987

Billaras

Τριήμερο με ενάρξεις, θέαμα, ευχές αλλά λίγα και μικρά πονταρίσματα!

Καλό τρίημερο, καλή Παναγιά, να περνάτε καλά όπου και να είστε, είτε σε διακοπές, είτε σε μίνι-απόδραση, είτε σε ημερήσια εκδρομή, είτε στο σπίτι σας (γιά να ξέρετε, αυτές είναι οι καλύτερες μέρες να επισκεφτεί/βολτάρει κάποιος στην Αθήνα). Το χρειαζόμαστε όλοι. Γυρνώντας το μυαλό πίσω, εδώ και μήνες, κοντά εννιά, έχουμε ζοριστεί άσχημα.

Καραντίνες, εμβόλια, νοσοκομεία, λουκέτα, φωτιές, ελληνοτουρκικά, επεισόδια στις πλατείες, τι να πρωτοθυμηθώ;

Οπότε, ότι “κλέψετε” γιά τον εαυτό σας, καλό είναι, υπεραπαραίτητο είναι. Γιατί δεν ξέρω και τι θα βρούμε μπροστά μας σε κανένα μήνα από τώρα. Αυτό θα κάνω κι εγώ, όταν κλείσουν αυτές οι γραμμές θα φύγω γιά ένα 48ωρο. Κάπου στην Αρκαδία, με σούβλες, μπύρες και καλή παρέα θα την βγάλω.

Κυριακή αργά θα είμαι πίσω, αλλά την ανάσα μου θέλω να πιστεύω ότι θα την έχω πάρει.

Και με το στοίχημα τι κάνουμε; Οτι κάναμε ΠΑΝΤΑ αυτή την εποχή. Μπορεί το κουπόνι να τίγκαρε αφου ξεκινάνε και Premier League και Primera Division και Bundesliga και Ολλανδία και Τουρκία (θα απουσιάζουν πλέον μονάχα Ιταλία και Ελλάδα), αλλά αυτό δεν αλλάζει την παγιωμένη στρατηγική του Betsellers.

Μια στρατηγική που ο καθένας μπορεί να κρίνει αν 11 χρόνια τώρα βγαίνει σε καλό. Ναι, κι εγώ θέλω να παίξω φουλ, έπαιξα ομως κάτι ψιλαδάκια το περασμένο Σάββατο και Τρίτη-Τετάρτη. Ο Μάκης ειναι διακοπές, το Tzini επίσης, o Ζαφείρης επίσης. Ο Thassios είναι στις επάλξεις και πριν από 48 ώρες έκανε ένα πρώτο μίνι-πάρτι. Και ο Skotostrious θα ανεβάσει αλογάκια αύριο.

Οπως και ο Thassios.

Ολο αυτό-χιλιογραμμένο αλλά ας τα επαναλάβω- δεν είναι…αραλίκι. Είναι στρατηγική. Δεν βιαζόμαστε. Δεν πατάμε το γκάζι στις 14 Αυγούστου. Εχουμε 9 μήνες σαιζόν, αυτό μετράει πάνω από όλα. Δεν έχετε ιδέα πόσες ώρες έχω μελετήσει το τελευταίο 48ωρο. Ψάχνω, ελέγχω, σκανάρω, τα πάντα. Δεν είναι εύκολο να αντισταθείτε, όταν “βομβαρδίζεστε” από προτάσεις, από αφιερώματα και πλέον θα έχετε και εικόνα πλούσια από απόψε.

Το ξέρω. Αλλά πιστέψτε με, το έχετε δει και στην πράξη, σε καλό βγαίνει. Το γκάζι-κι αυτό πάγια τακτική- θα πατηθεί σε 20 μέρες περίπου. Μετά την πρώτη διακοπή ελέω εθνικών. Τώρα πάμε με…πρώτη, τότε θα βάλουμε και 4η και 5η, θα ξεκινήσει και το Betsellers Radio κατά τις 10/9. Σταδιακά λοιπόν. Να θυμάστε ένα πράγμα που δεν θα αλλάξει ποτέ: Στοίχημα=φόρμα+απόδοση.

Τώρα έχουμε μόνο απόδοση και όχι φόρμα. Και κινούμαστε κατά 80% εμπειρικά. Και όταν μιλάμε γιά πρεμιέρες, αυτό ανεβαίνει στο…100%.

Αυτά ως πρόλογος. Ας πάμε στο παρασύνθημα. Βάρος φυσικά στο Νησί, αλλά δεν μου αρέσει το μενού στις “μικρές”. Θα έχουμε εμβόλιμη (την 1η) μεσοβδόμαδα, εκεί ίσως να είναι καλύτερα τα πράγματα. Με λίγα λόγια: Ελάχιστα μπετ και στο Νησί και παντού.

Θα με…χάσετε και από το chat γιά το διήμερο, θα τα πούμε ξανά στο chat Δευτέρα βράδυ με το Τότεναμ-Σίτι και νέα στήλη την Τρίτη. Οκ, μπορεί να σκάσει κανένα update (πολύ-πολύ μικρή πιθανότητα), αλλά αυτή η στήλη είναι τριημέρου.

Γιά να τα πάρουμε με τη σειρά:

Απόψε μόνο γιά συμπεράσματα το Μπρέντφορντ-Αρσεναλ. Ως…ορεκτικό, καλό είναι.

Αλλά όχι γιά στοίχημα. Αύριο όμως νωρίς έχουμε τεράστιο ματς. Μάντσεστερ-Λιντς. Η Γιουνάιτεντ ενισχυμένη μεν, θέλει επιτέλους ένα τρόπαιο ο Σόλσκιερ, αλλά τέτοια εποχή είναι μάλλον γιά κόντρα. Καβάνι-Ράσφορντ είναι εκτός, αρκετοί διεθνείς ξεκίνησαν αργά προετοιμασία, ο Σάντσο δεν ξέρω πόσο θα έχει “δέσει” από τώρα. Και από την αλλη, η ομάδα που πέρυσι-αναμενόμενο- κοίταξε όλους τους μεγάλους στα μάτια.

Η Λιντς του Μπιέλσα. Ξέρετε ποιό θεωρούν μεγαλύτερο ντέρμπι οι οπαδοί της Λιντς; Αυτό εδώ. Και το περυσινό 6-2 δεν το ξεχνάνε. Οπως κι εγώ δεν ξεχνάω πόσες φορές μας πλήρωσε πέρυσι ο τρελλο-αργεντίνος (με κορυφαία στιγμή το διπλό στη Σίτι με γκολ στο 92′). Η Λιντς είναι πιό έμπειρη από πέρυσι, θα παίξει στην πρώτη δεκάδα, λέω να πάρω τα ρίσκα μου, στο 5,75 το διπλό το δέχομαι και θα είναι το βασικό μου μπετ στην πρεμιέρα.

Γουότφορντ-Βίλα είναι τίμιο διπλό. Η Γουότφορντ θα πέσει πιστεύω όπως ανέβηκε, η Αστον Βίλα ναι έχασε τον Γκρίλις αλλά έχει…χώσει πακέτα και την περιμένω καλύτερη. Διπλό, απλά στο 2,25 δεν το παίζω. Εβερτον-Σαουθάμπτον, είναι πονηρό. Με Ράφα Μπενίτεζ η Εβερτον, αλλά χωρίς να έχει δυναμώσει, είναι ματς γιά live. Ζημιάρα η Σαουθάμπτον πέρυσι, φέτος όμως πούλησε τον Ινγκς αλλά έφερε προχθες το κανόνι της Μπλάκμπερν, τον Αρμστρονγκ γιά τη θέση του φορ (προσέξτε τον αυτόν).

Καλή μεταγραφή, απλά έγινε τελευταία στιγμή. Τίποτα στο Λέστερ-Γουλβς, τίποτα στο Μπέρνλι-Μπράιτον (χλωμή την βλέπω την Μπέρνλι φέτος εκτός αν ο Ντάις βγάλει κανένα λαγό απ’ το καπέλο), προφανώς τίποτα στο Τσέλσι-Πάλας και στο Νόριτς-Λίβερπουλ. Και ανήμερα της Παναγιάς, αδιάφορο το Νιουκάστλ-Γουέστ Χαμ και θα δω με μεγάλη προσοχή το Τότεναμ-Σίτι.

Βασικά να δούμε αν στην 11αδα της Τότεναμ θα είναι ο Χάρι Κέιν, θα έχει πλάκα να τον δούμε, να βάλει και κανένα γκολ και μετά να….φύγει γιά την Σίτι. Οπως καταλάβατε, Λιντς με ψυχή και τέλος η Premier. Προφανώς και μπορώ να σας “πλασάρω” 3-4 μπετ ακόμα (τα διαβάσατε, ειδικά Αστον Βίλα), αλλά δεν θα το κάνω ποτέ, αφού δεν τα παίζω κι εγώ.

Παρακάτω, δεν μου αρέσει πολύ το πρόγραμμα, προτιμώ την πρώτη εμβόλιμη μεσοβδόμαδα.

Στην Championship, δεν θα κρατήσω κανένα ασόδιο, αλλά θα κρατήσω (και ζεστά) ένα over. Eίναι ξεκάθαρο λάθος το 2,20 στο over του Πιτέρμπορο-Ντέρμπι παιχνίδι που είναι επίσης νωρίς αύριο. Εξώφθαλμο λάθος θα το έλεγα. Η Πιτέρμπορο στην πρεμιέρα έχασε 3-0. Και μετά έχασε 0-4 στο Λιγκ Καπ από την Πλίμουθ! Η δε Ντέρμπι, τα ξέρετε πιά, παίζει με μιά 11αδα “οτι να’ναι” φτιαγμένη τα τελευταία 24ωρα από ελεύθερους παίκτες, μιάς και έχει μεταγραφικό εμπάργκο.

Την είδα(με) κιόλας, στο Ντέρμπι-Σάλφορντ την Τρίτη γιά το Λιγκ Καπ. Ηρθε 3-3. Αμα τρως (και άνετα) τρία γκολ από ομάδα της 2ης κατηγορίας, έχεις -αναμενόμενο-θέμα. Μπροστά το παλεύει, πίσω είναι τρύπιοι. Δεν θα έδινα αυτό το over πάνω από 1,70.

Προσπερνάω εντελώς την 1η, δεν μου αρέσει τίποτα και κάνω μιά τελευταία στάση στην 2η. Εχει ένα Πορτ Βέιλ-Τρανμίρ.

Το διπλό στο 3.00 το αγοράζω. Η Βέιλ έχει δύο ήττες ήδη (και μιά αποβολή), η Τρανμίρ ξεκίνησε με το δεξί, μου αρέσει φέτος με τον Μέλον, τα έγραψα και στην πρεμιέρα, πέρυσι το ματς είχε έρθει 3-4! Και γίά να κλείσουμε με το Νησί, λοξοκοιτάω το τεράστιο μπαμ στο Σέλτικ-Χαρτς γιά το σκωτσέζικο Λιγκ Καπ (η ομάδα του Εδιμβούργου κέρδισε τη Σέλτικ και πριν 15 μέρες γιά το πρωτάθλημα).

Οοολα μαζί, είναι προφανώς ελάχιστα. Και…καλώς είναι ελάχιστα, το ξαναγράφω. Οσο γιά τα ματς εκτός Αγγλίας;

Τα “κλικ” μου τα έκαναν τέσσερα παιχνίδια. Το διπλό στο Λιντσερ-Στουρμ στην Αυστρία, ενώ έχει “ψωμάκι” το Μπραν-Σαντεφιορντ μεθαύριο στην Νορβηγία. Χαμός στην (τελευταία) Μπραν, έκαναν…όργια στα αποδυτήρια με κάτι “καλά κορίτσια” οι αθεόφοβοι μισοί παίκτες της ομάδας! Και από τις μεγάλες Λίγκες; Σκέφτηκα λίγο απόψε την Γκλάντμπαχ αλλά προσπέρασα, σκάλωσα με άλλα δύο.

Βόλφσμπουργκ-Μπόχουμ στη Γερμανία και Μπάρτσα-Σοσιεδάδ στην Ισπανία. Ειδικός δεν είμαι, αλλά διάβασα ότι η Βόλφσμπουργκ του (άπειρου) Φαν Μπόμελ πλέον, δεν μας τα λέει καλά. Μόνο ήττες στα φιλικά, κλίμα περίεργο. Οι “λύκοι” δεν έχουν προσαρμοστεί στα νέο δεδομένα, θα έχουν και σεντόνι φέτος, πέρυσι τέτοια εποχή της έκανε ζημιά η ΑΕΚ σας θυμίζω! Η Μπόχουμ νεοφώτιστη μεν, βαρύ όνομα δε.

Και με ομοιογένεια, ίδια ομάδα με πέρυσι που πήρε τον τίτλο, ταμπούρι θα το πάει και θα ψάξει την κόντρα. Στο άλλο, στην Ισπανία, προφανώς οι μπουκ το φοβούνται, πέρυσι αυτό θα έδινε 8,00, τώρα δίνει 4,20. Μετά τα όσα έγιναν με τον Μέσι, τι να προσθέσω; Η Σοσιεδάδ είναι μιά καλή ομάδα, αν το πιστέψει μπορεί άνετα να εκμεταλλεύτει την αναμπουμπούλα της Μπάρτσα.

Αυτά είναι όλα. Το θέμα είναι ποιά τελικά παίζω και πως τα παίζω. Οκ, Λιντς και Μπόχουμ είναι γιά μονά. Θυμίζω, υπάρχει και πρώιμη πληρωμή εκεί που τα παίζω (οποιος θέλει πάει και σε άλλες καλύψεις). Λέω να αφήσω την Χαρτς και την Στουρμ και την Σόσι και να πάω σε ένα “χαμηλό” trixie, το πρώτο της σαιζόν. Με Τρανμίρ 2-Σάντεφιορντ 2-Πιτέρμπορο over.

Το over…δεν είχα που να το χωρέσω, το βάζω αναγκαστικά εδώ με τα άλλα δύο. Αρα, δύο μονά και ένα trixie, κλείσαμε γιά όλο το τριήμερο.

Θυμίζω, δεν θα τα πούμε στο chat (αλλά εσείς να είστε) ως και την Δευτέρα βράδυ, τότε θα μπω γιά να δούμε παρέα το Τότεναμ-Σίτι. Και αύριο νέες στήλες από Skotostrious και Thassio! Ακόμα μιά φορά, να περάσετε καλά και χρόνια πολλά σε εορτάζοντες και εορτάζουσες!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras