1971

Billaras

Τρία και με το ζόρι!

Καλό μεσημέρι, καλό μήνα, γιορτινό μήνα! Και στοιχηματικό βεβαίως-βεβαίως, γιατί ναι μεν μετά τις 20 τα πρωταθλήματα σταματάνε αλλά οι άγγλοι….ποτέ! Duracell που λέμε. Και μαζί τους δεν σταματάμε κι εμείς. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι από τα προηγούμενα, θα ήθελα σαφώς και την Ιπσουϊτς αλλά πίσω ήταν “μπάτε σκύλοι αλέστε” (γι αυτό είναι και τελευταία).

Πάντως δεν πάει άσχημα γενικά, τσούκου τσούκου “τσιμπολογάμε” που το λέω εγώ. Μιά…βαρβάτη νίκη θέλω να έρθει, να κάνει τη διαφορά.

Πάω λοιπόν στα φρέσκα. Θα είμαι λιτός, ξεκάθαρος. Σήμερα δεν ψήνομαι.

Πολλά ματς μεν, δεν μου κάνουν το “κλικ” δε. Θα αναφέρω μιά 11αδα, αλλά το λέω εξ’ αρχής, κανένα από τα έντεκα δεν με τρέλλανε.

Δεν είδα το σημείο την Τετάρτη το βράδυ που πρωτομελέτησα, που να πω “ωπ, εδώ είμαστε, αυτό στο σακούλι ο κόσμος να χαλάσει”. Και τα ξαναείδα και χθες και σήμερα, πάλι δεν είδα κάτι που πραγματικά να με ενθουσιάσει.

Ποιά είναι η 11αδα; Μπέρνλι, Αστον Βιλα, Ντάγκεναμ, Χάλιφαξ, Τσέλτεναμ, Ρέξαμ τα εγγλέζικα. Μονπελιέ, Νις, Σεντ Πόλτεν, Λουκέρνη, Βαλένθια τα μη εγγλέζικα.

Αναφέρομαι μόνο στο σήμερα. Αύριο ναι, έχω τουλάχιστον τρία που μου αρέσουν αρκετά, αν δεν γίνει βουτιά αποδόσεων θα παιχθούν. Αλλά αυτά τα βλέπουμε σε ένα 24ωρο…

Στα σημερινά λοιπόν, με δύο αράδες-τίτλους γιά το καθένα: Η Μπέρνλι μπήκε εδώ γιατί είναι προκλητικά τα 7αρια. Ειναι λάθος 100%. Ο Μάκης την κράτησε, εγώ ακόμα το σκέφτομαι γιατί πολύ απλά δεν είναι καλά.

Οταν πέρυσι τρώει 39 γκολ όλη τη χρονιά και φέτος έχει ηδη φάει 27, τα λέει όλα.

Η Αστον Βίλα μπήκε γιατί κι εδώ τα 3,90 είναι λάθος. Εχουμε δύο διαφορετικές σχολές. Πούλις (κυνικός, στεγνός, τα απολύτως απαραίτητα, δεν τρώμε γκολ, χτίζουμε από πίσω, δεν ενθουσιάζουμε) με Σμιθ (αλεγκρία, μπαλάρα, όσα φάμε-όσα ρίξουμε, θέαμα, ατομικό ταλέντο).

Ποιό θα επικρατήσει; Αν μου πείτε ότι θα μπει ένα γκολ, θα σας πω “Μιντλεσμπρο”. Αν μου πείτε ότι θα μπουν πάνω από τρία, θα σας πω “Αστον Βίλα”.

Η Ντάγκεναμ θα ξεχώριζε μακράν, είναι η πλέον φορμαρισμένη, η απόδοση μιά χαρά (αν και έπεσε πάλι έχει αξία), αλλά πήγε η Χάρτλπουλ και απέλυσε τον προπονητή της προχθές! Εδώ σε θέλω, τι θα επιφέρει αυτό στο κλίμα της γηπεδούχου; Πας με φόρμα ή πας πάσο μετά την απόλυση;

Η Τσέλτεναμ κι αυτή βάση φόρμας.

Πριν την τελευταία της ήττα είχε πέντε σούπερ αποτελέσματα. Και την ίδια ώρα η Ακριγκτον είναι ακριβώς πάνω στην κοιλιά της, με τέσσερις σερί ήττες.

Η Ρέξαμ λόγω δυναμικής, είναι ντέρμπι το ματς (ουαλικό), αλλά με χαλάει η απόδοση (πολύ ψυλλιασμένη).

Και τέλος, η Χάλιφαξ, σε ένα περίεργο ματς. Καλή έδρα μεν, αλλά ήταν σε κάμψη ολόκληρο δίμηνο.

Αν θυμάστε, 17/11 την κόντραρα. Αλλά κέρδισε. Και η Γουίμπλεντον; Με υπηρεσιακό τεχνικό, οριακά πέρασε στο κύπελλο (θα το θυμάστε κι αυτό το ματς Παρασκεύη με την μικρούλα Χάρινγκι, στο 90′ σκόραρε). Είναι ομως σε φάση ανάκαμψης.

Εκτός Νησιού, βλέπω τα χάλια της Ρεάλ, βλέπω και της Γκινγκάμπ, βλέπω και της Μονακό, βλέπω και της Αούστρια, ενω Λουκέρνη σημείωσα γιατί εκτός κάνει πολλές νίκες και τυχαία την είδα προ ημερών, στο Λουκέρνη-Βασιλεία 1-1, το έβλεπα γιά τυχόν λάιβ-ανατροπή, ήταν 1-0, το 1-1 έγινε στο 95′, η Λουκέρνη ήταν καλή και δεν μου έδωσε ποτέ το δικαίωμα όσο την έβλεπα να τολμήσω την κόντρα της.

Θα αρχίσω το σβήσιμο. Τα ανέφερα όλα, αποφασίστε κι εσείς. Εκτός Νησιού θα κρατήσω μόνο τη Λουκέρνη, πέρασε το 3,00, πήγε στο 3,10 και μου κάνει, έχω πρόσφατη εικόνα της σε ζόρικο τεστ. Τα άλλα κυρίως λόγω απόδοσης (τα γαλλικά) και μη πίστης (στη Βαλένθια) σβήνονται.

Μενουν τα εγγλέζικα. Σβηνω Ρέξαμ καθαρά λόγω απόδοσης και Χάλιφαξ (γιατί το έγραψα, είναι σε φάση ανάκαμψης η Γουίμπλεντον).

Σβήνω με βαριά καρδιά και Ντάγκεναμ (αν έμενε στο αρχικό 5,00 θα το ρίσκαρα, τώρα στο 4,33 δεν το κάνω πάνω στην αλλαγή προπονητή της άλλης). Και θα σβήσω και Μπέρνλι, είναι όντως καλύτερη ομάδα η Πάλας και κατέληξα στο σβήσιμο γιατί ήταν και καλή με την Γιουνάιτεντ, ενώ η Μπέρνλι δεν μου έχει δείξει σημάδια ότι σηκώνει το κεφάλι.

Θα παίξω Αστον Βίλα ελπίζοντας να πάει το ματς εκεί που το θελει, όσο θα μένει το μηδέν θα είναι κακό, αν ανοίξει νωρίς και πάμε σε run and gun θα έχουμε καλές τύχες.

Και θα παίξω και Τσέλτεναμ, εδώ η εξίσωση φόρμα/απόδοση με καλύπτει.

Μόλις τρία, δεν ορμάω, το αντίθετο. Και εξήγησα το γιατί. Δεν έχω απαιτήσεις από τη μέρα, αν δεν χάσω καλά θα είμαι. Νέα στήλη αύριο που μου αρέσουν περισσότερο τα ματς. Και τα λέμε φυσικά και στο chat κατά τις 5!

Υ,Γ: Ετοιμαστείτε γιά…δωράκια και εκπλήξεις τις γιορτές.

Λεπτομέρειες σύντομα σε ανοιχτό editorial!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras