445

Skotostrious

Τριπλέτα ρίσκου για σήμερα…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Δεύτερη μέρα του χειμερινού Φεστιβάλ του Δουβλίνου που διεξάγεται στο στίβο του Leopardstown, σε μια ημερίδα που εκτός των άλλων ιπποδρομιών περιλαμβάνει μια από τους πιο σημαντικούς αγώνες στο ετήσιο καλεντάρι στην Ιρλανδία, την Irish Champion Hurdle άλλα και άλλες δυνατές κούρσες, οπότε χωρίς χρονοτριβή ας δούμε τι περιλαμβάνει το στοιχηματικό μενού.

Ξεκίνημα με τον εναρκτήριο αγώνα της κάρτας, ένα πολύ ανταγωνιστικό handicap για φοράδες που θα αγωνιστούν στα χαμηλά εμπόδια/hurdles και στην απόσταση των 2 miles 2 furlong (3,600 μέτρα περίπου) και από τις συνολικά 23 συμμετοχές αυτή που και βάσει απόδοσης δείχνει να έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η BALLYBAWN BELTER (each-way). Νεαρό άλογο για τα δεδομένα της κατηγορίας δείχνει να έχει καλές προοπτικές στην καριέρα του.

Λίγα μίλια στα πόδια της, ξεκίνησε την καριέρα της με νίκη σε κούρσα bumper στο ίδιο με σήμερα στίβο και ακολούθησαν μερικές καλές εμφανίσεις στα χαμηλά εμπόδια, με αποκορύφωμα την πέμπτη θέση σε μεγάλο handicap πριν 46 μέρες στο Fairyhouse. Φαίνομενικά αδικείται από το handicap άλλα ο αριθμός αγώνων που έχει πιθανόν να δείχνουν λάθος στα βάρη και να έχει πολλά περιθώρια ακόμα.

Εχει πολύ καλή τεχνική στα άλματα και ο τρόπος που τερμάτισε στην τελευταία της έξοδο παρά το γεγονός ότι κλείστηκε σε όλη την πορεία της κούρσας, δείχνει ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και σήμερα.

Λίγο αργότερα, στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος, σε ένα Grade A handicap στους φράκτες/fences στο οποίο τα άλογα θα πρέπει να διανύσουν 2 miles 5 furlongs (4,200 μέτρα) αξίζει να ρισκάρουμε στον περσινό νικητή BIRCHDALE (each-way) στην προσπάθεια του να διακριθεί και πάλι.

Θα αντιμετωπίσει τις ίδιες ακριβώς συνθήκες με την επιτυχία του πριν 1 χρόνο και θα επιβαρυνθεί μόνο με 2 lbs βάρους στα handicap, κάτι που ουσιαστικά αναιρείται από το γεγονός ότι σήμερα θα το οδηγήσει ένας εκπαιδευόμενος αναβάτης ο οποίος θα τρέξει με πλεονέκτημα 7 lbs σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μόνο ερώτημα η αποχή του από τους στίβους για σχεδόν 6 μήνες άλλα σε μια κούρσα χωρίς το ξεκάθαρο φαβορί αξίζει να ρισκάρουμε ειδικά στις αποδόσεις που μας δίνεται σήμερα που ουσιαστικά δείχνουν να “αγνοούν” το ότι έχει κερδίσει τη συγκεκριμένη κούρσα.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές με μια από τα αγγλικά ιπποδρόμια και συγκεκριμένα αυτό του Musselburgh, στην κούρσα που κλείνει το πρόγραμμα της ημερίδας, ένα handicap στα χαμηλά εμπόδια στην απόσταση των 2 miles 4 furlongs (4,000 μέτρα) και η επιλογή μας είναι ο ZAFAR. Αξιόλογος δρομέας με σταθερότητα στους αγώνες του, έχει κερδίσει την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο και ίδια με σήμερα απόσταση.

Τα πρόσφατα του αποτελέσματα δείχνουν ότι σιγά σιγά ανεβάζει φόρμα και έχοντας σύμμαχο το πλεονέκτημα στα βάρη του handicap σε σχέση με τα φαβορί της κούρσας αναμένεται να δείξει περαιτέρω βελτίωση και σήμερα σε ένα στίβο που αρέσκεται να αγωνίζεται.

Για την πιο σπουδαία κούρσα του φεστιβάλ, την Irish Champion Chase, στοιχηματικά δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον καθώς είναι ακριβοδίκαιες οι αποδόσεις άλλα αξίζει να την αναφέρουμε καθώς αγωνίζονται τα κορυφαία καθαρόαιμα άλογα της κατηγορίας τα οποία έχουν συνολικά 18 νίκες Grade 1 με τις περισσότερες να έχει πετύχει η κυρίαρχη φοράδα της κατηγορίας τα τελευταία 4 χρόνια Honeysuckle στην οποία ουσιαστικά θα είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, καθώς όλοι περιμένουν την αντίδραση της (αν υπάρχει απέναντι στο τρένο State Man) μετά το σπάσιμο του τρομερού αήττητου σερί της των 17 αγώνων.

Θα συντονιστούμε φυσικά στις 17:10 για να απολαύσουμε την σπουδαία αυτή κούρσα.

Η στήλη για το Super Bowl αναβάλλεται για μέσα στην εβδομάδα καθώς περιμένουμε κάποιες τελευταίες αλλαγές σε συνθέσεις και αποδόσεις. Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλες και όλους και προσοχή στη Barbara !

Συνοπτικά :

Κυριακή 05/02 15:10 Leopardstown Irish Stallion Ebf Paddy Mullins Mares Handicap Hurdle : BALLYBAWN BELTER (17,00 6 θέσεις ενισχυμένο each-way)

Κυριακή 05/02 16:40 Leopardstown Bulmers Leopardstown Handicap Chase : BIRCHDALE (23,00 6 θέσεις each-way)

Κυριακή 05/02 18:25 Musselburgh bet365 Handicap Hurdle : ZAFAR (7,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious