1530

Billaras

Δύο “θηρία”-τρία “μεσαία”-UPDATE!

Πέρασε και δεν ακούμπησε χθες. Η Αιντραχτ έπαιξε σαν να περιμένει το μοιραίο, δεν έβαλε δύσκολα στην άμυνα της Ντόρτμουντ, end of story. Στο δεν αγγλικό ματς, σαν…πιασμένες από την διακοπή έπαιξαν, λίγες φάσεις, οκ ένα λόττο έπαιξα και βρήκα το…μισό (το Χ τελικό).

Ομως, χθες στην Αγγλία συνέβησαν δύο γεγονότα.

Το ένα “σέρνεται” καιρό, μιλάω γιά την κακή χρήση του VAR. Είπαμε κανονισμοί, είπαμε δικαιοσύνη, αλλά είμαστε πλέον στο όριο να καταστρέψουμε το ποδόσφαιρο. Η Γουλβς σκοράρει στο 44′ με κεφαλιά (φαντάζεστε να είχα παίξει 1/Χ αντί 2/Χ;) και το γκολ ακυρώνεται ως οφ σαιντ από το VAR. Γιατί; Γιατί…μιά τρίχα από τα μαλλιά ενός παίκτη που είναι διπλά στη γραμμή του αράουτ, μπροστά στον επόπτη, εξέχει! Δείτε την φωτό της στήλης.

Πως διάολο επηρεάζει τη φάση αυτός εκεί κάτω; Πως πήρε “πλεονέκτημα” η επιτιθέμενη; Το…εκατοστό της φτέρνας του παπουτσιού 20 μέτρα μακριά από τον σκόρερ που κάνει κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής είναι οφ σάιντ; Το αποτελειώνουμε το ποδοσφαιράκι έτσι, δεν το βελτιώνουμε! Και δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι οι αρμόδιοι, που ζουν από αυτό.

Χθες ο Εσπίριτο Σάντο που ο άνθρωπος το δέχθηκε στωικά…

Το άλλο γεγονός είναι βέβαια τεράστιο. Αποκλεισμός της Σίτι 2 χρόνια από το Champions League και τεράστιο πρόστιμο από την UEFA γιά σπάσιμο κανονισμών Financial Fair Play. Την πάτησε η Μίλαν, την πάτησε ο Παναθηναικός από εμάς εδώ, τώρα την πατάει ένα θηρίο.

Οταν μαγειρεύεις ισολογισμούς και η ομάδα ζει μονάχα από την (τεράστια) τσέπη του σείχη, αυτό θα συμβεί. Δεν γίνεται να έχεις μόνο έξοδα, να σκορπάς αλόγιστα επειδή ο ιδιοκτήτης έχει τούβλα και να μην έχει έσοδα (ή τα έσοδα να είναι από εταιρίες πάλι του σείχη, δηλαδη…απ’ τη μιά τσέπη στην άλλη). Θα έχουμε πολλά επεισόδια (και έφεση της Σίτι ενώ μένει να διευκρινιστεί αν θα ανοίξει θέση στο Νησί γιά το επόμενο σεντόνι αφού η Σίτι είναι 100% στην τετράδα), εδώ θα είμαστε να τα σχολιάσουμε.

Αυτά με το χθες, πάμε στο σήμερα. Πρώτον: Θα ακολουθήσει σεντόνι και Europa League οπότε το νου σας. Δεύτερον κακό μενού η Αγγλία, τα αναλύσαμε και στο ράδιο. Τρίτον, κακός καιρός, ήδη επτά αναβολές στην Νάσιοναλ Λιγκ (έφυγαν από το πρόγραμμα Χάλιφαξ και Μείντενχεντ που είχαμε σκανάρει ως αρχικές επιλογές ενώ αναβλήθηκε και η Μπόστον του Μάκη στον Βορρά).

Κάθε 5′ κάνω refresh, ελπίζω να μην σκάσουν άλλες, πάντως κάμποσα ματς όσο κατεβαίνουμε κατηγορίες θα γίνουν σε…λασπουριά και με δυνατούς ανέμους!

Τι έχω βάλει στην άκρη; Στο Νησί, μιά Νότιγχαμ στο 5,00. Και μιά Τσάρλτον στο 3,20. Και οριακά μιά Τσέστερφιλντ στο 6,00 που παίζει αργά. Ουσιαστικά κανένα άλλο. Κουβέντα μπορεί να γίνει και γιά Πιτέρμπορο (2,90), Νορθάμπτον (2,70), Πορτ Βέιλ (2,90).

Κλείσαμε. Λίγα. Χθες στο ράδιο ανέφερα ότι Πιτέρμπορο και Πορτ Βέιλ μπορούν να γίνουν combo με over γιά καλύτερη απόδοση (4,5 το ένα, 5,00 το άλλο). Ναι αλλά με τον σκατόκαιρο;; Αμα παίξουνε σε λίμνες και αέρηδες; Η Νορθάμπτον σβήστηκε γιατί πήγε 2,70, δεν μου κάνει πιά, έρχεται κι από δύο ήττες.

Οπότε, τα αφηνω αυτά, έμειναν μονάχα τρία.

Αφήνω και Τσάρλτον γιατί ελοχεύει η ισοπαλία, είναι άλλο φουλ ταμπούρι και “κλέψιμο” του ματς στο Νότιγχαμ, και άλλο “παιζω και μπαλίτσα μπροστά στο κοινό μου”.

Και καταλήγω εύκολα. Νότιγχαμ στο 5,00. Και Τσέστερφιλντ στο 6,00. Χωρίς καλύψεις. Είναι δύο διαφορετικά ματς. Στο ένα κοντράρω το θεριό που ναι και σε φόρμα, ενώ η Νότιγχαμ έρχεται από πισογύρισμα.

Στο άλλο κοντράρω ντεφορμέ ομάδα και παίζω ομάδα με κίνητρο σωτηρία που “κουνιέται” (κι ερχεται από μεγάλη νικη στο 94′). Σε τέτοια μέρα (με κακό πρόγραμμα και κακό καιρό), νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή. Δύο πολύ μεγάλα, μονά (και ένα τικ στην δυάδα μπας και) κα τέλος.

Και πάω εκτός Νησιού. Κυκλωμένα είναι τα εξής: Σερκλ Μπριζ (3,00), Νις (2,80), Χετάφε (8,00), Ρόμα (4,00) και Βαγιαδολίδ (3,30).

Ενα έκτο (η Μετς) σβήστηκε γρήγορα λόγω ειδήσεων. Εχω αποφασίσει να παίξω Βαγιαδολίδ και Σερκλ Μπριζ. Η μιά βρίσκει κουρασμένη και με απόντες Γρανάδα (και με μυαλό στη ρεβάνς κυπέλλου που θα γίνει σε 15 μέρες) και η άλλη βρίσκει την αδιάφορη και με καλούτσικες απουσίες Σεντ Τρούιντεν. Σκαλώνω λίγο στην αναποτελεσματικότητα της Βαγιαδολίδ (δεν τρώει γκολ αλλά δύσκολα βάζει), αλλά στο 3,30 το δέχομαι.

Στο δε βέλγικο ματς μπορεί να έχουμε ακόμα και…δωράκι.

Αν αφησω ήσυχη την Χετάφε (σεβόμενος την έδρα της Μπάρτσα), μένουν Νις και Ρόμα. Και εδώ λέω να κάνω μιά…ντρίπλα. Η Ρόμα οκ, είναι έμπνευση. Λόττο. Δυο σερί τρελλές φάπες έχει φάει, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, η Αταλάντα είναι εξαιρετική ομάδα. Απλώς μου’χει κάτσει ότι σε τέτοια ματς η Ρόμα “ανασταίνεται” και πως η Αταλάντα ζει και αναπνέι γιά το ματς της Τρίτης με τη Βαλένθια.

Ποιά είναι η ντρίπλα; Αντι να παίξω Νις στο 2,80 εκτός (η Τουλούζ μπάζο μεν αλλά κάνουν λόγο γιά ύστατη προσπάθεια και με την Μαρσέιγ δεν ηταν κακή), θα παίξω ένα αυριανό, την Μπρέστ στο 2,80! Ιδια απόδοση μεν, αλλά στην Μπρέστ παίζω γηπεδούχο με μιά μόλις ήττα εντός (κι αυτή οριακά απ’ την Παρί) και κοντράρω και την Σεντ Ετιέν που ειναι ένα χάλι μαύρο, με απόντες και κουρασμένη (και με την Επινάλ κρεμάστηκαν απ’ τα δοκάρια να κρατήσουν την Πέμπτη).

Προσθέτω στα μονά την έμπνευση-Ρόμα και ιδού το παιχνίδι μου! 6αρι-5αρι-4αρι σε μονά. Και 3,00-3,30-2,80 σε trixie.

Update: Η χθεσινή μέρα..δεν έχει τελειώσει αφού περιμένουμε την Μπρέστ γιά καλό κέρδος. Θα μπορούσε να έχει έρθει ήδη αν μας έκανε τα κέφια η Βαγιαδολίδ, αλλά από “χαζομάρες” ηττήθηκε κιόλας ενώ ως το 80′ κέρδιζε (και μαζί της κερδίζαμε κι εμείς).

Ολα καλά, τα μεγάλα σημεία δεν άξιζαν κάτι παραπάνω, πιό πολύ από χθες θα θυμάμαι τη δική μου χαζομάρα στο live που δεν έπαιξα την Κέμπριτζ. Η οποία πίεζε αφόρητα, το ανέφερα, το “σημάδεψα” αλλά κακώς έκανα πίσω. Και η ανατροπή έγινε και πλήρωνε κάπου 40,00 παρακαλώ.

Εχοντας λοιπόν τη Μπρέστ στο χέρι να την περιμένουμε, κοίταξα τα άλλα.

Χλωμή μέρα. Δύο που μου άρεσαν τα άφησα ελέω ειδήσεων. Βερόνα χωρίς Πατσίνι, Εσπανιόλ χωρίς Ντε Τομάς. Οι δύο γκολτζήδες. Σε τετοιο λέβελ ομάδων ένας παίκτης κάνει διαφορά, δεν έχουν άλλους να τους αναπληρώσουν. Οπότε τις άφησα. Ψάχτηκα παντού, από μεγάλα σημεία ένα βρήκα, “δανεικό” από χθες που έκανα μιά κουβέντα στο Metropolis με τον Γιώργο Μάντζιο.

Και είναι η Μπελενένσες. Εκεί στις όχθες του Τάγου ποταμού στο πανέμορφο Μπελέμ αν πάτε ποτέ, λίγο έξω από τη Λισαβώνα, να δείτε τον πύργο, το μνημείο των κατακτητών (ένθετη φωτό με ολίγη νοσταλγία) και να φάτε το σούπερ -φημισμένο-γλυκάκι τους, μιά σπέσιαλ τάρτα με κρέμα…θανατηφόρα! Να μας…κεράσει ένα και σημερα η ομάδα, να μας μείνει γλυκιά γεύση (γέλια).

Η Μποαβίστα άνετη, η Μπελενένσες θέλει βαθμούς, στον πάγκο της ένα παιδί της Μποαβίστα, ο γνωστός μας Πετίτ (μαζί του πήρε το μοναδικό της πρωτάθλημα η Μποαβίστα έχει διατελέσει και παίκτης της πριν πάει στη Μπενφίκα και προπονητής της). Χθες έγινε το ψιλοχατηράκι στην Σερκλ Μπριζ, σήμερα ας το κάνει η Μπόα στην Μπελε!

Αλλο μεγάλο δεν έχω.

Σκέφτομαι την Γιουνάιτεντ αλλά είναι αύριο, θα κάνω update αν το αποφασίσω.

Οπότε, περιμένουμε Μπρέστ, παίζουμε σε μονό την Μπελενένσες, έχουμε κάτι άλλο; Στα μικρά κοίταξα λίγο Λιλ (χωρίς Παγιέ η Μαρσέιγ δηλαδή κομμένη στα δύο), αλλά το άφησα, σέβομαι το αήττητό της. Και καταλήγω…ελληνικά.

Μιά δυάδα με g/g σε ΠΑΟ και Αρη. Ο Παναθηναικός κουρασμένος, άνευ κινήτρου και με σοβαρές απουσίες στην άμυνα ένα γκολ μπορεί να το φάει από τον ανεβασμένο Παναιτωλικό. Στο δε Αρης-ΑΕΚ παραδοσιακά βλέπουμε γκολάκια, ας βάλουν από ένα και μετά ότι θέλουν ας κάνουν.

Κλείσαμε, νέα στήλη την Τρίτη, ίσως αύριο update!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras