1994

Κώστας Ζαφείρης

Το πρώτο ξέσπασμα

Γεια χαρά… Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει απόψε το μενού στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό (3-1) να δοκιμάζεται στις 7 μ.μ. (χωρίς τον υπερπολύτιμο, Στρέλνιεκς) στην Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ (4-0) πάντα βρίσκει τον τρόπο να «καθαρίζει» στην έδρα της (πάνω από 90% το ποσοστό επιτυχίας της όλα αυτά τα χρόνια, εντός των τειχών, στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση).

Με το χάντικαπ, πάντως, δεν είναι να ασχολείται κανείς και ο λόγος είναι προφανής: η ομάδα του Μπλατ απέδειξε στο σπίτι της Κίμκι αλλά και στην Βιτόρια, ότι στα δύσκολα βρίσκει τον τρόπο να είναι όπως πρέπει. Αυτό που κρατάω από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το Over 0,5 τρίποντο του Βεζένκοφ σε εξαιρετική, μάλιστα, απόδοση (2,15). Ο Μπλατ πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του ταλαντούχου φόργουορντ (άλλωστε αυτός επέμεινε το καλοκαίρι για την απόκτησή του) και ο Σάσα έως τώρα δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των Πειραιωτών.

 

Δεύτερη στάση στην Βιτόρια. Η Μπασκόνια (δεν έχω κρύψει ότι πιστεύω πολύ στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ) «λιποθύμησε» μετά το «διπλό» της πρεμιέρας στο Κάουνας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τρεις κολλητές ήττες από τον Ολυμπιακό, την Ρεάλ και την Μπάγερν. Ε, σήμερα, ήρθε η ώρα για το πρώτο ξέσπασμα των Βάσκων και στην Ευρωλίγκα (στην ACB έχουν πληρώσει τα σπασμένα οι… μικρομεσαίοι).

Η φιλότιμη Νταρουσάφακα (σκόραρε μόνο με βολές στην 4η περίοδο, στην εντός έδρας ήττα της από την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη Παρασκευή) μοιάζει ως το ιδανικό θύμα. Η Μπασκόνια με το φτωχό 1-3 που έχει ως τώρα, θέλει να στείλει το μήνυμα πως οι δύο προηγούμενες εβδομάδες ήταν μία κακή παρένθεση. Χωρίς πολλά – πολλά, βάζω στο παιχνίδι μου το -12,5 της ομάδας του Μαρτίνεθ.

 

Η Φενέρ προέρχεται από την πρώτη της ήττα στην διοργάνωση (από την Εφές), στο ντέρμπι της Πόλης, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους διαφορά. Σπάνια την πατάει έτσι ο Ομπράντοβιτς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σήμερα θα παρακολουθήσουμε στους δέκτες μας την αντίδραση των παικτών του… Και εδώ, πάντως, με ένα ειδικό στοίχημα θα ασχοληθώ και συγκεκριμένα με τα τρίποντα του Λουίτζι Ντατόμε (Over 1,5, απόδοση 1,72).

 

Στην Βαρκελώνη, η Μπάρτσα που εξακολουθεί να μην πείθει ότι μπορεί να παίξει σταθερά καλά σε συνεχόμενα απαιτητικά ματς, υποδέχεται την Μακάμπι (επιστρέφει ο καλύτερος παίκτης των Ισραηλινών, Ουίλμπεκιν). Αν αξίζει κάτι εδώ είναι το +6,5 της ομάδας του Σπάχια.

 

Αυτά για την ώρα… Τα λέμε ξανά, κατά την διάρκεια της ημέρας, αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον από το NBA.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης