1503

Μάκης Μηνδρινός

Υπομονή και ψυχραιμία

Χαιρετώ! Είναι από τις περιπτώσεις που νιώθεις αμήχανα όταν πρέπει να γράψεις για στοίχημα. Να γράψουμε τι ακριβώς και για ποιο λόγο; Ο κορονοϊός εξελίχθηκε σε πανδημία και ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καταστάσεις που δεν ξέρουμε πώς να τις διαχειριστούμε, που δεν ξέρει κανείς να τις διαχειριστεί. Ολο αυτό προφανώς επηρεάζει και τα αθλητικά δρώμενα, όπως λέγαμε και την Τρίτη.

Τι να πούμε τώρα; Η καθημερινότητά μας επηρεάζεται, κλείνουν τα πάντα για λόγους ασφαλείας, όλοι, σε όλο τον κόσμο, παίρνουν τα μέτρα τους. Και πολύ καλά κάνουν. Η υγεία πάνω απ’ όλα. Για το τι θα γίνει μετά, όταν όλο αυτό με το καλό καταλαγιάσει, είναι μια άλλη κουβέντα που δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται να γίνει αυτή τη στιγμή, γιατί δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει και τι συνέπειες θα έχει.

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις προφανώς η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη. Και για εμάς προφανώς. Όταν αναβάλλονται πρωταθλήματα, διοργανώσεις, δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα, τι να γράψεις στη στοιχηματική εφημερίδα και στο στοιχηματικό site; Τα πράγματα είναι δύσκολα, απαραίτητο να υπάρχει ψυχραιμία.

Χθες, στα λίγα που έγιναν στο Γιουρόπα Λιγκ, ο Ολυμπιακός απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι η πορεία του δεν είναι τυχαία.

Κόντρα σε αγγλική ομάδα, με παίκτη λιγότερο για περισσότερα από 60 αγωνιστικά λεπτά και χωρίς κόσμο, να καταφέρνεις να προηγηθείς, να απειλείσαι ουσιαστικά δύο φορές όλες κι όλες, να τρως το γκολ από κόντρα και να τελειώνει το ματς με κατοχή 49-51. Όλα αυτά ενώ παίζεις με δέκα παίκτες από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Δεν ξέρω αν θα γίνει η ρεβάνς και πότε θα γίνει, όμως δεν τους ξεγράφω τους «ερυθρόλευκους» έστω κι αν πλέον η Γουλβς είναι καθαρό φαβορί με το εκτός έδρας γκολ που σημείωσε.

Να περάσουμε στο τρέχον κουπόνι; Ποιο κουπόνι; Σε κάθε refresh που κάνω, βλέπω νέες αναβολές. Μακάρι να ήξερα ρε παιδιά τι θα γίνει. Οι Αγγλοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά και με κόσμο, την ώρα που στο Τσέλτεναμ, στο τεράστιο φεστιβάλ του ιπποδρόμου, ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Μιλάμε για 100.000 κόσμο.

Λίγες ώρες μετά αρχίζουν να σκάνε οι περιπτώσεις κορονοϊού βροχή. Θετικός ο Αρτέτα, σε καραντίνα η Αρσεναλ και η Εβερτον, θετικός ο Οντόι της Τσέλσι, θετικός ο Μεντί της Σίτι, με συμπτώματα τρεις από τη Λέστερ, συνεντεύξεις Τύπου ακυρώνονται, αναθεώρηση και από την Ομοσπονδία, η οποία ανακοίνωσε τη διακοπή μέχρι τις 4 Απριλίου. Από κοντά και η EFL, με τις μικρές κατηγορίες.

Από ‘κει και πέρα, χαμός και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία έχουν ανακοινώσει διακοπή, στη Γερμανία θα γίνουν κεκλεισμένων (και από Τρίτη λουκέτο και εκεί), τέλος μέχρι νεοτέρας Ελλάδα, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ελβετία, γενικά η λίστα είναι μεγάλη και μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Μόνο από Νάσιοναλ Λιγκ και κάτω έχουμε δραστηριότητα (θα αποφασιστεί τις επόμενες ώρες τι θα γίνει), όμως φαντάζομαι πως επειδή αναβλήθηκαν όλες οι παραπάνω κατηγορίες, θα ακολουθήσει και η Νάσιοναλ Λιγκ.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι δεν έχει νόημα να πούμε οτιδήποτε στοιχηματικό, από τη στιγμή που τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα και δεν υπάρχουν και παιχνίδια να συζητήσουμε.

Το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να ακολουθούμε τις οδηγίες και να αποφεύγουμε τα πολλά πολλά. Ειδικά όσοι ερχόμαστε σε άμεση επαφή με ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Υπομονή, ψυχραιμία και θέλω να πιστεύω ότι γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, στην καθημερινότητά μας. Εως τότε, να προσέχετε!

Στήλη προφανώς δεν γνωρίζω πότε θα ανεβάσω, δεν υπάρχει προγραμματισμός σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η φάση είναι βλέποντας και κάνοντας. Αν δω αύριο ότι γίνονται Νάσιοναλ Λιγκ, Βορράς και Νότος και προκύψει κάποιο σημείο, εννοείται θα το ανεβάσω. Αλλά το θεωρώ σχεδόν απίθανο να γίνουν ματς. Σε κάθε περίπτωση, έχετε το νου σας στο twitter, θα υπάρξει ειδοποίηση.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος