1408

Billaras

Τρεις που καίγονται και μπορούν-UPDATE!

Δοκάρι, δοκάρι και…δοκάρι. Οχι με την έννοια της ατυχίας, αλλά με την έννοια του “τόσο κοντά-τόσο μακριά”. Καλό μεσημέρι σε όλους, εδώ είμαστε. Η αναφορά μου είναι στο ΣΚ φυσικά. Το έργο το είχα δει μέρες πριν (τότε με την Λίντσερ στο 92′ που έχει μόνο ήττες και αυτή την καταραμένη ισοπαλία) και πήγα χαλαρά. Με 13 μονάδες όλο το διήμερο.

Αλλά κοιτάς τα αποτελέσματα. Θέλω Χ τη Μάιντζ, σκάει 0-1. Θέλω άσο την Κορούνια, σκάει 0-0. Θέλω διπλό τον Πανιώνιο, σκάει κι άλλο 0-0. Θέλω 0-1 την Ιντερ, σκάει 1-1. Ως και το draw no bet της Γκλάντμπαχ σκάει 2-1 στο τέλος. Ολα στο…φτερό. Κυριολεκτικά. Δεν στέκομαι στις εμφανίσεις, δεν είχα καμιά τρελλή ατυχία σαν της Λίντσερ, αλλά πόσο εύκολα το 0-0 γίνεται 1-0 ή 0-1;

Anyway, πάνε αυτά.

Ερχεται το Νησί. Η Αγγλία μου (μας). Αντε γιατί “βαρέθηκα” τους γερμανούς (γέλια). Το κουπόνι γενικά είναι καλό, στοιχηματικό. Και στεκόμενος στα σημερινά, τσεκάρα Εσπανιόλ, τσέκαρα Βέχεν, τσέκαρα Βόλφσμπουργκ, τσέκαρα Πορτιμονένσε. Και θα κρατήσω μονάχα ένα, το πορτογαλικό διπλό. Η Εσπανιόλ ναι μεν κέρδισε άνετα αλλά…το είδατε, τώρα η Χετάφε είναι υψηλό εμπόδιο και με καλές επιστροφές βασικών και με κίνητρο.

Η Βέχεν δίνει εξάποντο (πάντως έχει λάθος η απόδοσή της) και η Γκλάντμπαχ έχει απουσίες σοβαρές.

Κραταω λοιπόν μόνο Πορτιμονένσε από τα σημερινά. Κανένα άλλο. Αύριο θα γίνει update, αλλά με τι να το “κουμπώσω” αυτό το διπλό του 3,10; Η Πορτιμονένσε κέρδισε στην επανεκίννηση, το παίξαμε. Πήρε και 2-2 από Μπενφίκα από 0-2 παρακαλώ.

Το παλεύει σαν σκύλα. Η Σάντα Κλάρα καλή ομάδα, αλλά “ξεσπιτωμένη” από τις Αζόρες στη Λισαβώνα και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο.

Τα ζυγιάζω και αποφασίζω να πάω σε ακόμα δύο “’ιδια” σημεία. Δηλαδή καιόμενες που είναι αουτσάιντερ και που πιστεύω (σαν την Πορτιμονενσε ή άλλες) η διακοπή τις ευνόησε. Και παίζουν και με πιό χαλαρές ομάδες (σχετικά).

Την Αστον Βίλα εντός στο 3,20 και την Εϊμπαρ εντός, στο 3,20 επίσης. Κόντρα σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπιλμπάο…

Η Αστον Βίλα είναι εντός ζώνης υποβιβασμού αλλά αν νικήσει το εξ’αναβολής όχι απλά βγαίνει από αυτήν αλλά αφήνει πίσω της και τρεις ομάδες ακόμα. Ενα ποδαρικό με το δεξί θα είναι το τέλειο εφαλτήριο γιά τη σωτηρία της.

Απ’ την άλλη ομως, η φετινή μεγάλη έκπληξη. Η Σέφιλντ. Γιά φούντο την είχαν και αυτή πάει…τραίνο. Αν νικήσει, περνάει-απίστευτο- στην 5η θέση. Βγαίνει Ευρώπη και κυνηγάει και 4αδα! Τι έχω στο νού μου; Θεωρώ ότι ο covid-19 έκανε μεγάλο κακό στην Σέφιλντ. Την φρέναρε. Κόπηκε στα δύο μιά απίθανη χρονιά. Και πως τελικά θα καταλήξει κάπου 7η-8η (έχει και ζόρικο πρόγραμμα).

Απ’ την άλλη, θεωρώ πως η διακοπή ευνόησε την Βίλα. Ανασυγκροτήθηκαν, υλικό έχουν, δεν είναι γιά φούντο. Ξερω ότι ποντάρω στη χειρότερη άμυνα Vs στην δεύτερη καλύτερη άμυνα, αλλά θα ρισκάρω να παίξω τον άσο

Οσο γιά το βάσκικο ματς; Η Μπιλμπάο 10η και ουσιαστικά παντελώς αδιάφορη (την “καίει” μονάχα ο τελικός κυπέλλου όποτε γίνει, κόντρα στην Σοσιεδάδ κι από εκεί μπορεί να βγει και Ευρώπη).

Βάσκικες ομάδες, δεκάδες φορές δίνουν χέρι βοηθείας η μιά στην άλλη (όχι συγκεκριμένα αυτές οι δύο, συνολικά οι γειτόνισσες). Μετά, κοιτάς στους πάγκους. Ο Μεντιλίμπαρ της Εϊμπαρ φανατικός οπαδός της Μπιλμπάο από παιδάκι, έχει διατελέσει και παίκτης της και προπονητής των νέων της και κανονικός (γιά μικρό φεγγάρι). Ο Γκαριτάνο της Μπιλμπάο απ’ την άλλη, ειναι ο άνθρωπος που…ανέβασε την Ειμπάρ πρώτη φορά στην ιστορία της στην Primera Division το 2014! Και ασσίσταντ της ήταν πρωτύτερα και τους νέους της Είμπαρ κοουτσάριζε, αλλά είπαμε, έκανε και το θαύμα ως πρώτος προπονητής της γιά μιά απίστευτη τριετία με απανωτές ανόδους.

Περίπου…ήρωας γιά την “μικρούλα”, την πονάει κι αυτός. Οι δυο τεχνικοί είναι καλοί φίλοι (στη φωτό αγκαλιασμένοι). Γιά όλα αυτά κρατάω τον άσο, πιστεύω ότι δεν θα πέσει η Ειμπάρ ή αν πέσει δεν θα την έχει “σπρώξει” η Μπιλμπάο.

Θα κάνω ένα trixie. Οποιος θέλει πάει και σε μονά, το κάνει patent.

Update: Το έγραψα και προχθές, το ξερουμε όλοι μας…χρόνια. Αμα δεν θέλει, δεν θέλει. Γκολ η Πορτιμονένσε χθες, με παίκτη παραπάνω λίγο μετά, όλα πάνε κατ’ ευχήν και έρχεται το κοράκι μετά το 80′ και δίνει το…πιθήκι-πέναλτι. Και 1-1. Κρίμα κι άδικο.

Κατά τα άλλα, τα απίθανα στην Πορτογαλία συνεχίζονται, στο κουλούρι η Πόρτο με την υποβιβασμένη Αβες και χάνοντας και πέναλτι! Ωραία πράγματα…

Σήμερα, αν πέρναγε η Πορτιμονένσε, μάλλον δεν θα έπαιζα.

Θα περίμενα ένα απ’ τα άλλα δύο γιά καλή πληρωμή. Τώρα είμαι “περίπου αναγκασμένος” να το κάνω. Αν περάσουν και Βίλα και Ειμπάρ ας..διπλοπληρωθώ, αλλά αν περάσει ένα (ειδικά η Είμπαρ που την πιστεύω) και πάει στράφι, θα τσαντιστώ.

Οπότε, τα τσέκαρα όλα. Λίγο Αουγκσμπουργκ τσέκαρα (το άφησα γιατί σώθηκε ουσιαστικά και ίσως εμφανιστεί άδεια), λιγο Στουρμ (το άφησα γιατί η Λίντσερ ήταν καλή στο τελευταίο της ματς), λίγο Εξετερ (το άφησα γιατί δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν), λίγο Σαντχάουζεν (έχει πάθει κλακάζ άγχους η Στουτγάρδη).

Σε αυτά τα τέσσερα οι αποδόσεις κρύβουν λαθάκια γι αυτό τα αναφέρω. Κάνω πίσω γιατί δεν με έπεισαν 100% τα αουτσάιντερ. Δείτε τα κι εσείς όμως.

Από φαβοράκια, η Βαγιεκάνο είναι το πλέον σωστό αν θέλετε. Αϊντραχτ δεν θα άγγιζα ούτε με χειρουργικά γάντια ας πούμε, δείτε τι κουλά κάνει εντός/εκτός.

Οπότε, τι μου έμεινε; Μου έμεινε κάτι μεθαυριανό.

Η Φαμαλικάο! Ξεκινάει επανέναρξη και κάνει θαύματα όπως πέρυσι τον Αυγουστο. Καλή μπάλα, νικάει Πόρτο και Ζιλ, εύκολα σκοράρει, δείχνει πραγματικά καλά. Το αντιθετο της Μπράγκα. Που μετά από 2 αλλαγές προπονητών (η δεύτερη φρέσκια, λίγο πριν τη διακοπή) είναι φανερό ότι ψάχνεται. Δεν είναι καλά. Δύο ήττες, κακό ποδόσφαιρο. Και ο άσος της Φαμαλικάο στο 3,75 ξεκάθαρο λάθος.

Να μην το πολυψειρίζω. Μονά-δυάδα Ειμπάρ και Φαμαλικάο. Καλούτσικα πονταρίσματα.

Τα λέμε στο chat απόψε, να δούμε (επιτέλους) και Premier League.

Υ,Γ: Μεσημέριασε και απ’ την UEFA δεν είχε προκύψει ανακοίνωση.

Σήμερα θα μάθουμε λογικά τι ακριβώς (ημερομηνίες, γήπεδα, τρόπο διεξαγωγής) τι θα γίνει οριστικά με το Champions League και το Europa League.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras