147

Billaras

“Πρεμιερλιγκάτες” κόντρες!

Προχθές το απόγευμα και χθες όλη μέρα, ήθελα να βγάλω απο το μυαλό μου το στοίχημα. Φυσικά απο μπάλα…άλλο τίποτα. Και γήπεδο πήγα προχθες, και τα δύο ματς της Premier League είδα χθες. Ομως, δεν ήθελα να παίξω/ασχοληθώ. Κάναμε με τον Αγγελο Αναστασόπουλο το γύρισμα του podcast το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά τέλος. Μου την είχε ψιλοδώσει, αυτή είναι η αλήθεια.

Γιατί μετά την αδικία του Σαββάτου στη Χάτερσφιλντ στο 93′ επειδή δεν υπήρχε VAR, ήρθα καπάκι την Κυριακή η αδικία της Βιγιαρεάλ στο 96΄επειδή…υπήρχε VAR! Τι γκολ (μας) ακύρωσε; Τίποτα δεν υπήρχε, κανένα φάουλ, χάρισμα στην προβληματική Σεβίλλη ήταν το σφύριγμα, είχε χαρίσει και κόκκινη (2η κίτρινη) νωρίτερα. Κι έμεινα εγώ παγωτό, να έχω χάσει ένα μονό το Σάββατο και μιά δυάδα την Κυριακή, στα βαθιά χασομέρια κι όχι από ατυχία αλλά απο διαιτητική αδικία.

Οπότε, είπα να αράξω, να ηρεμήσω και να ξελαμπικάρω λίγο. Δεν μου άρεσε αυτό.

Σήμερα λοιπόν πιό χαλαρός πιά, 6 του Δεκέμβρη, του Αη Νικόλα (πολύχρονοι οι εορτάζοντες, έχω κι εγώ τον μικρό εγγονό), επιστρέφω για να παίξω κατιτίς. Χθες ένα μου άρεσε, το άφησα και πέρασε, κέρδισε εύκολα, ήταν η Ρος Κάουντι. Σήμερα λέω να ασχοληθώ πάλι μόνο με το Νησί.

Τσέκαρα και οτιδήποτε άλλο (λίγο Λάρισα και λίγο Πάρμα είδα), αλλά τελικά πάω μόνο με Αγγλία. Με Premier League.

Και προφανώς θα πάω σε τρεις κόντρες φαβορί. Μπόρνεμουθ (στην Πάλας), Βίλα (με την Σίτι) και Μπρέντφορντ (στην Μπράιτον). Ως “ξερά” μας τα δίνουν 3,40-4,50-3,80 αντίστοιχα.

Η Πάλας έχει μόλις μιά νίκη εντός (σε έξι), δεν τρομάζει κανέναν, όσο λείπει ο Εζέ πάσχει σε δημιουργία.

Την ιδια ώρα η Μπόρνεμουθ είναι καλά, έχει 2 ήττες εντός προγράμματος στα τελευταία έξι (από Λίβερπουλ και Σίτι) και στα άλλα τέσσερα δεν έχασε (3 νίκες). Οριακά δεν κέρδισε και την Αστον Βίλα προχθές, στο 90′ έχασε το τρίποντο.

Η Μπράιτον δεν με τρομάζει, την είδα και απο κοντά και όσο λείπει (τιμωρία) ο αρχηγός Ντάνκ πίσω, έχει θέμα.

Ετσι κι αλλιώς πάντα τρώει γκολ στην Premier, 18 σερί g/g έχει και ποτέ δεν κράτησε ως τώρα το μηδέν σε 14 αγώνες. Χωρίς Ντανκ (και Εστουπινιάν) το όλο θέμα μεγενθύνεται. Η Μπρέντφορντ κι αυτη έχασε τα δύο ζόρικα (Λίβερπουλ, Αρσεναλ), αλλα τα άλλα τέσσερα στα τελευταία έξι τα κέρδισε όλα. Γενικώς την εκτιμώ.

Και τέλος, το Βίλα-Σίτι. Η Σίτι εσχάτως μπάζει πίσω.

Δέκα γκολ σε 4 ματς (1-1 με Λίβερπουλ, 4-4 με Τσέλσι, 3-3 με Τότεναμ και 3-2 με Λειψία). Και τρία σερί Χ στην Premier. Κάτι δεν πάει καλά, πιθανό ντεφορμάρισμα. Kαι είναι κομβική η απουσία του Ρόντρι. Η Αστον Βίλα εντός…κάστρο. Εξι στα έξι, μηδέν απώλειες. Και τους κοιτάει όλους στα μάτια η ομάδα του Εμερι.

Αυτά τα τρία λοιπόν. Σκέφτηκα και το ξερό Χ στην Γιουνάιτεντ (κάποτε πρέπει να φέρει Χ στο πρωτάθλημα, πέντε στα τελευταια έξι μεταξυ τους εντός/εκτός ήρθαν Χ) αλλά θα το δω στο live.

Τα δυο αυριανά δεν με απασχολούν, προφανώς δεν παίζω και τίποτα στο φινάλε της Βραζιλίας, οπότε έκλεισα. Μένει μόνο ένα ερώτημα. Πως τα ποντάρω.

Υπάρχει πάντα το “τρικ” που κάνω με διπλή και g/g. Ο…διάoλος αν προσέξατε, την Κυριακή το έκανα στα άλλα δύο αλλά όχι στη Βιγιαρεάλ. Κι έμεινε 1-1 όπως έιπαμε και όπως είδατε. Αν το κάνω σήμερα, έχω 2,70 την Μπόρνεμουθ, 2,75 την Μπρέντφορντ και 2,87 Αστον Βίλα.

Ο καθένας ας αποφασίσει. Σκεπτόμενος αρχικά τι έγινε το Σαββατοκύριακο, αλλα και ότι η Μπόρνεμουθ εκτός έχει μόνο ένα διπλο (με την τελευταία Σέφιλντ), ότι η Σίτι στραβώνει μεν αλλά…μέχρι το Χ και ότι η Μπράιτον έχει 3-3-1 εντός και…ψωμοτύρι το g/g, θα πάω ΚΑΙ στα τρία με την κάλυψη αυτή. Αρα σε “κοντό” (λέμε τώρα) trixie. Δεν θα έχω πρώιμες, αλλά θα έχω δύο σημεία καλυμμένα.

Είπαμε, ο καθένας όπως του αρέσει.

Νέα στήλη Σάββατο, ράδιο την Παρασκευή στις 4 και απόψε οπωσδήποτε στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras