3442

Billaras

Φεγγάρι μου χλωμό…

Γιά πρώτη φορά φέτος, φτάσαμε 7 Δεκέμβρη, ήρθε η ώρα να…κλαφτώ λίγο (γέλια). Ως τώρα, δεν είχα κάνει λόγο γιά ατυχία, γιατί…δεν την είχα. Ή αν την είχα, ήταν μέσα στα όρια του φυσιολογικού. Ξέρω-και το έχω ξαναγράψει- πότε με αδικεί, πότε είμαι σωστός (και το ανάποδο φυσικά). Πχ, στο πρόσφατο διπλό της Μπιλμπάο ήμουν τυχερός αλλά και σωστός.

Τυχερός γιατί δεν έδωσε χερούκλα-πέναλτι στο 93΄κατά της Μπιλμπάο. Χθες όμως, η αλήθεια είναι ότι μου έσπασαν λίγο τα νεύρα. Οταν αξίζει κάτι, ας πληρώνεται. Δεν θα πω κιχ γιά παράδειγμα γιά την Χαλ ή την Μπρενφορντ ή τη Ρεν. Δεν άξιζαν, τέλος, ορθώς δεν ήρθαν. Και προφανώς δεν τσαντίζομαι γιά την ήττα, μιάς και ήταν περίπου ανώδυνη, μόλις 245 μονάδες έχασα (πήρα επιστροφή τις 45 του DNB της Σάντερλαντ).

Το κουπόνι δεν μου “μίλαγε”, έπαιξα λίγα, δεν είναι εκεί το θέμα μου. Τσαντίζομαι όταν με αδικεί λοιπόν. Μου τη δίνει. Δεν κυνηγάω τα 1.50, τα 5αρια και τα 7αρια και τα 4αρια κυνηγάω, ανάθεμά τα! Ε, ας μου δίνει όσα αξίζουν να έρθουν, τίποτα παραπάνω! Ας μην τα πω εγω. Διαβάστε, αγγλικά ξέρετε όλοι, τι γράφει το BBC γιά Πάλας και Σάντερλαντ και τι είπαν οι προπονητές! Κάνω copy-paste… Τότεναμ-Πάλας: “Crystal Palace can count themselves unlucky not to take three points from their trip to Tottenham as the hosts held on for a draw at White Hart Lane.

Jason Puncheon hit the bar with the pick of numerous Palace chances. Palace manager Neil Warnock: "I'm lost for words. I can't understand how we've not won. The way we played, we deserved the points. The lads played some good stuff and it took a great goalkeeping performance to stop us getting the three points”. Λίβερπουλ-Σάντερλαντ: “Steven Gerrard was rested, perhaps with one eye on Tuesday's must-win Champions League clash with Basel, but his side struggled without their captain. Wes Brown and Connor Wickham wasted decent chances for the well-drilled visitors.

Sunderland manager Gus Poyet: "I think there are times in life when you get opportunities. Today we lost a great opportunity to win at Anfield. Overall, what we tried to achieve is improve and pass ball better I think we have done that”. Νομίζω τα λένε όλα. Και ματς να μην έχεις δει, καταλαβαίνεις. Τι άλλο να γίνει; Σημεία του 6 και του 7, δεν έρχονται…περίπου σαδιστικά, ειδικά γιά την Κρίσταλ Πάλας, όπως είπε και ο Γουόρνοκ, δεν υπάρχουν λόγια, τράβαγε τα μαλλιά του ο άνθρωπος (φωτό).

Εχω διαβάσει σωστά ότι η Τότεναμ επειδή είναι πιό αλέγκρα δεν θέλει DNB, το ματς είναι γιά ένα ωραίο 1-3 ή κάτι τέτοιο, κάθεται στο 0-0. Εχω διαβάσει το μυαλό του Ρότζερς με τον Τζέραρντ, τον αφήνει πάγκο, πάλι 0-0. Και γιά…κερασάκι, άρπα κι ένα γκολ στο 92' κυρία Μάνσφιλντ, να σου σπάσουν εντελώς τα νεύρα. Ακόμα και με τόση ατυχία σε Πάλας και Σάντερλαντ, ακόμα κι έτσι, με την Μάνσφιλντ στο χέρι θα κέρδιζα μιά χαρά, μιάς και η Νις το έκανε το χρέος της.

Και…πήγε στράφι η άμοιρη (7 στα 9 μεγάλα γαλλικά σημεία πλέον, το κοιτάω και συνέχεια λέω μέσα μου “βρε μπας και παίζω γαλλικά αουτσάιντερ να κονομάω;). Αυτό με τις εγγλέζικες ισοπαλίες φέτος στα μεγάλα σημεία, αρχίζει να με εκνευρίζει. Εφτασαν τις 31 σε 74 μεγάλα σημεία. Παρά φύση νούμερο. Λίγο ακόμα και θα αγγίξω το 50%! Θα “ισιώσει”, είμαι βέβαιος, αλλά…πότε; Μπήκαμε Δεκέμβρη, δεν μπορεί να συνεχιστεί γιά πολύ αυτό.

Κι όλα αυτά, την ώρα που…έκλαιγε κόσμος που έπαιζε φαβορί. Δείτε σπασίματα από “σεντονάτες”: Τσέλσι, Αρσεναλ, Μπιλμπάο, Ρομα, Γιούβε, Αντερλεχτ, Ολυμπιακός! Και με το…ζόρι κάποιες άλλες (πχ Σίτι με μαϊμού πέναλτι, Παρί με ανατροπή, Ρεάλ άνοιξε το σκορ με …ουρακοτάγκο-πέναλτι, Ντόρτμουντ και Μπάγερν οριακά 1-0). Ε, δεν έπαιζα αυτές, αουτσάιντερ μεγάλα έπαιζα.

Μιά Πάλας και μιά Μάνσφιλντ ήθελα, άξιζαν, δεν ήρθαν, νομίζω καταννοητό γιατί έχω τσαντίλες. Τα είπα και…ξεθύμανα. Κλείνω λέγοντας ότι η τσαντίλα είναι παροδική. Αυτό που δεν είναι παροδικό, είναι η….γαϊδουρινή υπομονή μου και η …στρατιωτική μου πειθαρχία. Δεν παρεκκλίνω χιλιοστό, αυτά κάθε φορά αποδίδουν. Μένει να αλλάξει το φεγγάρι.

Και θα αλλάξει, πάντα αλλάζει. Πάμε στο σήμερα. Ο Μάκης έχει ήδη γράψει από χθες. Θα σας πω τι -αρχικά- μελέτησα: Γκρόνινγκεν, Ρεμς, Λάτσιο, Κάλιαρι, Αστον Βίλα από φαβορί. Και Τβέντε, Σαρλερουά, Σοσιεδάδ, Γιουνάιτεντ (φαβορί “χρεώνεται”, αλλά στο 2.70) και λίγο Μάιντζ. Αυτά είναι όλα κι όλα. Μην χρονοτριβώ. Πάλι θα παίξω μαζεμένα, η εικόνα του κουπονιού συνολικά δεν μου έλεγε κάτι, δεν αναφερόμουν μόνο στο χθες όταν τα έγραφα πριν από ένα 24ωρο.

Πέταξα Μάιντζ, Λάτσιο, Κάλιαρι, Αστον Βίλα, Σοσιεδάδ. Γιά διάφορους λόγους. Και κράτησα μιά πεντάδα. Το παιχνίδι μου είναι αρκετά προφανές πλέον. Μιά δυάδα με φαβορί (Γκρόνιγκεν -είναι και ντέρμπι αυτό- και Ρεμς). Και τρία μεγαλύτερα γιά ένα trixie, με Γιουνάιτεντ (αύριο είναι το ματς, παίζει ο Ρούνει), Σαρλερουά (σε φόρμα και στην Σταντάρ τέλειωσε ο “μήνας του μέλιτος και ξαναγύρισε στις κάκιστες εμφανίσεις), Τβέντε (σε ματς που μάλλον θα γίνει γουέστερν, ένα σκορ 2-3 δεν είναι απίθανο με την άμυνα-σουρωτήρι της Φιτέσε).

Δεν τα ψειρίζω, δεν έχω λόγο να το κάνω. Τα ρίχνω και αν θέλουν, με “ξεπληρώνουν”. Μικρή μίζα, όσο το φεγγάρι δεν αλλάζει και παραμένει χλωμό σαν το τραγούδι του Τερζή και το κουπόνι δεν μου μιλάει, παίζω άμυνα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφή από 6/12: 45 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.925 μονάδες. Ποντάρισμα 7/12: Δυάδα: Γκρόνιγκεν 1-Ρεμς 1 (4.

73) με 95 μονάδες. Trixie: Μ.Γιουνάιτεντ 2 (2.70)-Τβέντε 2 (3.30)-Σαρλερουά 1 (2.80) με 40 μονάδες σε κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 140 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 235 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.690 μονάδες. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, καλή Κυριακή να έχουμε, καλό (προσεκτικό και μαζεμένο) βόλι και τα ξαναλέμε από εδώ την Τρίτη το απόγευμα με Champions League!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras