1651

Billaras

Τροφή γιά σκέψη…

Μιάς και έχουμε διακοπή, μιάς και δεν σκοπεύω να παίξω τίποτα, είπα σήμερα να γυρίσω πίσω, στο τελευταίο δίμηνο. Αυτό, επιβάλλεται γιά τον καθένα. Να δω “γιατί χάνω”. Είναι κακή η σαιζόν; Είναι κακά τα σημεία που επιλέγω; Είναι κακός ο τρόπος παιχνιδιού; Ή δεν είναι τίποτα από όλα αυτά και είναι απλώς ατυχία και κακό φεγγάρι; Το συμπέρασμα το δικό μου στο τέλος του κειμένου, το δικό σας αφού διαβάσετε προσεκτικά.

Εγώ απλώς παρεθέτω στοιχεία (που τα έχετε ενώπιον σας κι εσείς στις κάβες του καθενός από εμάς, απλά εγώ τα συγκέντρωσα γιά να είναι καλύτερη η εικόνα ή μάλλον πιό σωστή). Ξεκίνησα παιχνίδι στις 3/8. Αρχές Αυγούστου. Έχουμε κλείσει ακριβώς ένα δίμηνο δηλαδή, με δύο διακοπές (η δεύτερη τώρα).

Βασικός παρανομαστής: Η κάβα η συγκεντρωτική στο τέλος της σελίδας, λέει δίπλα στο όνομά μου “104 αγώνες- 10 κερδισμένα-92 χαμένα-2 push”.

ΑΥΤΟ ΞΕΓΕΛΑΕΙ. Πιστεύω το έχετε προσέξει οι περισσότεροι (σίγουρα όσοι κρατάτε αρχείο παιχνιδιών). ΔΕΝ ξεγελάει αν όλα τα παιχνίδια είναι μονά αποδεκτά. Μόλις παίζουμε σύστημα όμως, αλλάζει η εικόνα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Λόγω στηλών. Το “μηχάνημα” μετράει στήλες. Δεν είναι φύλλo excel που όλα τα ματς τοποθετούνται μόνα τους.

Οταν εγώ πχ παίζω patent, παίζω τρία σημεία. Το σύστημα μας μετράει… επτά σημεία (τα τρία μονά, τις τρεις δυάδες και την τριάδα ενώ είναι τα ιδια ματς φυσικά). Ομοίως όταν παίζω trixie μετράει 4 αντί γιά τρία, ενώ όταν έπαιξα yankee μέτρησε 11 “σημεία” (στήλες) αντί τεσσάρων! Σιγά μην είχα παίξει σε 2 μήνες 104 ματς! Θα ήταν πάρα πολλά.

Και αυτό ισχύει και στα χαμένα-κερδισμένα. Δεν έχω πιάσει 10 σημεία, έχω πολλά περισσότερα (αλλά όταν σε trixie πχ πιάνω το ένα, το μηχάνημα τα μετράει -ως στήλες- όλα χαμένα).

Ποιά είναι η πραγματική εικόνα απομονωνόντας τα σημεία; Εχω παίξει 68 ματς/σημεία! Και έχω 17 εύστοχα+δύο “ισοπαλίες” από draw no bet.

Δεν αναφέρομαι στο live (που έτσι κι αλλιώς είναι μονάχα ένα διπλό μπετ προ ημερών). Pre game λοιπόν έχω παίξει 68 και έχω 17+2. Ενα στα τέσσερα ευστοχεί!

Τα απαριθμώ κιόλας:

3/8Νότιγχαμ-Γουέστ Μπρομ 2 (3,20)

6/8:Ντόβερ-Ντάγκεναμ 2 (3,30)

17/8:Σίτι-Τότεναμ 2dnb push (2-2)

21/8:ΚΠΡ-Σουόνσι 2 (2,90)

24/8:Χαλ-Μπρίστολ Σίτι 2 (2,90)

25/8:Στρασβούργο-Ρεν 2 (2,87)

28/8:Μπέρνλι-Σάντερλαντ 2dnb (5,00)

31/8:Χαλιφαξ-Σόλιχαλ 1 (3,00)

1/9:Τουν-Σιόν 2 (2,90)

15/9:Λας Πάλμας-Αλμερία 2 (3,20)

15/9:Γουόλσολ-Μπραντφορντ 2 (2,90)

17/9:Στιβενέιτζ-Νορθάμπτον 2 (3,10)

21/9:Σόλιχαλ-Γέοβιλ 2 (3,60)

23/9:Σπόρτινγκ-Φαμαλικάο 2 (5,00)

25/9:Σέφιλντ-Σάντερλαντ 2 (5,00)

25/9:Γουλβς-Ρέντινγκ 2dnb push (1-1)

1/10:Στόουκ-Χάτερσφιλντ 2 (4,75)

5/10:Λεγκανιές-Λεβάντε 2 (3,60)

6/10:Αρης-Ολυμπιακός 2+g/g (3,60).

Ιδού τα 17 εύστοχα και τα δύο push (πάτσι). Επιλογές 68-εύστοχα 17- ισοπαλίες 2. Μέσος όρος αποδόσεων στα εύστοχα το 3,42! Και συνολικά ο μέσος όρος στα 68 παιχνίδια μου το 4.02. ΑΥΤΗ είναι η εικόνα. Να το κάνω τώρα πενηνταράκια αυτό; Αν τα έπαιζα ΟΛΑ μονά αποδεκτά, έχοντας εύστοχα 1 στα 4 ακριβώς, με μ.ο. 3,42, θα έχανα…δύο πακέτα τσιγάρα.

Περίπου πάτσι θα ήμουν. Αυτό μπαλατζάρει, θα έπαιζε ρόλο και το ποντάρισμα. Δεν παίζω flat bet, οπότε μπορεί και να κέρδιζα κιόλας αν σε κάποια εύστοχα πόνταρα παραπάνω. Ή να έχανα και πέντε πακέτα τσιγάρα αν ανάποδα δεν είχα καλό ποντάρισμα στα εύστοχα. Πάντως δεν θα έχανα 82 μονάδες. Είτε μικρό κέρδος, είτε μικρή ήττα. Ουσιαστικά ισοπαλία.

Να το κάνω ακόμα πιό πενηνταράκια γιά να μην μπερδευτείτε; Αν τα κάνω όλα μονά αποδεκτά με flat bet, όλα ισόποσα με ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ, τώρα θα είχα παίξει 68 μονάδες και θα είχα πάρει πίσω 58,27 κέρδος και ακόμα 2 από τις ισοπαλίες (επιστροφή) μας κάνουν 60,27!!!! Θα έχανα….8 (ΟΚΤΩ) μονάδες! Και όχι….82!

Συμπέρασμα πρώτο λοιπόν: Η σαιζόν δεν είναι κακή, μια χαρά είναι.

Συμπέρασμα δεύτερο: Οι επιλογές στα σημεία μου δεν είναι κακές. Μιά χαρά είναι κι αυτές. Με αυτές τις αποδόσεις, δέχομαι απόλυτα το 17 στα 68, το 1 στα 4 σημεία. Ο Μάκης-προσέξτε το αυτό- έχει ίδια ποσοστά. Δέκα εύστοχα στα 39 και 3 ισοπαλίες. Το πινακάκι του Μάκη όμως λέει την αλήθεια γιατί πάιζει μόνο μονά αποδεκτά. Ενα στα τέσσερα έχει χοντρικά και ο Μάκης, ίδια ευστοχία με μένα, αλλά επειδή παίζει μονά αποδεκτά δείτε το ταμπλό του: Πάτσι με τον μπουκ!

Και πάμε πλέον στην…καυτή πατάτα! Γιατί χάνω 82 μονάδες; Η απάντηση σε μεγάλο βαθμό έχει βγει ήδη αβίαστα.

Γιατί (την ώρα που Μάκης παίζει μονά αποδεκτά, έχει παίξει ΜΟΝΟ ΕΝΑ σύστημα) εγώ παίζω συστήματα. Πολλά. Σε δύο μήνες, έχω ήδη 1 yankee, 4 patent και 8 trixie!!!

AYTO είναι λάθος (μου). Ξεκάθαρο. Παρασύρθηκα βλέποντας ότι καλά έχει ξεκινήσει η σαιζόν και ρίσκαρα-χτύπησα ψηλά.

Τα συστήματα, αν ευστοχήσεις σε εκτοξεύουν. Αν όχι, σε βουλιάζουν. Πριν τρία χρόνια, ξεκίνησα έτσι με το ίδιο σκεπτικό, αλλά τότε έγραψε trixie από την πρεμιέρα, ακόμα δύο ατόφια ως τις γιορτές και έφτασα στα μέσα της σαιζόν να έχω διπλάσιάσει κάβα, το οποίο ήταν αδιανόητο, εκπληκτικό!

Ομως, είναι όπως και να έχει, πάρα πολλά.

Σε δύο μήνες 13 συστήματα; Τα μισά έπρεπε να έχω παίξει. Πήρα ρίσκα, δεν βγήκαν. Απλό και χωρίς κορδελάκια. Στην Metrosport ας πούμε, που δίνω προτάσεις γραμμένες μιά μέρα πριν, έχει γράψει ένα trixie ατόφιο και ακόμα 3 φορές δυάδα σε trixie (με τα ματς να είναι κατά 95% τα ίδια)! Εδώ στο site δυστυχώς είχα δοκάρια.

Και μεγάλα δοκάρια. Γυρνώντας από το σήμερα προς τα πίσω και αναφέροντας μερικά από τα εύστοχα που πήγαν στράφι, βλέπω trixie με Λεγκανιές δεν ευστοχεί δεύτερο σημείο. Trixie με Νορθάμπτον δεν ευστοχεί δεύτερο σημείο. Trixie με Σάντερλαντ δεν ευστοχέι δεύτερο σημείο. Patent με Χάτερσφιλντ (την πληρώνομαι) δεν ευστοχεί δεύτερο σημείο.

Patent με Φαμαλικάο (την πληρώνομαι) δεν ευστοχεί δεύτερο σημείο. Yankee με Αλμερία και Μπράντφορντ (πληρώνομαι τη δυάδα) δεν ευστοχεί τρίτο σημείο!

Λεπτομέρειες-χημεία-ατυχία. Και βάζω και την λέξη ατυχία μέσα γιατί με ΔΥΟ, μονάχα δύο σημεία ακόμα, σήμερα θα είχα…κέρδος. Στο patent με την Φαμαλικάο είχα μέσα το Αταλάντα-Φιορεντίνα διπλό που έπαιζε μιά μέρα πριν.

Σκορ 0-2 ως το 84′, τελικό 2-2 με ισοφάριση στο 95′. Στο yankee που ξεκίνησε με δυο στα δύο, είχα μέσα το Μπρέσια-Μπολόνια άσο. Ημίχρονο 3-1, τελικό….3-4! ΜΟΝΟ αυτά τα δύο σημεία, σήμερα θα είχα…κέρδος. Πάνω από 100 μονάδες ήταν αυτά τα δύο!! Γιατί είπαμε. Αν ευστοχήσεις σε σύστημα, σε εκτοξεύει. Εγιναν τα…απίθανα όμως, δεν βρήκα στόχο, τούμπα η κάβα.

Καταλήγω: Η εικόνα είναι η παραπάνω ως σήμερα. Ο καθένας αποφασίζει πως θα παίζει. Εγω αποφάσισα να ρισκάρω. Με κάμποση ατυχία, το πλήρωσα. Θεωρώ λάθος τα τόσα πολλά συστήματα μέσα σε μόλις 2 μήνες. Αλλά ακόμα και με το λάθος, μπορούσε να είναι άλλη η εικόνα. Σε μένα μένει να αποφασίσω πως θα κινηθώ μετά την διακοπή. Με το ίδιο “στυλάκι” περιμένοντας το εύστοχο σύστημα το οποίο από τη μιά μέρα στην άλλη αλλάζει όλο το τοπίο και την τσέπη μου; Ή πιό προσεκτικά και με μονά αποδεκτά, τρόπος προφανώς πιο ασφαλής, πιό safe, σου εξασφαλίζει ότι δεν θα χάνεις (αν είσαι εύστοχος όσο και τώρα βέβαια), αλλά δύσκολα αντιστρέφεις τα υπάρχοντα δεδομένα;

Σε εσάς μένει να κάνετε κάτι ανάλογο.

Δεν έχει να κάνει με το “ακολουθείς τα σημεία του (κάθε) Billara”. Εχει να κάνει ξεκάθαρα με τον ΤΡΟΠΟ που τα ακολουθείς. Οποιος έπαιζε μονάχα τα σημεία μου ως σήμερα με μονά αποδεκτά, θα έχανε οκτώ μονάδες (με flat bet). Οποιος πήγε με τα ΊΔΙΑ σημεία αλλά με τα συστήματα, χάνει ογδόντα μονάδες όπως χάνω εγώ.

Τροφή γιά σκέψη λοιπόν, όχι μόνο γιά μένα, όχι μόνο γιά εσάς και κυρίως όχι μόνο γιά σήμερα και χθες αλλά γιά το αύριο.

ΥΓ: Νέα στήλη Παρασκευή ή Σάββατο ανάλογα πως θα βολέψει γιατί Παρασκευή μεσημέρι έχουμε…ταξιδάκι, πάμε Θεσσαλονίκη, έχουμε ένα ραντεβού το Σάββατο, μην ξεχνιόμαστε! Ούζου Μέλαθρον, στις 9 το βράδυ, όσοι θα έρθετε και δεν έχετε στείλει e-mail στο [email protected] κάντε το ως αύριο βράδυ!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras