2088

Billaras

Τρία εγγλέζικα, συν δύο!

Καλημερες (καλο μεσημέρι μάλλον) και καλό μήνα! Σεπτέμβρης πλέον, αλλά μην διανοηθεί κανείς να μιλήσει γιά…χειμώνες και τα ρέστα, κατακαλόκαιρο έξω. Μόνο στοιχηματικά έχουμε “χειμώνα” με φουλ κουπόνι. Οχι όμως και φουλ ρυθμούς. Οι ομάδες τώρα ξεκίνησαν, σκάρτο μήνα, μισό μήνα άλλες, ενώ ακολουθεί και διακοπή. Φουλ ρυθμοί από όλους (κι αυτές και εμάς) από τις 15 του μήνα… Μεσοβδόμαδα δεν έχω να σχολιάσω κάτι στοιχηματικό, εχω φυσικά αγωνιστικό και ελληνικό.

Τα έγραψα ήδη σε Kingbet και Metrosport, είχαμε τρεις κακες εμφανίσεις, αυτό είναι το βασικό. Και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ήταν κακοί. Δυό προκρίσεις βέβαια, αλλά κι αυτές…αγκομαχητά. Με την ψυχή στο στόμα. Εδώ όμως είχαμε την διαφορά: ΑΕΚ και Ολυμπιακός έκαναν διαχείριση αγώνα. Κακές μεν, με διαχείριση δε. Από τον ΠΑΟΚ που θεωρώ καλύτερο των τριών, είχα απαίτηση άλλη.

Οχι ντε και καλά πρόκριση. Αλλά να δείξει μυαλωμένος. Πήγε σε run and gun παιχνίδι, σε ματς “όσες ρίξω-όσες φάω” με πρέσσινγκ ψηλά, τρεξίματα κι επίθεση. Και το έκανε και στη Λισαβώνα. Και εκεί γλύτωσε. Εδώ όχι. Δεν με νοιάζει αν τα γκολ μπήκαν από λάθη ή πέναλτι. Δευτερεύον. Θα μπορούσαν να μπουν αλλιώς. Με νοιάζει ότι δεν εβαλε λεπτό το μυαλό του να δουλέψει.

Οταν έχεις καλύτερο αντίπαλο, δεν πας χύμα. Δεν πας να επιβάλλεις φουλ ρυθμό, γιατί….οι άλλοι είναι καλύτεροι εκεί! Πας να το “κλέψεις”. Ποτέ ελληνική ομάδα δεν έκανε κάτι μεγάλο κόντρα σε καλύτερο αντίπαλο παίζοντας στα ίσα. Ποτέ. Και αυτό το χρεώνω στον Λουτσέσκου αλλά και γενικότερα στον οργανισμό ΠΑΟΚ. Καιρό έβλεπα (και το έγραψα πριν το ματς) κάτι σαν “πάμε να τους σκίσουμε” και τέτοια.

Σαν να χάθηκε λίγο το μέτρο. Και αυτό είδα και στο χόρτο. Με καλύτερη διαχείριση, με ταπεινότητα και με μυαλό, ο ΠΑΟΚ θα πέρναγε. Το πιστεύω, γιατί είναι πραγματικά καλή ομάδα…. Αυτά με όσα έγιναν, με τις κληρώσεις θα τολμήσω πρόβλεψη από τώρα: ΑΕΚ 2 ποντοι, ταβάνι 4. Δηλαδή δύο ισοπαλίες ή μιά ισοπαλία και μιά νίκη. Και συντριβή από Μπάγερν.

Οτι παραπάνω, θα είναι θαύμα. ΠΑΟΚ πρόκριση, χωρίς συζήτηση. Αν δεν, θα είναι αποτυχία. Μπάτε και Βίντι τις έχει, δεν το συζητω. Αλλά ας πάει ταπεινά, μόνο αυτό θα ήθελα να δω. Οχι υπερφίαλα. Ολυμπιακός: Μάχη μεγάλη. Και μάλλον οριακή πρόκριση. Ας εκμεταλλευτεί την απειρία (και την αφέλεια) της Μπέτις. Αν το κάνει, θα περάσει. Θα τα ξαναδούμε όταν έρθει η ώρα βέβαια… Παμε τώρα στο κουμάρι.

Το γραψα στον πρόλογο, οι μηχανές θα ανάψουν φουλ στις 15 του μήνα. Ως τότε, εγώ τουλάχιστον, ακόμα πάω χαλαρά. Ως πολύ χαλαρά. Εκτός νησιού, δύο σημεία μόνο. Σεντ Πόλτεν και Λιλ. Η πρώτη στο 3.40 η δεύτερη στο 3.00. Εχουν ξεκινήσει καλά, αήττητες, μου δείχνουν πραγματάκια και η απόδοση τους κόντρα σε αντιπάλους μέτριες ως κακές, μου κάνουν.

Και τα δύο σημερινά. Στο νησί, αν κάποιος θέλει “μικρά” σημεία, τρία σημείωσα. Το under στο Λέστερ-Λίβερπουλ και τους άσους από Ολνταμ και Νοτς Κάουντι. Εχουν μιά αξία. Η Λέστερ με Πιέλ δεν θα βγει γιουργια, δεν έχει και τον Βάρντι, ενώ όλοι βλέπετε οτι η φετινή Λίβερπουλ ρίχνει βάρος και στην άμυνα. Μηδεν παθητικό σε τρία ματς. Και αουτσάιντερ το under.

Στα δύο της Β κατηγορίας, μια αλλαγή προπονητή τα έφερε στο προσκήνιο. Η Νοτς Κάουντι “άρπαξε” τον Χαρι Κιούελ από την Κρόουλι, άρα ακέφαλη η Κρόουλι με Ολνταμ, ντεμπούτο Κιούελ στην Νοτς Κάουντι. Στα μεγάλα τώρα. Διέγραψα μερικά (Καρλάιλ γιατί έχει απόντες πχ, Μπλάκπουλ γιατί έπεσε κατω από το 3.00 το διπλό) και έμεινα με τρία.

Φούλαμ (3.60)-Νότιγχαμ (4.33)-Χάλιφαξ (4.20). Είδα τη Φούλαμ προ ημερών, εξ' αρχής το έχω γράψει ότι μόλις προσαρμοστεί θα κάνει ζημιές. Στο ντόρτι που έβαλε μου έδειξε ότι αρχίζει και ανεβάζει στροφές. Η Μπράιτον καλή στο να κλέβει ματς, όχι στο να έχει κατοχή. Και τώρα αν πάρει κατοχή μοιραία, θα φάει αυτή τις κόντρες. Η Νοτιγχαμ οκ, έχει πήξει στο Χ, αλλά το διαβάζω θετικά.

Οτι δεν χάνει και ζυγώνει η ώρα της νίκης. Ο Καράνκα ξέρει τα κατατόπια και τον τρόπο. Με την αλέγκρα (και όμορφη στο μάτι) Μπρέντφορντ, η Νότιγχαμ μπορεί να το “κλέψει” και κυρίως την αδικεί η απόδοση. Δεν περίμενα πάνω από 3.50, με τίποτα. Τέλος, έχω μιά πρωτοπόρο πάνω από 4.00. Οσο κι αν η Χάλιφαξ δεν είναι γιά τόσο ψηλά, η αλήθεια λέει “πέντε νίκες σε επτά ματς”.

Και αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω, όταν λείπει και ο καλύτερος παίκτης της Σάτον, που πήρε κόκκινη στο τελευταίο παιχνίδι της. Αυτά τα τρία λοιπόν, συν τα δύο μη εγγλέζικα. Τις τρεις μικρές αποδόσεις, αξιοποιήστε τες όπως θέλετε. Με τα πέντε μεγάλα, τι χημεία να γίνει; Να πάω μόνο με τα τρία εγγλέζικα σε ένα patent; Ή να σβήσω ακόμα δύο και να κάνω patent μικτό και τέλος; Ή να παίξω και τα πέντε μονά και καθάρισα; Κατέληξα γιά το δικό μου παιχνίδι.

Ολα μονά και δυάδες. Δεν θέλω να σβήσω κανένα. Αύριο δεν θα παίξω, ως τώρα παίζω χαλαρά, ας το δοκιμάσω λοιπόν. Πέντε μονά και οι δυάδες τους. Νέα στήλη την Τρίτη, αλλά λέω στις 5 να είμαι στο chat, να κάνουμε κουβεντούλα και να δούμε μαζί τα εγγλέζικα! “Επίσημη” πρόταση και κάβα, δεν θα έχω προς το παρόν. Ως το νέο site έτσι θα πάμε.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras