1773

Μάκης Μηνδρινός

Φαβορί σε καλές αποδόσεις

Χαιρετώ! Η Εθνική εμφανίστηκε μπερδεμένη κόντρα στην Ιταλία και με βάση την εικόνα του αγώνα το αποτέλεσμα (0-3) περισσότερο μας κολακεύει παρά μας αδικεί. Ο Αγγελος Αναστασιάδης επέλεξε να κάνει αλχημείες για να μπερδέψει τους Ιταλούς και τελικά μπερδευτήκαμε πολύ περισσότερο εμείς οι ίδιοι.

Στο αποψινό, δίχως αύριο πλέον, ματς με την Αρμενία αναμένεται να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ. Με κανονικό επιθετικό και κανονικό σχήμα. Εστω κι αν υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα χρειαστούν «μαγειρέματα» για να καλυφθούν (π.χ. στο δεξί άκρο της άμυνας).

Η Αρμενία είναι πολύ πιο στα μέτρα μας απ’ ό,τι η Ιταλία αλλά εγώ προσωπικά, ακόμα και τζάμπα ποντάρισμα να μου έλεγαν να κάνω, δεν υπήρχε περίπτωση να παίξω σε απόδοση 1,55 την Εθνική.

Κι ας ξεσπάσει, κι ας κερδίσει 5-0. Ακόμα και στις καλές μας εποχές, επί Ρεχάγκελ και Σάντος, η Ελλάδα δεν κέρδιζε εύκολα. Ειδικά όταν έπαιζε ως φαβορί, όταν έπρεπε να έχει τη μπάλα στα πόδια της και να δημιουργήσει από μόνη της παιχνίδι. Οπότε στοιχηματικά, για μένα το ματς είναι σαν να μην υπάρχει.

Ξεκινήσαμε με Εθνική ομάδα και θα συνεχίσουμε με Εθνικές από τη στιγμή που σήμερα ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro.

Και θα ακολουθήσουν πάλι Εθνικές, καθώς την Παρασκευή ξεκινάει το Κόπα Αμέρικα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Εκτός της Εθνικής, στα άλλα ματς που περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα νομίζω ότι υπάρχουν δύο φαβορί σε αρκετά καλές αποδόσεις. Πρόκειται για δύο διπλά: στο Λευκορωσία – Β. Ιρλανδία και στο Ουγγαρία – Ουαλία.

Αμφότερα στο 2.60-2.70. Οριακά φαβορί δηλαδή.

Λευκορωσία και Β. Ιρλανδία είναι στον 3ο όμιλο παρέα με τις Γερμανία και Ολλανδία. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι σχεδόν απίθανό οι δύο ομάδες να διεκδικήσουν κάποια από τις δύο πρώτες θέσεις. Ειδικά η Λευκορωσία, η οποία ξεκίνησε με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια και έχει ήδη χάσει μία φορά από την Β.

Ιρλανδία. Οι Βορειοϊρλανδοί από την άλλη, έχουν ως τώρα το απόλυτο: τρία στα τρία, όμως απέναντι σε ομάδες που είναι στα μέτρα τους (δύο φορές νίκησαν την Εσθονία και μία τη Λευκορωσία). Ο Μάικλ Ο’ Νιλ είναι 8 χρόνια στον πάγκο της ομάδας, την έχει καλά δουλεμένη και μπορεί η Β. Ιρλανδία να μην ξεχειλίζει από ποιότητα, δεν παύει όμως να είναι μια ομάδα καλά δουλεμένη που τουλάχιστον τις μικρομεσαίες ομάδες ξέρει να τις κουμαντάρει.

Στον 5ο όμιλο, η Ουγγαρία είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή παρέα με την Κροατία. Και βρίσκεται εκεί κυρίως επειδή νίκησε τους Κροάτες με 2-1 εντός έδρας. Είναι αρκετά καλή η εικόνα της ως τώρα, όμως κόντρα στην Ουαλία θεωρώ ότι θα μιλήσει η ποιότητα στο ρόστερ των δύο ομάδων και οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν θετικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, ακόμα και στην ήττα με 2-1 από την Κροατία το Σάββατο, το πάλεψαν πολύ σε ένα ματς που γενικά δεν τους πήγε καλά, δεν ήταν στην καλή τους μέρα.

Προφανώς οι δύο φιλοξενούμενες ενδέχεται να μην πουν «όχι» και στην ισοπαλία. Είναι ένα ρίσκο που πρέπει να αποφασίσει ο καθένας αν θα το πάρει, σε περίπτωση που θελήσει να παίξει στοίχημα με Εθνικές ομάδες. Τα λέμε την Παρασκευή με Κόπα Αμέρικα!

ΥΓ. Απολογούμαι για την καθυστέρηση, αλλά έχουν σκάσει πολλά το τελευταίο διάστημα και παλεύουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά!

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος