3256

Billaras

Το ταμπλό τα λέει όλα!

Καλώς τους! Λίγα 24ωρα πριν τον τελικό του Βερολίνου, εδώ στο Betsellers o απολογισμός συνεχίζεται. Δύο κείμενα ο Μάκης, δύο (τώρα) κι εγώ. Ολα διαθέσιμα, προς διεξαγωγή συμπερασμάτων. Ξεκινάω όμως γράφοντας αυτό που έγραψα προχθές: Τα κείμενα συνδέονται. Μην απομονωθούν ή διαβαστούν αυτόνομα. Σήμερα είναι η μέρα των αριθμών της σαιζόν… Δεν βάζω -όπως κάνει ο Μάκης- ένα ενα τα μπετ, γιατί δεν έχει νόημα.

Οταν τα yankee και τα trixie είναι πολλά, να παραθέτεις ένα-ένα τα ματς, δεν δίνει κάτι. Θα έδινε, αν ήταν μονάχα όλα μονά αποδεκτά. Εκεί ναι, δίνει και….παραδίνει. Τα δικά μου νούμερα λοιπόν. Και γιά τη σαιζόν και -αφού τεθηκε τέτοιο θέμα (κακώς κατ' εμέ, καμιά σαιζόν δεν μοιάζει με άλλη και δεν τέθηκε ποτε πέρυσι ή προπερσι ή θα τεθεί του χρόνου, τέθηκε φέτος κι αυτό το θεωρω unfair) όλης της τετραετίας.

Πρώτα στην Αγγλία: Φέτος έπαιξα 223 ασόδια στο νησί, σε αποδόσεις άνω του 2.50. Κάτω του 2.50 είναι…ελάχιστα και εντελώς αμελητεά (καθότι μπήκαν σε παρολί τα οποία είναι έτσι κι αλλιώς αμελητέα). Δεν είναι πολλά τα 223. Είναι όμως περισσότερα από τις άλλες σαιζόν και θα το δείτε παρακάτω. Γιατί αυξήθηκαν; Εχει εξήγηση, γιατί αυξήθηκαν οι στήλες μου.

Οπως έγραφα προ ημερών, άυξησα yankee και δυάδες και μονά (καλώς) αλλά δεν μείωσα trixie. Αν το'χα κάνει και είχα παίξει τα μισά, θα ήταν και τα σημεία συνολικά λιγότερα. Τι είχαμε λοιπόν σε 223 σημεία; Υπήρχε ευστοχία στα 55. Ο μέσος όρος απόδοσης ήταν 3.87, το ποσοστό ευστοχίας ήταν 24,7 και το ROI αρνητικό στο 95,65. Οι επιστροφές -αν ήταν όλα μονά (αυτό που έγραφα παραπάνω) θα ήταν 223 ποντάρισμα-213,3 επιστροφές.

ΑΥΤΑ τα νούμερα δείχνουν καθαρά δύο πράγματα!! Πρώτον: Οτι με τα συστήματα είτε θα κάνεις μεγάλη ζημιά, είτε θα καταποντιστείς (συνέβη το δεύτερο). Γιατί η διαφορά στο ROI ή στις επιστροφές είναι αμελητέα! Να το πω λιανά; Με μόλις…πέντε σημεία κερδισμένα ακόμα, το ROI θα ήταν ….θετικό! Πέντε στα 223! Λεπτή η γραμμή εν ολίγοις, αλλά κοιτάξτε…την κάβα! Δεν δικαιολογείται τέτοιο χάσμα! Το χάσμα το κάνουν οι στήλες των συστημάτων (εδώ δεν παίζει ρόλο το ύψος του μπετ).

Αν εν κατακλείδι έπαιζα τα πάντα σε μονά αποδεκτά, φέτος θα έχανα μεν, ψίχουλα δε. Οχι όλη την κάβα. Δευτερον: Οτι ναι, αδιαμφισβήτητα, ήταν μιά κακή σαιζόν ΚΑΙ από πλευράς αποτελεσμάτων. Να τα κάνω κι αυτά λιανά; Στα 223 ματς, βγήκαν 99 φαβορί (44,4%), βγήκαν 69 ισοπαλίες (39,95%). Τα υπόλοιπα είναι τα εύστοχά μου. Τα Χ είναι “πάνω” κατά ένα 3% περίπου, τα φαβορί είναι φυσιολογικά, πάντα εκεί πατάνε.

Το λέω κοιτόντας και τις άλλες χρονιές. Αυτό το 3% δεν είναι λίγο. Μπορεί να κάνει την διαφορά, είδατε και παραπάνω ότι αναφέρθηκα σε…πέντε ματς. Πέντε στα 223 να μην είχαν πατήσει στο Χ αλλά στο αουτσάιντερ μου, θα ήταν άλλα τα νούμερα. Θεωρώ ότι όλοι συμφωνείτε με την ατυχία. Θυμηθείτε κι εδώ τι έγραφα προ ημερών: ΝΑΙ, τρα-γι-κή διαχείριση.

Αλλά ξέρω και που με “σταύρωσε” η μπαλίτσα. Κορυφαία στιγμή στις 25 Απρίλη. Κάνω την ύστατη προσπάθεια. Μετά δεν προέκυψαν αλλού παικτικές ευκαιρίες. Και με τρία γκολ υπέρ τους η Μίλγουολ και η Κρόουλι χάνουν τα ματς ή φέρνουν ισοπαλία, μετά το 85', σε αποδόσεις-βουνά!! Εκείνη η μέρα είναι η…κορωνίδα, ο τίτλος της σαιζόν. Με νίκη εκεί, αυτές σωζόντουσαν (έπεσαν και οι δύο) κι εγώ μάζευα τεράστια κέρδη, μέχρι που γύρναγα τούμπα τη σαιζόν με ένα 3 στα 4 (ούτε καν ολόκληρο yankee).

Και την άλλη μέρα, 4 στα 6 μεγάλα, δύο trixie, από…δύο σημεία σε κάθε ένα, όχι μαζί! Αυτό το διήμερο ήταν κραυγαλέο. Εκεί να το πω απλά, παραδώθηκα. Το χώνεψα. Δεν είναι τυχαίο ότι πήρα μόλις ένα ή δύο γκολ στο 90' ΟΛΗ τη σαιζόν. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έκανα ένα μεγάλο ταμείο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έκανα μιά φορά το απόλυτο. Αυτά γινόντουσαν κάθε μα κάθε σαιζόν.

Δείτε και τα υπόλοιπα νούμερα της Αγγλίας, όλη την τετραετία του site: 1η σαιζόν: 199 ματς, 73 εύστοχα, επιστροφή 255,5 και ROI 128,4 (μέσος όρος απόδοσης 3.50). 2η σαιζόν: 204 ματς, 67 εύστοχα, επιστροφή 240,37 και ROI 117,8 (μεσος όρος απόδοσης 3.58). 3η σαιζόν: 184 ματς, 50 εύστοχα, επιστροφή 200,05 και ROI 108,7 (μέσος όρος απόδοσης 4.00). Τα φετινά τα ανέφερα παραπάνω. Στο ΣΥΝΟΛΟ 4ετιας, είναι: 808 εγγλέζικα ματς, ευστοχία σε 246 (30,48%), επιστροφή 914,5 και ROI 113,18.

Mε μέσο όρο απόδοσης 3,71. Αυτά τα νούμερα, ανά σαιζόν και φετινά, είναι καθρέφτης. Δεν χωράνε παρερμηνείες, αναλύσεις άλλου τύπου. Τίποτα. Το νησί είναι η βάση, το βάρος, τα κέρδη, το πεδίο. Και όποιος πήρε ματς από το νησί εδώ και τέσσερα χρόνια, κέρδισε. Απλά κέρδισε. Λίγα; Πολλά; Δεν είμαι στην τσέπη κανενός, δεν ξέρω και δεν με νοιάζει.

Αλλά κέρδισε. Και αυτό δείχνει και το κομμάτι του Μάκη. Ακριβώς το ίδιο. Ακόμα και φέτος, στην πιό κακή σαιζόν. Δεν παίζουν πολλοί έτσι. Να το πω αλλιώς, παίζουν ελάχιστοι. Το γεγονός ότι φέτος πέντε ματς πάνω-πέντε κάτω δεν πήγε καλά, δεν αναιρεί κάτι. ΕΓΩ φταίω που έχασα, το ανέλυσα προ ημερών. Η διαχείριση. Αν προτιμάτε, εγώ φταίω που έχασα με συντριβή.

Θα έχανα πάλι, η σαιζόν είχε κακά αποτελέσματα και ατυχίες, αλλά δεν θα είχαμε ίδιο αποτέλεσμα αν εγω δεν…..(ας μην το πω, ας αυτολογοκριθώ).   Πάμε και εκτός νησιού: Επαιξα 190 ματς. Βρήκα τα 42, με μέσο όρο απόδοσης το πολύ υψηλό 4,14. Το ROI φυσικά είναι αρνητικό, στο 91,53. Η επιστροφή στα 190 είναι 173,91. Εδώ να πω ότι υπήρχαν και 7 στις 17 έυστοχες ισοπαλίες!! Στα τέσσερα χρόνια εκτός Αγγλίας, έχω παίξει 598 ματς, 141 εύστοχα (ποσοστό 23,6%), ROI 91,2 και μέσο όρο απόδοσης το 3,87.

Και κάτι ακόμα. Συνολικά φέτος, είναι 419 ματς. Ρεκορ τετραετίας (335, 339, 385 αντίστοιχα τα παλαιά νούμερα, μέσα και οι ισοπαλίες, μέσα όλα). Κι αυτό έγινε πάλι ελέω αύξησης στηλών. ΤΙ δείχνουν αυτά τα νούμερα; Κατ' αρχάς ένα…ΤΡΙΤΟ λάθος μου. Κοιτάξτε το μέσο όρο απόδοσης 4ετιας αλλά και τον φετινό: Είναι ΠΙΟ ψηλός από την Αγγλία!!! Γιατί είναι λάθος; Μα γιατί…βγάζει μάτια ότι εκτός νησιού δεν είμαι εκει που θέλω (και λογικό είναι, δεν έχω εξειδίκευση).

Οταν λοιπόν αυτό “στο φωνάζουν” τα νούμερα κι εσύ παίζεις με…πιό ψηλό μέσο όρο, ρισκάρεις ακόμα παραπάνω, είναι σαν να βαράς μαχαίρι στο κόκκαλο. Τρίτο λάθος λοιπόν που δεν έπρεπε να έχω κάνει. Παρ' όλα αυτά, ξαναγυρίζω στο ζουμί. Στη διαχείριση. Με φλατ μπετ όλα μονά θα είχα παίξει ας πουμε 1900 ευρω (δεκάρικο στο καθένα από τα 190) και θα είχα πάρει πίσω τα 1740.

Δηλαδή κι εδώ φέτος θα είχα φυσικά χάσει, αλλά ΟΧΙ όσο έδειξε η κάβα!! Με δεκάρικο και στα εγγλέζικα και όλα σε μονά-ισόποσα, φέτος θα είχα παίξει 4190 ευρώ και θα είχα πάρει πίσω τα 3.870!! Γιατί τα ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (μαζί με Αγγλία φέτος) λένε: 419 ματς, εύστοχα 97, μέσος όρος απόδοσης το 4.00 και ROI 92,41. AYTH είναι η “σωστή” ήττα. Πάντα έλεγα: Παίξε σωστά κι ας χάσεις! Ε αφου ΔΕΝ ΈΠΑΙΞΑ ΣΩΣΤΑ, αφού έκανα σκατά τη διαχείριση, ήρθε η συντριβή.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχα απλώς χάσει μεν, κάτι λίγα δε. Παμε και στα συνολικά (όλα μαζί) 4ετίας: Είναι 1406 ασόδια! Είναι 206 ασοι και 1200 διπλά!!! Βρήκα τα 387 με μέσο όρο απόδοσης το 3,77 και επιστροφές 1460,17. Το ROI είναι 103,85. Μιλάμε γιά 808 εγγλέζικα (113,18 ROI) και 598 μη εγγλέζικα (ROI 91,24). Κι εδώ καθρέφτης. Σε μιά χρονιά που τα έκανα μαντάρα, σε σύνολο 4ετιας βγάζει μάτια ότι και κέρδος μπορεί να έχει κάποιος και ότι η Αγγλία πρέπει να είναι το πεδίο μας.

Εριξα το ROI μου στα…τάρταρα φέτος, αλλά πάλι είναι θετικό στο συνολο, με αποδόσεις που….ζαλίζουν. Κι αυτό μου λέει πολλά. Ουσιαστικα, τώρα που είναι ολα στο χαρτί, δεν μου λέει απλώς! ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ! “Παίζε Αγγλία, κατέβασε τα εκτός Αγγλίας, άσε τα συστήματα, παίζε μονά”. Αυτό μου φωνάζει….   Αυτά ήταν όλα. Γιά να μην λέμε μόνο άσχημα, σε μιά τέτοια σαιζόν, σπάσαμε τα κοντέρ σε αποδόσεις-τέρατα (10αρια, 11αρια, 17αρια), αυτό ήταν ένα θετικό ρεκόρ.

Οξύμωρο, αλλά…συνέβη. Τα μέλη της οικογένειας του Betsellers έφτασαν τα 7.651 σήμερα που μιλάμε. Κι αυτό με κάνει δυνατό και….να πεισμώνω. Και εδώ ανοίγει ακόμα μιά παράμετρος. Μου έκανε ΠΟΛΥ κακό που έκοψα την καθημερινή επαφή μαζί σας. Και στο chat και που δεν είχαμε Betradio. Βοηθούσαν ΠΟΛΥ και τα δύο. Θα αλλάξω τουλάχιστον το ένα απο τα δύο από μέσα Αυγούστου.

Στο chat θα…βαράω σκοπιά. Θα το …μπουρλωτιάσουμε πάλι. Ξέρουν οι περισσότεροι τι εννοώ.   Εν κατακλείδι: Γιά ΟΛΑ (πλην της δεδομένης ατυχίας αλλά δεν ξέρω, ίσως και γι αυτό, ίσως κακής αύρας να συνέβησαν όλα), φταίω εγώ. Το έγραψα και στην πρώτη ανασκόπηση. Τεράστιο λάθος οι στήλες των trixie, τεράστιο τα ανισομερή πονταρίσματα ειδικά όταν έχανα, μεγάλο τα πολλά ματς εκτός νησιού.

Το γιατί συνέβη, επίσης το ξανάγραψα, το κρατάω γιά μένα, δεν θέλω και δεν πρέπει να επεκταθώ. Ανθρώπινα πράγματα. Χάθηκε το μυαλό, η ηρεμία, η ψυχραιμία, η υπομονή, η πειθαρχία, τα κουράγια, η διάθεση. Ολα μαζί. Μετά τον Γενάρη του 2015. Ως τότε όλα ήταν ελεγχόμενα. Μετά…σκατά. Δεν θα ξανασυμβεί. No way. Ολα καταγράφηκαν, όλα θα διορθωθούν.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Νέο κείμενο , δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά θα είναι ένα….μικρούλι, με fun bets, γιά τον τελικό του Σαββάτου!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras