2768

Billaras

Τρία (μαζί), δύο (μαζί) κι ένα!

Κάτι παραπάνω το ήθελα χθες. Ας είναι, όταν δεν χάνω το δέχομαι. Ισοπαλία. Μιά ακόμα, από τις πολλές που έχουμε, που θα έχουμε αλλά που είναι άκρως σημαντικές. Η Ροτντέιλ αρκούσε. Κανένα άλλο σχόλιο, δεν είδα και πολλά ματς γιατί ήμουν εκτός σπιτιού, οπότε πάμε στο σήμερα, έχει περάσει και η ώρα… Ξεκινάω λέγοντας πως αν είχα ψηλότερα Σαουθάμπτον ή Τότεναμ θα πόνταρα.

Στο 3.30 οι “άγιοι”, στο 3.10 η λονδρέζα, δεν μου κάνουν. Δεν έχουν αξία. Πάντως καθαρά αγωνιστικά θεωρώ ότι μπορούν τουλάχιστον να μην χάσουν. Αρα, παιχνίδι καθαρά εκτός Αγγλίας. Η Σοντερίσκε -που ανέφερα χθες- ξεκίνησε οπότε την αφήνουμε. Χαζεύω και το Βαλένθια-Ατλέτικο όσο γράφω. Πάμε σε ότι υπάρχει και δεν είναι λίγα. Γιά αρχή, μερικές μικρές αποδόσεις.

Μου κάνει η Μπολόνια στο 2.50, την είχα για 2.30. Και σούπερ εντός, και γενικά σε φόρμα και με απουσίες μεγάλες η Τζένοα. Μετά από σκέψη (λόγω αφερεγγυότητας) μου κάνει και η Σάλκε στο 2.30. Η Γκλάντμπαχ εκτός έδρας και κυρίως χωρίς Ράφαελ, είναι “άλλη” ομάδα, προς το χειρότερο. Τρίτο μικρό; Το over στο Ανζέ-Μαρσέιγ , στο 2.30 έχει αξία. Χύμα παίζει η φιλοξενούμενη, ανοιχτά φέτος και η Ανζέ.

Προς στιγμή σκέφτηκα και διπλό αλλά το άφησα. Αρα, ένα 2.50 και δύο του 2.30. Να δούμε αν θα τα αξιοποιήσω μετά. Και μετά τα μεγάλα. Αρχικά σε κάποια ντέρμπι ή μεγάλα ματς. Ολυμπιακός-ΑΕΚ διπλό στο 6.00 Σάλτσμπουργκ-Στουρμ διπλό στο 5.50. ΑΙΚ-Νορκέπινγκ διπλό στο 4.75. Μετά, σε μικρότερη κλίμακα, έχω την αγαπημένη Αάλεσουντ στο 3.25 και την Μπιλμπάο στο 3.

00 και την Τβέντε στο 3.20 (κι αυτό είναι γειτονικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα). Και τέλος, ένα…φαντασματάκι, αλλά ίσως όχι και τόσο (όσο λένε οι αποδόσεις). Κόνιασπορ-Αδανασπόρ το διπλό στο 8.50! Αυτά είναι όλα όσα σκανάρω. Απ' αυτά θα επιλέξω. Προφανώς και οι αποδόσεις στα μεγάλα ματς δεν στέκουν. Αν ο Ολυμπιακός χάνει από Μπερ Σεβά, από ΑΕΛ, από ΑΠΟΕΛ, δεν μπορεί να χάσει από την ΑΕΚ; Ο φετινός Ολυμπιακός; Θα έπρεπε να είναι μαξ στο 4.

50. Στο αυστριακό, η Σάλτσμπουργκ και κούραση βγάζει από την Ευρώπη (με τη Σάλκε πέρασε και δεν ακούμπησε) και πλην του ηγέτη και παικταρά Σοριάνο δεν δείχνει και πολλά, έχει χάσει σε ποιότητα. Και η Στουρμ πρώτη και καμαρωτή, όπως και πιό φρέσκια. Που κολλάει το 5.50; Θα έπρεπε να είναι μαξ στο 4.00. Στη Σουηδία η ΑΙΚ μάλλον είναι εκτός κούρσας (ίσως να συνεπάγεται κι απογοήτευση αυτή), ενώ η (πρωταθλήτρια) Νορκέπινγκ βρέθηκε από συγκυρίες να κυνηγάει πλέον τη Μάλμε.

Αυτό δεν θα το έδινα πάνω από 3.50. Εν ολίγοις, ναι, Ολυμπιακός-Σάλτσμπουργκ-ΑΙΚ είναι φαβορί, δεκτόν. Αλλά πόσο; Ολα εκεί κρίνονται. Η Ααλεσουντ είναι…λατρεία, θα την σώσουμε, έχει και την πίεση από κάτω, το θέλει το ματς, είναι καλά. Η Μπιλμπάο απλά είναι καλύτερη (και πιό φορμαρισμένη) απ τη Μάλαγα, ακριβώς το ίδιο ισχύει και γιά την Τβέντε.

Οσο γιά το φάντασμα; Είδα Κόνιασπορ ήδη τρεις φορές φέτος. Με μικρό ρόστερ, έσκασε. Δεν ήξερε να διαχειριστεί πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Με Γάνδη έσβησε. Με Σαχτάρ ήταν κάκιστη και άτολμη. Την κέρδισε και η Τραμπζονσπόρ με γκόλ “στο θάνατο”. Είναι καλή ομάδα, την εκτιμώ πολύ, αλλά ….της βγήκε η γλώσσα. Και η Αδανα με νέο τεχνικό πήρε ήδη νίκη και ψυχολογία.

Μυρίζει το μπαμ εδώ…. Τι να παίξω, τι να αφήσω τώρα; Γιά αρχή, μιά δυάδα με Μπολόνια και το over στη Γαλλία. Αφήνω Σάλκε γιατί είναι αναξιόπιστη και στο φινάλε ομάδα χωρίς νίκη ως φαβορί δεν μου πάει το χέρι. Στο 5.75 η δυάδα Ανζέ over/Μπολόνια 1. Μετά, μονάχο του, το…φαντασματάκι της Αδανασπορ στο 8.50. Αυτά έτσι παίζονται, μιά ντουφεκιά και τέλος.

Και μενουν τα τρία “μεσαία” και τα τρία μεγάλα. Θα ήταν τουλάχιστον υπερβολή και παικτικό λάθος να έκανα και ένα trixie και ένα patent. Θα άπλωνα πάρα πολύ το παιχνίδι μου. Θα ήταν “εύκολη λύση” (και βάση αποδόσεων) αλλά θα ήταν λάθος. Οπότε, το σκέφτομαι…. Σβήνω ΑΕΚ από μεγάλα (δεν αντέχω να μπλέκω με ελληνικό πρωτάθλημα), σβήνω Τβέντε από τα μεσαία (είπαμε, είναι ντερμπάκι μίσους).

Σβηνω και Μπιλμπάο από ένστικτο και παώ σε ένα patent με Στουρμ-Νορκέπινγκ-Ααλεσουντ. Είναι λίγο “παράταιρη” η Ααλεσουντ βάση απόδοσης, αλλά θα της βάλω κάτι παραπάνω όπως θα δείτε. Της “χάρισα” και τη σημερινή φωτογραφία της στήλης γιατί την αξίζει μετά το 6αρακι στην Βαλερένγκα προ μιάς εβδομάδας. Κι έτσι έκλεισα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.

000 μονάδες. Επιστροφές από 1/10: 225 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 8.245 μονάδες. Ποντάρισμα 2/10: Μονό αποδεκτό: Κόνιασπορ-Αδανασπορ 2 (8.50) με 30 μονάδες. Δυάδα: Μπολόνια 1-Ανζέ over (5.75) με 60 μονάδες. Patent: Ααλεσουντ 1 (3.25)-Στουρμ 2 (5.50)-Νορκέπινγκ 2 (4.75) με 5 μονάδες η τριάδα, από 20 κάθε δυάδα. Και στα μονά, από 55 σε Στουρμ και Νορκέπινγκ και 80 στην Ααλεσουντ. Ολο μαζί 255 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 345 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.900 μονάδες. Αυτά είναι. Ουσιαστικά και τίποτα να μην έρθει, μπαίνουμε στη διακοπή με…ισοπαλία, αυτό ισχύει κι αν έρθει πχ ένα μονό και είμαι λίγο πάνω. Δεν αλλάζει κάτι (θα αλλάξει μονάχα αν γίνει δυνατό ταμείο σήμερα). Πολύ σημαντικό να παίζεις ενάμισι μήνα φουλ και να είσαι άνετος, όσο δεν μπορούν να καταννοήσουν (ακόμα) κάποιοι.

Θα ξαναρχίσει σοβαρό κουμάρι στις 15 του μήνα. Μεσοβδόμαδα έχει ψίχουλα, σβηστοί θα πάμε αν και θα γράψω την Τριτη. Οπως και το επόμενο Σάββατο σβηστοί. Γενικά ως τις 15 κατεβάζουμε -όπως πρέπει- ρυθμούς. Τα λέμε μετά τις 3-3.30 και στο chat σήμερα, μιάς και χθες πηρα απουσία! ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Σε πέντε πλέον μέρες καρντάσια, τόσες έμειναν! Την Παρασκευή το βράδυ, στο “Δια Ταύτα”, πλατεία Αθωνος, 9 το βράδυ! Πολλοί το έχετε αφήσει τελευταία στιγμή να δηλώσετε, αλλά…βοηθήστε με κι εμένα να συννενοηθώ καλύτερα με το μαγαζί! Οπότε το συντομότερο, ως Τετάρτη , πηγαίνετε στο φόρουμ και ποστάρετε στο αντίστοιχο θέμα μιά συμμετοχή να ξέρω πόσοι θα μαζευτούμε! Θέλω να δω παλιούς και να κάνω νέους φίλους.

Σας περιμένουμε (εγγυημένα ότι θα …περάσουμε σούπερ).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras