274

Germanos

Υπάρχουν λάθη, υπάρχουν αξίες

Gutenmorgen φίλτατοι! Το πρώτο γεμάτο κουπόνι της σεζόν είναι γεγονός, αφού η Μπούντεσλιγκα γιορτάζει την έναρξη της, ως το τελευταίο πρωτάθλημα από το puzzle των πέντε δικών μου. Φουλ ρυθμοί λοιπόν και σε δύο εβδομάδες θα έχουμε και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τους ομίλους σε Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και Κόνφερενς Λιγκ.

Στα 42 παιχνίδια λοιπόν η μελέτη μου για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, τόσα είναι όλα μαζί αν κάποιος τα προσθέσει, είναι 84 ομάδες σε Γερμανία και Αυστρία, όλες πλέον σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Τα preview έγιναν, υπάρχουν στο αρχείο, μπορεί ο καθένας σας να τα ξανά διαβάσει, ώστε να έχει μια εικόνα για το τι μπορεί να περιμένει στοιχηματικά.

Ματσάρα στο Λεβερκούζεν, έκπληξη στο Βόλφσμπουργκ

Τρία παιχνίδια πήγαν κατευθείαν στο no bet από το πρόγραμμα της πρώτης Γερμανίας. Ο λόγος για τα ματς Άουγκσμπουργκ – Γκλάντμπαχ, Στουτγάρδη – Μπόχουμ και Ουνιόν – Μάινς. Δεν μου αρέσει κάτι σε αυτά, δεν βρίσκω αξία σε κάτι, επομένως φεύγουν.

Δύο παιχνίδια στα οποία μπορεί να δούμε γκολ είναι το Λεβερκούζεν – Λειψία και στο Χόφενχαϊμ – Φράιμπουργκ. Στο δεύτερο θα μείνω εν τέλει αμέτοχος, αφού το «αντιποδόσφαιρο» της Φράιμπουργκ είναι γνωστό και ίσως είναι καταλυτικός παράγοντας ώστε να μην ανοίξει το ματς. Αντίθετα στο Λεβερκούζεν με το γκολ/γκολ ημιχρόνου να είναι στο 4,00, δεν μπορώ να μην τρίβω τα χεράκια μου, αφού είναι δύο ομάδες με πολύ ποιότητα επιθετικά και πολύ ταχύτητα.

Προσωπικά βλέπω δύο σούπερ φαβορί, δηλαδή για όποιον παίζει Προ-Πο, αυτά τα δύο είναι γκανιάν. Ο άσος της Ντόρτμουντ και ο άσος της Άιντραχτ. Εννοείται πως δεν παίζονται στοιχηματικά, ούτε θα συνδυάσουμε τίποτα οβερ2,5 και κάτι περίεργα που κυκλοφορούν για να «ανεβάσουμε» την απόδοση. Αν θέλετε να ρισκάρετε με φαβορί, κοιτάξτε και στα δύο το να κερδίσουν με Α.

Η. -2, δηλαδή σε δύο γκολ διαφορά ποντάρισμα πίσω, στα τρία νίκη. Γύρω στο 3,00 πληρώνει αυτό το στοίχημα. Αλλά όπως είπα, μακριά από εμάς τέτοια «στοιχήματα».

Μένει λοιπόν ένα παιχνίδι για ανάλυση, αυτό της Βόλφσμπουργκ με τη Χάιντενχαϊμ.

Έχω σταμπάρει το διπλό η αλήθεια είναι σε απόδοση 5,25. Πολλοί μιλάνε για σούπερ Βόλφσμπουργκ, για ευχάριστη έκπληξη. Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι. Μπορεί να πήρε λεφτά λόγω δύο μεταγραφών, για 30 και 40 εκ αντίστοιχα, ό,τι πήρε το δαπάνησε, όμως το μοίρασε. Θέλει δουλειά για να δέσει αυτό το σύνολο και με τον Κόβατς στον πάγκο δεν είμαι σίγουρος πως αυτό μπορεί να γίνει με απόλυτη επιτυχία.

Επομένως έχω από τη μία ένα μεγάλο ερωτηματικό, την Βόλφσμπουργκ και από την άλλη έχω τη Χάιντενχαϊμ. Το νέο μέλος της Μπουντεσλίγκα, που στο πάγκο της έχει τον μακροβιότερο προπονητή, τον Σμιντ. Εξαιρετικός άνθρωπος, λατρεύει το ποδόσφαιρο και ασφαλώς αυτό αποτελεί highlight της καριέρας του. Απίστευτη ομοιογένεια η Χάιντενχαϊμ, ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και ένας δεινός σκόρερ (Κλάινντινστ) την οδηγεί.

Η ζημιά μπορεί να γίνει ασφαλώς, αφού παίζει με άγνοια κινδύνου και δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα.

Έσπασε το ρόδι για Χέρτα;

Η δεύτερη κατηγορία μας επιφυλάσσει ένα όμορφο παιχνίδι σήμερα το βράδυ, όπου το Αμβούργο θα φιλοξενήσει τη Χέρτα. Έτσι όπως παίζει το Αμβούργο είναι ένα παιχνίδι που ίσως θυμίσει τάβλι για άλλη μια φορά.

Το 3,50 του γκολ/γκολ ημιχρόνου, το πιο χαμηλό της κατηγορίας, μαρτυράει ακριβώς αυτό που σκέφτομαι. Δεν θα μείνω όμως εκεί, αφού βρίσκω μεγαλύτερη αξία στο διπλό της Χέρτα σε απόδοση 4,00. Το Αμβούργο δεν θα αλλάξει, θα συνεχίσει να παίζει επιθετικά, αν δεχτεί 5 γκολ, θα προσπαθήσει να βάλει έξι. Αυτό μόνο καλό δεν είναι, ειδικά αν απέναντι του έχει ένα σύνολο όπως η Χέρτα.

Άσχημα τα δύο πρώτα παιχνίδια της Χέρτα, όπου τα βρήκε σκούρα και είχε και μπόλικη ατυχία. Κομβικό ματς και το σημαντικό είναι ότι πήρε ψυχολογία από το Κύπελλο. Παραδοσιακά της αρέσει να παίζει στο Αμβούργο. Δεν θα πω όχι στο διπλό του 4,00.  

Όσον αφορά το παιχνίδι με γκολ, έχω τρία παιχνίδια που κύκλωσα.

Στο Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν το 4,00 του γκολ/γκολ ημιχρόνου είναι καλό, καλές επιθέσεις, καλό μομέντουμ, καλή παράδοση. Στο Φιρτ επίσης το γκολ/γκολ ημιχρόνου στο 4,00 μεταξύ της Φιρτ και της Πάουλι είναι πολύ καλό, αφού και εδώ έχουμε ομάδες που σκοράρουν, ενώ η παράδοση βοηθάει. Τέλος, μόλις πριν μια εβδομάδα το ματς της Μπράουνσβαϊκ με τη Σάλκε είχε συγκινήσεις και το γκολ/γκολ ημιχρόνου επιβεβαιώθηκε.

Τώρα πληρώνει πάλι 4,33, η μόνη διαφορά, παίζουν μέρα μεσημέρι και όχι βράδυ. Γιατί να μην το επαναλάβουν;

Πολλά σημεία, δύσκολη η επιλογή

Αρκετά καλό το πρόγραμμα στην Dritte Liga, πολλά outsider που αξίζουν την προσοχή μας. Στο Σάαρμπρουκεν η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Βικτόρια Κολωνίας.

Και οι δύο ομάδες πανηγύρισαν όμορφα αποτελέσματα στο Κύπελλο. Το πρωτάθλημα είναι άλλη… φάση. Με καλή παράδοση οι «Κολωνέζοι», πληρώνουν 4,33 στην συγκεκριμένη έδρα.

Παραμένοντας στην ίδια περιοχή, πάω στο Μάνχαϊμ, όπου εδώ βρίσκω ίσως το καλύτερο value. H Βάλντορφ υποδέχεται τη Λούμπεκ. Όσοι διαβάσατε preview, θα είδατε πως θεωρώ τη Μάνχαϊμ αρκετά αποδυναμωμένη, ενώ τον προπονητή της δεν τον έχω σε εκτίμηση.

Αντίθετα η Λούμπεκ, έδειξε και με τη Χόφενχαϊμ πως το έχει. Γίνεται καλή δουλειά από το νεαρό προπονητή και το 4,50 είναι way too much.

Αν δεν είχε την μεγάλη της επιτυχία η Αρμίνια επί της Μπόχουμ στο Κύπελλο, θα κοιτούσα πολύ σοβαρά να έπαιζα τη Μούνστερ στο 4,00 μέσα στο Μπίλεφελντ. Η Μούνστερ μου αρέσει πολύ ως σύνολο, δεμένο, δυνατό, τακτικά εξαιρετικό. Η Αρμίνια βρίσκεται σε περίεργη φάση, νέα ομάδα, υπάρχουν απαιτήσεις.

Αν δεν βρει λύσεις επιθετικά, θα έχει μεγάλο πρόβλημα απέναντι στη Μούνστερ, που ξέρει να εκμεταλλεύεται χώρους.

Απέμειναν δύο σημεία που μου αρέσουν. Η Ντόρτμουντ ΙΙ στο 2,75 απέναντι στην Φράιμπουργκ ΙΙ. Πολύ απλός ο λόγος, οι αποδόσεις είναι περυσινές. Η Φράιμπουργκ ΙΙ έχει αποδυναμωθεί, δεν είναι η ίδια ομάδα με πέρυσι και αυτό το είδαμε και απέναντι στην Ντούισμπουργκ, την οποία ποντάραμε πριν δύο εβδομάδες.

Τελευταίο σημείο η Χάλεσερ στο 3,60 μέσα στην έδρα της Ίνγκολστατ. Δυναμικό σύνολο η Χάλεσερ, μπορεί να κάνει τη ζημιά στην Ίνγκολστατ, μια Ίνγκολστατ που ψάχνεται χρόνια τώρα.

Για κλείσιμο κράτησα το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Βερλ με την Ρέγκενσμπουργκ στο 4,00. Δύο από τις πιο επιθετικές ομάδες της κατηγορίας, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο αυτό το παιχνίδι, όπου θεωρώ θα μπουν τα περισσότερα γκολ από όλα τα παιχνίδια στην Dritte Liga.

 

Με τους… λύκους των Άλπεων

Στο σημερινό πρόγραμμα (3 παιχνίδια) δεν «βλέπω» τίποτα στην Αυστρία, πολύ λογικό αν περάσουν και τα τρία φαβορί, δεν σηκώνουν κόντρα, αφού τα outsider δεν πείθουν. Αντίθετα από το αυριανό πρόγραμμα κρατάω τα γκολ στο Λινς μεταξύ Μπλάου Βάις και Ραπίντ (4,00 δίνει το γκολ/γκολ ημιχρόνου), ενώ από την άλλη κρατάω ζεστά τους «λύκους» από το Βόλφσμπεργκ, που ταξιδεύουν στη Βιέννη για να αντιμετωπίσουν την Αούστρια, που γνώρισε τον αποκλεισμό την Πέμπτη σε ένα παιχνίδι που αναδείχθηκαν όλες οι αδυναμίες της.

Το διπλό πληρώνει 4,20.                              

Και μιας και πιάσαμε το ζωικό βασίλειο, τα «γεράκια» στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρία, υποδέχονται την Σανκτ Πόλτεν, ο άσος πληρώνει το εξωπραγματικό 5,50, υπερβολικά υψηλό για τις συνθήκες του παιχνιδιού.

Αυτά για σήμερα και αύριο, αρκετά σημεία, θέλει καλή χημεία. Ας απλώσω σκέψεις όσον αφορά το τελικό ξεδιάλεγμα. Φεύγει Βικτόρια Κολωνίας, από 4,75 στο 3,50 πλέον. Φεύγει το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Χόφενχαϊμ, της Φορτούνα, της Σάλκε και της Μπλάου Βάις Λινς. Φεύγει το διπλό της Μούνστερ (από 4,00 στο 3,10). Φεύγει και ο άσος της Κάπφενμπεργκ (απουσίες διαβάζω).

Αφήνω Χάιντενχαϊμ (5,50) για να δω τι ψάρια πιάνει στο πρώτο της παιχνίδι. Αφήνω και ΒΑΚ (4,00) μιας και με εξέθεσε ήδη μια φορά η Αούστρια, που θα έχει επιστροφές. Πως κατηγοριοποιώ αυτά που έμειναν; Τα δύο χάντικαπ σε Ντόρτμουντ και Άιντραχτ, θεωρώ πως νικάνε εύκολα. Αυτά τα δύο χάντικαπ πάνω βάσει απόδοσης μαζί με τον άσο της Ντόρτμουντ ΙΙ (2,75).

Ωραίο τριξάκι, χαλαρό. Τα τρία outsider Χέρτα (4,00), Χάλεσερ (3,80) και Λούμπεκ (4,33) σε πατέντ. Τα τρία γκολ/γκολ ημιχρόνων, Λεβερκούζεν, Φιρτ και Βερλ σε τρίξι. Μίνι ανοιγματάκι για αρχή. Καλή τύχη να έχουμε! Θα τα πούμε και στο τσατ σε λίγη ώρα!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS