740

Billaras

Το όπλο παρά πόδα!

Χθες βράδυ φάνηκε-ξανά- πως προσεγγίζει το στοίχημα όλος ο οργανισμός Betsellers. Ναι, συνδρομητικό site είμαστε, συνδρομές θέλουμε, καμιά αντίρρηση. Αλλά ποτέ δεν θα βγάλουμε ντουντούκα, δεν θα βγει τελάλης, δεν θα πλακώσουμε τις χορηγούμενες ρεκλάμες στο FB, δεν θα κάνουμε like…στον εαυτό μας. Ουσιαστικά, δεν θα πάρει κανείς άλλος χαμπάρι -εκτός από εσάς εδώ μέσα- τι συμβαίνει εδώ μέσα! Τι σημαίνει αυτό; Οτι εσείς είστε η “διαφημισή μας”.

Και η προστασία μας ταυτόχρονα. Εσεις μπορείτε να μας διαφημίσετε μετά τα ματς, ενώ εσείς μας προστατεύετε αν δεν δίνετε τα σημεία μας αριστερά και δεξιά πριν τα ματς!

Ποιά σημεία; Τα σημεία που δεν υπάρχουν αλλού (πχ Ολνταμ προ ημερών) ή ακόμα και τα σημεία που…δεν γράφονται καν και καθόλου δεν μας ενοχλεί. Δεν είμαστε του “φαίνεσθαι”.

Οπως το χθεσινό-γιά να έρθω στις πρώτες λέξεις του προλόγου. Οπως δηλαδή της Μορεϊρένσε. Είδατε τίποτα στον πίνακα; Οχι. Ούτε θα δείτε. Ομως (όπως λέω παντα), όποιος έχει μάτια βλέπει. Και μνήμη και θυμάται. Ας προσθέσω το “αυτιά και ακούει”. Οποιος άκουσε λοιπόν την εκπομπή του Betsellers Radio, κατάλαβε. Οποιος δεν την άκουσε, κρίμα. Ας την ακούσει τώρα.

Και ας πάει στο 1,16′,00” της εκπομπής. Να ακούσει τι λέμε γιά το χθεσινό Ζιλ Βιθέντε-Μορεϊρένσε 1-2. Φάγαμε Ζιλ στο 6,50 πριν λίγο καιρό, τώρα πήγε ανάποδα η δουλειά. Και ήρθε ένα διπλό όμορφο, εποχιακό, στο 4,50. Καμιά σημασία δεν έχει ποιοί το έπαιξαν, πόσο το έπαιξαν ή αν μπήκε ή όχι στο πινακάκι. Σημασία έχουν τα καμπανάκια που χτυπήσαμε.

Οτι εδώ, σε αυτό το ματς, “παίζει” κάτι. Αυτά θέλω να θυμάστε. Αυτά που άλλοι σήμερα θα μας τα είχανε κάνει…τσουρέκια αν τα είχανε βρει. Κι εμείς τα κρατάμε εδώ, γιά πάρτη μας.

Πάμε τώρα στο σήμερα. Αποκλείστικά στο σήμερα. Αύριο άλλη μέρα, αύριο πιστεύω θα γίνει μιά…καλή μάχη. Αλλά σήμερα; Σήμερα το όπλο παρά πόδα.

Η Αγγλία έχει ψίχουλα και εκτός Αγγλίας σήμερα δεν βλέπω κάτι “πονηρό” (πλην ενός) και παράλληλα τα ματς-σάντουϊτς των ευρωπαϊκών που με απασχολούν είναι κυρίως αύριο.

Για να δείτε πόσο λίγα είναι τα σημερινά, Σαουθάμπτον-Μόρκαμ-Λέιτον είναι τα μοναδικά μεγάλα από το Νησί, plus δύο μικρά (Πόρτσμουθ και Τότεναμ, στο 2,20 έκαστο). Και εκτός Αγγλίας, η Μπιλμπάο σηκώνει κουβέντα προφανώς μέσα στη Βιγιαρεάλ. Και γιά το σημείο-φάντασμα κοιτάω την Μπελενένσες. Τα είπα όλα χθες στο ράδιο γιά δαύτην. Μπορεί να έρθει και 4-0, εννοείται.

Μπορεί όμως να φάμε…γλυκάκι απ΄το Μπελέμ (φώτο). Αν σας φέρει ο δρόμος στη Λισαβώνα, επιβάλλεται να πάτε στο πανέμορφο Μπελέμ.

Γυρνώντας πίσω στα εγγλέζικα, η Μόρκαμ έχει πάρει την κατηφόρα γιατί μάλλον θα κάνει rotation η Κέμπριτζ και το κίνητρο είναι μονόπατο. Στο 3,50 ήταν, στο 2,90 είναι. Γιά την Τσέλσι τα ξέρετε, ενώ της Λέιτον είναι ματς αδιαφορο μεν, αλλά με τη φόρμα δεξιά.

Βέβαια, η Λέιτον εμενά όταν την ποντάρω υπερ…δεν με πάει. Αντίθετα, στο “κατά” την…έχω κορώνα στο κεφάλι μου (γέλια).

Η στήλη λοιπόν, μοιραία μικρή. Δεν έχω να προσθέσω και πολλά. Αύριο θα πούμε πολλά γιατί έχει ψωμάκι. Σήμερα τι θα παίξω; Αν αφήσω Λέιτον και Σαουθάμπτον (δεν την εμπιστεύομαι, δεν ήταν στα καλά της εδώ και καιρό), τι παίζω; Οκ, ένα ξερό την Μπελενένσες, ως φαντασματάκι.

Λέω να αφήσω και την Μπιλμπάο. Εμ δεν είναι τίποτα ουάου εκτός, εμ ο Μαρθελίνο της Μπιλμπάο ήταν στον…άλλο πάγκο ως το 2016.

Θα πάρω ενα …μεγεμελέ trixie με Τότεναμ-Πλίμουθ-Μόρκαμ. Προφανώς και δεν είναι το πρέπον βάση αποδόσεων, είναι πλέον και λίγο…εποχιακό, δεν θα έπαιζα ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο αν δεν ήταν 9 Απρίλη. Αλλά θα παίξω λίγα και ουσιαστικά κάνω ότι έγραψα.

Βαζω το όπλο παρα πόδα (σήμερα). Σε όλα τα εγγλέζικα υπάρχει πρώιμη, στο πορτογαλικό όχι.

Τα λέμε στο chat, νέα στήλη αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras