762

Μάκης Μηνδρινός

Τρία αουτσάιντερ, τρεις γηπεδούχοι

Χαιρετώ! Μία νίκη και μία ήττα στις μεσοβδόμαδες επιλογές μου, μικρό κέρδος, όλα καλά, προχωράμε! Αντικειμενικά δεν ήταν για να κερδίζει η Σάλφορντ, δίκαιη η ισοπαλία, έστω κι αν στο τέλος έχασε μία ευκαιριάρα για να κάνει το 2-1. Λίγο νωρίτερα, βέβαια, η Ρότσντεϊλ θα μπορούσε να κάνει εκείνη το 2-1 στη χαμένη ευκαιρία της χρονιάς (φωτό).

Αν δεν έχετε δει, δείτε στιγμιότυπα και θα καταλάβετε. Μόνος του, από το ένα μέτρο, σε κενή εστία, κάπως κατάφερε και το έστειλε άουτ! Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Πριν περάσουμε στα φρέσκα, να πω ότι η σημερινή εκπομπή δεν θα γίνει λόγω… αναμονής αποτελέσματος του PCR που έκανα χθες το απόγευμα.

Δεν έχω σοβαρά συμπτώματα αλλά μέχρι να βγει το τεστ δεν μπορώ να διακινδυνέψω την παρουσία μου στο γραφείο! Και το PCR θα βγει το απόγευμα..

Πάμε στα στοιχηματικά. Κύπελλο έχουμε μπροστά μας, γι’ αυτό βλέπετε λειψό πρόγραμμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Γενικά λίγα πράγματα από το Νησί. Ξεκινώντας ανάποδα, να πω ότι είναι από τις σπάνιες φορές που δεν μου αρέσει τίποτα στη Λιγκ 2.

Και στις υπόλοιπες κατηγορίες, με το ζόρι μπήκε ένα ματς από την καθεμία στην αρχική διαλογή.

Από την Πρέμιερ Λιγκ, μία σκέψη είναι η κόντρα της Τότεναμ στο εντός έδρας λονδρέζικο με τη Γουέστ Χαμ (4,75). Στην Τσάμπιονσιπ ο άσος της Ντέρμπι κόντρα στην Κόβεντρι είναι στο 3,10 και στη Λιγκ 1 το διπλό της Ντόνκαστερ στη Φλίτγουντ, στο 4,20.

Κανένα δεν είναι σούπερ, σε όλα υπάρχουν «ναι μεν, αλλά…».

Όπως «ναι μεν, αλλά…» έχουμε και στο Κύπελλο. Όμως εδώ είναι τόσο μεγάλες οι αποδόσεις, που όπως λέγαμε και την προηγούμενη φορά, ξέρουμε που πάμε να μπλέξουμε. Δύο ομάδες από την Τσάμπιονσιπ συνεχίζουν στο Κύπελλο, η Νότιγχαμ και η Μίντλεσμπρο. Με πολλά κοινά στοιχεία οι δυο τους: διεκδικήτριες των πλέι οφ, μετά την αλλαγή προπονητή εμφανίζονται πολύ βελτιωμένες, σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και με δύο εντυπωσιακούς προηγούμενους γύρους στο Κύπελλο.

Η Νότιγχαμ απέκλεισε την Αρσεναλ και τη Λέστερ, η Μίντλεσμπρο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ! Εντυπωσιακές και με πολύ βαριά φανέλα αμφότερες.

Μπροστά τους έχουν ακόμη μία τεράστια πρόκληση. Η μία (Μίντλεσμπρο) υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, η άλλη (Νότιγχαμ) την υποψήφια φετινή πρωταθλήτρια Πρέμιερ Λιγκ, Λίβερπουλ.

Σε μια περίοδο, μάλιστα, που και η Τσέλσι και η Λίβερπουλ είναι καλά αγωνιστικά. Γιατί μπλέκω από τη στιγμή που είναι καλά τα φαβορί;

Είναι αυτή η μαγεία του Κυπέλλου που σε παρασέρνει μερικές φορές και θέλεις να κυνηγήσεις το αουτσάιντερ! Όπως είπαμε, και τα δύο αουτσάιντερ είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Δεν θα ακολουθήσω δηλαδή δύο μπάζα.

Από την άλλη, περιμένω ότι κάποια στιγμή η Τσέλσι θα επηρεαστεί και αγωνιστικά απ’ όσα γίνονται στα ιδιοκτησιακά/οικονομικά μετά την ιστορία με τον Αμπράμοβιτς. Δεν μπορώ να ξέρω αν θα γίνει άμεσα, αλλά θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Η δε Λίβερπουλ έχει ήδη πάρει το Λιγκ Καπ, μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τη Σίτι στο πρωτάθλημα και συνεχίζει και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κλοπ θεωρώ ότι θα κάνει ροτέισον, κάνει πάντα ροτέισον σε τέτοιου είδους ματς.

Ξέρω που μπλέκω, ξέρω τους κινδύνους, αλλά και η κάβα μου το επιτρέπει, να πουλήσω λίγη τρέλα! Ας κάτσει το ένα από τα δύο…

Πρόκριση Μίντλεσμπρο δίνει 4,00. Νότιγχαμ – Λίβερπουλ η διπλή ευκαιρία δίνει 3,50. Και θα κρατήσω και την Ντέρμπι από τα του πρωταθλήματος.

Είναι καλή εντός η Ντέρμπι, 6 νίκες στα 8 τελευταία έχει, εξαιρετική παράδοση (8 αήττητη), καίγεται όσο δεν πάει. Τρία μονά, τρία αουτσάιντερ, τρεις γηπεδούχοι…. Τα λέμε ξανά την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος