2094

Μάκης Μηνδρινός

Τσάμπιονς και Τσάμπιονσιπ

Χαιρετώ! Γι’ αυτό μας αρέσει η Αγγλία, επειδή ποτέ δεν πετάς δελτίο και ποτέ δεν νιώθεις σίγουρος ότι θα κερδίσεις, αν δεν τελειώσει το ματς. Κατά καιρούς λέμε ότι τα έχουμε δει όλα με το Νησί, όμως προφανώς δεν τα έχουμε δει όλα, κάτι που επιβεβαιώνεται σε κάθε ευκαιρία. Παρακολουθούσα live (όχι εικόνα φυσικά, δεν υπήρχε κάλυψη) το Ιστμπουρν – Σλάου το Σάββατο.

Στο 10’ κόκκινη κάρτα η Σλάου, λέω «εδώ είμαστε, τον έχουμε τον άσο». Σε κάθε ανανέωση που έκανε το live που παρακολουθούσα στο twitter, έβαζε γκολ η Σλάου, η ομάδα που είχε μείνει με 10 παίκτες! 0-1 στο 16’, 0-2 στο 20’, 0-3 στο 31’. Τρεις επιθέσεις, τρία γκολ, με… τραγική άμυνα από πλευράς Ιστμπουρν, η οποία μέχρι το Σάββατο ήταν σταθερότατη και από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες.

Κι όμως, με τη μείωση στο 44’ εξακολουθούσα να το πιστεύω. Μέχρι το 63’ που ήρθε ένα ακόμα τραγικό ατομικό λάθος και έγινε το 1-4. Μείωσε η Ιστμπουρν, είχε δοκάρι και ευκαιρίες για να μειώσει κι άλλο, αλλά… 2-4 τελικό. Δίκαια έχασε και η Μπράντφορντ από την Τσάρλτον, οπότε στο ταμείο δεν μπήκε τίποτα. Την Κυριακή έγραψα στο twitter περίπου μία ώρα πριν από το Εβερτον – Γουέστ Χαμ, ότι για πρώτη φορά ο Πελεγκρίνι κατεβάζει μια πολύ ορθολογική ενδεκάδα.

Εβαλε τρεις χαφ, ξεκίνησε βασικό τον αρχηγό Νομπλ, χρησιμοποίησε δεξιά τον αξιόπιστο Ζαμπαλέτα, έβαλε και βασικό τον Γιαρμολένκο στη θέση του Σνόντγκρας. Για τον τελευταίο είχαμε γράψει από την Παρασκευή αν θυμάστε, όπως είχαμε πει και ότι η Εβερτον έχει θέματα όταν παίζει με τη στάμπα του φαβορί. Η απόδοση ξανανέβηκε στο 4.00 μετά την ανακοίνωση των ενδεκάδων, προφανώς καλά έκανε όποιος έπαιξε.

Πάμε στα καινούρια. Πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ αλλά και εμβόλιμη αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ. Αυτά είναι που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, αν και στοιχηματικά εγώ θα επικεντρωθώ στην Τσάμπιονσιπ. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά. Τσάμπιονς Λιγκ Στα σημερινά, αν η Μονακό ήταν λίγο καλύτερη, θα μπορούσαμε να κοντράρουμε την Ατλέτικο Μαδρίτης που ακόμα ψάχνεται.

Στο Λίβερπουλ – Παρί ο άσος έχει κατρακυλήσει κοντά στο 2.00, κακώς κατά την άποψή μου. Η Τότεναμ γύρισε καθαρό αουτσάιντερ κόντρα στην Ιντερ, προφανώς λόγω των απουσιών που έχουν προκύψει. Η σημαντικότερη απουσία της είναι ο γκολκίπερ Γιορίς, εκεί δεν υπάρχει ισάξιος αντικαταστάτης. Πιθανό το over, το οποίο άνοιξε πάνω από 2.00 και τώρα γύρισε φαβορί (1.

85). Στα αυριανά, η ΑΕΚ προφανώς δεν έχει εύκολο έργο, αλλά δεν είναι για 1.40 ο άσος του Αγιαξ. Παραείναι μικρός. Νορμάλ ο άσος της Σαχτάρ απέναντι στη Χόφενχαϊμ, ενώ γενικά είναι μια μέρα που πιστεύω θα περάσουν τα περισσότερα φαβορί. Πιο επικίνδυνο να σπάσει είναι η Γιουβέντους που παίζει στη Βαλένθια. Οι νυχτερίδες» επιστρέφουν μετά από χρόνια στην Ευρώπη, πάντα δυνατοί εντός έδρας, καλή ομάδα έχουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκίνησαν και σούπερ.

Αν επέλεγα, πάντως, μία κόντρα φαβορί, θα ήταν στο ματς αυτό, στο Βαλένθια – Γιούβε. Στο Γιουρόπα Λιγκ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεκινούν εντός έδρας αλλά με πολύ δύσκολα ματς. Χρειάζεται το κάτι παραπάνω για να κερδίσουν, τόσο η Μπέτις όσο κυρίως η Τσέλσι, έχουν τρομερή ποιότητα ειδικά από τη μέση και μπροστά. Και είναι ματς που χρειάζονται υπομονή.

Αν μπουν και οι δύο με… ύφος, ή με το «εδώ είναι Ελλάδα, θα χάσετε από τον κόσμο», θα έχουν δύσκολο βράδυ. Νομίζω ότι και στα δύο ματς, υπάρχουν καλές πιθανότητες για over σε παρόμοια απόδοση. Η Τσέλσι ακόμα και με αλλαγές έχει ποιότητα μπροστά και ο Σάρι την έχει κάνει πολύ επιθετική. Ο ΠΑΟΚ, όμως, πιστεύω θα σκοράρει. Στο Καραϊσκάκη, αν ο Ολυμπιακός δώσει χώρους στην Μπέτις θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

Οι στόπερ του είναι αργοί και οι Ισπανοί διαθέτουν μεγάλη ποιότητα μπροστά. Δεν θα έπαιζα κάτι από πριν, αν έβαζα κάτι στο live θα ήταν, για να δω διαθέσεις… Για τα υπόλοιπα νωρίς, βλέποντας και κάνοντας. Τσάμπιονσιπ Ντέρμπι – Μπλάκμπερν: Η Ντέρμπι του Φρανκ Λάμπαρντ είναι κοντά στην κορυφή, μάλλον αθόρυβα. Δεν εντυπωσίασε σε κανένα παιχνίδι της, ενώ από την άλλη στο μοναδικό δύσκολο ματς που είχε ως τώρα (εντός με Λιντς, στις 11/08) υπέστη συντριβή 1-4.

Ολα τα άλλα ματς που έπαιξε ήταν κόντρα σε ομάδες από τη μέση του πίνακα και κάτω: Ρέντινγκ (2-1), Μίλγουολ (έχασε 2-1), Ιπσουιτς (2-0), Πρέστον (2-0), Χαλ (2-1) και το Σάββατο με τη Ρόδεραμ, από την οποία έχασε 1-0. Οπως βλέπετε, σε κανένα ματς δεν έβαλε πάνω από 2 γκολ και σήμερα θα λείψει και ο πρώτος σκόρερ της, Λόρενς (3 γκολ), λόγω τιμωρίας. Το βασικό πρόβλημα που παρουσιάζει η Ντέρμπι ως τώρα, είναι η ομοιογένεια.

Δεν βρίσκονται καλά από τη μέση και μπροστά. Η Μπλάκμπερν έχει μόνο μία ήττα ως τώρα (2-4-1) και το Σάββατο έχασε στο… τσακ τη νίκη από την Αστον Βίλα (ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις με απευθείας εκτέλεση φάουλ και εν συνεχεία είχε τεράστια ευκαιρία να ξαναπροηγηθεί). Θεωρώ ότι με την ποιότητα των Μούλγκρου, Αρμστρονγκ και Γκρέιαμ μπροστά, θα βρει γκολ.

Αν παίξει έξυπνα και δεν αφήσει πολλούς χώρους στη Ντέρμπι, έχει καλές πιθανότητες να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Στο 3.60 το διπλό. Σέφιλντ Γιουν. – Μπέρμιγχαμ: Δύο ομάδες δεν έχουν ακόμα νίκη στην Τσάμπιονσιπ, η ουραγός Ιπσουιτς και η Μπέρμιγχαμ. Η οποία Μπέρμιγχαμ, όμως, έχει 5 ισοπαλίες σε 7 ματς. Και αν κάποια από τις ομάδες της ουράς αδικείται με τα ως τώρα αποτελέσματά της (με βάση τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε) αυτή είναι η Μπέρμιγχαμ.

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας της έχει στοιχίσει, ακόμα και στο ντέρμπι με την Γουέστ Μπρομ την Παρασκευή (1-1) έχασε πέναλτι και γενικά είχε τις ευκαιρίες να το πάρει. Αν οι Μαγκομά, Χότα και Τζούτκιεβιτς ήταν πιο αποτελεσματικοί μπροστά, η Μπέρμιγχαμ θα ήταν τώρα τουλάχιστον στη μέση της βαθμολογίας. Η αίσθηση είναι ότι τη γυροφέρνει τη νίκη.

Το «Μπάμαλ Λέιν» της Σέφιλντ δεν είναι εύκολη έδρα, η Γιουνάιτεντ έχει κάνει ένα συμπαθητικό ξεκίνημα (4-0-3), όμως στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή προβλημάτισε και έχασε 1-0 από την Μπρίστολ Σίτι, σε ματς που ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερος. Εδώ οι μπουκ «παίζουν» με τη βαθμολογία (λογικό εν μέρει) και έχουν ανοίξει τον άσο κοντά στο 1.

75 και το διπλό κοντά στο 5.00. Ισως ήρθε η ώρα των… Peaky Blinders, όπως έγραψα και στην εφημερίδα σήμερα. Γενικά νομίζω είναι δύσκολη η αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ και αν έπρεπε να βάλω χρήματα σε κάποιο φαβορί θα ήταν μόνο η Λιντς. Πουθενά αλλού. Με τα ευρωπαϊκά δεν θα ασχοληθώ στοιχηματικά, δεν θα παίξω τίποτα. Από Τσάμπιονσιπ μου αρέσουν Μπλάκμπερν και Μπέρμιγχαμ.

Το ρίσκο είναι ότι η κόντρα αφορά δύο ομάδες που στα χαρτιά είναι καλές, αλλά που δεν έχουν εντυπωσιάσει ως τώρα (ειδικά η Ντέρμπι). Θα παίξω και τα δύο στο πολύ χαλαρό, στη Μπέρμιγχαμ (που είναι αύριο) θα πάρω και κάλυψη (στο 3.30 το ασιατικό 0 που είναι ουσιαστικά το draw no bet). Τα λέμε ξανά την Παρασκευή και στο twitter (@makismindrinos) αν προκύψει κάτι.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος