1119

Billaras

Τρία μεγάλα, δύο μικρά!

Είπα να…κάνω την έκπληξη! Σας ειχα “προειδοποιήσει” οτι μπορεί να δείτε στήλη από Πέμπτη βράδυ! Και…ιδού, την βλέπετε. Αφού τα έχω μελετήσει όλα από Τρίτη, τα είδα ξανά σήμερα το πρωί που έγραψα γιά την αυριανή Kingbet, τα είδα ξανά απόψε. Γιατί να περιμένω αύριο το μεσημέρι; Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι.

Παιχνίδι φυσικά μόνο με Αγγλίδες, τις “μικρές”.

Το Σάββατο μάλλον στήλη διημέρου και ξανά τη Δευτέρα είτε στήλη, είτε update. Μάλλον στήλη, αλλά αργά (ζόρικη μέρα η Δευτέρα, θα πρέπει πρώτα να στείλω δύο στήλες γιά το επόμενο μεσοβδόμαδο).

Οπως έγραψα και χθες, αυτό το 4ημερο θέλει προσοχή. Back to back παιχνίδια, δεν θέλει “απλωμα τραχανα”. Θέλει μετρημένα, να δούμε πως θα βγούμε από αυτό το τετραήμερο.

Και κάτι ακόμα: Μην αποκλείσετε στη στήλη του Σαββάτου να δείτε early bets από δευτεριάτικα εγγλέζικα αν δω κάτι extreme, να προλάβουμε τυχόν λάθη….

Αυτά ως πρόλογος, πάμε στο παρασύνθημα, στα αυριανά (σημερινά αν δείτε τη στήλη Παρασκευή). Είναι αρκετά ξεκάθαρη η προτελευταία διαλογή μου. Τρία από Championship, ένα απλό over από την 1η (κανένα σημείο, δυστυχώς το καλό που υπήρχε και ήταν το διπλό στο Λίνκολν-ΜΚ Ντονς αναβλήθηκε, θα το έπαιζα σίγουρα), τέσσερα απ΄την 2η Αγγλίας (το Σαββατο θα αποφασίσω και γιά τη Σάουθεντ που είναι στα υπ’οψην, δεν παίζει αύριο) και τελος, ένα σημείο από τη Νάσιοναλ Λιγκ.

Αρα, έχω ξεδιαλέξει οκτω σημεία κι ένα over. Και σκέφτομαι και την Σαββατιάτικη Σάουθεντ. Αυτά είναι: Ρόδεραμ (3,60), Μίντλεσμπρο (3,60), Μπρίστολ Σίτι (3,50), το over είναι στο Ακριγκτον-Μπέρτον (στο 2,00), μετά έχω Λέιτον (4,20), Μπράντφορντ (2,55), Πορτ Βέιλ (3,30), Τρανμίρ (3,80) και Ρέξαμ (3,20). Αυτά είναι…

Είναι προφανές νομίζω, ότι αν κάνω δυαδα θα είναι με το over και την Μπράντφορντ.

Και αν σας εκπλήσσει η Μπράντφορντ είναι γιατί μετράω πάρα πολύ σοβαρά την απώλεια λόγω τραυματισμού του Ματ, του 1ου σκόρερ της Φόρεστ Γκριν. Τον έχασε στο χειρότερο σημείο της σαιζόν, μιλάμε για 16 γκολ, όχι αστεία. Θεωρω ότι θα την επηρεάσει πολύ (και ήδη παρουσίασε θέματα, τρία ματς δεν κερδίζει χωρίς να σκοράρει η Φόρεστ Γκριν).

Ας αφήσω λοιπόν αυτή την πιθανή δυάδα στην άκρη.

Μένουν πλέον επτά σημεία μεγάλα. Αιτιολογώ: Η Ρόδεραμ έχει πέντε διπλά στα τελευταία επτά. Τεράστιο επίτευγμα γιά ομάδα που “χαροπαλεύει”. Οσο κακή είναι εντός, τόσο καλή είναι (εσχάτως) εκτός. Και ανάποδα, η Μίλγουολ είναι κακή εντός. Η απουσία κόσμου πονάει. Δεκαεννέα παιχνίδια φέτος στο Ντεν κι έχει μόλις…5 νίκες!

Μίντλεσμπρο κοιτάω γιατί ναι μεν δεν πείθει τελευταία, αλλά έχω…σκαλώσει.

Ματς με ιδιαιτερότητες. Δεν έχω σε εκτίμηση την Μπόρνεμουθ, χάνει συχνά εντός (5-0-5 έχει στα τελευταία δέκα σπίτι της). Η ιδιαιτερότητα βέβαια δεν είναι τα στατιστικά. Είναι η παρουσία Γουντγκέιτ. Μέχρι πέρυσι στη…Μίντλεσμπρο, χάλια τα πήγε, απολύθηκε και την άλλη μέρα έφεραν τον Γουόρνοκ. Και γενικά ο Γουντγκέιτ έχει κάνει και παίκτης και ασσίσταντ στην Μίντλέσμπρο.

.

Μετά, Μπρίστολ Σίτι. Δύο φορές με πόνεσε πρόσφατα, μιά με πλήρωσε. Το ζητούμενο εδώ είναι η Στόουκ. Δεν δέχομαι φαβορί μιά ομάδα μέτρια, που εκτός χάνεται, που είναι 11 ματς χωρίς διπλό και το τελευταίο της ηταν 2/12 οριακό 0-1 μέσα στην τελευταία Γουίκομ! Τέσσερις μήνες από τότε! Οκ, παίρνει πολλά Χ. Αλλά δεν κερδίζει. Και σε αυτά, προσθέστε την σοβαρότατη απώλεια του Τζο Αλεν.

Χτύπησε με την Ουαλία, μάλλον πάπαλα φέτος. Και Στόουκ χωρίς Αλεν, βράσε όρυζα. Είναι ο γενικός κουμανταδόρος και ηγέτης, τεράστια απώλεια.

Στην 2η, μακράν το καλύτερο είναι η Λέιτον. Κοιτά να δεις, δεν του το είχα του ΜακΚάνουφ (φωτό), αλλά τελικά ο έμπειρος/γερόλυκος εξτρέμ τους έστρωσε ως υπηρεσιακός. Τρεις σερί νίκες, πέντε αήττητη.

Το 4,20 είναι εντελώς λάθος, η Μάνσφιλντ έχει μεν τέσσερα σερί χινάρια, αλλά όταν σε 14 ματς έχει…δύο νίκες, δεν το λες ότι τρομάζει κιόλας!

Η Βέιλ χτύπησε φορμίτσα, πλήρωσε και προχθές, ενω στο Τσελτεναμ-Τρανμίρ έχουμε ματς κορυφής, αλλά το Χ δεν θα βολέψει κανέναν, είδικα αν έχει κερδίσει νωρίς η ομαδάρα μου η Μπόλτον που έρχεται τραίνο! Και σε ματς κορυφής, δεν στέκει στο 3,80 η Τρανμίρ! Καμιά δεν είναι σε τοπ φόρμα μεν, δεν στέκει η ψαλίδα δε.

Το περίμενα κάτι σαν 2,40-2,90. Αντε βαριά στο 3,10. Τώρα ξεφεύγει. Γιά να κλείσουμε, η Ρέξαμ έχει φορμαριστεί (6-3-1 στην τελευταία δεκάδα), ενώ την ίδια ώρα η Νοτς Κάουντι παρότι άλλαξε προπονητή πριν σκάρτο μήνα, πάει…χάλια! Ηττα στο πρωτάθλημα μεσοβδόμαδα (είναι και πιό φρέσκια δηλαδή η Ρεξαμ), ήττα στα πέναλτι στο Τρόφι από την μικρούλα Χόρνετσέρτς του Ισθμιαν Λιγκ το περασμένο Σάββατο! Απανωτά σοκ…

Διαβάσατε για όλα, ένα προς ένα.

Ο καθένας πλέον αποφασίζει. Το…έργο μου θα μπορούσε να τελειώσει εδώ. Η ακτινογραφία έγινε.

Τι αποφασίζω εγώ; Η δυαδούλα πρώτο μπετ (2,55 Μπράνφορντ Χ 2,00 over Ακριγκτον), δινει 5,1. Πάει αυτή. Και από τα μεγάλα;

Σβηνω Πορτ Βέιλ, σβήνω Ρέξαμ, σβήνω Μίντλεσμπρο, σβήνω και Τρανμίρ. Εμπειρικά και ενστικτωδώς. Οτι είπα και χθες στον απολογισμό.

Η τύχη και η χημεία θα αποφασίσει πλέον.

Αρα παίζω Ρόδεραμ (3,60)-Μπρίστολ Σίτι (3,50) και Λέιτον (4,20). Σε patent. Και κλείσαμε. Μιά δυάδα και ενα patent γιά την 1η από τις τέσσερις μέρες. Σε όλα ισχύει και η πρώιμη πληρωμή.

Και όπως είπαμε. Σάββατο νέα στήλη, ίσως να έχει και σημεία Δευτέρας. Φυσικά στις 5 αύριο θα τα πούμε και στο chat.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras