157

Skotostrious

Τρεις κυριακάτικες επιλογές…

Καλημέρα σε όλες και όλους !! Οι αλλαγές στο πρόγραμμα που εφάρμοσε από πέρσι η βρετανική επιτροπή ιπποδρομιών έχουν κάνει το πρόγραμμα της Κυριακής περισσότερο ελκύστικο και πλέον υπάρχουν αρκετές ημερίδες από τις οποίες μπορούν να προκύψουν καλές επιλογές. Στο σημερινό κουπόνι έχουμε μια δυνατή ημερίδα στο Punchestown στην Ιρλανδία και στο Exeter στην Αγγλία απ όπου προκύπτουν και τα σημερινά σημεία.

Ξεκινάμε τη σημερινή μας περιήγηση και η πρώτη μας στάση θα γίνει στο Punchestown, ένα από τα μεγαλύτερα ιρλανδικά ιπποδρόμια και θα πάμε στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα handicap 80-116* στην απόσταση των 3 miles (4,900 μέτρα περίπου) και ανάμεσα σε αρκετές καλές συμμετοχές με πιθανότητες θα στηρίξουμε τη φοράδα MILLSTREAM LADY (each-way) στην προσπάθεια της να συμπληρώσει ένα γρήγορο χατ τρικ νικών στη φετινή της καμπάνια.

Ερχεται στα πάνω της σήμερα μετά τις 2 πολύ καλές εμφανίσεις που είχε σε ανταγωνιστικά handicap τους δύο προηγούμενους μήνες με την τελευταία της έξοδο να είναι και ο καλύτερος της αγώνας μέχρι τώρα στην καριέρα της όταν σε ένα βαρύ έδαφος αγωνίστηκε με μεγάλη υπομονή και παρά το ότι παρεμποδίστηκε στο προτελευταίο εμπόδιο κατάφερε να βρει το βηματισμό της και να τερματίσει οριακά δεύτερη, θέση που βελτιώθηκε κατά μια μετά από παρέμβαση των αγωνοδικών και τελικά να της δοθεί η νίκη.

Θα έχει μια μικρή επιβάρυνση 4 lbs λόγω των καλών θέσεων που είχε και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 3 μίλια, κάτι που λόγω του προοδευτικού προφίλ που έχει στη σεζόν της αναμένεται να την βοηθήσει.

Μεταφερόμαστε στην Αγγλία και στο ιπποδρόμιο του Exeter και στην τέταρτη κούρσα της κάρτας, ένα πολύ δυνατό handicap στην απόσταση των 2 miles 2 furlongs (3,600 μέτρα περίπου) και η επιλογή μας είναι ο αξιόλογος TARAHUMARA.

Εχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην κατηγορία από την αρχή της καριέρας του στα χαμηλά εμπόδια έχοντας σε 5 αγώνες 3 νίκες και μια δεύτερη θέση. Ειδικότερα για τη φετινή σεζόν ήρθε μετά από διάλειμμα 6 μηνών για να σκοράρει 2 φορές και στις δύο φετινές του κούρσες δείχνοντας μεγάλη πρόοδο από κούρσα σε κούρσα, κάτι που φάνηκε στην τελευταία του έξοδο στο Warwick πριν 20 μέρες όταν και παρά το γεγονός ότι έδειξε να “κρεμάει” στα τελευταία furlongs ξαναβρήκε το βηματισμό του και σκόραρε με άνεση.

Θα έχει μια μικρή επιβάρυνση στα handicap λόγω των επιτυχιών του άλλα με πολύ λίγα μίλια στα πόδια του παρά την ηλικία του (επταετής) πολύ πιθανόν να είναι μπροστά από τον handicapper και σίγουρα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και σήμερα.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια ακόμα από το Punchestown και την έβδομη κούρσα της ημερίδας, ένα μεγάλο handicap στα 3 miles (4,800 μέτρα περίπου), μια ιπποδρομία η οποία είναι ένας προκριματικός αγώνας για το σπουδαίο Premier Handicap, Pertemps Final που θα πραγματοποιηθεί στο φεστιβάλ του Cheltenham το Μάρτιο.

Πολλές και καλές οι σημερινές συμμετοχές από τις οποίες ξεχωρίζει ο GABBYS CROSS. Ερχεται από έναν από τους κορυφαίους στάβλους της Ιρλανδίας και στην τελευταία του έξοδο είχε μια εξαιρετική δεύτερη θέση σε πολύ ανταγωνιστικό handical στο Galway πριν ένα μήνα, φόρμα που δείχνει ακόμα δυνατότερη καθώς ο νικητής της κούρσας εκείνης σκόραρε και στον επόμενο αγώνα του στο φεστιβάλ του Νοεμβρίου΄

στο Cheltenham.

Συνοπτικά :

Κυριακή 26/11 14:45 Punchestown Fox Valet Retirement Handicap Hurdle : MILLSTREAM LADY (12,00 each-way).

Κυριακή 26/11 16:05 Exeter Plymouth Handicap Hurdle : TARAHUMARA (3,25).

Κυριακή 26/11 17:00 Punchestown Pertemps Network Group Handicap Hurdle : GABBYS CROSS (5,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

* Handicap 80-116 : Είναι μια κούρσα handicap στην οποία συμμετέχουν άλογα με rating από 80 έως και 116 και είναι αρκετά συνηθισμένη κατηγορία ιπποδρομιών στις κούρσες με εμπόδια που έχουμε πολύ μεγαλύτερο εύρος στο rating απ΄ότι στις Flat Racing κούρσες.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious