892

Skotostrious

Τριπλέτα με αξιώσεις…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο! Αρκετά πλούσιο το πρόγραμμα σήμερα με ιπποδρομίες τόσο στα εμπόδια όσο και στο συνθετικό στίβο και θα ασχοληθούμε με τις κούρσες από την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ του Νοέμβρη στο Cheltenham όσο και με κάποια επιλογή από τις κούρσες στα All Weather Trials που διεξάγονται στο Lingfield. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε τι επιλογές υπάρχουν στο κουπόνι.

Ξεκινάμε από την σημαντικότερη κούρσα του διήμερου φεστιβάλ στο Cheltenham, το Paddy Power Gold Cup Handicap Chase και με αρκετό ρίσκο θα στηρίξουμε τον δεύτερο της αντίστοιχης περσινής κούρσας SPIRITOFTHEGAMES (each-way) στην προσπάθεια του να διακριθεί και φέτος. Εχει πολύ συχνές παρουσίες σε αντίστοιχα ανταγωνιστικά handicap με καλά αποτελέσματα.

Είναι αξιοσημείωτη η συνέπεια καισταθερότητα που δείχνει στο υψηλότερο επίπεδο καθώς πάντα καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά στις θέσεις τερματισμού. Ερχεται από ένα διάλειμμα σχεδόν 7 μηνών και μια επέμβαση στο αναπνευστικό του σύστημα και με μια κούρσα προετοιμασίας στα χαμηλά εμπόδια πριν 9 μέρες έρχεται και σήμερα να δώσει έναν από τους σκληρούς αγώνες που το χαρακτηρίζουν.

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας και φτάνουμε στην επόμενη κούρσα του προγράμματος, έναν ημιμαραθώνιο στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) και θα στηρίξουμε το φαβορί PROSCHEMA στην προσπάθεια του να συνεχίσει και φέτος με την ίδια δυναμική που διακρίθηκε την προηγούμενη σεζόν, η οποία τον είδε να κερδίζει σε ανταγωνιστικά handicap και στο μεγάλο φεστιβάλ του Μαρτίου στο Cheltenham και στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ του Aintree.

Στην φετινή του πρεμιέρα έδειξε λίγο “σκουριασμένος” και τερμάτισε πέμπτος άλλα βρήκε γρήγορα τα πατήματα του με μια πολύ καλή δεύτερη θέση σε κούρσα Grade 3. Επιστρέφει σήμερα στα handicap και καθώς δεν έχει δοκιμαστεί πολύ στη συγκεκριμένη απόσταση έχει πλεονέκτημα βάρους σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εκπροσωπεί τα αδέλφια Skelton (τζόκεϋ και εκπαιδευτής) οι οποίο διεκδικούν με αξιώσεις τα αντίστοιχα πρωταθλήματα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση φέτος.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από το ιπποδρόμιο του Lingfield και την προτελευταία κούρσα του προγράμματος, ένα Listed Sprint και θα στηρίξουμε τον HARRY’S BAR στην προσπάθεια του να επιστρέψει στις νίκες. Τελευταία του έξοδος πριν 22 μέρες στο Dundalk έμεινε πίσω στην εκκίνηση και μετά η συμφόρηση στα τελικά στάδια της κούρσας δε τον άφησε να βγει πιο μπροστά τερματίζοντας τελικά τέταρτος.

Θα αγωνιστεί σε ελαφρά μεγαλύτερη απόσταση σήμερα κάτι που αναμένεται να βοηθήσει το δυναμικό φίνις που τον χαρακτηρίζει. Εχει κερδίσει στο παρελθόν στο ιπποδρόμιο και απόσταση και αγωνιζόμενος σήμερα σε χαμηλότερου επιπέδου κούρσα σε σχέση με τις προηγούμενες εξόδους του διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή του στις νίκες.

Συνοπτικά

Σάββατο 13/11 16:15 Cheltenham Paddy Power Gold Cup Handicap Chase : SPIRITOFTHEGAMES (23,00 each-way).

Σάββατο 13/11 16:50 Cheltenham Paddy Power Games Handicap Hurdle : PROSCHEMA (3,50).

Σάββατο 13/11 17:05 Lingfield Betway Golden Rose Stakes : HARRY’S BAR (6,50).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious