197

Germanos

Το σερί, η φιλία και η φόρμα-UPDATE-

Καλημέρα μπετσελλαράδες! Δυστυχώς η Γκράτσερ έκανε τη ζωή της πολύ δύσκολη. Το 2-1 θα μπορούσε να γίνει 3-1, 4-1 από το 45΄μέχρι το 60΄, όπου και έχασε απίθανες ευκαιρίες, εν τέλει αυτό δεν έγινε, η Στουρμ ισοφάρισε με αυτογκόλ και στο τέλος μάλιστα «γύρισε» το ματς. Χτες η Πάουλι απέδειξε γιατί είναι πρώτη και γιατί είναι η καλύτερη ομάδα της δεύτερη κατηγορίας, αφού διαχειρίστηκε άψογα το ματς στο Έλφερμπεργκ.

Πάμε στο σήμερα, το οποίο λέει πως πάμε χαλαρά. Το πρόγραμμα δεν έχει τίποτα φοβερό, έχω στο μυαλό μου από χτες τι θα παίξω και δεν έχει αλλάξει τίποτα, ούτε σε ρεπορτάζ ούτε σε αποδόσεις.

Δεν γίνεται να είναι φαβορί

 Τα πράγματα είναι πολύ απλά στην Bundesliga. Δεν νοείται να είναι φαβορί ομάδα με 11 σερί ήττες ανεξάρτητα από διοργάνωση.

Ο λόγος για την Ουνιόν Βερολίνου απέναντι στην Άιντραχτ. Και οι δύο έπαιξαν Κύπελλο, η ψυχολογία είναι ανάποδη, ενώ και οι δύο έχουν Ευρώπη μπροστά τους, με την Άιντραχτ βέβαια να έχει παραπάνω μέρες να ξεκουραστεί ενόψει του ευρωπαϊκού παιχνιδιού. Πέραν τούτου η Άιντραχτ δείχνει καιρό τώρα μια ισορροπία στο παιχνίδι της.

Μου αρέσει αυτό που βλέπω, ενώ έχουν επιστρέψει και οι τραυματίες. Στην αντίπερα όχθη έχουμε μια Ουνιόν που βρίσκεται σε έναν λαβύρινθο, στον οποίο η ίδια μπήκε το καλοκαίρι με τις μεταγραφές της. Έντεκα σερί ήττες, κακό κλίμα, απογοήτευση και ένα πρόγραμμα επιτακτικό. Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να είναι η Ουνιόν φαβορί σε αυτό το παιχνίδι.

Το διπλό στο 3,00.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα «έσβησα» την Ντόρτμουντ, αφού το 4,20 έγινε 3,40, χάθηκε λοιπόν η αξία. Κατά τα άλλα τίποτα απολύτως από την Μπουντεσλίγκα.

Μια φιλία τεράστια

Στη δεύτερη κατηγορία τα πράγματα είναι επίσης πολύ απλά. Για όποιον παίζει φαβορί, ο άσος της Λάουτερν είναι ένα από αυτά.

Δίκαιο φαβορί, όχι της τάξης του 1,70 αλλά του 2+. Συνδυαστικά με γκολ/γκολ ανεβαίνει στο 3,75, ενώ με over2,5 πάμε στο 2,87. Γνωστό το ότι η Φιρτ εκτός έδρας είναι κάκιστη, συν του ότι έχει να διαχειριστεί τον αποκλεισμό του Κυπέλλου.

Το έτερο ματς που εστίασα είναι το Νυρεμβέργη – Σάλκε, το γνωρίζετε από την Τετάρτη το βράδυ. Εδώ οι λόγοι που πάω στο διπλό δεν είναι τόσο αγωνιστικοί, αφού η Νυρεμβέργη αγωνιστικά είναι καλύτερη από τη Σάλκε, αυτό είναι ντε φάκτο.

Οι δύο ομάδες έχουν μια τρομερά δυνατή φιλία, δεκαετίες ολόκληρες τώρα. Από οπαδική φιλία μέχρι και φιλία διοικητική. Η Σάλκε έχει ανάγκη και αυτό δεν αμφισβητείται από τον βαθμολογικό πίνακα. Το ότι στάθηκε καλά στο Πάουλι την Τρίτη δείχνει «κάτι», ενώ μια μέρα αργότερα η Νυρεμβέργη έπρεπε να παίξει 120 λεπτά με τη Χάνσα. Για χάρη της φιλίας λοιπόν, θα πάω με το διπλό του 3,20.

Η φόρμα δείχνει διπλό

Από την Dritte Liga δεν επέλεξα να προχωρήσω με κάτι, προφανώς όποιος θέλει μπορεί να πάει με τα γκολ στο Σαντχάουζεν και στο Ίνγκολστατ. Επομένως προχωράω γρήγορα γρήγορα προς την Αυστρία. Εκεί υπάρχει το ντέρμπι της ΒΑΚ με την Κλάγκενφουρτ. Την ΒΑΚ την είδαμε σε σερί παιχνίδι να αποτυγχάνει.

Ειδικά στο Κύπελλο έπρεπε να είχε αποκλειστεί από τα 90 λεπτά. Κακή εικόνα βγάζει και σίγουρα απέναντι σε μια Κλάγκενφουρτ συνώνυμο της σταθερότητας δεν θα έπρεπε να είναι τόσο φαβορί. Τι με προβληματίζει εμένα; Οι απουσίες στη μεσαία γραμμή της Κλάγκενφουρτ αλλά και οι δύο αμφίβολοι που έχει σε επίθεση και τέρμα. Φυσικά το ότι είναι ντέρμπι επίσης με προβληματίζει, αφού υπάρχει πάντα «ειδικοί» κανόνες σε τέτοια ματς.

Το διπλό πάντως στο 3,20 είναι υψηλό.

Από τη Β κατηγορία κρατάω σήμερα το μεσημέρι το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της Κάπφενμπεργκ με την Φιρστ Βιέννα. Για τα δεδομένα του ματς το 4,50 της συγκεκριμένης επιλογής είναι τεράστιο. Ξέρουν και οι δύο να σκοράρουν και σε καμία περίπτωση η τακτική της κουρασμένης Κάπφενμπεργκ δεν θα είναι άμυνα, ίσα ίσα ο προπονητής τόνισε πως επιστρέφει ξανά στο επιθετικό σύστημα με τους δύο φορ.

Αυτά για σήμερα. Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να δείτε στήλη και αύριο, ανάλογα πως θα εξελιχθεί η ημέρα. Μένω λοιπόν με το trixie Άιντραχτ – Σάλκε – Κλάγκενφουρτ, ενώ μονά-δυάδα πάει το Λάουτερ 1+G/G και G/G πρώτου ημιχρόνου στο Κάπφενμπεργκ. Προσοχή στο Λάουτερν – Φιρτ, το συγκεκριμένο μπετ το επιλέγουμε από το bet-builder, εφόσον γίνει 2-0 να είμαστε σίγουρα “πληρωμένοι”, αν έπειτα γίνει 2-2.

Καλή μας τύχη λοιπόν!

UPDATE-05/11/2023

Καλημέρα φίλοι! Χτες ξεκίνησε ιδανικά η μέρα, η Σάλκε πήρε το “φιλικό”, η Άιντραχτ απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την εντελώς λάθος απόδοση της ως outsider, όμως αυτή που τα έκανε εντελώς… θάλασσα ήταν η Κλάγκενφουρτ, που έκανε το χειρότερο της παιχνίδι από τότε που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία (βάσει αριθμών).

Έτσι είχαμε επιστροφές μόνο από τη δυάδα.

Για σήμερα δεν έχω πολλά να γράψω, έχω όμως ένα feeling ότι θα δούμε γκολ. Χρονικά το πρώτο ματς που με απασχολεί είναι το Γκράτσερ – Στρίπφινγκ. Σούπερ επιθετικά σχήματα περιμένω, η Στρίπφινγκ έτσι και αλλιώς βρίσκεται σε μια σούπερ φόρμα, ιδανικός καιρός να δούμε γκολ. Στο 4,33 το να δούμε να σκοράρουν και οι δύο στο πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο που επιλέγω είναι το γκολ/γκολ ημιχρόνου στο Καρλσρούη – Πάντερμπορν σε απόδοση 3,75. Καλή παράδοση στα γκολ, σε επιθετικό οίστρο η Πάντερμπορν αλλά και η Καρλσρούη, μια σπίθα θέλει το ματς να πάρει… φωτιά.

Και τέλος, κρατάω και το υψηλότερο γκολ/γκολ ημιχρόνου της Χάρτμπεργκ με την Μπλάου Βάις Λινς στο 4,50.

Δεν θα δούμε Χάρτμπεργκ να αμύνεται όπως την Τετάρτη, αντίθετα ο προπονητής υποσχέθηκε βαρύτητα στην επίθεση. Παραδοσιακά ζευγάρι που μας υπόσχεται γκολ.

Πολύ χαλαρά πάμε σε ένα trixie με 1,5 μονάδες στις δυάδες και μισή μονάδα στην τριάδα, χαμηλό ποντάρισμα, μεγάλες αποδόσεις, που πιστεύω πως αξίζουν να κυνηγηθούν σήμερα.

Καλή τύχη, τα λέμε στο τσατ!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS