4560

Billaras

Το μυαλό στα επόμενα!

Το…γνωστό πλέον έργο είδαμε και χθες. Το ερώτημα είναι πόσοι θα το…εμπεδώσουν μετά τις επαναλήψεις, εύχομαι πολλοί. Δυό σημεία μεγάλα ήταν αρκετά γιά να..βγει και κέρδος, ίσο με το ποντάρισμα στην…τριάδα της Κυριακής. Τρία συνολικά επαληθεύτηκαν χθες, ακριβώς στο 50%, αλλά η δυάδα Πορτ Βέιλ και Εξετερ έκανε την διαφορά. Πόνταρα 390 μονάδες, πήρα πίσω 467, κανένα πρόβλημα, κάλυψα και την Κυριακή, όλα πρίμα! Τώρα ίσως βρεθεί κάποιος να πει “μα χάθηκε η Χάτερσφιλντ στο 90' και δεν ήρθαν κέρδη”.

Ή κάποιος άλλος να πει “εγώ παίζω ΟΠΑΠ και με τα τρία από τα έξι βγήκα χαμένος”! Στην δεύτερη “ένσταση”, θα απαντήσω…τετριμμένα: Λυπάμαι πολύ. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε μπορώ να τα βάλω με τις τριάδες του ΟΠΑΠ και την γκανιότα του. Αν έχεις βρει την σωστή φόρμουλα, δεν …γυρίζεις πίσω, οι άλλοι οφείλουν να πάνε ένα βήμα μπροστά το παιχνίδι τους.

Γιά την πρώτη “ένσταση” η απάντηση είναι εξίσου απλή! Δεν είναι κάθε μέρα του άη Γιαννιού (ή μάλλον του Αη Δημήτρη, με την ευκαιρία χρόνια πολλά σε Δημήτρηδες και Δημητρούλες, στην Θεσσαλονίκη που γιορτάζει τον πολιούχο της και στον…πατέρα μου). Ο στόχος ήταν και θα είναι πάντα ο ίδιος: ΠΡΩΤΑ να μην χάνω. Θα…πονέσουν τα δάχτυλα μου να το γράφω.

Χθες πολλοί ίσως είπαν εκεί προς τη λήξη “οχι μωρή Χάτερσφιλντ, κράτα να βγάλουμε κανά φράγκο”, εγώ την ίδια ώρα έλεγα “κράτα Εξετερ να μην χάσω”! Η μπάλα κάνει ότι θέλει. Όπως πήραμε τόσα ματς μαζεμένα στο 90', μπαίνει και “εναντίον μας” στο 90'. Η Χάτερσφιλντ πρωτύτερα είχε…γλυτώσει από του χάρου τα δόντια με τον γκολκίπερ της να πιάνει δύο (!!) πέναλτι! Ε, δεν δικαιούμαι να μιλήσω γιά ατυχία… Εφ'οσον λοιπόν η μπάλα κάνει ότι θέλει, τι μένει στον παίκτη; Να έχει παίξει σωστά ΠΡΙΝ τη σέντρα.

Μετά δεν είναι στα χέρια του. Και το “σωστά” δεν είναι μόνο η επιλογή σημείων, είναι και το ΠΩΣ θα ποντάρει… Πάνε αυτά, πάνε στο σήμερα… Θα σας το πω λίγο…χύμα: Με το ζόρι θα παίξω σήμερα! Ούτε κακό είναι, ούτε ντροπή! Εχω μπροστά μου ένα …βουνό, πρέπει ως αργά τη νύχτα να έχω μελετήσει όλο το επόμενο κουπόνι και αύριο πρωί να γράψω γιά την Kingbet και να είμαι παράλληλα και στο γραφείο μου, γιατί λόγω 28ης Οκτωβρίου δουλεύουμε ημιαργία! Πίεση χρόνου μεγάλη.

Και την ίδια στιγμή, δεν μπορώ να μελετήσω νωρίτερα γιατί απόψε.. παίζουν ματσάκια πολλά! Και μην πει κάποιος “και τι μας νοιάζει εμάς, θέλουμε τριάδα”, γιατί ήμουν πάντα της άποψης ότι ο αναγνώστης-παίκτης πρέπει να ξέρει την διάθεση του γράφοντος. Αν εγώ πχ έχω… πυρετό, θα είμαι το ίδιο χαλαρός και το μυαλό μου θα είναι το ίδιο ανοιχτό στην μελέτη μου; Οχι.

Όταν λοιπόν προτείνω και παίζω, αλλά πολλοί (πάρα πολλοί) περιμένουν επιλογές μου, οφείλω να ξεκαθαρίσω που έχει στραφεί το μυαλό μου και η ενέργεια μου… Με το…ζόρι λοιπόν. Και η αλήθεια είναι ότι ναι, έχει πολλά ματς, αλλά ουκ εν το πολλώ το ευ. Λίγα αξίζουν. Κοίταγα τα εγγλέζικα. Πολλοί θα πούν “να μια Νιουκάστλ σε ωραία απόδοση”.

Δεν το αποκλείω, αλλά… ξέρω και τι είδαν τα μάτια μου. Το Σάββατο είδαν μια Νιουκάστλ ζορισμένη (οριακά 1-0 με την Γουίγκαν) και την Κυριακή είδαν μια ψυχωμένη και με διάθεση “όλα γιά όλα” Μπλάκμπερν! Οπότε… έφυγα. Η Τσέλσι θα έχει πολλές αλλαγές, το Μπέρμιγχαμ-Λιντς δεν αγγίζεται, οπότε… τζίφος από το νησί (ουδέν σχόλιο γιά τα 1.

50 της Σίτι, σαν να μην υπάρχουν). Στρέφομαι αλλού. Στα υπόλοιπα. Να σας πω τι έχω ξεχωρίσει: Μιά Κιέβο στην Ιταλία. Οριακά αποδεκτό φαβορί. Δυό καλοπληρωμένα over στην Γαλλία, σε Σεντ Ετιέν και Μονπελιέ. Και δύο μεγάλα σημεία, την Οσασούνα και την Σεντ Ετιέν. Αυτά τα ολίγα. Αν θέλετε, βάζω μέσα και το αυριανό της Εσπανιόλ και τέρμα. Τίποτα άλλο.

Είδα πχ τους… ολιγον τι περίεργους τζίρους στο Μεξικό, στο ματσάκι Λαγκούνα-Αμέρικα, αλλά… που να μπλέκω; Κρατάω όσα ανέφερα. Είδα επίσης την μεγάλη άνοδο της Ουντινέζε σε βαθμό πρόκλησης, αλλά χωρίς Ντι Νατάλε, δεν το τολμάω. Η Κιέβο ήταν σφιχτή και καλή με την Ιντερ (τεράστιος γκολκίπερ ο Σορεντίνο), ένα γκολ μίνιμουμ το έχει, η Μπολόνια όσο θα λείπει ο “καπετάνιος” Ντιαμάντι είναι γιά κόντρα.

Η Μονπελιέ…σκοράρει γιά πλάκα, πολύ επιθετική ομάδα, ενώ και η Λοριάν μίνιμουμ ένα γκολ το βάζει στα τελευταία έξι ματς. Στο Σεντ Ετιέν-Λυών είμαι και με το over και με τον άσο, η Λυών τρώει τελευταία πανεύκολα το γκολ (4 απο Ρεάλ, 3 από Λιλ), έχει όμως και τρόπο να σκοράρει, το ματς είναι ντερμπάρα μίσους, κολασμένο, η Σεντ Ετιέν θα τα δώσει όλα απόψε, μου κάνει και ο άσος, έστω κι αν είναι ζόρικο.

Το  3.45 με καλύπτει. Στη δε Ισπανία, αύριο η Εσπανιόλ θεωρώ ότι είναι καλό φαβορί (σε άνοδο αντίθετα με την Μπέτις που είναι σε ελεύθερη πτώση), την Λεβάντε δεν την ακουμπάω, μαγκιά της όσα έχει κάνει, αλλά… όχι και 1.80, δεν είναι η ομάδα που θα αντέχει τόοοοσο φαβοριτισμό άξαφνα, ενώ μένει το Χετάφε-Οσασούνα. Όλα ξεκινάνε πριν εννιά μέρες.

Την περασμένη Δευτέρα είδα το Μπιλμπάο-Οσασούνα.  Καλό τεστ, σε καλή έδρα. Κάποιος θα πει “μα ήρθε 3-1”. Ναι, αλλά είναι πλασματικό σε μεγάλο βαθμό. Η Οσασούνα μόνο κακή δεν ήταν, έφευγε σφαίρα στην κόντρα, έχασε… απίθανα γκολ στο 0-0 και δεν ξέρω αν σκόραρε πρώτη πως θα πήγαινε το ματς. Γενικώς μου άρεσε η εικόνα της. Μετά, την…έχω βάλει στο μικροσκόπιο να δω αν λάθεψα.

Μου “λέει” ότι δεν λαθεψα, ρίχνει 3 μπαλάκια σβηστά προχθές (στη φωτό ο εξαιρετικός και σκόρερ προ ημερών, ο ιρανός Νεκουνάμ). Αρα, φορμάρεται. Και πάει μέσα στην “άχρωμη-αόσμη-άγευστη”  Χετάφε που έχει…μιά νίκη φέτος! Μιά! Και το διπλό είναι στο 4.10! Δεν ζητάω πολλά. Να παίξει η Οσασούνα όπως στο Σαν Μαμές. Αμα δεν τα βάζει πάλι, οκ, θα χάσει.

Αλλά… πόσο άτυχη και άστοχη θα είναι; Αν μη τι άλλο, η Χετάφε δεν είναι Μπιλμπάο… Κλείσαμε. Πως θα παίξω; Θα βάλω μαζί τα δύο over. Στο 2,05 η Μονπελιέ και στο 2.15 η Σεντ Ετιέν, μου κάνουν. Θα βάλω μαζί ως ακόμα μιά δυάδα τις Κιέβο 1 και Εσπανιόλ 1 (1.90 Χ 2.20). Και μετά, μονά και δυάδα τις Σεντ Ετιέν και Οσασούνα, με μεγαλύτερο ποντάρισμα στην Οσασούνα που την πιστεύω περισσότερο.

Συνολικά, χαμηλώνω λίγο τη μίζα, έπαιξα 390 μονάδες χθες, σήμερα αμυδρά λιγότερες. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 23.430 μονάδες. Κέρδη από 25/10: 467 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 23.897 μονάδες. Ποντάρισμα 26/10: Δυάδα:Μονπελιέ over- Σεντ Ετιέν over (4.40) , 75 μονάδες. Δυάδα: Κιέβο 1-Εσπανιόλ 1 (4,18), 85 μονάδες. Μονά και δυάδα: Σεντ Ετιέν 1 (3.40)-Οσασούνα 2 (4.

10), 65 μονάδες στην γαλλίδα, 92 μονάδες στην ισπανίδα, 30 μονάδες στην δυάδα. Ανοιχτά μπετ: 347 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 23.550 μονάδες. Αυτά και σήμερα, ραντεβού στις 3 στο ραδιοφωνικό betsellers, μέσω βέβαια του www.betradio.com. Και…το βραδάκι στο chat, όπου έχουμε φτιάξει ένα…μεγάλο πραγματικά γήπεδο και παίζουμε μπάλα όλοι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras