1698

Billaras

Τριπλέτα φυσικά εγγλέζικη-Update!!!

Ξεκινάω από τα στοιχηματικά. Μιά χαρά το Λιγκ Καπ. Ο πρώτος γύρος ήταν τζούφιος, ο δεύτερος όμως ήταν ομορφιά. Οταν Μάκης και εγώ καταλήγουμε σε έξι σημεία με το μικρότερο στο 3,75 και το μεγαλύτερο στο 7,50 και περνάνε τα τρία, ένα μένει στην ισοπαλία (από 0-2) και χάνουν τα άλλα δύο όλα με ζόρι και μάχη, δεν μπορείς να μην το πεις καλό.

Ενα…τικ και θα ήταν και εξαιρετικό.

Μετά πάω στα αγωνιστικά/ελληνικά. Ο Ολυμπιακός στο ύψος του. Πολύ καλός. Αξιος και μπράβο. Η ΑΕΚ ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Τελικά, μιά αλλαγή προπονητή μαζί με μιά αλλαγή συστήματος και προσώπων μπορεί να αλλάξει τα πάντα (εκτός απ΄την φυσική κατάσταση που έκανε μπαμ ότι δεν έχει γίνει δουλειά).

Από την άθλια εμφάνιση πήγε άμεσα στην εξαιρετική αγγιζοντας το θαύμα.

Και τέλος ο ΠΑΟΚ. Τα έγραψα αρκετά αναλυτικά στην σημερινή Metrosport, εδώ μονάχα η “κεντρική ιδέα”: Πέρυσι είχαμε έπαρση και αλαζονεία (με Βίντι κλπ). Φέτος είχαμε αποπροσανατολισμό. Φτιάξαμε εχθρούς άφθονους, ασχοληθήκαμε μονάχα με αυτούς (από UEFA και Πόουσον ως Nova και ΕΡΤ), τα ματς με τη Σλόβαν θεωρήθηκαν “ευκολάκια”, πάρτον κάτω.

Αυτό όμως είναι το ένα σκέλος. Το άλλο, το αμιγώς αγωνιστικό, είναι απλό και ξεκάθαρο. Οταν χάνεις τέσσερις χαφ καλούς (έναν τραυματία, έναν δεν ανανεώνεις δανεισμο, δύο τους πουλάς) και παίρνεις Εσίτι, αυτό θα το βρεις μπροστά σου. Οταν δίνεις τον βασικό σου φορ και δεν τον αντικαθιστάς ούτε καν φέρνοντας πίσω τον Κουλούρη, κι αυτό θα το βρεις μπροστά σου.

Οταν σου φεύγει ο προπονητής ενώ έχει ξεκινήσει η προετοιμασία κι αυτό θα το βρεις μπροστά σου (αναφέρομαι στην αλλαγή συστήματος εδώ, που ξεκάθαρα δεν έχει αφομοιωθεί).

Τέλος, μπροστά σου θα βρεις πολλά όταν δεν τα αναλύεις/κριτικάρεις/διορθώνεις όταν πρέπει. Αυτό πάει στο συνάφι μου που σε συντριπτικό ποσοστό πουλάει εκδούλευση και γλύφουν αντί να κάνουν την δουλειά τους.

Η έννοια “προστατεύω την ομάδα μου” έχει παρεξηγηθεί, έχει αλλοιωθεί εντελώς. Να επισημαίνεις-ως οφείλεις- τα κακώς κείμενα είναι προστασία. Να τα θάβεις και να πηγαίνεις στο “δεν μιλάμε-δεν αγγίζουμε” δεν είναι προστασία. Είναι τσατσιλίκι.

Αυτά με όσα έγιναν, πάμε στα φρέσκα/στοιχηματικά.

Εκτός Αγγλίας συνεχίζω να είμαι προσεκτικός, θα πω όμως ότι ίσως αύριο ανεβάσω κάτι.

Νέα στήλη; Update; Δεν έχω αποφασίσει. Εχω συνολικά ξεχωρίσει μιά εξάδα αγώνων, σήμερα παίζει μόνο το ένα (Σεντ Τρούιντεν, δείτε την αν θέλετε), τα άλλα πέντε είναι αύριο οπότε…ας περιμένω ένα 24ωρο. Και πάω στο Νησί.

Οκτώ τα σημεία. Αστον Βίλα από Premier League (3,25), Σουόνσι (5,50) και Τσάρλτον (3,75) απο Championship, Φλίτγουντ (3,40) και Μπλάκπουλ (3,10) από 1η, Κέμπριτζ από 2η (3,80), και Ντάγκεναμ (3,80), Χάλιφαξ (3,30) από Νάσιοναλ Λιγκ.

Αυτά είναι.

Ξεκινώντας την τελική διαλογή, σβήνω Μπλάκπουλ (καλή και η Πόρτσμουθ, έχει και άφθονο Χ το ματς), σβήνω Ντάγκεναμ (βγάζει μάτια, αλλά φοβάμαι ξέσπασμα της άλλης που είναι καλή ομάδα), σβήνω και Τσάρλτον (γιατί είναι στο ανέβασμα και η Ρέντινγκ ξεκάθαρα). Πάντως έχουν αξία τα σημεία. Ο καθένας ας αποφασίσει όπως λέω πάντα.

Μένουν πέντε. Ζορίστηκα πολύ με τη Φλίτγουντ. Με τσάντισε όταν πριν λίγο καιρό την πόνταρα ως αήττητη στην Ντόνκαστερ και έχασε! Και παράλληλα, εκτιμώ την Λίνκολν. Και την πόνταρα και την Τρίτη, το ξέρετε. Γιατί το σκέφτομαι; Γιατί βλέποντας το ματς προχθές, εκτιμώ ότι η Λίνκολν μπορεί και να “αδειάσει”. Τα δωσε όλα, βροχή, μάχη κανονική, πάλεψε, προηγήθηκε, μετα ισοφάρισε το 1-2, της βγάζω το καπέλο.

Το μυαλό και το σώμα όμως, ίσως άδειασαν. Και βλέπω και δύο ήττες πριν το ματς με την Εβερτον. Γενικώς με…κομπλάρει η Λίνκολν (γέλια). Θυμίζω, στον 1ο γύρο Λιγκ Καπ την αναφέρω με την Χάτερσφιλντ, την αφήνω οριακά, βάζει όλο αναπληρωματικούς αλλά τελικά…κερδίζει και εγώ έχω αφήσει το 7αρακι!

Τα δύο που σίγουρα θα παίξω είναι Αστον Βίλα (ακόμα χτυπιέμαι που την άφησα την περασμένη Παρασκευή) και Χάλιφαξ.

Αυτά μου κάνουν το κλικ σοβαρά και είναι μιά χαρά και ως απόδοση και ως φόρμα. Και ουσιαστικά ψάχνω το τρίτο από τα άλλα τρία (Φλίτγουντ, Σουόνσι, Κέμπριτζ). Θα βάλω τελικά την Φλίτγουντ που έλεγα. Και βλέπουμε. Κέμπριτζ παίζει…γκίνια (22 τελικές με Ολνταμ και έχασε), ενώ η Σουόνσι είναι γιά μονό αποδεκτό, όχι σύστημα. Ο Μάκης το τόλμησε.

Οντως βγάζει μάτια, ισόβαθμή είναι με Λιντς, μπάλα ωραία παίζει, το 5,5 είναι εκτός πραγματικότητας. Θα το αφήσω οριακά, δεν θέλω να παίξω πολλά (αν έπαιζα, θα πήγαινε σε μονό πάντως). Οπότε, απλό και λιτό παιχνίδι, ένα trixie σήμερα. Εσεις διαλέγετε και παίρνετε.

Νέα στήλη είτε αύριο είτε την Τρίτη (είμαι αναποφάσιστος γιά αύριο), θα πάμε σε άκρως χαλαρή εβδομάδα ελέω διακοπής, καλή μήνα κιόλας, Σεπτέμβρης πλέον σε λίγες ώρες.

Φυσικά θα τα πούμε στο chat σήμερα κατά τις 5.

ΥΓ 1: Οι ετοιμασίες γιά το Betsellers radio συνεχίζονται, φτιάχνουμε ως και νεό στούντιο! Stay tuned, θα ενημερωθείτε.

ΥΓ 2: Ξεκίνησε το Μουντομπάσκετ, το νου σας στο twitter γιατί ο Κώστας Ζαφείρης θέλει να βλέπει τα ματς με παρέα, την δική σας παρέα στο chat!

ΥΓ 3: Θυμίζω, ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΞΗ.

To άλλο Σάββατο, στην ταβέρνα Τα Πεύκα”, Χαιμαντά 34, σύνορα Μαρουσιού-Πεύκης. Μην το χάσετε, στείλτε μέιλ στο [email protected] γιά συμμετοχή. Οπως κάθε χρόνο, θα περάσουμε τέλεια.

UPDATE: Ολα κρίθηκαν σε μιά αποβολή γιά το χθεσινό μου παιχνίδι, ένα είχε χαθεί νωρίς, ένα κερδίζε, άρα στο Πάλας-Βίλα θα παιζόταν η μέρα.

Ηρθε η αποβολή, πάπαλα. Μικρά μπετ ήταν, πάμε παρακάτω, χάρηκα όμως πολύ γιά την Σουόνσι κι ας την άφησα στο παρά ένα (στο χρώσταγε η Λιντς Μάκη). Σήμερα σκέφτηκα αν θα έπαιζα, μιά μέρα γεμάτη ντέρμπι παντου, από Λονδίνο ως Ρώμη και Γλασκώβη και Μπουένος Αιρες, μιά μέρα και με εθνική μπάσκετ, άρα….καλή τηλεθέαση! Εξι σημεία είχα ξεχωρίσει από προχθές εκτός Νησιου, το ένα έπαιξε χθες (και ήρθε, η Σεντ Τρούιντεν), έμειναν τα άλλα πέντε τα οποία ήταν Μονακό-Χάρτμπεργκ-Σαμπντόρια-Σιόν-Βίλεμ.

Μετά τα τελευταία νέα και τις αποδόσεις, χαλάστηκα με την πτώση στην Μονακό, καταλήγω πολύ… λάιτ, να παίξω μιά ξερή (την πρώτη γιά φέτος) δυάδα. Θα έπαιζα μονά-δυάδα, αλλά με τέτοιες αποδόσεις δεν αξίζει. Κρατάω λοιπόν Μονακό και Σιόν και κάνω μιά χαλαρή δυάδα απόδοσης 7,25 (2,90Χ2,50) και τέλος.

H Μονακό ενισχυμένη κόντρα σε ομάδα που κόντραρα και προ ημερών, η Σιόν σε φόρμα κόντρα σε ομάδα ντεφορμέ και με…κάποιες οφειλές από πέρυσι! Δείτε και τα άλλα, αποφασίστε, πάω χαλαρά και νέα στήλη την Τρίτη. Καλό μήνα και καλή επιτυχία στην Εθνική μας!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras