2151

Billaras

Φινάλε αλά ιταλικά!

Τα'χω λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μου, ας τα πάρω χρονικά να τα ξεμπερδέψω (γέλια). Στον τελικό του Europa League έχασα κάθε ελπίδα όταν έγινε “3-0” στο…μισάωρο. Το 1-0 όταν η Μαρσέιγ έχασε το τετ α τετ στο 3', το 2-0 όταν ο Μανταντά έκανε δώρο στους ισπανούς το πρώτο τους γκολ στο 20' και το 3-0 όταν βγήκε στο 31' ο Παγιέ. End of story, δεν ασχολήθηκα άλλο, σιγά μην το χα'νε η Ατλέτικο.

Μετά δεν έπαιξα, ήρθε το χθες, σε έναν κακό τελικό η Μάντσεστερ ήταν κακή, ελάχιστές φάσεις εκατέρωθεν, μπήκε ένα πέναλτι. Κάπως έτσι τον περίμενα, απλώς να μπει…από την άλλη. Απαξ και έγινε 1-0, end of story κι εδώ. Το βράδυ όμως, οι γάλλοι…κύριοι. Πέρα από την πλάκα, οι γάλλοι τα τελευταία χρόνια που έχουν “χαλάσει” οι άλλοι (στοιχηματικά), έχουνε μιά “σταθερότητα”.

Γιά δείτε ας πούμε τι έγινε στην Β' Ιταλίας! Που κάποτε δεν κούναγε ένα σημείο ούτε με σεισμό 10 ρίχτερ! Ενω στη Γαλλία, έτσι πρόχειρα που θυμάμαι, κάτι διπλάρες της Μονπελιέ, κάτι ανατροπές της Τουλούζ, κάτι χινάρια (και πέρυσι) της Καέν. Κιχ δεν εκανε χθες. Ούτε καθυστερήσεις, τίποτα. Ούτε σε φίλικο δεν βλέπεις τέτοια (η φωτό από το…πανηγύρι σωτηρίας).

Και ίσως ήταν λάθος μου που έβαλα “μόνο” δύο μονάδες. Και το κυριότερο; Οι μπουκ μοιάζουν να μην έχουν πάρει χαμπάρι. Δηλαδή, το..έκαναν πέρυσι, η Καέν θέλει πάλι πόντο, είναι και εντός τώρα. Και μου δίνουν το Χ κοντά στο 4.00, ενώ πέραν του περσινού, η Παρί μας έδειχνε ότι…κάνει και διακοπές δύο αγωνιστικές πριν την χθεσινή. Ολα καλά λοιπόν.

Και κλείνω με τα όσα έγιναν, με…νεύρα (σχήμα λόγου). Εβλεπα χθες να κερδίζει με 3αρα η ..πεσμένη Λωζάνη, έβλεπα να κερδίζει με 3αρα η Αιντραχτ τη Μπάγερν και…τους έριξα μερικά “καντηλάκια” (γέλια). Μη ρώτατε γιατί, φρέσκα είναι, θα τα θυμάστε. Και πάμε στο σήμερα. Τελειώνει η σαιζον. Ουσιαστικά. Τυπικά εγώ θα την τελειώσω όπως κάθε χρόνο μετά και τον τελικό του Champions League.

Οπότε νέα στήλη μεσοβδόμαδα, μικρούλα, χαλαρή, δεν ξέρω αν θα είναι Τρίτη ή Τετάρτη αλλά θα ανεβάσω. Μετά τελικός-μετά απολογισμός και μετά… Μουντιάλ. Σημερα λοιπόν, απλά είναι τα πράγματα. Μιά σκέψη που έμεινε σκέψη είναι η Σοσιεδάδ (ταξίδια στη Νότια Αφρική ήθελε η Μπάρτσα, ο Μέσι θα είναι πάγκο και η Σόσι είναι καλα), ακόμα μιά είναι η Αβες στον τελικό κυπέλλου Πορτογαλίας (μιά μέτρια ομάδα, αλλά μετά τον κακό χαμό που έγινε στην Σπόρτινγκ δεν γίνεται να μην το σκεφτείς, κεφάλια ανοιξαν από τους κάφρους, μπάχαλο τα πάντα, αδιανόητο).

Τα αφήνω και τα δύο, αλλά άξιζαν αναφοράς. Και μένει το Campionato. Χθες ζήλεψα το αντίο του Μπουφόν στην Γιούβε, αλλά σήμερα είναι το καυτό φινάλε. Δεν μπλέκω με το Λάτσιο-Ιντερ, δεν παίζω το ψειράκι της Μίλαν (εδώ γελάνε), κοιτάω μόνο την ουρά. Ακόμα χτυπιέμαι που άφησα πριν μιά εβδομάδα την Κάλιαρι. Τουλάχιστον πριν δύο, δεν είχα αφήσει την Κροτόνε (μέσα στο Ούντινε).

Κινούμαι τελείως διαισθητικά. Τα βάζω όλα στο νου μου. Θεωρώ ότι θα παιχθεί μεταξύ τριών. Κάλιαρι-Σπαλ-Κροτόνε. Οι άλλες αν χρειαστεί θα κερδίσουν. Και αν τις πιάσω απο την αρχή, η Κάλιαρι έκανε “ότι έπρεπε” με τη Φιορεντίνα, τώρα δεν την ποντάρω και γιατί είναι μικρό το 2.90 και γιατί μπορεί να μην το χρειαστεί αν έστω μιά από τις άλλες δύο δεν κερδίζει και γιατί είναι και ματς εξαρτημένο από το Μίλαν-Φιόρε.

Κερδίζει η Μίλαν; Αδιάφορη η Αταλάντα. Αν γίνει κανά κουλό στο Μιλάνο όμως; Οπότε εδώ πάσο, μόνο γιά live είναι το ματς. Μένει το…δίδυμο Σπαλ-Κροτόνε. Και οι δύο με αδιάφορες (με Σαμπ και Νάπολι) αλλά θεωρητικά ευκολότερο έργο η Σπαλ που είναι εντός και σαφώς όχι με το θηρίο που λέγεται Νάπολι. Εδω ακριβώς λειτουργώ διαισθητικά. Θυμάμαι το διπλό της Κροτόνε στο Ούντινε.

Θυμάμαι το 2-2 με τη Λάτσιο. Το 1-1 με την Γιούβε. Θυμάμαι ακόμα και τα…περσινά που έκανε όργια με 6 νίκες σε 9 ματς και σώθηκε! Και ξερω φυσικά ότι ο…ίδιος (νότιος) ήλιος λούζει Καμπανία και Καλαβρία. Αντίθετα, στην Σπαλ δεν θυμάμαι και πολλά. Την βοήθησε το πανεύκολο πρόγραμμα, κέρδισε τις 2 πεσμένες, αλλά μόλις πήγε στην Τορίνο έχασε με ανατροπή.

Στην αδιάφορη Τορίνο! Και λέω….μήπως; Μήπως δούμε κουλά στο φινάλε; Ξαναλέω, εντελώς διαισθητικά. Πιστεύω ότι η Κροτόνε θα σωθεί. Και αν πάω στοιχηματικά, γιά να στηρίξω τη διάισθησή μου, είμαι στο Χ-2 σε Σπαλ και Κροτόνε. Βάζω και τα Χ γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Πχ αν η Σπαλ είναι Χ, η Κροτόνε θέλει διπλό. Αν η Σπαλ χάνει, η Κροτόνε σώζεται και με Χ.

Καταλήγω: Θα παίξω ξερό διπλό την Σαμπντόρια και διπλό αλλά στο draw no bet την Κροτόνε. Αν χάσω το ένα (πχ έρθει Χ η Σπαλ) πιθανότατα να πιάσω το άλλο (διπλό Κροτόνε). Και αν πιάσω το διπλό της Σαμπ, τότε απλώς μπορεί να πάρω τα λεφτά μου πίσω στη Νάπολι αφού θα κάνει ο πόντος στους φιλοξενούμενους. Αυτά τα δύο. Το γράφω 3η φορά, κινούμαι ε-ντε-λώς διαισθητικά, δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω από ότι διαβάζετε, μπορεί όλα να είναι…μπούρδες και να δουμε πχ 3-0 τη Σπαλ και την Κροτόνε να τα παρατάει και να τρώει κι αυτή τρία.

Θα είμαι στο “κόλπο” οσο η Σπαλ δεν κερδίζει ή αν χάνει. Ιδωμεν. Α, να μην ξεχάσω, χρόνια πολλά αύριο σε Κωνσταντίνους και Ελενίτσες! ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΙΟΥ: -19 μονάδες. Επιστροφές από 19/5: +7.6 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: -11.4 μονάδες. Πονταρισμα 20/5: Σπαλ-Σαμπντόρια 2 (5.00), με 1.4 μονάδες. Νάπολι-Κροτόνε 2 dnb (6.00) με 1.2 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 2.6 μονάδες.

Νέο υπολοιπο: -14 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras