3797

Billaras

Τρία λάθη των μπουκ…

Πλάκωσε η βαρυχειμωνιά, αλλά το κουμάρι -ανάλογα πως θα το διαχειριστείς- μπορεί να είναι καλή παρεούλα. Να δεις μπαλίτσα, να κάτσεις στα ζεστά, αν κερδίσεις κιόλας θα…ξεχάσεις και το κρύο που κάνει έξω! Γιά την Κυριακή το..ελάχιστο σχόλιο, αντιμετώπισα τα ματς εντελώς χλιάρα και ακόμα κι αν καθόντουσαν και τα δύο παρολί καμιά αίσθηση δεν θα μου έκανε.

Ηρθαν τρία σημεία, δεν έγινε καλή χημεία, καθόλου…πρωτότυπο αν “μπλέκεις” με παρολάκια. Ηξερα που έμπλεκα, ψίχουλα έπαιξα, ούτε κρύο-ούτε ζέστη. Οπότε πάμε στα φρέσκα. Γιά σήμερα στα μάτια μου η μέρα είναι απλή. Απλούστατη. Μόνο έναν προβληματισμό είχα. Αν έπρεπε από σήμερα να “μπλέξω” και αυριανά ματς. Γιατί δεν κρύβω ότι αύριο κάτι Νιουκάστλ, κάτι Λοριάν, κάτι Αστον Βίλα, κάτι Εβερτον, τις…καλοβλέπω.

Οταν έλυσα μέσα μου αυτόν τον προβληματισμό (να μείνω στα σημερινά), τότε όλα έγιναν απλά… Τρία ματς παίζω όλα κι όλα. Στο νησί οι απολύσεις πάνε κι έρχονται, οπότε έσβησα Λέστερ (έφυγε ο Τζόουνς από την Σέφιλντ), έχουμε και μερικά κακά σταυρώματα (Μπέρνλι-Γουότφορντ, ήταν και οι δύο γιά φουλ κόντρα αλλά…παίζουνε μεταξύ τους), πέρασε (κι έφυγε γρήγορα) από το μυαλό μου η Χάτερσφιλντ (έφυγε γρήγορα γιατί η ομάδα μου η Μπόλτον δεν έκανε άξαφνα κοιλιά, απλά δεν της “βγήκε” το ματς προχθές), οπότε τα…κουκιά είνα μετρημένα! Ενα και μοναδικό εγγλέζικο.

Η Ντόνκαστερ. Μου…χρωστάει κάτι η ομαδούλα αυτή (γέλια). Την παίζω στο Τσάρτλον-Ντόνκαστερ όταν είχε διακοπεί το ματς. Εριχνε τρία μπαλάκια στο ημίχρονο, διεκόπη. Την παίζω όταν ξανάγινε, μπήκε…ματιασμένη, έχασε 2-0. Και καπάκι, γιά να μου δείξει ότι η εκτίμησή μου δεν ήταν καθόλου λάθος απλά έπεσα σε ένα μπλακ-άουτ της, πάει και κερδίζει με ανατροπή την …ΚΠΡ! Με λίγα λόγια; Το “έχει” το ύψος και το παραέχει.

Η Μπέρμιγχαμ είναι να…σε πονάνε τα μάτια. Τελευταία φορά την κόντραρα (και κέρδισα) με την Μπόλτον. Και..δεν ψαρώνω από το 3-0 του Σαββάτου, την …ψόφια κέρδισε, την Μπάρνσλεϊ, που καπάκι έδιωξε τον προπονητή. Αρα, ένα στο χέρι, η Ντόνκαστερ στο 5.75 (εκτός πραγματικότητας, χωρίς αμφιβολία). Το άλλο είναι γαλλικό. Λιλ-Μαρσέιγ. Το Σάββατο έπαιξα Λιλ.

Κέρδισε. Ξέρετε πόσες τελικές έκανε; Μία! Μονάχα μία… Και το κάνει συνέχεια. Κακό ποδόσφαιρο, έχει πίσω τον Ενιεγιάμα που πιάνει τα πάντα (πάει γιά τρελλό ρεκόρ, έκλεισε 10 ματς χωρίς να δεχτεί γκολ), έτσι κερδίζει. Ναι, αλλά στο χωριό μου λένε.. “μιά του κλέφτη, δύο του κλέφτη”. Αμα ο αίλουρος αντέξει και σήμερα, ε, μαγκιά του.

Το ματς έχει “πυροδοτηθεί” ελέω Τοβέν (το next big thing του γαλλικού ποδοσφαίρου που άφησε το καλοκαίρι την Λιλ-δεν έπαιζε, δανεικό τον είχαν- και πήγε στη Μασαλία). Οργια κάνει ο πιτσιρικάς, αν δεν ψαρώσει βλέπω αυτός να τελειώνει το ρεκόρ της Λιλ. Σαφώς και το ματς είναι ζόρικο, οκ; Αλλά… ομάδα που είδα με τα μάτια μου να κάθεται ταμπούρι με την Βαλενσιέν, θα την κοντράρω.

Στο φινάλε, 3.90 έχω! Ακου..3.90 στη Μαρσείγ! Και το τρίτο είναι γερμανικό. Αυτή την…έχω ξαναπιάσει στον προηγούμενο γύρο κυπέλλου. Μάιντς-Κολωνία ήταν, “φάγαμε” το διπλό. Τώρα είναι Αμβούργο-Κολωνία. Η πρωτοπόρος της Β' Γερμανίας λέτε να…κολώσει; Σαφώς και είναι ζόρικο, αλλά πέραν του γοήτρου και της πρόκρισης, ο πρόεδρος της Κολωνίας δίνει και 450.

000 ευρώ (!) ως πρίμ νίκης! Η απόδοση με καλύπτει, στο 3.80 είναι. Η Κολωνία είναι (τώρα) καλύτερη από τις…μισές ομάδες της Bundesliga. Μπορεί να τα καταφέρει, το μόνο που σκέφτομαι είναι τυχόν παράταση. Ενα-δύο-τρία, τέλος. Κανένα άλλο δεν με απασχολεί. Θα ρισκάρω, θα ρισκάρω και αύριο (ήδη είδατε 4 μεγάλα σημεία αυριανά), αλλά αυτό το παιχνίδι είναι το αγαπημένο μου.

“Πατάω” σε λάθη των μπουκ, παίζω παικτικές αξίες, όλα καλά. Οτι και να έρθουν, θα κοιμηθώ ήσυχος ξέροντας ότι έπαιξα σωστά. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.500 μονάδες. Ποντάρισμα 3/12: Μονά-δυάδες-τριάδα: Κολωνία 2 (3.80)-Μαρσείγ 2 (3.90)-Ντονκάστερ 2 (5.75). Από 80 μονάδες σε Κολωνία και Μαρσέιγ, 60 σε Ντονκάστερ, άρα 220 μονάδες τα μονά.

Ακολούθως, 25 μονάδες σε κάθε δυάδα (ακόμα 75) και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 300 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.200 μονάδες. Πήγα σε προφανές και καλό παιχνίδι, σε πάντεντ. Ενα μονό και πήρα και…ένα πακέτο τσιγάρα κέρδος. Είναι ρίσκο, αλλά -το ξαναγράφω- αυτό είναι στοίχημα. Με παικτικές αξίες και λάθη των μπουκ. Δεν θα το πληρώσουν; Τότε αύριο. Ούτε αύριο; Τότε το Σάββατο.

Τα ξαναλέμε σε ένα 24ωρο, αν ήδη είδατε που προσανατολίζομαι. Υ.Γ: Στη φωτό ο Τοβέν (πλάτη) με τον έτερο παλιό παίκτη της Λιλ, τον Παγιέ. Ποιός θα σκοράρει; Υ.Γ 2: Η παρουσία μου στο chat πλέον είναι καθημερινή. Υ.Γ 3: Τα σχόλια κάτω απο την στήλη έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ότι γράφεται θα σβήνεται αμέσως.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras