1220

Κώστας Ζαφείρης

Τρίτη και τελευταία(;)

Γεια χαρά σε όλους.

Οδεύουμε ολοταχώς προς την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Euroleague και αν εξαιρέσουμε τις ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα, από κάτω (τους) γίνεται χοντρό παιχνίδι.

Κανένας δεν κοιμάται ήσυχος και ειδικά όσοι έχουν χάσει έδαφος στη βαθμολογία.  

Σ’ αυτό το γκρουπ ομάδων ανήκει η Μακάμπι. Στο 6-9 η «ομάδα του λαού», η οποία αλήθεια είναι ότι σε κάποια ματς στάθηκε άτυχη στο τέλος, χάνοντας (κυρίως από δικά της λάθη) το ροζ φύλλο μέσα από τα χέρια της.

Τώρα προέρχεται από τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία και σιγά – σιγά δείχνει να παίρνει τα πάνω της. Πάντως, όλα θα πάνε περίπατο αν δεν βάλει κάτω τον Παναθηναϊκό (5-9) στην μεταξύ τους κόντρα το βράδυ της Τρίτης στο Τελ Αβίβ.

Ο Ουίλμπεκιν (είχε κάποιες ενοχλήσεις) θα παίξει κανονικά όπως ενημέρωσαν επίσημα οι Ισραηλινοί, ενώ ο υπερπολύτιμος σέντερ Χάντερ έχασε την σημερινή προπόνηση λόγω πονόλαιμου, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία, εκτός κι αν η Μακάμπι κρύβει κάτι.

Από την άλλη πλευρά, οι πράσινοι (θα ταξιδέψουν αυθημερόν και με τσάρτερ), έχουν ερωτηματικό σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Μακ (συμφώνησε τελικά να μείνει στον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν) και ουσιαστικά αυτό είναι το μοναδικό «αγκάθι» για τον Βόβορα.

Η Μακάμπι νίκησε στη Βαρκελώνη και «βελτίωσε» το κλίμα στο εσωτερικό της, θα είναι πισωγύρισμα να μην πάρει το αυριανό ματς.

Πάμε και στο Περιστέρι. Φέτος, το έχω πληρώσει δύο φορές. Αύριο, θα μάθω αν θα τριτώσει το κακό. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα ο Πεδουλάκης το πάει χειρότερα από τον Παπανικολόπουλο: κακή εντός έδρας ήττα από το Λαύριο για το πρωτάθλημα, δυνατό χαστούκι στη Γαλλία από το Στρασβούργο.

Ο Ελληνας τεχνικός μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει προλάβει να κάνει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ (πήρε Μπουρούση, Χάροου, Κρόκετ, Μάντζαρη) με τον τελευταίο να δείχνει στο ματς με την Λάρισα ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα των δυτικών προαστίων να ξεφύγει από τις μέτριες εμφανίσεις.

Καλή ομάδα το Στρασβούργο (ξεχωρίζουν οι Μπόχατσικ, Λάνσντόουν, Γουέινραιτ, Τζέφερσον, Κόλσον, Μπράντον Τζέφερσον), όμως δεν είναι και κάποιο μεγαθήριο.  

Ο άσος από το 2,20 (λίγο πριν ξεκινήσω να γράφω τη στήλη) έχει φτάσει κάτω από 1,70 και όσο περνούν τα λεπτά παίρνει κι άλλο την κατιούσα. Κακό αυτό, όμως δεν θα βγει το Περιστέρι από το παιχνίδι μου.

Τρίτη και φαρμακερή. Ομάδα με ακριβό ρόστερ (και για τα δεδομένα του BCL) που αν αύριο χάσει ξανά από τους Γάλλους θα αποχαιρετήσει επί της ουσίας την διοργάνωση.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης