1707

Billaras

Τρία σημερινά, ένα αυριανό!

Καλό μεσημέρι σε όλους, όσοι είστε ακόμα σε διακοπές ρίξτε τις τελευταίες σας βουτιές (αυτό κάνω κι εγώ, παίρνω τις τελευταίες ανάσες αλλά από Δευτέρα…φίνιτο λα μουσικα). Στοιχηματικά, σαν να αδίκησα λίγο τον εαυτό μου ειδικά στο update. Και γιά Τραμπζονσπόρ έκανα ξεκάθαρα λόγο (και την είχα προτείνει και στην εφημερίδα) και γιά πιθανό μπετ χθες βράδυ στην Αστον Βίλα έκανα λόγο, το οποίο τελικά δεν το έκανα.

Κακώς, κάκιστα, πέρασαν εύκολα την ώρα που τα g/g σκάλωναν. Ας είναι. Είμαστε κι εμείς σαν τις ομάδες, η φόρμα έρχεται με τα παιχνίδια, είμαστε ακόμα στα πρώτα μέτρα του μαραθωνιού.

Αγωνιστικά, έγραψα κάμποσα στις εφημερίδες γιά τις ελληνικές ομάδες, δεν ξέρω αν έχει νόημα να γυρίσω πίσω και από εδώ, τώρα που πέρασαν τα 24ωρα και με καθαρή σκέψη το μόνο που θα πω είναι ότι επιμένω σε όσα είδα εξ’αρχής.

Σε τίτλους:

Στρωμένος και πολύ βελτιωμένος Ολυμπιακός όχι τόσο λόγω σωστών προσθηκών (πχ Σεμέδο και Βαλμπουενά κάνουν ματσάρες) αλλά κυρίως λόγω Μάρτινς. Η παρουσία του γιά 2η χρονιά κάνει την διαφορά.

Αποπροσανατολισμένος ΠΑΟΚ. Ολα αυτά με τις…μαφιές της UEFA και της Nova και δεν ξέρω τι άλλο, μόνο κακό κάνουν.

Δεν ήταν θέμα δυνατοτήτων η εμφάνιση στη Μπρατισλάβα, θέμα μυαλού ήταν. Είχαν μείνει στο Αμστερνταμ και στη Θεσσαλονίκη άπαντες.

Τραγική -πολυεπίπεδα- η ΑΕΚ. Είτε γιατί ο Καρντόσο παλεύει να της μάθει πραγματα που στην Μπαρτσελόνα τα μαθαίνουν όχι σε 2 μήνες αλλά σε 2 χρόνια, από παιδάκια γιά να τα βλέπουμε μετά στο Καμπ Νου (πχ το ξεκίνημα επίθεσης από τα πόδια του τερματοφύλακα και ποτέ μα ποτέ βολέ βαθιά), είτε γιατί δεν υπάρχει το υλικό να υποστηρίξει τέτοια πράγματα.

Κάπου στη μέση είναι η πραγματικότητα.

Κλείνουμε τα θέματα αυτά, εξάλλου θα τα ξαναδούμε και αναλυτικά, την Τρίτη. Πριν πάμε στα φρέσκα, ένα..καμπανάκι: Εντός της εβδομάδας που έρχεται, θα δείτε editorial με…ωραίες ανακοινώσεις! Κλείνουμε παρένθεση, πάμε στα ματς.

Ξεκινάω ανάποδα: Γιά αύριο, είδα την κόντρα της Γουλβς που αναφέρει και ο Μάκης αλλά δεν ψήθηκα.

Είδα και όλα τα πρωταθλήματα (άντε, καλώς μας ήρθαν Ιταλία και Ελλάδα), σκέφτηκα κάμποσα σημεία, αλλά τελικά λέω να κρατήσω μόνο ένα αυριανό και με παρόμοια προσέγγιση σαν του Γουλβς-Μπέρνλι. Και αναφέρομαι στο Στρασβούργο-Ρεν! Αύριο στις 6 παίζει, το Στρασβούργο εν μέσω Ευρώπης και μάλιστα με οριακό σκορ 1-0 επί της Αιντραχτ, έχω την αίσθηση ότι το μυαλό του θα είναι στο ματς-ρεβάνς της Φραγκφούρτης που έρχεται! Και από την άλλη, η εντυπωσιακή Ρεν με 2 στα 2 και με ανατροπή επί της Παρί, έχουμε ένα ζευγάρι που σπάνια φέρνει ισοπαλία (από το 2004), έχουμε απόδοση νομίζω λάθος (2,87), έχουμε εικόνα όσο γίνεται, το κρατάω.

Μόνο ένα σημείο αύριο και μόνο ένα εκτός Αγγλίας. Είδα κι άλλα, όμως μένω αμέτοχος. Ενα και ελπίζω καλό.

Στα σημερινά τώρα (μονο εγγλέζικα). Δώδεκα ματς έβαλα στο μικροσκόπιο. Επιγραμματικά: Νόριτς, Γουέστ Χαμ, Ρέντινγκ, Μπρίστολ Σιτι, Σκάνθορπ, Σάλφορντ, Κρου, Πορτ Βέιλ, Στόκπορτ, Χάρτλπουλ, Ντάγεναμ και Νοτς Κάουντι. Ξεκιναω ανάποδα: Με αυτήν που…προστέθηκε και είναι αύτη που λόγω απόδοσης “πέταξε” ο Μάκης, την Σκάνθορπ.

Κάνει…πάνω κάτω η απόδοση της, χθες ο Μάκης την είδε φαβορί και την άφησε, έλα όμως που ξαναπήγε στο 3,00! Και στο 3,00, παρότι δεν έχει δείξει πολλά ως τώρα, την δέχομαι. Ναι έχει ξεκινήσει άσχημα, αλλά σάμπως η Μάκλεσφιλντ τι έχει κάνει; Και ως υλικό δεν τίθεται σύγκριση, η μιά αν σωθεί, η άλλη θα παίξει γιά άνοδο. Ελπίζω να την πετύχω ακριβώς πάνω το turning point, είναι σημείο μομέντουμ.

Η Μάκλεσφιλντ αντικατέστησε τον Κάμπελ που έφυγε, με έναν εντελώς άπειρο τεχνικό, τον ΜακΜάον, πρώτη φορά θα κοουτσάρει στο Φούτμπόλ Λιγκ.

Απ τα άλλα έντεκα, έσβησα γρηγορα Νοτς Κάουντι (βούλιαξε), έσβησα Πορτ Βέιλ και Κρου, έσβησα Χάρτλπουλ (όχι και 2,70), μένουν επτά συν Σκάνθορπ.

Στη Γουέστ Χαμ είναι περισσότερο ένστικτο, όπως είχα πχ χθες γιά Αστον Βίλα.

Στη Νόριτς είναι πίστη σε αυτή την ομαδούλα που είναι απίστευτα δουλεμένη από πέρυσι. Στην Μπρίστολ Σίτι είναι καθαρή φόρμα, στην Ρέντινγκ είναι κόντρα της Χάτερσφιλντ που είναι ακόμα με υπηρεσιακό και σε τρικυμία. Γιά την Σκάνθορπ τα είπαμε, η Σάλφορντ περιμένω να αρχίσει να δείχνει πράγματα, η Ντάγκεναμ παίζει με…μπάζο, η Στόκπορτ (ένα βαρύ χαρτί που επιστρέφει σιγά σιγά στο προσκήνιο) επίσης παίζει με μπάζο.

Θέλει κι αλλο ξεδιαλεγμα. Θα αφήσω και Σάλφορντ, πολύ χαμηλό το 2,80. Θα αφήσω και Στόκπορτ, θα την έχω στη…γωνία πάντως γιά το άμεσο μέλλον. Θα αφήσω και Νόριτς γιατί επιστρέφει ο Ρούντιγκερ και θα δέσει την άμυνα της, είναι σημαντικό.

Ποιές έμειναν; Γουέστ Χαμ, Μπρίστολ Σίτι, Ρέντινγκ, Ντάγκεναμ, Σκανθορπ. Μιά πεντάδα.

Και αύριο έκτο η Ρεν. Πάλι πολλά είναι, εδώ…ζορίζομαι πλέον. Κυρίως λόγω εποχής. Δεν θέλω έξι επιλογές στις 24/8. Αποφασίζω γιά μένα, αλλά εσείς έχοντας διαβάσει όλο το σκανάρισμα από την αρχή, αποφασίστε τι προτιμάτε και τι οχι. Εγώ αποφασίζω να αφήσω και Γούεστ Χαμ και Ρέντινγκ. Και να μείνω με Μπριστολ-Νταγκεναμ-Σκανθορπ. Αυτα τα τρία.

Συν τη Ρεν αυριανό. Εκλεισα. Στο 2,87 η Μπριστολ Σίτι, στο 3,20 η Ντάγκεναμ, στο 3,00 η Σκανθορπ και στο 2,87 η Ρεν. Το παιχνίδι μοιαζει έτοιμο, ένα trixie σήμερα και ένα μονό αυριανό. Κι εδώ όμως η απόφαση είναι δική σας, μπορεί να κάνετε και patent (με μονά δηλαδή), μπορεί και yankee (βάζοντας και τη Ρεν από σήμερα μαζί με τα άλλα τρία).

Διαλέξτε και πάρτε. Εγω πάω με trixie και μονό αυριανό. Δεν θα είμαι στο chat, ρίχνω τις τελευταίες βουτιές μου, ως τη Δευτέρα (εσείς να είστε όμως). Νέα στήλη την Τρίτη αλλά να περιμένετε και editorial με ανακοινώσεις!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras