1567

Billaras

Τρία συν ένα γιά…καλό ποδαρικό!

Οπως εύστοχα έγραψε ο Μάκης νωρίτερα, προχθές άλλα περιμέναμε (βάση όσων είχαμε στα χέρια μας), άλλα είδαμε. Συμβαίνει. Ακόμα κι έτσι, πολλες φορές έγραψα ότι ο τρόπος ανήκει στον καθένα. Αν κάποιος έπαιζε τέσσερα μονά, θα είχε και ένα πακέτο τσιγάρα κέρδος από την Κάρντιφ! Εγώ εν γνώσει μου ρίσκαρα ψάχνοντας τα δύο εκ των τεσσάρων.

Ηξερα την δυσκολία, τα ίδια θα έπαιζα πάλι, κοιταγα τα αποτελέσματα και εκεί κατέληγα, σε μιά αγωνιστική που έγινε ψιλοχαμός (πχ και οι τρεις πρώτες ανά κατηγορία στις “μικρές” έχασαν όλες, ενώ και άλλες, αποδεδειγμένα καλες ομάδες έτρωγαν και τρία και τέσσερα και πέντε γκολ (Ιπσουϊτς, Πόρτσμουθ, Πιτέρμπορο μερικές που μου έρχονται στο μυαλό).

Οπότε, γιά να κλείσω με τα προηγούμενα, ο καθένας να σταθμίζει ατομικά τι θέλει να κυνηγήσει και τι μπορεί να αντέξει. Εγώ αποφάσισα μεγάλο ρίσκο. Ενας άλλος μπορεί να πήγαινε μαζεμένα και να είχε βγάλει και τα τσιγάρα του πολύ νωρίς με πρώιμη πληρωμή στην “πράσινη” αφού η Κάρντιφ το έκανε 0-2 από το 15′!

Περί VAR δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω απ’ όσα έγραψα στην σημερινή εφημερίδα, πιστεύω ότι έχουμε πάει στο άλλο άκρο και απ’ όσο διαβασα και είδα, συμφωνούν μαζί μου και τεράστια ονόματα του ποδοσφαίρου.

Βάση VAR που είναι ένα άψυχο μηχάνημα, οφ σάιντ είναι και το ένα εκατοστό. Η φιλοσοφία του οφ σάιντ όμως είναι να μην αποκτά πλεονέκτημα θέσης ο επιθετικός έναντι του αμυντικού. Με ένα και δύο εκατοστά, δεν κερδίζει κάτι ο επιθετικός, ευθεία είναι ουσιαστικά. Μιά μύτη, ένα κορδόνι, ένα δάχτυλο, δεν είναι…πλεονέκτημα.

Σε πέντε ματς Premier League έγιναν πέντε ίδιες φάσεις. Φτάσαμε στο άλλο άκρο. Ας κάνουν κάτι…

Πάω στα φρέσκα. Από Premier League, ή τίποτα, ή κάτι…πολύ extreme. Με τα μικρά δεν ασχολούμαι, ας κάνει ντεμπούτο με το δεξί ο Μόγιες στην Γουέστ Χαμ, η απόδοση της Μπερνλι είναι της πλάκας (κρίμα γιατί η Βίλα προχθες ήταν άθλια), Τσέλσι που κερδίζει τα μεγαλα ματς και χάνει όλα τα “μικρά” εναλλαξ εδώ και ένα μήνα δεν εμπιστεύομαι, το μεγάλο ματς πάει παντου, οπότε τζίφος.

“Κάτι” λέει αύριο το under της Λίβερπουλ, αλλα να…ανοίξω το 2020 με under δεν πάει το χέρι (γέλια). Οπότε, μένει το Σίτι-Εβερτον που προφανώς είναι το extreme. Αήττητη με Φέργκιουσον και μετά με Αντσελότι η Εβερτον, υλικό έχει, η απόδοση σαφώς ξεφεύγει. Θα το αφήσω, ας πάει το παλιάμπελο, πάντως ένα καμπανάκι το χτύπησα!

Η Championship έχει το καλό πρόγραμμα.

Κάρντιφ, Μίντλεσμπρο, Χαλ, Ρέντινγκ (και under καλό αυτό), Μπάρνσλεϊ (μεθαύριο), όλες έχουν “ψωμάκι”. Αντίθετα, συμφωνω 100% με τον Μάκη, η 1η μας δίνει μόνο τη Σάντερλαντ που επιτέλους μετά από ένα δίμηνο κέρδισε και δεν αποκλείω να κάνει και σερί-ράλι. Υλικό έχει, μένει να ανασάνει ο Πάρκινσον και να φύγει λίγο άγχος.

Η 2η μπορεί (πλάκα δεν θα έχει;) να δώσει τώρα σημεία από ομάδες που προχθες μας “προδωσαν”. Πχ Μάνσφιλντ ή Σκάνθορπ. Ας κόψουν το λαιμό τους, κρατάω μονάχα Σάλφορντ. Πήρε φόρα, αυτό το έκτρωμα που λέγεται Γκρίσμπι προχθές ευτυχώς το άφησα, αλλά..παραμένει έκτρωμα και δεν γίνεται να είναι φαβορί.

Και τέλος, Στόκπορτ μακράν το καλύτερο της Νάσιοναλ (πήρε φόρα), πονηρό η Τσέστερφιλντ (που κι αυτη μας πρόδωσε προ ημερών), κλείσαμε.

Τα μόνα που δεν ανέλυσα ειναι τα ματς της Championship. Εδώ έχουμε την “φρακαρισμένη” Πρέστον κόντρα στην εντυπωσιακα ανεβασμένη Μίντλεσμπρο (και όταν κερδίζεις στο Μολινό παίρνεις και ηθικό να κοιτάξεις τους πάντες στα μάτια), έχουμε την Κάρντιφ που επίσης ερχεται από τεράστια νίκη κόντρα στην χειρότερη άμυνα της κατηγοριας (μέσο όρο 2 γκολ τρώει εντός η ΚΠΡ), έχουμε την Μπάρνσλεϊ που ενώ παίζει καλά με τον νέο τεχνικό είναι απλά άτυχη (μπορούσε και προχθές στην Σουόνσι) και έχουμε και την Χαλ που οκ, δεν “σκοτώνει” αλλά ξεκάθαρα η Γουένσντεϊ ντεφορμαρίστηκε, μοιάζει λίγο με την Πρέστον (δηλαδή καλές ομάδες μεν-ντεφορμέ και σκασμένες δε).

Αν τα βάλω όλα στο μίξερ, είναι οκτώ σημεία (δεν κρατάω την Εβερτον, δεν κρατάω την Τσέστερφιλντ απλά το νου σας εκεί). Τα πρώτα που σβήνω είναι η Χαλ (γιατί δεν βγάζει και μάτια) και η Μπάρνσλεϊ μεθαύριο (κακή και η απόδοση εδώ, ήθελα παραπάνω, ενώ δεν ξέρω αν είναι πολύ άτυχη ή της λείπει και ένας ικανός φορ που λογικά θα πάρει στις μεταγραφές).

Το επόμενο είναι η Ρέντινγκ. Τεσσερα σερί ματς δεν τρώει γκολ (γι αυτό και μίλησα γιά καλό under) αλλά και η Φούλαμ…είναι Φούλαμ. Κατέβηκα στα πέντε. Μου…αρέσουν και τα πέντε. Κάρντιφ (3,30), Μίντλεσμπρο (4,2 ή 3,00 στο draw no bet), Σαντερλαντ (3,50), Σάλφορντ (2,90) και Στόκπορτ (2,87). Εδώ θα επαναλάβω (και δεν θα κουραστώ να το γράφω) ότι ΕΣΕΙΣ αποφασίζετε πλέον.

Δείτε και τα πέντε, δείτε και τα άλλα, αποφασίστε και τι παίζετε και κυρίως πως θα το ποντάρετε. Στον πρόλογο ήμουν σαφής με το παράδειγμα της Κάρντιφ. Ηρθε ένα στα τέσσερα, εγώ κυνηγούσα δύο κι έχασα. Με μονά αποδεκτά δεν θα έχανα.

Κοιτάω λοιπόν την 5αδα μου. Κι αποφασίζω. Μονό αποδεκτό η Μίντλεσμπρο στο 4,20. Και από τα άλλα τέσσερα, Αφήνω ενστικτωδώς το μικρότερο, την Στόκπορτ.

Και κάνω ένα trixie με τα άλλα τρία. Πάλι κυνηγάω μίνιμουμ δύο δηλαδή και μάλιστα ψάχνω το 66% τώρα (2 απο 3). Ειναι όμως και οι αποδόσεις τέτοιες. Προχθές έπαιζα με μέσο όρο 4,4 και τώρα στο trixie έχω 3,23. Ολα έχουν την σημασία τους. Αυτά είναι, αν μου ζητάγατε να ευχηθώ “να παίξουν καλά” ή να “είναι τυχερές”, θα επιλέξω το πρώτο, είμαι…μυστήριο τραίνο.

Ας πάνε τα ματς όπως τα περιμένω και μετά θα δούμε. Το προτιμώ απ’ το να μην παίξει καλά η ομάδα που πόνταρα γιατί αυτό “με ρίχνω έξω”, βγάζει “οφ σαιντ” την εκτίμησή μου.

Τίποτα άλλο, δεν εγγυώμαι ότι αύριο θα είμαι στο chat γιατί -και ελέω ονομαστικής γιορτής- έχω τραπεζώματα (γέλια). Θέλω όμως να ευχηθώ σε όλους υγεία.

Και να σας συστήσω να αγαπάτε και να χαμογελάτε. Οχι μόνο (σ)το στενό περιβάλλον σας. Ολο τον κόσμο. Ετσι όπως έχουμε γίνει, το πλέον δύσκολο στην κοινωνία μας είναι να αγαπάς και να χαμογελάς. Αυτα τα δύο όμως είναι και η πηγή της καλής ζωής, είναι και τα μεγαλύτερα όπλα στις όποιες δυσκολίες. Να’μαστε καλά, τα λέμε του…χρόνου (και ευχαριστώ σε όλους όσους είστε μέλη, σας νοιώθω παρέα, δικούς μου ανθρώπους όλους).

**Μην ξεχαστείτε, την Παρασκευή κανονικά Betsellers Radio στις 5, και επίσης, τα νέα μέλη -το επαναλαμβάνω- να κατεβάσουν (αν δεν έχουν ήδη) το twitter, να μας ακολουθήσουν και να ενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras