420

Skotostrious

Τριπλέτα φεστιβαλικών επιλογών…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Πολύ όμορφες στιγμές μας πρόσφερε η πρώτη μέρα του φεστιβάλ στο Cheltenham καθώς από τη μία είχαμε την τρομερή εμφάνιση και εμφατική νίκη του Constitution Hill στη σπουδαιότερη κούρσα της ημερίδας και την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα άλογα της σύγχρονης εποχής των ιπποδρομιών στα χαμηλά εμπόδια και από την άλλη σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα λόγω και της πρόσφατης απώλειας του νεαρού γιου του εκπαιδευτή Henry De Bromhead είχαμε μέσα σε επευφημίες από τους 60,000 θεατές τη νίκη της εξαιρετικής φοράδας Honeysuckle στην τελευταία κούρσα μιας λαμπερής καριέρας στο στίβο που γνώρισε τις πιο σπουδαίες επιτυχίες της.

Ελπίζοντας και πως η δεύτερη μέρα θα μας επιφυλάσσει παρόμοιες συγκινήσεις ας δούμε τι επιλογές έχουμε από τις κούρσες της κάρτας.

Ξεκινάμε από την εναρκτήρια κούρσα της ημερίδας, την Ballymore Novices’ Hurdle, μια κούρσα που τα τελευταία 10 χρόνια κυριαρχούν οι Ιρλανδοί εκπρόσωποι, κάτι που φαίνεται και από τις αγορές με 5 στα 6 άλογα να είναι από την Ιρλανδία, με τον GOOD LAND να δείχνει να έχει τη μεγαλύτερη αξία στις τρέχουσες αποδόσεις.

Ομόσταβλος του εξαιρετικού Marine Nationale που μας πλήρωσε εχτές στην πρώτη κούρσα του φεστιβάλ, έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ με εξαίρεση την έξοδο του στις αρχές Δεκεμβρίου όταν και ένα λάθος σε ένα εμπόδιο έριξε τον αναβάτη. Φαίνεται να έρχεται στην κορύφωση της φόρμας του έχοντας στα πόδια του μια νίκη σε Grade 1 ιπποδρομία στο Leopardstown πριν ενάμιση μήνα περίπου απέναντι σε εξαιρετικό ανταγωνισμό.

Σίγουρα αντιμετωπίζει το δυσκολότερο έργο της καριέρας του απέναντι σε άλογα όπως τον Impaire Et Passe και Hermes Allen, άλλα δε δείχνει να του λείπει κάτι για να είναι πρωταγωνιστής σε αυτό το επίπεδο. Ενδιαφέρον έχουν οι δηλώσεις του εκπαιδευτή του Barry Connell πριν ξεκινήσει το φεστιβάλ όταν ανέφερε πως οι 2 δρομείς του είναι τα καλύτερα άλογα στις κούρσες του, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το πρώτο.

Λίγο αργότερα στη δεύτερη κούρσα της κάρτας, την Brown Advisory Novices’ Chase, επίσης έχουμε εξαιρετικό ανταγωνισμό άλλα σε διψήφιες αποδόσεις πιστεύω πως η φοράδα GALIA DES LITEAUX (each-way) έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες από ότι της δίνουν οι bookmakers. Καλή καριέρα στα χαμηλά εμπόδια με 2 νίκες σε 4 αγώνες, έδειξε ότι πρόκειται για εξαιρετικό δρομέα μεταπηδώντας στους φράκτες δείχνοντας εξαιρετικές δυνατότητες στην πρεμιέρα της σε αυτού του τύπου κούρσες με νίκη σε Listed ιπποδρομία.

Ενα λάθος σε εμπόδιο την αποπροσανατόλισε όταν δοκίμασε για πρώτη φορά σε επίπεδο Grade 1 στην Boxing Day, άλλα επανήλθε γρήγορα σε φόρμα με μια άνετη νίκη σε Grade 2 κούρσα πριν 2 μήνες ακριβώς. Αλογο με πολλές προοπτικές, έρχεται φρέσκο για το σημερινό αγώνα και παρά το γεγονός ότι απέναντι της έχει άλογα όπως ο Gerri Colombe καιο Sir Gerhard, έχοντας και το πλεονέκτημα των 7 lbs λόγω του φύλου, αναμένεται να είναι άκρως ανταγωνιστική.

Τρίτη και τελευταία επιλογή και θα πάμε στην ιπποδρομία που κλείνει την ημερίδα, την Champion Bumper, μια κούρσα που τα τελευταία χρόνια έχει τη σφραγίδα του Willie Mullins (4 νίκες σε 5 αγώνες), ο οποίος και θα κατεβάσει 10 (!) άλογα στη σημερινή κούρσα κυνηγώντας την 13η του συνολικά νίκη και θα στηρίξουμε ένα δικό του άλογο, την FUN FUN FUN.

Εξαιρετικές προοπτικές από μια φοράδα που ξεκίνησε την καριέρα της με νίκη για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για πολύ καλό άλογο όταν στη δεύτερη έξοδο της κέρδισε σε Grade 2 ιπποδρομία με χαρακτηριστική άνεση. Ακολουθεί τα μονοπάτια της ομόσταβλης Relegate όταν το 2018 σκόραρε στην ίδια κούρσα με την ίδια ακριβώς αγωνιστική πορεία και παρά τον ανταγωνισμό από τις επίσης ομόσταβλες Fact To File και It’s For Me (προτίμηση του πρώτου αναβάτη του στάβλου Paul Townend) ίσως έχει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να κερδίσει και σήμερα.

Συνοπτικά :

Τετάρτη 15/03 15:30 Cheltenham Ballymore Novices’ Hurdle : GOOD LAND (7,00)

Τετάρτη 15/03 16:10 Brown Advisory Novices’ Chase : GALIA DES LITEAUX (17,00 each-way)

Τετάρτη 15/03 19:30 Weatherbys Champion Bumper : FUN FUN FUN (7,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 019, αρ : 4 // κωδ : 021, αρ : 11 // κωδ : 031, αρ : 19)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious