1146

Billaras

Τρία απ’ το Νησί και δύο ακόμα!

Μπήκαμε πλέον πιό “δυνατά” στον Μάρτη, λόγω καιρού βασικά που αρχίζει να μυρίζει άνοιξη. Να μην είχαμε και σεισμούς και λιμούς (κυριολεκτικά) να είμαστε μιά χαρά. Ελα που τους έχουμε όμως, οπότε μόνο μιά χαρά δεν είμαστε.

Στοιχηματικά, πλέον-σταδιακά- θα μπούμε στην εποχή που τα…πουλάκια κελαηδούν και λένε πολλά. Επίσης σταδιακά θα περάσουμε στην “αλλαγή μελέτης” και αντί της βαθμολογίας φόρμας θα κοιτάμε την κανονική βαθμολογία.

Κοινώς, το κίνητρο. Ελα που το κοιτάνε και οι μπουκ βέβαια…

Ομολογώ ότι ποτέ δεν μου άρεσε το παιχνίδι από εδώ και πέρα, σταδιακά θα έρθουν και οι “εκπτώσεις” στις αποδόσεις, κάπου θα κάνεις και τα στραβά μάτια. Anyway, τα’χουμε συνηθίσει όλα αυτά, το σημαντικό είναι να μην σε παρασύρουν και τα μάτια σου (ότι θέλει μιά ομάδα δεν σημαίνει ότι μπορεί κιόλας) και τα αυτιά σου (μου είπε ο Θανάσης ότι του είπε ο Κωστάκης που του είπε ο Βασιλάκης ότι το τάδε είναι αβαβά)….

Πάμε στα φρέσκα.

Εκτός Αγγλίας είναι πολύ ξεκάθαρα τα σημεία στα μάτια μου. Εχω ξεχωρισει ΠΑΣ, Λέουβεν, Αλταχ και Φράιμπουργκ. Αυτά τα τέσσερα. Θα σβήσω τον ΠΑΣ γιατί πιστεύω σε αντίδραση Παναθηναϊκού, οπότε έμειναν τρία θηρία. Στο 4,00 και στο 7,00 και στο 5,00 αντίστοιχα. Η Λέουβεν με κίνητρο (κοντοζυγώνουν τα πλέι οφ Βελγίου), με πρόδωσε πρόσφατα αλλά καπάκι έδειξε τι ψάρια πιάνει (με την Αντβερπ).

Και η Εουπεν χαλαρή βαθμολογικά, πιό επιβαρυμένη (έπαιξε κύπελλο προχθές) και με στόχο μόνο εκεί, τον ημιτελικό κυπέλλου (με Σταντάρ σε μιά εβδομάδα). Η Αλτάχ του Κάναντι ήδη έκανε ένα παπάκι, μετανοιώνω που το άφησα. Τον ξέρουμε πιά τον Κάναντι. Μπετό πίσω, “κλέβει ματς”. Αν του στραβώσει αντίο ζωή, αλλά όσο το πάει ταμπούρι, η νικη του είναι κοντά.

Η Λασκ επίσης πιό επιβαρυμένη (έπαιξε κύπελλο προχθές και μάλιστα παράταση), πέρασε τελικό! Ερχεται κι απο ήττα-σοκ στο πρωτάθλημα. Και τέλος, η (αγαπημένη μου) Φράιμπουργκ, πλήρωσε ξανά με Λεβερκούζεν, καλά ειναι, βρίσκει την Λειψία επίσης επιβαρυμένη από ματς κυπέλλου (πέρασε στους “4”), έχει μπροστά της τη ρεβάνς με τη Λίβερπουλ σε λίγα 24ωρα κι εχει ακόμα δύο μείον.

Πρώτον, κάκιστη παράδοση! Τρεις σερί άσοι έχουν έρθει παρακαλώ. Δεύτερον τρεις σοβαρές απουσίες (Ζάμπιτσερ, Ορμπαν, Χαλστενμπεργκ, ίσως λείψει και ο Ανχελίνο).

Αυτά είναι, τρία “βουνά” που σηκώνουν άνετα και κάλυψη.

Και στο Νησί;

Εσβησα την Premier (πιθανό το g/g στο νωρίς Μπέρνλι-Αρσεναλ, δεν αγγίζω Λέστερ κι ας είναι αουτσάιντερ, δεν την βλέπω καλά), στην Championship με φαγουρίζει ξανά η Μπρίστολ Σίτι (καθόλου κακή δεν ήταν, το γκολ-κουνέλι του τερματοφύλακα μας στο 47′ ήταν κομβικό προχθές και η ΚΠΡ σαν να χάνει λάδια με κακές εμφανίσεις και άνευ κινήτρου), μιά ματιά έριξα στη Σεντ Μίρεν γιά κανένα μπαμ στη Σκωτία (άνετη και με Ευρώπη μπροστά η Ρέιντζερς) και στις ακόμα πιό μικρές κατηγορίες σημάδεψα τις Σουίντον, Μπέρτον, Φλίτγουντ, Μόρκαμ, Σκάνθορπ και Ρεξαμ.

Βασικά χαλάστηκα πολύ εδώ από δύο “βουτιές” αποδόσεων. Σε Φλίτγουντ (2,75 από 3.10) και Μορκαμ (2,62 από 3,00). Αυτά μου…φωνάζαν. Τα άλλα είναι ρισκαδόρικα πολύ, ας πούμε ότι σβήνω εύκολα Σουίντον και Σκάνθορπ και Ρέξαμ.

Οπότε τι μου έμεινε; Αφήνω και Μπέρτον γιατί ναι μεν την αδικούν οι αποδόσεις αλλά και η Πιτέρμπορο πετάει, έμεινα με τις δύο που έπεσαν και την Μπρίστολ.

Φωνάζει το πράγμα. Ενα trixie (και με λίγο στραβά μάτια γιά τις δύο που έπεσαν).

Και από τις τις τρεις εκτος νησιού, αφήνω ξανά Αλτάχ (πιστεύω χάσαμε την ευκαιρία, τώρα θα πάει υποψιασμένη η Λασκ) και παίζω τα άλλα δύο. Λέουβεν και Φράιμπουργκ μονά και δυάδα. Και τέλος. Ενα trixie εγγλέζικο, δυο μεγάλα μονά-δυάδα εκτός Αγγλίας, νορμάλ παιχνίδι.

Σε όλα πλην του βελγικου ισχύει η πρώιμη πληρωμή. Και φυσικά τα λέμε αργότερα και γιά…ώρες στο chat. Αυριο νέα στήλη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras