797

Billaras

Τρία από τα πέντε!

Ισως και να κέρδιζα την Πέμπτη, αλλά δεν μπορώ να το ξέρω, ανάλογα την χημεία, οπότε ας τα αφήσω όλα πίσω μου. Δεν έπαιξα, οπότε κάθε κουβέντα θα ήταν υποθετική, τσάμπα θα τα λέγαμε δηλαδή. Απλώς πιστεύω ότι στα δύο χαλαρά μπετ του σεντονιού Τρίτη-Τετάρτη, έστω το ένα μπορούσε να βγει.

Παμε λοιπόν στα φρέσκα. Μέτριο το πρόγραμμα στα μάτια μου, ειδικά στην Αγγλία.

Οπότε θα πάω μαζεμένος και με ενα σκεπτικό κόντρας ομάδων που έχουν μπροστά τους ευρωπαικά ματς (είτε πρώτα-είτε ρεβάνς).

Στο Νησί (αλλά και στην κεντρική Ευρώπη) θέλει προσοχή ο καιρός. Μην επιλέξετε έτσι εύκολα πχ over. Θα γίνουν αγώνες σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, μιά επική καταιγίδα σαρώνει τα πάντα, μέχρι και 200 χλμ την ώρα πιάνουν οι ριπές, φεύγουν δέντρα και σκεπές! Αν προσέξατε, στα νότια της Αγγλίας είχαμε και χθες (Μπόρνεμουθ-Σάουθεντ) και σήμερα (Εξετερ) αναβολές.

Δεν ρισκάρουν. Στο Σαουθάμπτον-Εβερτον δεν ξέρω πως θα είναι ο καιρός, το κύμα το χοντρό έχει περάσει τη Μάγχη. Στη Γερμανία γίνεται χαμός, χθες οι οπαδοί της Σάλκε δεν αποχώρησαν με τη λήξη, περίμεναν να κοπάσει ο χαμός! Γενικά το νου σας, αδιανόητος αέρας, τρομερός αέρας. Εδώ βέβαια έχουμε χαρά Θεού, Αλκυονίδες, αν σας βάλω φωτογραφία εδώ στη Μυτιλήνη θα νομίζετε ότι είναι κατακαλόκαιρο.

Στο Νησί λοιπόν, πολλοί (και ο Μάκης) και όχι άδικα, παίζουνε Νιουκάστλ. Δεν αξίζει και κανένα άλλο στην Premier League σήμερα. Eίναι καλά, έχει στρίψει που λέμε, αλλά πως να παίξω χωρίς Τρίπιερ, ήταν ο (νέος) αρχηγός, ο (νέος) σκόρερ, ο (νέος) ηγέτης. Και έσπασε το πόδι του. Και συν τοις άλλοις, με τον καιρό που λέγαμε, ήταν να πεταξει χθες η ομάδα γιά Λονδίνο, δεν το ρίσκαραν και πήραν πούλμαν.

Αντι μιά ωρίτσα άνετη, έκαναν 6 ώρες στο λεωφορείο. Ολα αυτά, μικρές λεπτομέρειες, αλλά τις ζυγίζεις.

Στην Championship τίποτα (δεν έχω άντερα να κοντράρω Φούλαμ χεχεχεχε), στην 1η ξεκαθαρα η Τσελτεναμ έχει την αξία βάση φόρμας αλλά και η Γουίκομ παραμένει μιά (πολύ) καλή ομάδα, μπορεί τέσσερα να μην κερδίζει αλλά δεν ήταν κακή. Συγκυριακά δεν πήρε τρίποντο.

Και στην 2η, μιά σκέψη ήταν η Πορτ Βέιλ (το έσβησα όταν είδα το 2,75), μιά δεύτερη η Μπρίστολ Ρόβερς (εδώ σκαλώνω στο ότι έπαιξε μεσοβδόμαδα ενώ εκτιμώ πολύ τον τεχνικό της Στιβενέιτζ, τον γνωστό μας Τισντέιλ που πέρυσι κακώς εκδιώχθηκε στο τρίμηνο από την Μπρίστολ και τους…περιμένει αγριεμενος σήμερα). Και τέλος, η Μάνσφιλντ κάνει μπαμ φυσικά, χωρίς να υποτιμώ την Νιουπορτ (και τον καιρό της Ουαλίας).

Α, έχω και μιά Μόρτον στη Σκωτία, δείτε τη φόρμα της (εδώ καλοπληρώνει και το g/g ή το over).

Οπως βλέπετε δεν είναι πολλά. Και γιά να μην το ψειρίζω, βάση όσων διαβάσατε σβήνω Νιουκάστλ-Τσέλτεναμ-Μπριστολ-Βέιλ-Μόρτον και τι μου έμεινε; Μιά…Μάνσφιλντ! Και τελος.

Και εκτός Αγγλίας; Ενα μικρούλι, το g/g στο Αγρίνιο. Δεν εχω άλλο που να αξίζει.

Και μετά, τέσσερα μεγάλα. Οσασούνα-Μπόχουμ-Ζούλτε-Βερόνα. Αυτά είναι. Η φόρμα των αντιπάλων τους δεν σηκώνει πολλά-πολλα. Χάλια η αγνώριστη Ατλέτικο (μα από τη…Λεβάντε; Από το μπάζο;), χάλια η Στουτγάρδη εδώ και 8 ματς χωρίς νίκη, χάλι η Κορτράικ (εχασε από την…τελευταία κι αυτή προ ημερών, σαν να λέμε από την…Λεβάντε του Βελγίου), και κάκιστη η Ρόμα χωρίς καμιά σταθερότητα (και με καλούς απόντες σημερα και λόγω covid-19).

Η Ατλέτικο έχει και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπροστά της.

Στα αρνητικα; Γυριζει ο Γκριεζμαν στην Ατλέτικο. Τραγική η παράδοση της Μπόχουμ, κάπου 35 χρόνια χωρίς διπλό εκεί. Μεγάλο ντέρμπι μίσους είναι το βελγικο. Ολα τα ζυγίζω.

Απαξ και δεν με ψήνει το μενου, θα κάνω το πιό απλό όλων. Τέσσερα και η Μάνσφιλντ, μιά πεντάδα μεγάλα.

Θα διαλέξω τρία, ένα trixie και τέλος. Ολα εχουν κα πρωίμη πληρωμή εκτός του βέλγικου.

Ο καθένας ας αποφασίσει, είναι και χημεία, ποιά του κάνουν το “κλικ”. Εγώ κρατάω Μάνσφιλντ στο 3,25-Οσασούνα στο 3,80-Ζούλτε Βάρεγκεμ στο 3,25 επίσης. Αν έπαιζα yankee (το σκεφτηκα σημερα) θα έβαζα και Μπόχουμ, τελευταία μου επιλογή θα ήταν η Βερόνα. Προσοχή, το βέλγικο δεν έχει πρώιμη, τα άλλα δυο έχουν.

Αύριο νέα στήλη ίδια ώρα (σήμερα δεν θα τα πουμε στο chat, τα εγγόνια θέλουν εκδρομή)!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras