billaras

Το ματς παίζει ακόμα…

Πολύ-πολύ γρήγορα, ένα σχόλιο γιά την Τρίτη: Δεν έχουν νόημα τα συγχαρητήρια γιά το 3 στα 3 στις ισοπαλίες. Κανένα. Εμμένω στην θέση μου γιά το τί σημαίνει ισοπαλία, το έχω ξαναπεί και ξαναγράψει. Δέχομαι όμως όποια συγχαρητήρια γιά τα…υπόλοιπα. Που ναι μεν είναι “υπόλοιπα”, αλλά είναι δέκα φορές πιό σημαντικά. Ποιά είναι αυτά; Η φιλοσοφία και η προσέγγιση.

Την διαφορά σε βάθος χρόνου ΔΕΝ την κάνουν τρεις εύστοχες ισοπαλίες. Την κάνει όμως η προσέγγιση του Champions League και γενικότερα του στοιχήματος. Ας πούμε ότι την Τρίτη δεν ερχόντουσαν οι ισοπαλίες. Θα είχα χάσει 100 μονάδες, πάει να πει…τίποτα. Ξέρετε πόσοι και πόσα έχασαν και χάθηκαν την Τρίτη; Εχετε ίδεα; Τι λεφτά έπεσαν πάνω στα… μπετά της Μπάρτσα και της Μπάγερν, ομοίως και στα over τους; ΑΥΤΟ είναι το δικό μου (και δικό σας) κέρδος.

Δεν ήταν οι τρεις ισοπαλίες. Ηταν ότι ενώ..έκλαιγαν μανούλες, εμείς εδώ στο Betsellers γελάγαμε! Και γι αυτό ναι, είμαι περήφανος. Αλλάξανε πολλά μυαλά εδώ. Η μεγαλύτερη επιτυχία αυτή είναι. Και αυτό ταυτόχρονα είναι εκατό φορές πιό δύσκολο από να βρεις ένα σημείο. Γιατί το “άθλημα” είναι κατ'εξοχήν εγωιστικό και να καταφέρεις ανθρώπους να ξεφύγουν από την φιλοσοφία (και την υποτιθέμενη ασφάλεια) της μάζας, είναι επίτευγμα….

Αυτά με την Τρίτη. Ετσι ήθελε η μπάλα. Να έχουμε …πέντε τετ α τετ άουτ και τελικά να… σκοράρουμε από τη σέντρα (γέλια). Σημασία είχε ότι είχαμε κατασκηνώσει στην αντίπαλη περιοχή όπως έγραφα. Πως θα μπει το γκολ; Η μπάλα αποφασίζει. Οχι βέβαια ότι έγινε κάτι φοβερό. Το ματς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Κέρδιζα με…μισό μηδέν ή ήμουνα στο 0-0, απέναντι στο θηρίο.

Σαφώς θετικό. Τώρα πλέον κερδίζω 1-0 και το ματς είναι στο 75'. Και είμαι πάντα το αουτσάιντερ (πάντα ο παίκτης θα είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στο παιχνίδι με τον μπουκ). Θέλω μιά καλή αντεπίθεση, ένα γκολ ακόμα, να γίνει 2-0 και να λήξει. Αλλά το θηρίο είναι ακόμα ζωντανό και μπορεί να με ισοφαρίσει ή και να με κερδίσει αν φανώ απρόσεκτος στα μετόπισθεν… Πάμε στα φρέσκα.

Η αρχική διαλογή του Μάκη είχε 20 ματς περίπου. Η δική μου είχε…παραπάνω, μετά και την τελευταία μελέτη. Νομίζω τα έβγαλα 22. Πάρα πολλά. Θα κοπούν περίπου τα 2/3. Ας τα αναφέρω όλα: Στο νησί: Πάλας * (3.25), Μπάρνσλεϊ (3.80), Πιτέρμπορο (5.25), Κρου (3.75), Νοτς Κάουντι (8.00), Μπρίστολ Σίτι * (3.40), Νορθάμπτον (3.20), Γιόρκ (4.50), Ντάγκεναμ (3.30) είναι τα αουτσάιντερ και Μπέρι (2.

15), Μπάρνσλεϊ over (2.10), Νόριτς (2.37), Πόρτσμουθ * (2.55) είναι τα φαβορί. Όπου βλέπεται αστεράκια είναι σημεία που πρόσθεσα σήμερα. Εκτός νησιού: Ολανένσε (4.75), Φράιμπουργκ (3.80), Βόλφσμπουργκ (6.50), Ρεν (3.75), Σοσιεδάδ (5.25), Λας Πάλμας (3.20) είναι τα αουτσάιντερ. Και Γκρασχόπερς * (2.20), Ναιμέγκεν * (2.00), Κιέβο (2.45), Γάνδη (2.10) είναι τα φαβορί. Κι εδώ έβαλα αστεράκια στα…πολύ φρέσκα που προέκυψαν σήμερα.

Ανοίγω παρένθεση: Τα Χ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΧΌΡΤΑΣΗ. Πολλοί κάνουν ένα λάθος. ΑΦΟΥ πιάσω ισοπαλίες, μετά μου ζητάνε και τις παίζουνε. Λάθος. Η στατιστική λέει “μιά φορά το χρόνο μαζεμένες”. ΔΕΝ θα παίξω σήμερα. Θα αναφέρω μερικές όμως, αφού…μου φάγατε τα αυτιά (γέλια)! Γουίμπλεντον, Χάτερσφιλντ, Μπλάκμπερν, Χαλ, Γκινγκαπ, Βαγιεκάνο, Τουλούζ.

Ορίστε επτά χινάρια. Αν έπαιζα, θα έπαιρνα τέσσερις από αυτές, μάλλον δύο από το νησί και δύο εκτός νησιού. Κλείνει η παρένθεση. Αν αρχίσω να αναλύω και τα 20+ παιχνίδια, θα δείτε στήλη κατά τις…5 και κάπου 3-4.000 λέξεις. Δεν γίνεται. Εξάλλου ήδη γιά τα περισσότερα έχει γίνει αναφορά σε εφημερίδα και ράδιο. Αρχίζει το…ξεσκαρτάρισμα: Μπάρνσλεϊ, Νορθάμπτον, Ντάγκεναμ, Μπέρι τα πρώτα τέσσερα από το νησί που έσβησα.

Και αντίστοιχα, Φράιμπουργκ, Σοσιεδάδ, Γκρασχόπερς, Κιέβο τα πρώτα τέσσερα εκτός. Εδώ φυσικά ο καθένας…αποφασίζει. Γιά να φτάσουν εδώ, κάτι αξίζουν σαφώς. Εσβησα οκτώ. Προχωράω…χειρουργικά, πόντο-πόντο. Εξω και Πιτέρμπορο. Εξω και Νοτς Κάουντι. Στάση στο νησι. Πόσα έμειναν; Πάλας-Κρου-Μπρίστολ Σίτι-Γιόρκ από μεγάλα. Και Νόριτς-Μπάρνσλεϊ over-Πόρτσμουθ από μικρά.

Κάτι αρχίζει να σχηματίζεται…. Αντιστοιχα, εκτός νησιού, τι έμεινε; Ολανένσε- Βόλφσμπουργκ-Ρεν-Λας Πάλμας από μεγάλα. Και Γάνδη-Ναιμέγκεν από μικρά. Κι εδώ κάτι αρχίζει να παίρνει μορφή… Ετσι όπως είναι, μπορώ να κάνω δύο yankee και δύο παρολί ή δυάδες. Αν ξαναγυρίσω να “οπτικοποιήσω” το παχνίδι μου με τον μπουκ, θα ήταν ένα λάθος μου.

Θα ήταν σαν να έπαιζα με έξι παίκτες στην επίθεση μου, ενώ…κερδίζω. Να το πω απλά; Θα έπαιζα κακώς πολλές μονάδες! Θα φέρω παικτες στα…χαφ και την άμυνά μου. Πως; Θα κόψω κάτι ακόμα, δεν θέλω τόσο ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι. Θα κόψω την Νόριτς και θα πάω σε δυάδα. Θα κόψω την Γιόρκ και θα πάω σε trixie. Και εκτός νησιού, θα κάνω κάτι άλλο.

Θα κόψω και τα δύο μικρά, δεν τα παίζω. Και σβήνοντας και την Λας Πάλμας, θα πάω όχι σε trixie αλλά σε πάτεντ (και μονά δηλαδή). ΤΩΡΑ παίζω πλέον… Οοοοολη η παραπάνω διαδικασία, γραμμένη κάπως γλαφυρά, είναι η πεμπτουσία. Βήμα-βήμα από την Τετάρτη, μιά, δύο, τρείς διαλογές. Και παιχνίδι στα μέτρα μου, όχι αλόγιστο, όχι και αμυντικό. Αν η χημεία είναι καλή, θα δείξει.

Αυτά τα βήματα όμως, δεν αλλάζουν εδώ και χρόνια. Αυτή είναι η “συνταγή”. Και προτίμησα σήμερα να την (ξανα)δείξω, παρά να σας γράψω γιατί πετάω αυτό και κρατάω το άλλο…. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 1/4: 1464 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 11.724 μονάδες. Ποντάρισμα 5/4: Δυάδα: Πόρτσμουθ 1 -Μπάρνσλεϊ over (5.35) με 94 μονάδες. Trixie: Πάλας 2 (3.25)-Κρου 2 (3.

75) -Μπρίστολ Σίτι 1 (3.40) με 45 μονάδες κάθε δυάδα και 20 η τριάδα, όλο μαζί 155 μονάδες. Πάντεντ: Ολανένσε 1 (4.75) – Βόλφσμπουργκ 2 (6.50) -Ρεν 2 (3.75) με 65 μονάδες στην Ολανένσε, 60 στην Βόλφσμπουργκ, 95 στην Ρεν, με 30 σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 315 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 564 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 11.160 μονάδες. Βλέπετε τι έκανα. Ανέβασα λίιιιγο το ποντάρισμα, κάπου 100 μονάδες.

Με παίρνει να το κάνω. Και ουσιαστικά δεν ζητάω πολλά ως βάση. Με ένα μονό παίρνω το 60-70% πίσω, με μιά δυάδα είτε πατσίζω έιτε κερδίζω. Το ρίσκο είναι δεδομένο φυσικά, πλη της δυάδας παίζω με μέσο όρο αποδόσεων ξανά ΠΟΛΥ υψηλό. Κάντε τη δική σας χημεία και τα λέμε πάλι αύριο λίγο πιό νωρίς. Υ.Γ: Τελικά -το θυμήθηκαν κάποια παιδιά- η πρωταπριλιά…με πάει καλά (γέλια).

Μόνο ψέματα δεν είναι τα ταμεία και φέτος και πέρυσι (τότε με την Γκενκ μέσα στην Αντερλεχτ).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras