3528

Billaras

Το πρώτο “δεκάλεπτο”!

Φτάσαμε αισίως στην 13η Σεπτέμβρη. Πέρασαν τα “δοκιμαστικά”, πέρασαν οι μεταγραφές, πέρασαν οι εθνικές ομάδες. Εν ολίγοις; Τώρα…ξεκινάμε. Τώρα θα παίξουμε μπάλα. Σοβαρή μπάλα. Ως τώρα ρίχναμε χαμηλές μπαλιές, αν εξαιρέσει κανείς εκείνο το…θείο δώρο που έκανε η Αγγλία με το Λιγκ Καπ, όποιος έπαιζε σοβαρά έτρωγε κουτουλιές.

Είτε προ διακοπής, είτε με εθνικές ομάδες. Ξεκινάει λοιπόν το παιχνίδι, το “κανονικό” 90λεπτο. Αν “χωρίσουμε” το παιχνίδι αυτό σε μήνες, είναι ακριβώς σαν να έχουμε 9 μήνες μπάλας, άρα κάθε μήνας είναι και…ένα δεκάλεπτο. Μέσα Σεπτέμβρη-μέσα Μάη. Αρα τώρα θα παίξουμε…το πρώτο δεκάλεπτο του “90λεπτου”. Η συνήθης πρακτική είναι τα πρώτα λεπτά να είναι συντηρητικά.

Παιχνίδι κέντρου. Στην περίπτωσή μας, όταν έχουν προηγηθεί μεταγραφές (και οι ομάδες σήμερα θα πρωτοπαίξουν με τα νέα αποκτήματα ή -από την ανάποδη- αποδυναμωμένες, αλλά όλες…αλλαγμένες), έχουν προηγηθεί εθνικές ομάδες (είδατε τι έγινε κι εκεί) και ακολουθεί Champions League, να βγάλει κάποιος άκρη είναι αν μη τι άλλο δύσκολο. Το καμπιονάτο πχ, είναι ουσιαστικά σαν να ξεκινάει τώρα! Καλούμαι να “μαντέψω” (μαντεψιά είναι αν δεν έχεις δει ποτέ μιά ομάδα να παίζει ολοκληρωμένα) ποιές βάση χάρτου ενισχύθηκαν, ποιές αποδυναμώθηκαν και ποιές…θα έχουν το μυαλό τους στην Τρίτη! Μύλος… Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Το βασικό, το πρωτεύον, κατεβάζεις μίζα.

Αλάργα. Πρώτο “δεκάλεπτο”, ας παίξουμε λίγες μπαλιές στο κέντρο, όχι να βγούμε γιούργια στην επίθεση. Παίζει δηλαδή λίγα, δεν ξανοίγεσαι. Το δεύτερο που κάνεις; Αυτά τα λίγα τα τοποθετείς εκεί που δεν θα σε…πονέσουν. Οχι σε φαβορί. Και το τρίτο; Στρέφεσαι εκεί που ξέρεις πέντε πράγματα παραπάνω και είναι πιό δύσκολο να πέσεις στη λούμπα.

Διάβαζα πχ μεταγραφές που έκανε η Μετς. Ωραία. Μπορώ να τις αξιολογήσω σωστά; Προφανώς και όχι. Ενώ τις μεταγραφές της Χαλ, μπορώ. Αυτό είναι η διαφορά στην εξειδίκευση. Με αυτά στο μυαλό θα πορευθώ. Στο αρχικό μου πλάνο, στην πρώτη διαλογή, είχα στην άκρη τις Λέστερ, Σάντερλαντ, Ρόδεραμ, Τσέλτεναμ, Σκάνθορπ, Κρ. Πάλας, Νορθάμπτον. Σήμερα έσβησα τελικά τις τέσσερις από τις επτά αυτές και κράτησα μόνο Λέστερ, Ρόδεραμ και Τσέλτεναμ.

Αυτή την τριάδα. Πέρασαν κι άλλες απο το μυαλό μου. Και η Μίλγουολ και η Χάτερσφιλντ και η.. Αμπερντίν. Δεν πείστηκα. Κράτησα αυτές τις τρεις. Και μετά…πείστηκα γιά μιά άλλη, “χαμηλότερη” τριάδα. Μαζεμένα, σε τρία ματς (σε τρεις ομάδες γιά να είμαι πιό ακριβής), είδα ταυτόχρονα προβλήματα. Στην Φόρεστ Γκριν σκοτώνονται, το κλίμα μυρίζει μπαρούτι.

Η απόδοση της αξιοπρεπέστατης Χάλιφαξ έπεσε φυσιολογικά, αλλά και πάλι είναι στο οριακό 2.50. Στην Ακριγκτον άξαφνα απολύθηκε ο Μπίτι. Ομολογώ δεν το περίμενα την ώρα που έκανε την πρώτη της νίκη. Φήμες λένε ότι ο Μπίτι πάει προς Λιντς, αλλά το δεδομένο είναι ότι η Ακριγκτον -που έχει και άμυνα…χωνί- έμεινε ακέφαλη 24 ώρες πριν το ματς.

Και η Γουίμπλεντον είναι στο 2.75. Και τελευταίο η Εξετερ, όπου κράζουν οι οπαδοί τον προπονητή, κάνουν και …ψηφοφορία να φύγει, νίκες ούτε γιά δείγμα και γκολ με το στανιό, ιδανικό σκηνικό εν ολίγοις γιά την Οξφορντ στο 2.60 (ελαφρύ φαβορί γύρισε κι αυτή). Θα πάω με ένα patent ψηλών αποδόσεων (Ρόδεραμ, Λέστερ, Τσέλτεναμ), ένα trixie χαμηλών (Οξφορντ, Χάλιφαξ, Γουίμπλεντον) και…με ένα μονό εκτός νησιού.

Το μοναδικό μου. Και θα το βάλω και στο bet of the day! Και αναφέρομαι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εσβησα κάτι Βόλφσμπουργκ, κάτι Ουντινέζε, κάτι Μπιλμπάο και κράτησα αυτό. Δηλαδή γιά να καταλάβω… Παίζουνε πριν ένα μήνα Σούπερ καπ, δύο ματς. Δεν χάνει κανένα η Ατλέτικο (κερδίζει το ένα). Πέρυσι στο Μπερναμπέου κάνει διπλό (το'χαμε …κανει μαμ φυσικά).

Εχει και Τσέρτσι πλέον στο οπλοστάσιό της. Επιστρέφει και ο Αρντά Τουράν. Και όλοι ξέρουμε για τι ομάδα μιλάμε. Και κοιτάς την Ρεάλ. Τρώει ένα…τετράμπαλο από την Σοσιεδάδ προ διακοπής (και από 0-2 παρακαλώ). Χάνει Ντι Μαρία, χάνει Τσάμπι Αλόνσο, έφυγαν. Δεν έχει και Κεντίρα, έχει χτυπήσει. Ο Κριστιάνο -αφού γκρίνιαξε- επιστρέφει από τραυματισμό, δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι.

Διαβάζω ότι μπορεί να παίξει δεξί μπακ ο Ράμος. Την τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν αν θυμάμαι καλά ένα Ντόρτμουντ-Ρεάλ που είχαμε…γλέντια. Το κλίμα είναι βαρύ. Και τα κοιτάς όλα αυτά και μετά βλέπεις… 5.50 το διπλό. Ε, ας χάσω με 4-0, διπλό θα παίξω, δεν γίνεται να το προσπεράσω. Ολα συνηγορούν υπέρ της πρωταθλήτριας και καλύτερης ομάδας.

Περίμενα ταβάνι απόδοσης από 3.90 ως 4.30. Εκεί μέσα να παίζει. Οχι…5.50, είναι εξωφρενικό. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.300 μονάδες. Ποντάρισμα 13/9: Patent (μονά-δυάδες-τριάδα): Λέστερ 2 (3.80)-Ρόδεραμ 2 (5.00)-Τσέλτεναμ 2 (3.00). Βάζω 50 μονάδες στη Ρόδεραμ, 65 στη Λέστερ, 75 στην Τσέλτεναμ. Και ακολούθως, από 20 στις δυάδες και 5 στην τριάδα.

Ολο μαζί 255 μονάδες. Trixie (δυάδες-τριάδα): Χάλιφαξ 2 (2.50)-Γουίμπλεντον 2 (2.75)-Οξφορντ 2 (2.60) με 40 μονάδες κάθε δυάδα και 15 η τριάδα. Ολο μαζί 135 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 390 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6910 μονάδες. Bet of the day ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 2.000 μονάδες. Ποντάρισμα 13/9: Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 2 (5.50) με 80 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1920 μονάδες. Αυτά ήταν. Αύριο θα ξαναγράψω νέα στήλη, αλλά…ακόμα πιό χαλαρά, μάλλον μιά δυαδούλα θα παίξω και τίποτα άλλο.

Εχω να ποντάρω καιρό, αλλά έχω στο νου μου όσα έγραψα στον πρόλογο. Καλό -και προσεκτικό- βόλι, τα λέμε σε ένα 24ωρο! ΣΥΝΑΞΗ Γιά να μην ξεχνιόμαστε, ως την Τρίτη το βράδυ περιμένω συμμετοχές στο ανάλογο ποστ στο φόρουμ!!! Μην το αμελήσετε και ελάτε, θα χάσετε αν δεν το κάνετε, πιστέψτε με. Την άλλη Παρασκευή λοιπόν, έχουμε…μάζωξη-φαγοπότι-γλεντάκι! Οι λεπτομέρειες ξανά: Ημέρα Παρασκευή 19/9.

Ωρα 21.00. Τόπος: Ταβέρνα “Τα Πεύκα” , Χαϊμαντά 34, σύνορα Μαρούσι-Πεύκη. Τηλέφωνο 210 8022371. Είναι πολύ εύκολο να το βρείτε και να έρθετε. Ενας κεντρικός δρόμος περνάει από κάτω από την ταβέρνα. Λέγεται και Λεωφόρος Ειρήνης και Περικλέους. Αν έρθετε από Ηράκλειο, λέγεται λεωφόρος Ειρήνης. Αν έρθετε από Μαρούσι, λέγεται Περικλέους, είναι ο (μοναδικός) δρόμος που ξεκινάει από τον σταθμό του ηλεκτρικού και πάει προς Πεύκη-Ηράκλειο.

Ακριβώς στα σύνορα Μαρουσιού-Πεύκης, μετονομάζεται σε Λεωφόρος Ειρήνης. Και ακριβώς εκεί, είναι η Χαϊμαντά, σε μιά πλατεία μικρή δίπλα στον κεντρικό δρόμο. Εν ολίγοις, πανεύκολα προσβάσιμο, ακόμα και με τα πόδια από το τραίνο στο Μαρούσι (10' με τα πόδια, μιά ευθεία). Οσοι το αποφασίσετε, γράψτε ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ , ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΠΟΣΤ, ένα απλό “ναι” ή ένα “παρών”, ή “κράτα μιά θέση” ή …και δύο.

Αλλά θέλω να είστε σίγουροι 100% ότι θα έρθετε πριν ποστάρετε την παρουσία σας, να ξέρω πόσα τραπέζια θα κλείσω. Συμβουλή: Ευπρόδεκτες είναι μεν, αλλά… μην έρθετε με τις γυναίκες σας. Είναι..αντρική βραδιά. Θα πήξουν οι άμοιρες με στοιχηματο-ποδοσφαιρο-συζητήσεις.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras