266

Skotostrious

Τρεις επιλογές για φινάλε…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Φτάσαμε αισίως στην τελευταία ημέρα του σπουδαίου φεστιβάλ στο Goodwood, ενώ το αντίστοιχο φεστιβάλ στο Galway έχει δύο ημερίδες και με τα μπάνια του λαού να βρίσκονται μπροστά μας ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν στην τελευταία στήλη πριν εξαφανιστώ και εγώ για ολιγοήμερες διακοπές, με την επόμενη στήλη να είναι την Τετάρτη 23 Αυγούστου όταν και ξεκινάει το Ebor Festival στο ιπποδρόμιο του York.

Πρώτη μας στάση σήμερα στο ιπποδρόμιο του Galway για την έκτη ημερίδα του καλοκαιρινού φεστιβάλ και πάμε στην δεύτερη κούρσα του προγράμματος, ένα Listed handicap στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) στην απόσταση των 2 miles 6 furlongs (4,400 μέτρα περίπου) και σε ένα πολύ ανταγωνιστικό lineup την προτίμηση μας έχει ο THECOMPANYSERGEANT. Εχει εξαιρετική φόρμα στην καριέρα του μέχρι τώρα με 3 νίκες και 4 πλασαρίσματα σε 7 κούρσες κάτι που δείχνει την αξιοσημείωτη σταθερότητα του.

Στην καριέρα του στα χαμηλά εμπόδια έχει 1 νίκη και 2 δεύτερες θέσεις με την μια από αυτές να έρχεται στην τελευταία του έξοδο σε Grade 2 κούρσα πριν σχεδόν 4 μήνες. Κάνει ντεμπούτο στα handicap και με αναμενόμενη περαιτέρω βελτίωση σε πιο ήρεμα νερά σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα του έχει πολλές πιθανότητες να ντουμπλάρει τις νίκες του στην κατηγορία.

Δεύτερη επιλογή για σήμερα και μεταφερόμαστε στο Goodwood, στην τέταρτη κούρσα της ημερίδας, ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά handicaps του ετήσιου καλενταριού στις αγγλικές ιπποδρομίες, το Stewards’ Cup. Πρόκειται για μια ιπποδρομία με ιστορία που μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1830′ όταν και ο εκάστοτε αλυτάρχης του Goodwood επέλεγε μια κούρσα σε όποια απόσταση ήθελε στην οποία και βράβευε με ένα κύπελλο το νικητή.

Η απόφαση να καθιερωθεί η κούρσα στα 6 furlongs (1,200 μέτρα) ως μόνιμο Stewards’ Cup πάρθηκε το 1839 με την πρεμιέρα της να δίνεται το επόμενο καλοκαίρι. Αρχικά πραγματοποιούνταν την πρώτη μέρα του φεστιβάλ άλλα το 1993 αποφασίστηκε η μεταφορά της στην τελευταία ημερίδα.

Στη φετινή της έκδοση θα αγωνιστούν 28 άλογα από τα οποία στις τρέχουσες αποδόσεις ξεχωρίζω τον ALBASHEER (each-way).

Είχε μια καλή καριέρα ως διετής και τριετής πριν μεταφερθεί σε νέο στάβλο όπου και έχασε όλη την περσινή σεζόν. Επέστρεψε ως ήταν φυσιολογικό αρκετά “σκουριασμένος” άλλα από κούρσα σε κούρσα δείχνει σαφή βελτίωση και με την προσθήκη παρωπίδων έδειξε καλή δυναμική ειδικά στις δύο τελευταίες εξόδους του επίσης σε μεγάλα ιστορικά handicap στο βασιλικό φεστιβάλ του Ascot και στο Curragh στην Ιρλανδία.

Ερχεται πλέον και σε πολύ ευνοϊκό rating κάτι που του δίνει πλεονέκτημα στα βάρη. Εκπροσωπεί στάβλο και εκπαιδευτή που έχουν πολύ καλή παράδοση σε αυτά τα μεγάλα handicap και αναμένουμε να έχει ένα καλό αγώνα και σήμερα.

Τρίτη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην κούρσα που κλείνει την πενθήμερη γιορτή στο Goodwood, ένα μεγάλο handicap στην απόσταση του 1 mile 1 furlong (1,800 μέτρα) και η επιλογή μας είναι ο ONE STEP BEYOND.

Εχει μακράν την καλύτερη φόρμα στην κούρσα με 2 νίκες και ένα πλασάρισμα σε 3 εξόδους φέτος με τον τελευταίο του αγώνα να είναι ίσως η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο γρασίδι. Θα φέρει μια μικρή ποινή 6 lbs στα handicap άλλα δε δείχνει να είναι ικανή να τον σταματήσει από περαιτέρω πρόοδο. Θα τρέξει λίγο μεγαλύτερη απόσταση σήμερα απ ότι στο Ascot και η παρουσία του κορυφαίου τζόκεϋ Ryan Moore που θα αγωνιστεί για τον πατέρα του Gary Moore είναι καλό εχέγγυο για μια ακόμα εξαιρετική κούρσα και σήμερα.

Συνοπτικά :

Σάββατο 05/08 16:30 Galway Boylesports Handicap Hurdle : THECOMPANYSERGEANT (8,00).

Σάββατο 05/08 17:35 Glorious Goodwood Coral Stewards’ Cup : ALBASHEER (18,00 7 θέσεις each-way).

Σάββατο 05/08 19:20 Glorious Goodwood Coral Handicap : ONE STEP BEYOND (8,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες στο Goodwood βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 028.

αρ : 14// κωδ : 034, αρ : 18). Το αμοιβαίο πληρώνει 3 θέσεις στο πλασέ.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious