1632

Κώστας Ζαφείρης

Υπερέχει σε όλα

Γεια χαρά σε όλους… Μαντάρα τα έχει κάνει μέχρι τώρα στο Γιούροκαπ η Λοκομοτίβ Κούμπαν, σε μία διοργάνωση που μπήκε ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ή έστω την συμμετοχή στους τελικούς προκειμένου την επόμενη σεζόν να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα. Και βάσει ρόστερ (Κάμινγκς, Φριντζόν, Ντέκερ, Καλνιέτις, Αλαν Γουίλιαμς, Τζόνι Ο’ Μπράιαντ) δικαιολογημένα κουβαλά στην πλάτη της αυτή την «ταμπέλα» η ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Όμως, η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν την δικαιολογεί.

Το απόγευμα, οι Ρώσοι ( έρχονται από δύο κολλητές ήττες στη διοργάνωση – έχουν υποχωρήσει στην 4η θέση του β’ γκρουπ με ρεκόρ 2-3) φιλοξενούν την Ρίτας (τελευταία στον όμιλο με 1-4 – 1η η αήττητη Παρτιζάν με 5-0, 2η η Βενέτσια με 3-2, 3η η Τόφας με 3-2, 4η η «Λόκο», 5η η Λιμόζ με 1-4 και τελευταία η Ρίτας – στο TOP 16 προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι του κάθε ομίλου).

Στο ματς του πρώτου γύρου, οι Λιθουανοί είχαν κάνει την έκπληξη (92-86), όμως σήμερα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Κούμπαν καίγεται για τη νίκη και το πιο σημαντικό υπερέχει σε όλα. «Απλά» πρέπει να ξεκινήσει να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες του ρόστερ της. Αλλωστε, ο Μπάνκι γνωρίζει πολύ καλά ότι το Γιούροκαπ και η… Ευρωλίγκα είναι ο μεγάλος φετινός στόχος της διοίκησης της Λοκομοτίβ και εκεί θα κριθεί ο Ιταλός προπονητής.

Εκτιμώ πως το απόγευμα η Κούμπαν έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για… ξεμπούκωμα.

 

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης