90

Κώστας Ζαφείρης

Τρέχει και δεν φτάνει

Γεια χαρά σε όλους.

Εννέα στροφές έμειναν για να κόψουμε την κορδέλα του τερματισμού στην κανονική περίοδο της Euroleague, οπότε είναι φυσιολογικό το ενδιαφέρον να μεγαλώνει για εμάς τους… απ’ έξω και την ίδια ώρα το κίνητρο (και οι στόχοι) των ενδιαφερόμενων ομάδων να μην επιτρέπουν «λάθη».
Μία από αυτές τις ομάδες είναι η Παρτιζάν, η οποία έτσι όπως τα έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες βάζει σε κίνδυνο ακόμα και την παρουσία της στα play-in της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.


Υπενθυμίζω, ότι οι θέσεις 1-6 οδηγούν απευθείας στα πλέι οφ (η πρώτη τετράδα έχει το πλεονέκτημα έδρας), ενώ οι κάτοχοι των θέσεων 6-10 θα παίξουν στα play-in για τα 2 τελευταία εισιτήρια της οχτάδας.
Τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα η Παρτιζάν, που όταν ξεκινούσε η σεζόν, αρκετοί (ίσως βιάστηκαν) την έβαζαν στην κουβέντα για το Final-4.


Ωστόσο, εσχάτως, η… ιστορία πάει να χαλάσει, μιας και οι «Γκρομπάρι» παραπατούν, βγάζουν πολλές αδυναμίες μακριά από το Βελιγράδι και έχουν βρεθεί στην άβολη 11η θέση (ρεκόρ 13-12/9-2 εντός), έχοντας μία νίκη λιγότερη από τις Μακάμπι, Βαλένθια και Μπασκόνια, που βρίσκονται εντός πρώτης 10άδας.
Το κλίμα στην Παρτιζάν έγινε ακόμα πιο… περίεργο μετά το (νέο) χαστούκι στην Αδριατική Λίγκα, αυτή τη φορά εντός έδρας από την Σπλιτ (67-74).


Εξω φρενών ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μετά το φινάλε του αγώνα δήλωσε μεταξύ άλλων «για μία ακόμα φορά απολογούμαι στους οπαδούς της Παρτιζάν. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Αισθάνομαι ντροπή», είπε και… τράνταξε τα αποδυτήρια.
Την ίδια ώρα, η Μπάγερν μάλλον φυτοζωεί στις θέσεις 12-16 με ρεκόρ 10-15 (3-10 μακριά από το Μόναχο), σε μια χρονιά που έχει ίσως το πιο πλήρες ρόστερ της ιστορίας της και τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο.


Εξω για την Παρτιζάν ο αναπληρωματικός φόργουορντ Τριφούνοβιτς, τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Αμερικανού σέντερ Ντέβιν Μπούκερ στην Μπάγερν (έχει χάσει τα τελευταία ματς).
Εν κατακλείδι, χωρίς περιθώρια η Παρτιζάν και στο κυνήγι – σε πρώτη φάση – της πρώτης 10άδας, ένα θαύμα ψάχνει στην τελική ευθεία η Μπάγερν για να κλέψει ένα από τα εισιτήρια των play-in (αυτή τη στιγμή είναι τρεις νίκες μακριά).


Η λογική λέει πως το μάτι των παικτών του Ζ. Ομπράντοβιτς – μετά και τα τελευταία – θα γυαλίζει, νομίζω πως οι Βαυαροί δεν είναι τόσο σκληροί για να αντέξουν στο Βελιγράδι…

Καλό ξημέρωμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης