2181

Billaras

Τρεις που καίγονται…

Οταν παίρνεις το πιό δυνατό σου σημείο με γκολ-πέναλτι στο 90', όλα είναι καλά, ας ήρθες απλώς πάτσι με τον μπουκ. Η Πλίμουθ…έκανε (ξανά) τη δουλειά της, ενώ χάρηκα για τα φαβορί που δεν τα ανέφερα τυχαία. Ηρθαν εύκολα και πολλοί τα πληρώθηκαν. Εγώ δεν τα έπαιξα, οταν χαράσω μιά πορεία μένω στην πορεία. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Σημασία να σας πω τι έχει; Οτι …δεν είμαι τυφλός, όταν κάτι “στέκεται”, θα το αναφέρω, ο καθένας μετά αποφασίζει. Και δεν θα το μετρήσω καν, γιατί δεν έχει ούτε αυτό σημασία. Θα ήταν…απλό χθες να αμολήσω παρολί με τα τρία αυτα και με 2 μονάδες πάνω του να φτάσω τις 20 και να “πειράξω” την κάβα. Είναι επίσης εύκολο να πω σήμερα “all in” στην Νάπολι με 10 μονάδες και να την …ξαναπειράξω.

Αλλά αυτά όχι εδώ. Ουτε ως σκέψεις. Οποιος έχει ματάκια βλέπει και μυαλό καταλαβαίνει. Αυτό λέω πάντα κι αυτό ισχύει. Για μένα, μέσα μου, πιό πολύ “βάρυνε” που δεν έπαιξα το ένστικτό μου (την Γουέστ Μπρομ) παρά τα τρία φαβορί. Οσο γιά τα αγωνιστικά; Εντάξει, όλα τα λεφτά ήταν το βράδυ η Γιούβε. Γκραν γκινιόλ, στη Νάπολι έτοιμαζαν σαμπάνιες αλλά πάνω που είχαν βγάλει το συρματάκι και ο αντίχειρας άγγιζε το φελό, έμειναν…χωρίς το “πουφ”, όλα στο Μιλάνο ήρθαν τούμπα σε λίγα λεπτά.

Το απολαμβάνω, να έχουμε κι ένα πρωτάθλημα όπου γίνεται μάχη ως το τέλος. Πάμε στο σήμερα, αφού σημειώσω ότι στο Blog of the week πήρε σκυτάλη ο φίλος Γιάννης με Eurovision και θα το πάει σερί ως τα μέσα Μάη. Διαβάστε τον, έχει “ψωμάκι”. Τι είχα σημειώσει λοιπόν γιά σημερα; Αλαβές (3.20), Μάιντζ (3.60), Πάσος Φερέιρα (3.25), Σιον (3.00), ενώ “παιχνίδι” γίνεται στην Ολλανδία.

Αν έπαιζα ένα φαβορί σήμερα θα ήταν η Ρόντα στο 2.30, αλλά είδατε, την πόνταρα ψηλά με την PSV και ήρθε 2-2 με γκολ στο 87'. Υπάρχει όμως ένα άλλο που…λοξοκοιτάω. Η Σπάρτα Ρότερνταμ. Περίεργο ματς, πολύ περίεργο. Απ τη μιά, είναι ντέρμπι. Ως ομάδες δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις (η τρίτη του Ρότερνταμ είναι η Εξελσιορ και είναι η “κολλητή” ή μάλλον η “κορούλα” της Φέγε).

Ως προπονητές έχουν, ο Φαν Μπροκχοστ χρωστάει πολλά στον Αντβοκατ και τον έχει ως ίνδαλμα προπονητή. Σημερα θα κάνει rotation, το ανακοίνωσε ήδη, μιάς και η Φέγε δεν πάει γιά κάτι, πήρε το κύπελλο, τέλος. Οι μπουκ δείχνουν να μην φοβούνται …χατηράκι. Το σκέφτομαι, στο κάτω κάτω το διπλό είναι στο 9.00, αν φάω τρίμπαλο το έφαγα (γέλια). Βαζω στο σακούλι λοιπόν αυτό.

Ανέφερα κι ένα φαβορί, επιστρέφω στα άλλα τέσσερα. Εσβησα Σιόν (πάρα πολλές και σοβαρές απουσίες), μελετάω τα άλλα τρία. Σε τι μοιάζουν; Στο γεγονός ότι οι αντίπαλες “μου”, οι Ατλέτικο-Λειψία-Μποαβίστα δεν είναι καλά. Η πρώτη θα έχει ξανά απόντες (έξω Γκριεζμάν, έξω Σαούλ, έξω Ομπλάκ χώρια τους παλιούς απόντες), είναι ανάμεσα στο ματς της χρονιάς με την Αρσεναλ, έχει κούραση (80' με 10 παίκτες την Πέμπτη), δείχνει να μην πολυασχολείται (τρίμπαλο στη Σοσιεδάδ, 0-0 με Μπέτις που πάλι είχα ποντάρει προ ημερών).

Η δεύτερη χωρίς Φόρσμπεργκ, από 5αρα, παίζει γιούργια, έχει χάσει την συνοχή της, ίσως να είναι έξω και ο Κειτά. Και η τρίτη χωρίς κίνητρο, χωρίς νίκη γιά πέντε ματς. Σε τι δεν μοιάζουν; Στο γεγονός ότι η Αλαβές είναι αδιάφορη, ενώ Πάσος και Μάιντζ καίγονται, ειδικά μετά τα χθεσινά αποτελέσματα σε Πορτογαλία και Γερμανία. Το ξανασκέφτομαι.

Θα αφήσω την Αλαβές, μπορεί με τη σειρά της να χαλαρώσει και να δούμε..ότι να'ναι. Αρα παίζω τρεις που καίγονται (Σπάρτα-Πάσος-Μάιντζ) αλλά εκεί που πρέπει, όχι σε τίποτα 1.70 και 2.10. Ολες αουτσαιντερ, όπως πρέπει να είναι. Σημειώστε απλά ότι η Μάιντζ ότι καλό έχει κάνει το έχει κάνει εντός, ενώ ο τεχνικός της Μπόα, ο Σιμάο, έχει περάσει πρόσφατα από τον πάγκο της Πάσος Φερέιρα.

Δύο ακόμα στοιχεία δηλαδή που μέτρησα. Στην Σπάρτα δεν κάνω κάλυψη γιατί …τι να το κάνει το Χ; Ή θα σκάσει μπαμ, ή θα πάει άκλαφτη. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ: -21 μονάδες. Επιστροφές απο 28/4: 5.74 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -15.26 μονάδες. Ποντάρισμα 29/4: Μποαβίστα-Πάσος Φερέιρα 2 (3.25), με 1.74 μονάδες. Φέγενορντ-Σπάρτα 2 (9.00) με 1 μονάδα. Μάιντζ-Λειψία 1 (3.60), με 1.

5 μονάδα. Ανοιχτά μπετ: 4.24 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -19.5 μονάδες. Νεα στήλη (άκρως χαλαρή, αλλά και με απολογισμό) αργά το απόγευμα της Τρίτης, σίγουρα μετά το μεσημέρι, καθότι Πρωτομαγιά και θα…έχει προηγηθεί βόλτα (γέλια).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras