1714

Billaras

Τρία “νορμάλ” κι ένα με ψυχή-UPDATE!

Δεν ξέρω λίγο από που να το πιάσω το μεσοβδόμαδο, στοιχηματικά δεν έχουμε να πούμε πολλά, “πέρασαν και δεν ακούμπησαν” οι επιλογές, καιρό είχα να χάσω τόσο εύκολα, αλλά 1ος γύρος Λιγκ Καπ κατακαλόκαιρο είναι εύκολο να συμβεί. Η πλάκα είναι ότι αυτή που άφησα επειδή θα άλλαζε όλη την 11αδα (η Λίνκολν ντε), κέρδισε! Γιατί άλλαξε τα πάντα και ο άλλος στη Χάτερσφιλντ (και… χλώμό τον βλέπω).

Στο αγωνιστικό σκέλος, η Ευρώπη ξεχώριζε, είδαμε μπάλα, είδαμε εκπλήξεις (είτε Κλουζ είτε Κράσνονταρ), είδαμε βεβαιώς και τις δικές μας. Πολύ καλός βαθμός σε ΠΑΟΚ και Αρη, παίρνουν τη βάση Ολυμπιακός και Ατρόμητος, κάτω από τη βάση η κάκιστη ΑΕΚ. Αυτά επί χόρτου. Εκτός γραμμών γηπέδου, μπορώ να γράψω πολλά, το έκανα ήδη και σε Kingbet και σε Metrosport, αλλά οι μέρες πέρασαν και δεν ξέρω αν έχει και νόημα, είναι πλέον συχνό το φαινόμενο να μην κουράζουν έναν φίλαθλο όσα βλέπει στο χορτάρι, αλλά να του φέρνουν ξυνίλα (και αποστροφή) όσα διαβάζει αμέσως μετά στο χαρτί και στο διαδίκτυο.

Κάπως έτσι νοιώθω μετά τα αφηγήματα του… Dan Brown που έχουμε διαβάσει τα τελευταία 24ωρα. Αρκετά λοιπόν.

Στα δικά μας, στα φρέσκα. Χθες ξεκίνησαν Γερμανία και Ισπανία, είδατε τι έκαναν Μπάγερν και Μπάρτσα, μιά τρύπα στο νερό. Τι γκολάρα έβαλε αυτός ο Αντούριθ, μας χάζεψε. Πάντως ήταν κλασικά ματς πρεμιέρας και στις δύο Λίγκες, δεν ήταν και τόσο μεγάλες εκπλήξεις εν ολίγοις.

Θα μείνω σταθερός μάλλον ως και σήμερα στην τακτική μου να παίζω μόνο Νησί τέτοιο καιρό. Και λέω “μάλλον ως σήμερα” γιατί αύριο έχω δει δύο ματς μη εγγλέζικα και λέω να πάρουμε το βάπτισμα του πυρός κι εκεί. Αυτά όμως σε ένα 24ωρο με ένα update. Να’χετε το νου σας στον τίτλο που θα γράψω τη λέξη update και σε…tweeet!

Πάμε λοιπόν στην Αγγλία σήμερα.

Ολοι μπάνια κάνετε, σας ζηλεύω, εγώ θα κάνω μερικά από Δευτέρα αλλά θα είμαι με το λάπτοπ αγκαζέ (μεσοβδόμαδα έχει εμβόλιμη στις “μικρές”, καλά θα περάσουμε). Γιά σήμερα, ξεκινάω λέγοντας ότι θα το πάρω το ρίσκο με την Τότεναμ. Απλά και ωραία.

Ολοι ξέρουμε τι σημαίνει Μάντσεστερ Σίτι, δεν το συζητώ. Αλλά το ξέραμε και πέρυσι στο Champions League και είδατε τι έγινε μεταξύ τους.

Ο Μάκης στην ανάλυση που έκανε γιά την φετινη Premier θυμάστε τι έγραψε γιά την ομάδα του Ποκετίνο και συμφωνώ μαζί του. Το βασικότερο όλων; Η Τότεναμ ωριμάζει. Πλέον κοιτάει τους άλλους (όλους) ίσα στα μάτια. Και δεν πιστεύω ότι βρίσκεται ένας έστω που να μου πει ότι οι αποδόσεις 1,33 άσος-8,00 διπλό είναι σωστές. Με ποιά είναι δηλαδή αντίπαλος η Σίτι; Μην τρελλαθούμε.

Εγώ θα έδινα ταβάνι στο 5,50 την λονδρέζα. Μεγάλο αουτσάιντερ και πάλι δηλαδή, αλλά εδώ οι μπουκμέικερς το…ξεφτιλίσανε! Οπότε το ερώτημα είναι απλό: Το τολμάς; Θα το τολμήσω. Κι ας χάσω. Θα πάω με draw no bet του 6,5 που μου δίνει πίσω το μπετ με Χ και είναι μιά μονάδα πάνω από το 5,50 που εγώ εκτιμούσα. Σε ένα μονό αποδεκτό…

Στα λοιπά της Premier League, ήμουν έτοιμος να παίξω Αστον Βίλα όσο την έβρισκα 2,40.

Πακετάκι με το ψηλό over της Μπράιτον, να έκανα την πρώτη φετινή δυαδούλα σε απόδοση 4,68. Πλέον η ίδια δυαδούλα δίνει 4,25, οπότε έδωσα άκυρο, εσείς αποφασίστε γιά τα γούστα σας. Τα υπόλοιπα δεν με απασχολούν.

Στις μικρότερες κατηγορίες, τέσσερα ματς με απασχόλησαν, κόλλησα κι ένα πέμπτο που αρχικά το είχα προσπεράσει.

Τσάρλτον-Φλίτγουντ-ΜΚ Ντονς-Πλίμουθ ήταν τα τέσσερα, η Κρόουλι είναι το πέμπτο. Οι μπουκ έριξαν κατιτίς περίπου όλα. Ειχα Τσάρλτον στο 4, την βρίσκω στο 3,6. Είχα Φλίτγουντ στο 3,2 και πλέον είναι στο 3,00. Βουτιά, την πιό…βαρβάτη, την έκανε και η Κρόουλι, ο Μάκης την πήρε στο 4, εγώ πλέον την βρίσκω στο 3,5 και την αφήνω. Μισή μονάδα είναι πολύ μεγάλη ψαλίδα.

Ολες οι επιλεγμένες είναι καλά, κόντρα σε ομάδες που δεν είναι. Τόσο απλό. Βέβαια, μιλάμε για 3η αγωνιστική, οπότε όλα είναι ρευστά και δεν αποτελεί έκπληξη οτιδήποτε. Γι αυτό και πάμε επιφυλακτικά. Πέρα λοιπόν από το μονό της Τότεναμ, θα κρατήσω τρια με λίγη έμπνευση. Θα έπαιζα και Κρόουλι αλλά είπαμε. Οσοι την πήρατε ψηλά, καλώς κάνατε.

Θα επιλέξω Τσάρλτον-Φλίτγουντ-Πλίμουθ σε ένα trixie Και έκλεισα. Δεν το πιέζουμε παραπάνω, είναι βασικό να πηγαίνουμε “σβηστά”, αυτή ειναι η βασικότερη πρόταση.

Update: Χορτάσαμε μπαλίτσα χθες, έγιναν…διάφορα, από ακυρωμένο γκολ της Σίτι στο 90φεύγα (το λες και deja vu με τα περσινά) ως θρίλερ στο Μεστάγια (χαμένο πέναλτι στο 90′ γιά Βαλένθια, εύστοχο στο…98′ γιά την φιλοξενούμενη), ως γκολάρες (τι έβαλες ρε Κρόος;).

Χαλαρά σήμερα, πολύ χαλαρά, λέω να “εγκαινιάσω” τα μπετ εκτός Νησιού. Με δύο επιλογές. Η μιά οριακά δεν σβήστηκε γιατί κρατήθηκε στο όριο του 3,00. Και αναφέρομαι στη Λεβάντε που έκανε βουτιά. Στο 3,00 οριακά το δέχομαι. Η Αλαβές είναι αισθητά αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι, έχασε προπονητη και παίκτες, ανάποδα απο την ενισχυμένη Λεβάντε.

Εικόνα δεν έχουμε οπότε όλα είναι στην θεωρία. Θα δείξει. Στην αλλη επιλογή έχουμε εικόνα, αναφέρομαι στην Ουτρέχτη. Φέγενορντ-Ουτρέχτη το ματς, στο 3,50 το διπλό. Η Φέγενορντ έχει ξεκινήσει άσχημα (καμιά νίκη), έπαιξε Πέμπτη στη Γεωργία με βασικούς, έχει ξανά ευρωπαικό ματς μπροστά της. Οκ, η Ουτρέχτη είναι παραδοσιακά ομάδα έδρας, αλλά φέτος έχει ξεκινήσει καλά, νίκες με ανατροπές μάλιστα.

Μικρό δείγμα, αλλά…δείγμα. Δεν βρήκα κάτι άλλο, χαμηλά πονταρίσματα και νέα στήλη Τρίτη μεσημέρι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras