2690

Billaras

Τρίγωνα-κάλαντα-στοίχημα!

Πάνω στην ώρα. Ή αλλιώς, καιρός ήτανε. Οχι να κερδίσω καλά. Να βγουν στο χορτάρι η μελέτη και τα λάθη των μπουκ. Η προσέγγιση ήταν-είναι-θα είναι σταθερή. Πατάμε στην φόρμα, ψάχνουμε την απόδοση, την αξία που προκύπτει από τα λάθη τους. Τελευταία δεν έβγαινε. Ε, χθες βγήκε. Συγκυρίες, κακό φεγγάρι (αν και από το Σαββατοκύριακο κάτι έδειξε να “κουνιέται”), αλλά αυτά, τα έχουμε ξαναπέι, come and go.

Μόνο ένα μπορείς να κάνεις. Να κατεβάσεις το ποντάρισμα και να κρατήσεις καθαρό μυαλό. Steady. Σταθερή πορεία. Μετά την Ινγκολσταντ λοιπόν της Κυριακής (φώναζε αυτό το 6άρι), ήρθαν χθες ακόμα δύο γερμανικά μεγάλα σημεία. Και Αμβούργο και Βόλφσμπουργκ. Κι αυτά “φώναζαν”, αλλά ελάχιστοι τα τόλμησαν (δεν αναφέρομαι στο Betsellers, εδώ έχουμε…τον Γιώργο τον germano μας εξάλλου, που φέτος…απλά σαρώνει).

Ηταν καλό που είχε εμβόλιμη. Καλό και που είχε λίγα ματς χθες, δεν έσπασε το μάτι κάπου αλλού. Και παράλληλα η εικόνα ήταν νωπή. Χάλια μαύρα ήταν η Γκλάντμπαχ, σε άνοδο έδειξε με την Αιντραχτ η Βόλφσμπουργκ, αυτό συνέχισαν να δείχνουν και χθες. Ομοίως, ήταν σε άνοδο το Αμβούργο, ασχέτως άν είχε χάσει στη Μάιντς. Και δυσκοίλια (και ελέω απουσιών) η Σάλκε.

Κι αυτό συνέχισαν να δείχνουν και χθες. Ωρες ώρες είναι τόσο απλό το “άθλημα”. Αφού…τα βλέπουμε τα ματς, στραβοί είμαστε; Το θέμα είναι ότι ελάχιστοι τολμάνε. Ο φόβος της ήττας και του μεγάλου σημείου ήταν-είναι-θα είναι, το μεγαλύτερο όπλο…των μπουκ. Never mind… Πήραμε λοιπόν συνολικά 724 μονάδες, πήραμε και ανάσα. Φυσικά δεν αλλάζει κάτι.

Γιατί χάνω. Χάρηκα, αλλά..το ξέχασα ήδη. Οπως ακριβώς και στις νίκες (εκεί που γράφω “γιατί χάνω”, θα μπορούσε να λέει ¨δεν αλλάζει κάτι επειδή κερδίζω”). Το καθαρό μυαλό και η σταθερή προσέγγιση δεν μεταβάλλονται ούτε με σεισμό 10 ρίχτερ! Πάμε λοιπόν στα φρέσκα γιά την προτελευταία διαλογή. Ξεκινάω από τα μεγάλα σημεία, μετά θα πάμε και στα μικρά: Οπως έγραφα γιά την Γκλάντμπαχ ή την Σάλκε, έτσι μπορώ να γράψω γιά ακόμα δύο ομάδες που είδα και…ήταν γιά το ανάθεμα προ ημερών.

Η μιά είναι η Λεβερκούζεν. Την κόντραρα και την Κυριακή, αστεία ήταν, κακό κλίμα, δίκαιη ήττα. Η άλλη είναι η Χέρτα. Με αυτήν πήγα μαζί της, αλλά..τζίφος. Κάκιστη, άνευρη, χλωμή, χεσμένη (σόρυ κιόλας). Μπορεί να κερδίσουν σήμερα; Μάντης δεν είμαι. Εγώ καταθέτω και κινούμαι με όσα βλέπω (και είναι φρεσκότατα). Αρα, στο χέρι Κολωνία (2.70), στο χέρι και Ντάρμσταντ (6.

00). Είδα και τη Λειψία, μιά χαρά ήταν, αλλά απόψε θα κάνω πίσω. Αδιόριστα με φοβίζει κάτι, αφήστε που -το είπαν και ευθέως- δεν θα τους χαλάσει και το Χ. Οπότε δύο γερμανικά στο χέρι. Πάω Ιταλία: Γέλαγα πάλι με αυτή την Ιντερ. Με τα αμούστακα της Σασουόλο έπαιξε, είδε κι έπαθε. Πραγματικά έχω ξεχάσει πότε ήταν τελευταία φορά που είδα την Ιντερ να παίζει καλή μπάλα.

Ας κερδίζει τελευταία. Η σύμπτωση; Δυο χρόνια τώρα παιζουνε ίδια μέρα! Πέρυσι 20/12. Σκορ 1-2. Πρόπερσι 21/12, σκορ 2-2. Η Λάτσιο από την άλλη, είναι καλά. Από το Σεπτέμβρη έχει μία ήττα, αυτή με τη Ρόμα! Πλήρης, καλή η μίνι-παράδοση, σκοράρει πάντα (και όποτε σκοράρει δεν χάνει, μόνο με τη Ρόμα είπαμε έμεινε άσφαιρη και έχασε 2-0). Τρίτη είναι! Γιατί 3.

75; Στο σακούλι κι αυτό. Τίποτα άλλο μεγάλο από Ιταλία (αν και δεν αποκλείω αύριο στο Κάλιαρι-Σασουόλο να παίξουνε πασόυλες και να φιληθουν σταυρωτά μετά, να ανταλλάξουν ευχές και να πάνε γιά Χριστούγεννα. Πάω Γαλλία. Εδώ ξεκινάω ανάποδα, με…σβησίματα. Εσβησα Μαρσέιγ που πήγε 2.30, έσβησα Γκινκάμπ που πήγε 2.25. Παρένθεση: Λέτε πολλοί “πέρασε αυτό που άφησες”.

Μα… καλώς πέρασε. Και καλώς το άφησα κι εγώ όταν μιλάμε γιά απόδοση. Η μάζα ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει τα βα-σι-κά. Απόδοση παίζουμε, όχι ομάδα. Πχ πέρασε η Ροτσντέιλ το Σάββατο. Γιά να την αναφέρω (όπως τώρα πχ τη Μαρσέιγ), είχε “κυκλωθεί”, κάτι καλό είχε αγωνιστικά. Αλλαξε όμως η απόδοση; Αντίο. Και αδιαπραγμάτευτα. Κι ας χάνω. Τι λέγαμε γιά σταθερή φιλοσοφία παραπάνω; Εκπτώσεις…με το ζόρι, από Απρίλιο και μετά (αλλιώς δεν θα παίζαμε τίποτα, χεχεχε).

Προς το παρόν -δόξα τω Θεώ- σημεία έχει. Γιατί να κάνω; Μένει το ερώτημα “γιατί αυτό δεν το καταλαβαίνει η μάζα”. Οκ, άλλη κουβέντα και μεγάλη, κλείνω την παρένθεση. Τι μεγάλο (γιά να το πω σωστά, τι σε value απόδοση) υπάρχει; Η Νις “φωνάζει” στο 3.10. Εχει απουσίες στην άμυνα βλέπω, αλλά στο 3.10 η πρωτοπόρος όταν η Μπορντό αρπάζει απανωτές 4αρες; Αυτό που δεν φωνάζει πολύ είναι η Νανσί στο 4.

00. Σαφώς έχει ζεσταθεί, σαφώς παίζει καλύτερα, κέρδισε και προ ημερών πάλι τη Σεντ Ετιέν εκτός. Και η Σεντ Ετιέν απλά…έσκασε. Ξεκίνησε φέτος ντάλα καλοκαίρι με την…ΑΕΚ. Σύνολο 29 ματς. Η Νανσί έχει 20. Τα εννιά ματς παραπάνω είναι τρομακτική διαφορά στα μισά του μαραθωνίου. Plus η απουσία των δύο πρώτων τερματοφυλάκων, ένας μικρός άπειρος θα παίξει.

Κλείνω κι από Γαλλία. Σβήνω την Οστάνδη στο Βέλγιο (αρχικά είχε κυκλωθεί αλλά στο 2.90, όχι πλέον στο 2.60) και μένει η Πορτογαλία (δεν έχω κάτι από ισπανικό κύπελλο). Ενα σημείο κι από εδώ. Σε συνεργασία με έτερο Γιώργο, επίσης πολύτιμο φίλο μου (αυτό που λέει “κυκλοφορούν ανάμεσα σας” εδώ κολλάει, χεχεχε). Η Φειρένσε στο 3.00. Αυριανό.

Ξεκινάμε από τα βασικά, να ξέρουμε και που ποντάρουμε: Είναι ένα μπάζο. Με 1-1-5 εντός. Οκ; Καταννοητό αυτό; Αλλά γιατί πάω στον άσο; Πρώτον, και η Πάσος εκτός κάκιστη είναι. Κι αυτή 1-1-5 έχει μακριά από την έδρα της. Δεύτερον, πάμε λίγο…υπόγεια. Ο τεχνικός της Φειρένσε, ο Ζοσέ Μότα, έκανε τεράστια καριέρα ως παίκτης (και αρχηγός) στην Πάσος.

Κοντά δεκαετία. Μετά έγινε και προπονητής της, δύο φορές. Το 2007 την έβγαλε πρώτη φορά στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια, έμβλημα και αγαπητός. Ο νυν τεχνικός της Πάσος, γέννημα θρέμα, ο Πίντο, τον είχε και συμπαίκτη. Μιά..χαρούλα μπορεί να γίνει αύριο. Αγωνιστικά θα παιχθεί ξυλίκι, μην αμφιβάλλετε, όσοι το παίξουν θα πονέσουν τα ματάκια τους.

Αλλά έστω με 1-0, δεν το αποκλείω, ακόμα και στα ίσα αν παιχθεί. Και..κλείσαμε με τα μεγάλα. Φτάσαμε ήδη 1000 λέξεις, όλα στο πιάτο σας, ένα προς ένα. Μιά κουβεντούλα και γιά μικρά: Ναι, σε άνοδο η Ινγκολσταντ (2.00), η Λιλ (2.10), η Ναντ (2.15) και το…τεράστιο Παλέρμο (2.20, α ρε ιταλιάνοι, “μάγοι” είστε ρε, αυτό το 3-4 προχθές θα το ζήλευε κι ο μεγαλύτερος ιταλός σκηνοθέτης).

Που παίζει με αυτό το ανέκδοτο που λέγεται Πεσκάρα. Τέσσερις άσοι. Βάλτε μέσα και μερικά g/g πιθανότατα. Τορίνο (1.6), Μπορντό (1.75), Ναντ (1.95), Σταντάρ Λιέγης (1.80, εδώ…μπορεί να δούμε ομορφιές, το νου σας στο live), Ιντερ (1.70). Πέντε γραμμές δίνει το Betsellers σε αυτά. Κάπου αλλού (στην πλειονότητα) δίνουν κατεβάτα αναλύσεων φαβορί σημείων, με αυτά πορεύονται, λες και ανακαλύπτουν την Αμερική! Αν θα κρατήσω εγώ κάτι από αυτά; Το σκέφτομαι.

Θα εξαρτηθεί από τα…σοβαρά σημεία, πόσα θα μείνουν και πως θα παιχθούν. Επιστρέφω στα μεγάλα. Πόσα είναι; Κολωνία (2.70)-Ντάρμσταντ (6.00)-Νις (3.10)-Νανσί (4.00)-Λάτσιο (3.75)-Φειρένσε (3.00). Τα ξανακοιτάω. Θεμα χημεία είναι πλέον αρχικά. Χθες…δεν είχε κι άλλα, το ανέφερα. Σήμερα-αύριο όμως, έχει. Θα αφήσω έξω την Ντάρμσαντ γιατί η Χέρτα εντός βελτιώνεται δραστικά (και με τρομάζει αυτό το .

. James Bond 0-0-7 που έχει εκτός, ενώ τρία ματς δεν σκοράρει κιόλας. Ισως αν το είχα παραπάνω να το ρίσκαρα, γιατί γιά την Χέρτα τα είπαμε. Και ίσως να…οπλίσω στο live. Προς το παρόν έξω. Θα αφήσω και τη Νις! Πολλές απουσίες πίσω και η Μπορντό μπορεί να βγάλει αντίδραση. Ισως να είναι και ψυχολογικό (χεχεχεχε). Αυτό το 2-2 από 0-2 με την Παρί στο λαιμό μου'χει κάτσει! Και θα πάω σε ένα yankee.

Ούτε τρία με patent (άρα να ψάχνω 33% ), ούτε trixie με τρία (άρα να ψάχνω 66%). Κάπου στη μέση. Οσο γιά τα μικρά; Ας πάει και το παλιάμπελο, Παλέρμο άσος-Σταντάρ g/g- Μπορντό g/g σε ένα παρολάκι, μόλις το 3ο της σαιζόν. Και κλείσαμε οριστικά. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 18 και 20/12: 724 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.034 μονάδες. Ποντάρισμα 21-22/12: Yankee: Κολωνία 1 (2.

70)-Νανσί 2 (4.00)-Λάτσιο 2 (3.75)-Φειρένσε 1 (3.00). Με 4 μονάδες η τετράδα. Με 15 κάθε τριάδα, ακόμα 60. Και με 30 κάθε δυάδα, ακόμα 180. Σύνολο 244 μονάδες. Αφού το ποντάρω, θα βάλω ακόμα 10 μονάδες εξτρά στην πιό μικρή δυάδα, Κολωνία1 -Φειρένσε 1. Αρα σύνολο 254 μονάδες. Παρολί: Παλέρμο 1-Σταντάρ g/g- Μπορντό g/g (6.93) με 50 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 304 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 4.

730 μονάδες. Είτε το παρολί, είτε μιά οποιαδήποτε δυάδα, με καλύπτουν. Οτι παραπάνω είναι κέρδος. Γιά να δούμε, αέρα…δεν παίρνουμε, πάντα χαμηλά η μπάλα, ακόμα στα σχοινιά είμαι. Θα τα πούμε και το βράδυ στο chat. ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ανήμερα Χριστουγέννων Κυριακή πολύ αργά το βράδυ ή Δευτέρα πρωί-πρωί, με…Αγγλία φυσικά και Boxing Day! Αφήνω ένα μικρούλι παράθυρο (επειδή οι σκωτσέζοι παίζουνε 24, αλλά και οι τούρκοι παίζουνε επίσης), αν δω κάτι να κάνω νωρίτερα ένα update στην υπάρχουσα στήλη.

Ειδάλλως όπως είπαμε. Καλα Χριστούγεννα σε όλους και όλες, με αγάπη και σεβασμό στον άλλο. Ή μάλλον πρώτα με σεβασμό και μετά με αγάπη, αν με πιάνετε.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras