4255

Billaras

Τρία μεγάλα-τρία “μικρά”!

Πολύ….δοκάρι ρε παιδάκι μου! Καλημέρες, παιχνίδι σήμερα μετά το Σάββατο, αλλά εγώ..έχω μείνει εκεί. Κατ'αρχάς, δέχομαι ότι 2-3 επιλογές ήταν κακές. Απολύτως κακές. Οχι κρίνοντας από το αποτέλεσμα, αλλά από τις εμφανίσεις. Πχ Τάμγουορθ (ανέστησε το…ψοφίμι) και Μποέμιανς (κάτι ανάλογο). Δεν άξιζαν να κερδίσουν, δεν κέρδισαν. Δίκαιη ήττα εκεί.

Πάω όμως σε…όσες άξιζαν. Εκανα καλή διαλογή αυτή τη φορά (καμιά από όσες άφησα δεν κέρδισε), και έφτασα στο μεγάλο, στο “βαρύ” σύστημα να είμαι…χοντρά στο παιχνίδι ως το 75' των αγώνων! Η Σάουθεντ είχε..καθαρίσει. Ενα μονό στην τσέπη. Η Κόβεντρι κέρδιζε με 0-2. Είχε γίνει trading (που δεν θα φανεί στην κάβα) στο 1.27, ενώ ήταν αγορασμένη στο 4.

80. Εν ολίγοις, είχα ήδη βγάλει το παιχνίδι μου με Σάουθεντ (κι αυτή έγινε trading στο 1.23) και Κόβεντρι. Ηθελα όμως κέρδη πλέον. Την ίδια ώρα, η τρίτη της “παρέας”, η Μπέρι, με μιά…αντεπίθεση, έκανε το 2-0….2-2 και με ξαναέβαλε στο κόλπο. Ηταν λοιπόν τα ματς στο 75' και είχα…ένα “δεμένο” (Σάουθεντ με 0-3), ένα “σχεδόν δεμένο” (Κόβεντρι με 0-2) και ένα…στο φτερό (Μπέρι 2-2).

Πάλευα και ήλπιζα βάσιμα, παρότι με αποδόσεις…βουνά. Η μπάλα δεν ήθελε. Γιατί η Κόβεντρι από 0-2 έγινε…2-2 στο 79' και 83', ενώ η Μπέρι έφαγε και τρίτο στο 93' και έχασε. Αποτέλεσμα; Ενα στα τρία στην κάβα, δύο στα τρία στην τσέπη μου (με το trading). Αν είμαι ευχαριστημένος; Οχι. Σαφώς και όχι. Εδώ και ενάμισι μήνα με…πάει έτσι. Δεν χάνω-δεν κερδίζω σε μεγάλα συστήματα που ξέρω ότι άξιζα περισσότερα.

Τα έχω ξαναγράψει αυτά, αν δεν χάνεις (ή χάνεις λίγα) είναι πάντα θετικό. Αλλά ξέρω ότι …μπορεί παραπάνω. Λεπτομέρειες είναι, που ως τώρα δεν είναι υπέρ μου. Γιά την (κάθε) Τάμγουορθ δεν λέω κιχ. Καθαρή ήττα και δικαίως. Γιά την (κάθε) Κόβεντρι όμως, έχω ένα επίσης δίκαιο παράπονο… Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω. Αυτά κάνουν κύκλους.

Θα έρθει η μέρα που θα πάρω ματς που δεν θα το αξίζω. Πάντα έτσι γίνεται. Κυριακή-Δευτέρα δεν έπαιξα τίποτα, ήρθε η Τρίτη…. Η απόψη μου γιά τις εθνικές (στοιχηματικά) είναι…δεδομένη και την ξέρετε. ΔΕΝ είναι του γούστου μου. Μην ξαναγράφω τα ίδια. Αν θα παίξω; Ναι. Αλλά και λίγα θα παίξω και θα κυνηγήσω μεγάλες αποδόσεις μπας και βρούμε τα λάθη των μπουκ.

Εχω και μερικά…φυσιολογικά σημεία, αλλά το βάρος μου θα είναι στις παικτικές αξίες…. Από “μικρά” και βατά (γιά τους περισσότερους) σημεία, έχω στην άκρη Κροατία over, Αργεντινή 2, Ελβετία 2, Σερβία 2, Αγγλία 2. Αυτά είναι. Γιά τα δύο πρώτα δεν χρειάζεται ανάλυση νομίζω (απλά να προσθέσω ότι η Χιλή έχει και σοβαρές απουσίες με Βιδάλ και Κοντρέρας).

Γιά την Ελβετία κατέληξα γιατί είδα σοβαρές απουσίες στην Ισλανδία, στην Σερβία γιατί ναι μεν αφερέγγυα -όπως πάντα- αλλά είδα την κίτρινη που έφαγε ο Πάντεφ των Σκοπίων στο 90' την Παρασκεύη και…παραξενεύτηκα λίγο, είναι έτσι κι αλλιώς τεράστια απουσία, γιά την Αγγλία απλώς θεωρώ ότι στο 2.00 παίζεται (κι εδώ μέτρησα την απουσία του Μπλαζικόφσκι στους πολωνούς, που είναι σοβαρή).

Στα μεγάλα σημεία; Γεωργία-Ελλάδα-Μαυροβούνιο-Ουρουγουάη-Περού, ΟΛΕΣ στο 2-Χ. Πιστεύω ότι καμιά από αυτές τις πέντε δεν θα χάσει. Η Γεωργία ξέρει να παίζει άμυνα όσο λίγες (και σιγά το…θηρίο την Λευκορωσία, θυμίζω ότι αρχές Σεπτέμβρη η Γεωργία του Κετσπάγια είχε κερδίσει εντός), η εθνική μας ίσως και να…ευνοήθηκε που δεν θα παίξει ο Μαλεζάς, όχι γιατί δεν είναι κενό εκεί, αλλά γιατί κατά 99% θα πάει ο Κατσουράνης στην άμυνα και θα μπει 11αδα ο Καραγκούνης.

Εγραφα και προ ημερών ότι με Τζιόλη-Κατσουράνη στα χαφ είμαστε….ασήκωτοι. Ε, τώρα θα είμαστε πιό γρήγοροι και δημιουργικοί, ειδικά αν παίξει και ο Σαλπιγγίδης αντί Γκέκα και πάμε σε 4-3-3. Το Μαυροβούνιο των Βούτσινιτς-Γιόβετιτς (τρομερή χρονιά κάνει ετούτος εδώ με την Φιορεντίνα) δεν θα φοβηθεί την Ουκρανία που δεν έχει Μπλαχίν στον πάγκο και έφερε… 0-0 με την Μολδαβία προχθές.

Οσο γιά τις λατίνες; Η Ουρουγουάη δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα συνεχίσει την κατρακύλα. Οκ, υψόμετρο στην Λα Παζ. Αλλά εκεί κέρδισε και η Χιλή και η Κολομβία. Αυτές δεν επηρεάστηκαν; Και προχθές το Περού με “δεύτερη” ομάδα πήρε 1-1. Τι στο καλό, ξέχασαν τη μπάλα οι Καβάνι-Φορλάν-Σουάρες; Ή έγινε κακός προπονητής ο Ταμπάρεζ; Θα τις δώσω την ευκαιρία απόψε.

Τέλος, το Περού με…βασικούς αυτή τη φορά (τους ξεκούρασε ο Μαρκαριάν, στην 11αδα τώρα οι Φαρφάν, Πισάρο, Γκερέρο και σία) πάει στην Παραγουάη που είναι εντελώς ντεφορμέ, η Βενεζουέλα ας πούμε, πριν ένα μήνα πήρε το διπλό στην Ασουνσιόν! Αυτά είναι. Πέντε “βατά”, πέντε “μεγάλα”. Η “αγωνία” μου είναι από τα πέντε μεγάλα ποιά έχουν μέσα…πολύ Χ και ποιά…διπλό.

Είδατε παραπάνω, είπα “Χ-2 και στα πέντε”. Ε, δεν πρόκειται να παίξω έτσι, προς Θεού! Θα ξεχωρίσω τρία από τα μικρά, να κάνω ένα παρολί. Θέμα χημείας εδώ. Αργεντινή 2, Κροατία οver, Ελβετία 2. Αυτό θα είναι. Αφησα Σερβία και Αγγλία έξω. Οσο γιά τα μεγάλα; Εδώ…θέλει έμπνευση. Ουρουγουάη μέσα. Περού μέσα. Και μετά… ποιά από Μαυροβούνιο-Ελλάδα-Γεωργία; Θα ρισκάρω με Μαυροβούνιο.

Εντελώς διαισθητικά, Ελλάδα και Γεωργία έχουν…περισσότερο Χ μεσα. Θα δείξει αν έπραξα καλώς, αλλά εσείς αυτό που πρέπει να πάρετε από τη στήλη, είναι η γενικότερη κατεύθυνση. Οτι και τα πέντε αυτά πάνε προς το Χ-2. Διαλέξτε-ανακατέψτε, κάντε τη δίκη σας χημεία. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 13/10: 273 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.973 μονάδες.

Ποντάρισμα 16/10: Trixie (2-3 ζητούμενα): Ουρουγουάη 2 (2.50)-Περού 2 (4.00)-Μαυροβούνιο 2 (5.00), από 60 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, σύνολο 200 μονάδες. Παρολί: Αργεντινή 2-Κροατία over- Ελβετία 2 (5.41), με 103 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 303 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.670 μονάδες. Αυτά ήταν. Χαλαρό παιχνίδι. Ούτε ανοίγματα, ούτε τίποτα. Αν έπαιζα πχ και αύριο ή μεθαύριο, θα…έπαιζα και λίγοτερα σήμερα.

Αλλά ΔΕΝ θα παίξω. Μιά…μικρή επιφύλαξη έχω γιά την Παρασκεύη, αν ούτε τότε παίξω, πάμε ξανά γιά Σάββατο, με φουλ κουπόνι πλέον. Τίποτα άλλο, ραντεβου 3-5 κλασικά στο www.betradio.com και στο chat το βραδάκι. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας, νέα στήλη είτε Παρασκεύη-είτε Σάββατο, όχι όμως αύριο-μεθαύριο. Υ.Γ: Κοίταξα λίγο την Μπέρι από τα εγγλέζικα.

Την άφησα ήσυχη τελικά…

Παλαιότερα άρθρα του Billaras