1185

Billaras

Τρία ωραία “εγγλεζάκια”-UPDATE!!

Τελικά…το φάγαμε το ξύλο. Ούτε η Σάλκε, ούτε η Κάλιαρι το πάλεψαν. Αυτή που μπορούσε να μην χάσει, ήταν η Φράιμπουργκ. Αυτή “κάτι” άξιζε. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Εξήγησα γιατί πήγα σε Σάλκε και Κάλιαρι, αλλά δεν έπαψαν ποτέ να είναι ντεφορμέ (Κάλιαρι) ή κακές (Σάλκε). Απλά ρίσκαρα σε τεράστιες αποδόσεις είτε λόγω μομέντουμ (Σάλκε)-είτε λόγω απουσιών της Μίλαν.

Οχι τυχαία λοιπόν, αυτή που άξιζε να πάρει κάτι, ήταν η φορμαρισμένη. Η Φράιμπουργκ…

Κατά τα άλλα, πονέσαν τα ματάκια μας στο Ανφιλντ, η μιά (Λίβερπουλ) δεν μπορούσε παραπάνω, η άλλη (Μάντσεστερ) έκατσε στα αυγά της, πιστεύω ότι αν ρίσκαρε θα το έπαιρνε. Χαμένοι εμείς ως θεατές στο φινάλε (παλεύω να θυμηθώ χειρότερο ντέρμπι εδώ και χρόνια και δεν μου έρχεται).

Πάμε πλέον στα φρέσκα. Αρχικά σκέφτηκα να κάνω στήλη διημέρου. Μπορώ από τώρα να πω ότι αύριο έχω σημαδέψει ΚΠΡ και Λίβινγκστον. Όσοι έχετε διαβάσει την σημερινή Kingbet το ξέρετ ήδη, είναι γραμμένα εν ολίγοις απο χθες αυτά.

Τελικά, θα πάω μόνο με σημερινά και τα αυριανά θα τα ξαναδώ σε ένα 24ωρο κι εσείς θα δείτε update.

Στο σήμερα λοιπόν, απολύτως τίποτα εκτός Αγγλίας, δεν μου άρεσε κάτι από Ισπανία-Γερμανία και ότι άλλο κλωτσάει.

Στο Νησί λοιπόν, το παιχνίδι μου είναι αρκετά “εύκολο”. Δύο συν ένα σημεία. Αυτά τα τρία που θα δείτε, συν τα δύο αυριανά που ανέφερα ήδη, είναι τα πέντε που εξ’αρχής σημάδεψα.

Ποιά είναι τα τρία; Γουέστ Μπρομ, Σουόνσι, Χαρογκέιτ.

Την πρώτη μετάνοιωσα ελαφρώς που την άφησα εκτός επιλογών το Σάββατο. Το έκανε το “παπάκι” στο ντέρμπι με την Γουλβς.

Αυτό που με εξέπληξε (ευχάριστα) είναι ότι το έκανε με ανατροπή. Κι αυτό ψυχολογικά είναι μεγάλο boost. Παίρνεις πάνω σου αν δεν χάνεις στο Ανφιλντ και κερδίζεις ντέρμπι με ανατροπή. Αρχίζεις και πιστεύεις. Μην γελιόμαστε, παραμένει μιά κακή (άντε, μέτρια) ομάδα. Αλλά κάτι αυτά τα αποτελέσματα, κάτι η παρουσία Αλαρντάις, με έψησαν. Ο Μπιγκ Σαμ αν δεν το ξέρετε, ήταν χρόνια στην Γουέστ Χαμ.

Και την ανέβασε Premier League και μετά σε τρία χρόνια την έβγαλε άνετα 11η-10η-13η. Κι όμως, “τον έφυγαν” το 2015 μετά από μιά τετραετία. Ο κόσμος ποτέ δεν τον αγκάλιασε, ενώ τα αποτελέσματα ήταν καλά. Θεωρούσαν ότι δεν παίζουνε καλά, πονάγαν τα ματάκια τους. Ολοι…δίκιο είχαν ουσιαστικά, αλλά εμάς εδώ στο σήμερα πλέον, δεν μας ενδιαφέρει η εμφάνιση.

Ας παιξει ξυλίκι κι ας κερδίσει.

Την Σουόνσι δεν χρειάζεται να την αναλύσουμε ιδιάιτερα. Φόρμα έχει, εξαιρετική ομάδα είναι, άνοδο χτυπάει, ενω το μεγάλο όπλο είναι η άμυνά της. Μπετόν. Τεράστια υπόθεση να έχεις δεχθεί μονάχα 13 γκολ σε 24 ματς. Οπότε, της αρκεί πολλές φορές να βάλει και ένα. Η Μπλάκμπερν μέτρια των μετρίων, βασικά είναι μιά άχρωμη ομάδα.

Κακή δεν την λες ούτε κακή. Αχρωμη. Σταθερά μέτρια. Και ντεφορμέ. Μειονέκτημα γιά Σουόνσι απόψε; Τα μεγάλα ταξίδια. Επαιξε γιά τηλεοπτικούς λόγους αργά το Σάββατο. Στο Γιορκσάιρ. Γύρισε Ουαλία. Ξανάφυγε, πάει τώρα Λάνκανσάιρ. Γκρίνιαξε δικαίως ο προπονητής της. Ελπίζω να μην της κοστίσει.

Τελος, η Χάρογκειτ. Είναι φρέσκια, το τελευταίο της ματς αναβλήθηκε γιατί έπεσε το ρεύμα στη περιοχή.

Το έβαλαν απόψε. Θυμίζω, 15/12 είχε κάνει διπλό στην Εξετερ. Επίσης θυμίζω, επειδή βλέπω την Εξετερ ότι δεν είναι καλά, την κόντραρα και προ ημερών με την Μπόλτον (1-1, μπορούσε διπλό). Η Χάρογκέιτ θέλει απλά μέρες και ρυθμό. Θα μας δώσει σημεία. Ενισχύθηκε, έχει πάρει έξι παίκτες ήδη αυτές τις μέρες. Και πιστεύω θα αρχίσει να φαίνεται. Σημειώστε τέλος ότι απ΄την Εξετερ απόψε λείπουν οι κατά τεκμήριο δύο καλύτεροί της.

Ο αρχηγός Τέιλορ και ο εξτρέμ Γουίλιαμς. Είναι σοβαρότατες απώλειες.

Κι έτσι απλά έκλεισα. Μπορεί κάποιος να τα “μπλέξει” με τα αυριανά. Μπορεί τα τρία σημερινά να τα κάνει patent. Οπως θα τα κάνω κι εγώ, με την Γουέστ Μπρομ στο draw no bet του 4,00. Εδώ σκέφτηκα το “ξερό” γιά πιθανή πρώιμη, αλλά το άφησα. Υπάρχει πρώιμη πληρωμή στα άλλα δύο.

UPDATE: Μιά αναβολή (της πλέον φορμαρισμένης), μιά κόκκινη (στη Χαρογκέιτ, σε κομβικό σημείο, όταν είχε τα ηνία και πίεζε γιά το νικητήριο) και μιά που δεν πάλεψε (Γουέστ Μπρομ). Αυτή ήταν η χθεσινή ιστορία μιάς “κρύας” τελικά στοιχηματικά ημέρας.

Πάω παρακάτω άμεσα. Από χθες έγραψα γιά ΚΠΡ και Λίβινγκστον ότι είναι στο μικροσκόπιο.

Η ΚΠΡ με Όστιν πλέον στη θέση του φορ βρήκε το γκολ που τόσο της έλειπε, η Κάρντιφ σε δίνη μεγάλου ντεφορμαρίσματος. Η Λίβινγκστον ξανά με Σέλτικ, αυτή τη φορά εντός, σαν να μας “χρωστάει”, αφού προ ημερών άξιζε το διπλό και με το παραπάνω. Στη Σέλτικ γυρίζουν μεν κάμποσοι “καραντινιασμένοι”, αλλά το κλίμα παραμένει άρρωστο και όσοι γυρίζουν είναι απροπόνητοι.

Σήμερα μελετώντας ξανά τα πάντα κόλλησα σε ακόμα δύο. Το ένα είναι η Σάλκε. Σε καμία (μα καμία) περίπτωση δεν θα την άγγιζα στο 2,50 που ήταν χθες. Οι αποδόσεις τούμπαραν όμως, και την έχω στο 2,80. Ηρθε και ο Χούντελαρ να βοηθήσει, το κλίμα είναι καλό (δεν θα παίξει σήμερα). Φυσικά το ματς είναι “εξαποντο”, ζωής και θανάτου και φυσικά η Σάλκε παραμένει μιά κακή ομάδα.

Αλλά φαβορί το…άλλο μπάζο; Η Κολωνία; Πέντε ματς δεν σκοράρει καν, τα μαύρα της τα χάλια κοινώς. Δεν την δέχομαι φαβορί και πριζώθηκα.

Το άλλο είναι από Βέλγιο μερια, η Σεντ Τρούιντεν. Προφανώς και βλέπω την φόρμα της, με τον νέο τεχνικό έχει ζωντανέψει, 4 νίκες στα 5, το πάει άψογα. Παρ’όλα αυτά, αρχικά δεν την υπολόγιζα.

Το κάνω σήμερα με τα νέα που είδα. Η Κορτράικ πρώτον έχει πουλήσει τον πρώτο της σκόρερ. Που; Στην Σεντ Τρούιντεν! Δεύτερον και σημαντικότερο, διέρρευσε στον Τύπο ότι ο προπονητής της είναι τελειωμένος το καλοκαίρι. Οχι επίσημα, αυτό μετράει. Ο άνθρωπος το έμαθε απο τις εφημερίδες. Και το κλίμα έχει στραβώσει άσχημα.

Κι έτσι, τα δύο σημεία έγιναν τέσσερα.

Δεν θα τα παίξω όλα, τα αναφέρω όμως γιά εσάς. Ποιά θα αφήσω; Την Λίβινγκστον αρχικά. Αν κερδίσει σήμερα, χαλάλι της. Θα την αφήσω γιατί την Κυριακή έχει ματς-σταθμό, ημιτελικό Λιγκ Καπ με την Σεντ Μίρεν. Και εκεί έχει κάνει focus πιστεύω. Και θα αφησω και την ΚΠΡ! Πιστεύω η Κάρντιφ θα βγάλει αντίδραση, διαισθητικά. Με λίγα λόγια, αφήνω τα δύο που είχα εξ’αρχής, τα δύο βρετανικά! Και παίζω το βέλγικο και το γερμανικό.

Μονά και δυάδα.

Υ,Γ: Εγραψα και χθες ότι σιγά σιγά επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς, δηλαδή επιστρέφει και το Betsellers Radio! Eπίσης έγραφα για την άλλη Παρασκευή, 29 του μήνα! Τώρα όμως γράφω ότι τα τεχνικά θέματα που υπήρχαν μοιάζουν να λύνονται νωρίτερα, οπότε είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να μας ακούσετε αυτη την Παρασκεύη 22/1 στις 5 το απόγευμα! Αφήνω ένα τόσο δα παραθυράκι γιατί…μηχανήματα είναι (γέλια).

Να έχετε λοιπόν το νου σας στο twitter, από εκεί θα μάθετε το οριστικό. Γιά όσους είναι πρώτη φορά στην παρέα μας, πρώτον μην ξεχνάτε να μας ακολουθείτε στο twitter (και να ενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις του), δεύτερον, περί web radio, όταν θα δείτε το κόκκινο κουμπί στην κορυφή της σελίδας να γίνεται πράσινο, σημαίνει ότι εκπεμπουμε live εκείνη την ώρα! Το πατάτε και μας ακούτε.

Αν δεν το κάνετε εκείνη την ώρα, μπορείτε και αργότερα, η εκπομπή ηχογραφείται!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras