48

Skotostrious

Τρεις και σήμερα…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Συναρπαστική αναμένεται η επόμενη εβδομάδα στα ιπποδρομιακά δρώμενα καθώς από την Τρίτη έως και την Παρασκευή διεξάγεται το πολυαναμενόμενο Cheltenham Festival, μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στο χώρο των ιπποδρομιών και η δεύτερη πιο σημαντική (ίσως και παγκοσμίως) στις κούρσες με εμπόδια.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρχει καθημερινή στήλη για κάθε μία από τις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ καθώς και μια στήλη αύριο ή Δευτέρα, με την παρουσίαση του φεστιβάλ με στατιστικά, ενδιαφέροντα στοιχεία και πιθανόν ένα σύστημα τετραημέρου, η οποία θα μας προετοιμάσει για το κυρίως μενού της σπουδαίας διοργάνωσης.

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Sandown με δυνατές κούρσες από τις οποίες ξεχωρίζει ένα Premier Handicap, το Imperial Cup και μια Listed ιπποδρομία Bumper* από τις οποίες και έρχονται οι δύο σημερινές επιλογές.

Πρώτη μας στάση στη δεύτερη κούρσα της κάρτας, ένα Premier Handicap όπως προαναφέρθηκε για άλογα από 4 έως 7 ετών, τα οποία θα αγωνιστούν στην απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα περίπου) και ανάμεσα στις πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές αυτή που ξεχωρίζει δείχνει να είναι ο HASTHING, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του σε κούρσες handicap.

Στα πρώτα βήματα της καριέρας του στη Γαλλία σκόραρε σε κούρσες bumper πριν μετακομίσει στην Αγγλία στον κορυφαίο εκπαιδευτή και παλιό πρωταθλητή τζόκεϋ Jonjo O’Neill με τον οποίο έχει αγωνιστεί 5 φορές, έχοντας 2 συνεχόμενες νίκες στην αρχή της φετινής σεζόν. Εχει δικαιολογίες για την κακή εμφάνιση στην τελευταία του έξοδο καθώς αγωνίστηκε σε μικρότερη από την κανονική του απόσταση.

Επιστρέφει στα 2μιση μίλια σήμερα και το rating το οποίο του δόθηκε από τον επίσημο handicapper με το οποίο θα τρέξει στην πρώτη του κούρσα σε αυτό το επίπεδο δείχνει να είναι πολύ καλό, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν την πολύ καλή εμφάνιση στην τελευταία του νίκη πριν από δύο μήνες. Με αυτά τα δεδομένα δείχνει ικανός να έχει ένα πολύ καλό αγώνα και να επιστρέψει και πάλι στις ψηλές θέσεις του βάθρου.

Συνεχίζουμε με την επόμενη κούρσα της ημερίδας, το Imperial Cup Handicap, μια κούρσα στα χαμηλά εμπόδια/hurdles και την απόσταση των 2 miles (3,200 μέτρα). Πολύ δυνατή ιπποδρομία με εξαιρετικές συμμετοχές που θα διεκδικήσουν το έπαθλο των 52Κ λιρών με τον JIPCOT να είναι οριακά η σημερινή επιλογή. Και αυτός ξεκίνησε την καριέρα του στη Γαλλία όπου και σκόραρε δις πριν μετακομίσει στο σημερινό του στάβλο, με τον οποίο δεν είχε καλά αποτελέσματα κατά την αγωνιστική περίοδο του 2023.

Δείχνει αναζωογονημένος στη φετινή του καμπάνια (με τη βοήθεια ενός προστατευτικού για το πρόσωπο και της γλώσσας του) και έκανε νικηφόρο ντεμπούτο για την σεζόν με μια πολύ καλή νίκη πριν 6 ημέρες κερδίζοντας με άνεση (5 μήκη διαφοράς). Για την επιτυχία του αυτή θα φέρει 7 lbs επιπλέον βάρος σήμερα άλλα ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε δείχνει πως έχει πολλές δυνατότητες και αν η εμφάνιση του είναι αντίστοιχη με εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας αναμένεται να είναι διεκδικητής της νίκης και σήμερα.

Τελευταία μας στάση για σήμερα στην τέταρτη κούρσα της ημερίδας στο Sandown, μια Listed Bumper κούρσα για φοράδες από 4 έως 6 ετών και την προτίμηση μας έχει η φοράδα JUST CALL ME LUCY. Θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην καριέρα της και στοχεύει να ντουμπλάρει τις νίκες μετά από την ομολογουμένως εξαιρετική εμφάνιση που είχε πριν σχεδόν 3 μήνες στο Calrisle.

Η συγκεκριμένη επιτυχία της δίνει την καλύτερη φόρμα στην κούρσα σήμερα και αν δεν την επηρεάσει η μικρή αποχή από τις κούρσες αναμένεται να τερματίσει πολύ ψηλά.

*Κούρσες Bumper : ιπποδρομίες προετοιμασίας χωρίς εμπόδια στο στίβο που γίνονται οι κούρσες αυτού του τύπου με στόχο να συνηθίσουν τα άλογα το διαφορετικό έδαφος και αποστάσεις.

Συνοπτικά :

Σάββατο 09/03 15:50 Sandown European Breeders’ Fund Betfair “National Hunt” Novices’ Handicap Hurdle Final : HASTHING (4,33).

Σάββατο 09/03 16:25 Sandown Betfair Imperial Cup Handicap Hurdle : JIPCOT (10,00).

Σάββατο 09/03 17:00 Sandown British Stallion Studs EBF Mares’ Standard Ope NH Flat Race : JUST CALL ME LUCY (6,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious