4423

Billaras

Τρία εγγλέζικα διπλά!

Καλά περάσαμε την Κυριακή, δεν έχω παράπονο! Αν κάποιος μπορεί να μου “υπογράψει” ότι ανα τετραήμερο θα έχω στο σακούλι κι ένα μονό αποδεκτό του 7.00-8.00 όπως έγινε τώρα με Μπιλμπάο και Μπολόνια, δέχομαι να χάνω…όλα τα άλλα και να πιάνω αυτά. Τώρα βέβαια δεν…έχασα και όλα τα άλλα, το αντίθετο έγινε, έγινε ένα ωραίο 6 στα 8 και η κάβα έγραψε κέρδη, ανεβαίνοντας εκεί που ήταν…πριν την περασμένη Τρίτη, μιά εβδομάδα πριν.

Εκτιμώ ότι μπορούσε να είναι και παραπάνω, αλλά όπως και το Σάββατο με την Γουλβς, έτσι και προχθές με την Εσκισεχίρ, με…αδίκησε λίγο στο over. Νever mind, αυτά είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι. Οπως μέσα στο παιχνίδι είναι να περνάνε και οι…εσωτερίκες αναζητήσεις που είχα, όπως αυτές που έγραφα, με Σιένα, με Οσασούνα, με Λιντς κι εγώ να μην τις παίζω.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα μέσα μου λέω “σημασία έχει που το μάτι σου βλέπει καλά”. Και όντως έτσι είναι… Πάμε στα φρέσκα. Προσπερνάω τάχιστα το Champions League. Το ξέσπασμα της Μπάγερν δεν μπορεί να με ξεγελάσει, δεν δέχομαι αυτά τα αστεία 1.20 που κυκλοφορούν, είναι γιά τους άσχετους. Οπως δεν με ξεγελάει η νίκη της Ιντερ την Παρασκεύη, από…φιλική ομάδα.

Δεν είναι κριτήριο, αυτό εννοώ. Μέσα μου πιστεύω ότι ναι, η Μαρσείγ είναι η τυφλή και η Ιντερ η… μονόφθαλμη (άρα περνάει η μονόφθαλμη), αλλά σε απόδοσεις και κάτω του 2.00 που έπεσε πλέον, να κάνουν ότι θέλουν. Εμεινε το νησί. Η πρώτη σκέψη: Κανένας σωστός άσος. Σε όλα τα ματς το μάτι έπεφτε προς τα δεξιά. Ακου…Λίβερπουλ (ακόμα μουτζώνομαι).

Αν παίξουν όπως τις είδα το Σάββατο, η Εβερτον δεν χάνει. Στην Championship, υπάρχει το προφανές της Ρέντινγκ (ανάλογο με το προφανές της Ρέξαμ στο Κόνφερενς), αλλά είναι…μικρό γιά τα γούστα μου. Η εύκολη λύση σήμερα θα ήταν να “αμολήσω” πχ ένα παρολί με Ιντερ-Ρέξαμ-Ρέντινγκ και να κλείσω τη στήλη. Μα…ούτε παίζω, ούτε σκέφτομαι, όυτε γράφω-προτείνω έτσι.

Ας κερδίσουν όλες με 5-0, κανένα πρόβλημα. Στην υπόλοιπο Championship, έχουμε την…ύπουλη Χαλ (σερί ισοπαλιών) αλλά και την φορμαρισμένη Κάρντιφ, έχουμε το δίδυμο των ντεφορμέ (Λέστερ-Μπέρμιγχαμ) και το μεγάλο ντέρμπι (πιό μεγάλο από το Λίβερπουλ-Εβερτον), Ντέρμπι-Νότιγχαμ. Η Ντέρμπι τα πάει σούπερ στα μεγάλα παιχνίδια εντός, αλλά και η άλλη ίσως βγάλει “φανέλα”.

Και καίγεται κιόλας. Στην 1η όλα τα ματς είναι ζόρικα, δεν ακουμπάω τίποτα, δεν θα με εκπλήξει τίποτα. Και όπως και στην Championship και την Premier League, δεν αποκλείω να δείτε πολλά χινάρια να σκάνε. Αμφίρροπα ματς, κούραση, συνεχή παιχνίδια, μεσοβδόμαδα εξ'αναβολής μέσα Μαρτίου, το Χ ολοένα και πιό συχνά θα “σκάει”. Και μάλιστα αρχικά σκέφτηκα να παίξω ένα σύστημα με χινάρια (μεταξύ Λίβερπουλ, των τριών της Championship πλην Ρέντινγκ και της Τρανμίρ, από αυτή την πεντάδα να κράταγα τέσσερα και να έκανα ένα yankee), αλλά δεν θα το κάνω.

Τι έμεινε; Η 2η κατηγορία (τίποτα και από το Κόνφερενς). Εδώ… όλα σηκώνουν κουβέντα. Και όλα προς τα δεξιά, ακόμα και η Κρόουλι, που εδώ και καιρό δεν τσουλάει με τίποτα (μιά νίκη σε 10 ματς, έχει πουλήσει τους δύο φορ και παρ'όλα αυτά είναι μονίμως καυτό φαβορί). Αν εδώ βέβαια είναι τραβηγμένο το σημείο (γιατί και η Ολντερσοτ κάνει κοιλιά), στα άλλα τρία δεν είναι.

Κορωνίδα η Νορθάμπτον. Ο Μποθρόιντ την έστρωσε, απανωτές και “γεμάτες” νίκες, ο Ακινφένουα σκοράρει ακατάπαυστα, ας είναι “εξάποντο”, ας καίγεται η Ντάγκεναμ, αυτή θα ανοιχτεί αναγκαστικά, δεν δέχομαι αουτσάιντερ την Νορθάμπτον. Μετά η Μπράντφορντ. Καλά διπλά κάνει, ειδικά σε δυνατές έδρες, καλή ήταν και με την Οξφορντ, το έχω ξαναγράψει ότι είναι ο…κοιμώμενος γίγαντας της κατηγορίας, η Γουίμπλετόν είναι light ομάδα.

Οχι κακή, αλλά light. Στο κύπελλο το ματς ήρθε 3-1 στον Δεκέμβρη (με γηπεδούχο την Μπράντφορντ). Και εδώ έχω αουτσάιντερ την καλύτερη (και κυρίως σε καλύτερο φεγγάρι) ομάδα. Τέλος, η Τορκί. Αυτό είναι το πιό ζόρικο. Η σειρά “αξιολόγησης” είναι όπως την ανέφερα. Η Τορκί σαφώς και είναι εξαιρετική, σαφώς και εκτός παίρνει το 0-1 και φεύγει, το Σάββατο ένα χαμένο παιχνίδι το γύρισε στην ισοπαλία, το έχει το ύψος.

Η Ρόδεραμ είναι συνέχεια στο “ναι μεν, αλλά”. Κακή δεν είναι, αλλά όλο στο όριο. Δείτε τα σκορ της. Μια νίκη με 1-0, τέσσερις ισοπαλίες με τρία 1-1 και ενα 0-0 και μιά ήττα 0-1, στην τελευταία εξάδα. Στο όριο όλες. Και απόψε, εκεί θα πάει. Κρύβει δηλαδή και λίγο Χ το ματς, αλλά προτιμώ το…σενάριο του 0-1, γιατί έχω την Τορκί ως αουτσάιντερ! Καταλήγω: Αυτά τα τρία σε ένα trixie και τέλος γιά σήμερα.

Ούτε φαβορί, ούτε Ιντερ, ούτε χινάρια. Ενα trixie. Χαλαρά και σήμερα, όπως όλες τις προηγούμενες μέρες. Και μάλιστα, αύριο ΔΕΝ θα έχω νέα στήλη, πάμε γιά Πέμπτη!! Αύριο σκέφτηκα έναν Ατρόμητο, αλλά με τι να τον συνδυάσω; Σκεφτόμουν Μπόκα, είδα το 4-5 της Κυριακής και έκανα πίσω. Και στο Τσέλσι-Νάπολι, κοίταξα δεξιά, αλλά…ξέρω ότι οι ιταλοί -ως….

κλασικοί ιταλοί- αν δούνε ότι πάνε στο Χ και περνάνε, εκεί θα μείνουν…. Οπότε; Οπότε… πάσο αύριο. Πέμπτη νέα στήλη με…Μπιλμπάο στο κεφάλι!! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 24.800 μονάδες. Κέρδη από 11-12/3: 866 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.666 μονάδες. Ποντάρισμα 13/3: Νορθάμπτον 2 (2.75) -Μπράντφορντ 2 (2.85) -Τορκί 2 (2.80), σύστημα trixie (2-3), με 90 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 270) και 26 μονάδες στην τριάδα.

Ανοιχτά μπετ: 296 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.370 μονάδες. Τίποτα άλλο, δεν ξέρω…πόσο σατανικό ήταν να πάω σήμερα που είναι Τρίτη και 13 σε υπόλοιπο που καταλήγει σε…25.666, αλλά…συνέβη! Πλάκα κάνω, να θυμάστε ότι η μοναδική “γρουσουζιά” στον κόσμο έρχεται από τους ίδιους τους ανθρώπους, την αύρα τους. Κι όχι από οτιδήποτε άλλο, είτε είναι…γάτες, είτε νούμερα, είτε…σκάλες.

Ραντεβού στις 3 στο www.betradio.com και νέα στήλη εδώ, την Πέμπτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras