165

Skotostrious

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ της σεζόν…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Καθώς πλησιάζουμε σιγά σιγά στις γιορτές το πρόγραμμα στις κούρσες με εμπόδια (National Hunt) γίνεται όλο και πλουσιότερο με πολύ δυνατές ημερίδες και μια τέτοια έχουμε σήμερα στο ιπποδρόμιο του Cheltenham όπου και πραγματοποιείται το November Meeting με αρκετά δυνατές κούρσες στην κάρτα, κάποιες εκ των οποίων είναι και προκριματικά για το μεγάλο φεστιβάλ του Μαρτίου.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι επιλογές υπάρχουν από τους σημερινούς αγώνες.

Πρώτη μας στάση στην τέταρτη κούρσα της ημερίδας, ένα πάρα πολύ δυνατό Premier Handicap στα ψηλά εμπόδια (Fences) στην οποία οι συμμετέχοντες θα καλύψουν μια απόσταση 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) και με δεδομένο ότι είναι ιπποδρομία handicap και τα βάρη θα παίξουν σημαντικό ρόλο ειδικά στο βαρύ έδαφος που θα αντιμετωπίσουν σήμερα τα άλογα, αξίζει να στηρίξουμε τον UNEXPECTED PARTY.

Εκπρόσωπος του εξαιρετικού εκπαιδευτή Dan Skelton (άλογα του πλασαρίστικαν στις δύο τελευταίες αντίστοιχες κούρσες), δοκιμάστηκε πέρσι ως novice chaser* σε αρκετά υψηλό επίπεδο (μια Grade 1 και μια Grade 2 κούρσες) στις οποίες είχε εξαιρετικές επιδόσεις με 5 πλασαρίσματα σε 6 εξόδους. Συνόδεψε με νίκη και πολύ καλή εμφάνιση την φετινή του επανεμφάνιση απέναντι στον εξαιρετικό Knappers Hill (νικητή στην επόμενη του έξοδο) σε βαρύ έδαφος στο στίβο του Chepstow σε Listed κούρσα.

Ερχεται σε πολύ ευνοϊκό επίπεδο στα handicap έχοντας πλεονέκτημα 12 και 10 κιλά βάρους απέναντι στους δοκιμασμένους στο κορυφαίο επίπεδο The Real Whacker και Stage Star (άλογα που αναμένεται να μας απασχολήσουν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου), κάτι που ίσως κάνει τη διαφορά σε αυτά τα αρχικά στάδια της σεζόν.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή μας για σήμερα και πάμε στην πέμτπη ιπποδρομία του προγράμματος, ένα handicap στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) στην απόσταση των 3 miles (4,800 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον JUDICIAL LAW στην προσπάθεια του να συνεχίσει το εξαιρετικό φετινό του σερί.

Εχει να επιδείξει 3 πλασαρίσματα και μια νίκη στις τελευταίες 4 εξόδους του μετά στην καμπάνια του για την σεζόν. Στη νίκη του για πρώτη φορά έφερε προστατευτικά για το πρόσωπο (cheekpieces) κάτι που έδειξε να το βοηθάει καθώς είχε πολύ καλύτερη σταθερότητα στον καλπασμό του. Η εμφάνιση του στην επόμενη του έξοδο ήταν ακόμα καλύτερη αν και βγήκε δεύτερος σε ένα πολύ ανταγωνιστικό handicap στην ίδια απόσταση και ιπποδρόμιο με σήμερα παρά το γεγονός ότι εμποδίστηκε στη διαδρομή και αναγκάστηκε να αγωνιστεί πολύ ανοιχτά.

Δείχνει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα στις κούρσες του και αναμένουμε να είναι για μια φορά ακόμα πολύ κοντά στις θέσεις του βάθρου.

*Novice chaser : άλογο που είναι αρχάριος σε κούρσες στα ψηλά εμπόδια (chase races).

Νέα στήλη ή αργά το βράδυ σήμερα ή αύριο το πρωί με επιλογές από την τελευταία ημέρα του November Meeting.

Συνοπτικά :

Σάββατο 18/11 16:20 Cheltenham Paddy Power Gold Cup Handicap Chase : UNEXPECTED PARTY (6,00).

Σάββατο 18/11 16:45 Cheltenham Paddy Power Games Handicap Hurdle : JUDICIAL LAW (7,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (Κωδ : 024. αρ : 7 // κωδ : 027, αρ : 6).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious