1152

Skotostrious

Τρίτη και φαρμακερή…

Καλημέρα σε όλες και όλους! Ενα πλούσιο ιπποδρομιακό πρόγραμμα έχουμε μπροστά μας σήμερα Σάββατο καθώς έχουμε σπουδαίες ημερίδες σε διάφορα ιπποδρόμια με αυτή στον βασιλικό στίβο του Ascot να ξεχωρίζει για μια φορά ακόμα. Ας δούμε λοιπόν τι επιλογές έχουμε για σήμερα.

Ξεκινάμε με την τέταρτη κούρσα του προγράμματος στο Ascot, ένα πολύ ανταγωνιστικό handicap, όπου πιστεύω πως ήρθε η ώρα για τον ARRIVEDERCI να σκοράρει στην πιο δυνατή κούρσα που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα.

Στις τελευταίες δύο εμφανίσεις του στο συγκεκριμένο στίβο είχε μια απογοητευτική εμφάνιση στα 2 μίλια, απόσταση που μάλλον δε του ταιριάζει, και μια πάρα πολύ καλή δεύτερη θέση σε πολύ δυνατή κούρσα δείχνοντας εμφανή σημάδια προόδου. Για τη θέση αυτή θα φέρει μόνο 2 lbs βάρους ως ποινή και εκπροσωπώντας κορυφαίο εκπαιδευτή και το ανερχόμενο ταλέντο στους αναβάτες κουρσών με εμπόδια αναμένεται να έχει μια πολύ καλή εμφάνιση και σήμερα.

Στην τελευταία ιπποδρομία της ημερίδας, μια κούρσα για φοράδες που προετοιμάζονται για καριέρα στα εμπόδια, αξίζει να στηρίξουμε την MISS FAIRFAX. Στην πρώτη της εμφάνιση στους αγώνες έδειξε ανώριμωτητα καθώς έτρεξε τελείως ανεξέλεγκτα άλλα όταν ο τζόκεϋ κατάφερε να την κοντρολλάρει τελείωσε την κούρσα εντυπωσιακά καταφέρνοντας να καλύψει μεγάλη απόσταση και τερματίζοντας τελικά τρίτη.

Με την εμπειρία αυτής της κούρσας έρχεται σήμερα άκρως ανταγωνιστική με στόχο να διεκδικήσει την νίκη. Ο εκπαιδευτής έχει αξιοσημείωτη επιτυχία με ποσοστό 23% νικών σε τέτοιου επιπέδου κούρσες καθώς ειδικεύεται κυρίως στις ιπποδρομίες στον επίπεδο στίβο (flat) και προστίθεται στα συν της σημερινής μας επιλογής.

Πάμε στο ιπποδρόμιο του Wincanton όπου και η τελευταία μας επιλογή η οποία έχει και το μεγαλύτερο ρίσκο καθώς θα στηρίξουμε ένα άλογο το οποίο οριακά δε μας πλήρωσε πέρσι στο φεστιβάλ του Cheltenham.

Αναφέρομαι στον GOSHEN ο οποίος σήμερα έχει μια από τις τελευταίες ευκαιρίες να δείξει αν έχει τις ικανότητες που έδειξε την περσινή σεζόν όντας αήττητος μέχρι εκείνη την πτώση στο τελευταίο εμπόδιο. Θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μετά τα μέσα Δεκέμβρη όπου ο τζόκεϋ του αναγκάστηκε να τον αποσύρει από την κούρσα και στην πορεία αποδείχτηκε ότι είχε καρδιακές αρρυθμίες.

Παρόλα αυτά καθώς τον βλέπουμε στη σημερινή κούρσα πιστεύω ότι σίγουρα δεν θα έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα και αν δείξει έστω και ψήγματα της περσινής του φόρμας ίσως κάνει την έκπληξη σήμερα ως καθαρό αουτσάιντερ.

Συνοπτικά

Σάββατο 20/02 17:00 Ascot Betfair Cheltenham Free Bet Pot Builder Handicap Hurdle : ARRIVEDERCI (5,50)

Σάββατο 20/02 17:18 Wincanton Betway Kingwell Hurdle : GOSHEN (4,00)

Σάββατο 20/02 18:45 Dingley’s Promise British EBF Mares’ Standard Open NH Flat Race MISS FAIRFAX (3,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious