2908

Billaras

Φινάλε με…ρεκόρ!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν τελειώνουν τα ματς, αναρωτιέμαι συνέχεια το ίδιο: “τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας;”. Και κλασικά, και χθες, δεν άλλαξε αυτό. Αποτελέσματα….ότι να'ναι, ομάδες…ανίκανες, αλλά και ταυτόχρονα ομάδες…Μπαρτσελόνες. Ομορφιές που λέμε και στο χωριό μου. Χθες λοιπόν, έχασα μπετ από την Σαραγόσα που στο τέλος (μετά το…κατά λάθος 2-2 στο 87') η Νουμάνθια την άφηνε να κάνει το 2-3.

Κανονικά την άφηνε όμως. Οποιος είδε το ματς, θα γελάει τώρα. Εχασα στο live (και ο Μάκης σε pre game trixie) την Πάσος Φερέιρα. Η οποία -άπαξ και το Ουνιάο-Ρίο Αβε ήταν διπλό- και τη νίκη ήθελε γιά να βγει αυτή Ευρώπη και η αντίπαλος της Σετούμπαλ πλέον ήταν αδιάφορη και είχε σωθεί. Κι όμως, το γκολ δεν μπήκε πότε. Να σε αφήνουν και να μην μπορείς, είναι φοβερό! Και έχασα και την Εσκισεχίρ που αυτή… άξιζε να κερδίσει.

Υποβιβάστηκε, αλλά αυτή το έπαιξε όσο πήγαινε το ματς. Δοκάρια, ακυρωθέντα γκολ, κερκίδα να βραζει με πολύ λαό, πραγματικά κρίμα εδώ. Και ποιές κέρδισα; Την…Μαγιόρκα. Οκ, ήταν το καμάρι μου, έγραψα το γιατί, το πήρατε…περίπου όλοι το σημείο και το χάρηκα. Αλλά μπάλα δεν έπαιξε, πόναγαν τα ματάκια σου! Η Εσκισεχίρ ας πούμε, και με πολύ ανώτερο αντίπαλο, έπαιξε σκάλες καλύτερα.

Α, και πριν κλείσω, έχουμε δει κι έχουμε δει, αλλά τέτοιο απροκάλυπτο ξεβράκωμα κυρά Λυών, σπάνια να βρούμε. Νταξ, και η Ανζε δεν σκίστηκε στο τέλος, αλλά κράτησε τα προσχήματα. Η Λυών εκτέθηκε χθες, τσαλακώθηκε. Πριν κλείσω με το χθες, μιά αναφορά στο…90'. Είναι φοβερό αυτό φέτος, όσα γκολ έχω “βάλει” στο 90' μου…βγήκαν άχρηστα! Χθες ήταν η Γουίμπλεντον.

Καλό κι αυτό… Πάμε παρακάτω. Στο σήμερα, το φινάλε ουσιαστικά. Οκ, θα παίξουμε μιά εβδομάδα-δέκα μέρες ακόμα, αλλά στο…σβηστό. Σήμερα όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στο Μπέτις-Χετάφε. Θα το δώσει η Μπέτις; Ο κόσμος της λέει “όχι”. Είναι αδερφάκια με την Χιχόν. Μιά εβδομάδα πριν, στο Σοσιεδάδ-Βαγιεκάνο, είδαμε αντιστροφή κλίματος (που φάνηκε στις αποδόσεις) λίγες ώρες πριν το ματς.

Και σήμερα αυτό δείχνει, έπεσε στο 4.00 η Μπέτις. Που και πάλι, τεράστιο είναι. Από εκεί και πέρα, με… κατιμάδες δεν ασχολούμαι. Παλέρμο, Βαγιεκάνο, Χιχόν, Σαουθάμπτον, Σίτι και τέτοια άλλα, ας κάνουν ότι θέλουν. Αν θέλετε σχόλιο μονάχα γιά το φινάλε της Premier, θα σας πω “άσος Εβερτον, διπλό Σάντερλαντ, διπλό Τότεναμ, διπλό Σίτι, άσος Σαουθάμπτον, διπλό Γουέστ Χαμ, over η Τσέλσι”.

Αλλά από αυτά, τι να κρατήσω; Μήπως την Γουέστ Χαμ; Το σκέφτομαι γιατί ανέβηκε στο 2.25 το διπλό κι εδώ…μπορώ να κάνω λίγο τα στραβά μάτια. Με διπλό καθαρίζει την Ευρώπη, δεν περιμένει τους τελικούς. Φαινομενικά της κάνει και το Χ, αλλά μόλις +2 γκολ έχει από την Σαουθάμπτον, η οποία εύκολα βάζει 3-4 σήμερα! Και φυσικά μπορεί να βγει Ευρώπη έτσι κι αλλιώς αν πάρει η Λίβερπουλ το Europa ή η Μάντσεστερ το FA CUP.

Γιατί να περιμένει όμως; Φόρα και φόρμα έχει, την είδατε την Τρίτη. Μικρά δεν παίζω κάτω του 2.00, αλλιώς θα έπαιζα και Εβερτον, πιστεύω θα κερδίσει σήμερα, όπως πιστεύω θα έχει πολλά γκολ (και anytime Αζάρ) το Τσέλσι-Λέστερ. Αλλά τα αφήνω, δεν αξίζουν. Πέραν της Γουέστ Χαμ, σκέφτομαι την…Σάντερλαντ. Θα την άφηνα, τα'δωσε όλα και σώθηκε προχθές.

Αλλά σκάλωσα λίγο. Πρώτον, με το 4.50. Κίνητρο δεν έχει, ηθικό έχει όμως. Στα ύψη είναι! Δεύτερον, προχθές η Γουότφορντ ανακοίνωσε διαζύγιο με Κίκε Φλόρες. Κι αυτό βάρυνε πολύ την ατμόσφαιρα. Μιά χαρά τα πήγε, ο κόσμος τον γούσταρε, η οικογένια Πότζο τον τελείωσε. Μου κάνει κλικ…. Ας πούμε Γουέστ Χαμ και Σάντερλαντ λοιπόν. Και μετά; Μπέτις θα παίξω.

Θα γίνει…Λυών; Μπορεί. Αλλά δεν πληρώνει 2.00, πληρώνει 4.00. Τα υπόλοιπο που κοιταξα είναι Μόναχο 1860 (θέλει..θαύματα η κάκιστη FSV και δεν βλέπω διάθεση της Μόναχο να την αφήσει να τα κάνει), Αντμίρα γιά να δέσει την 4αδα, Αλαβές σε ματς ζόρικο αλλά με κάμποσο background (προπονητής και η…μισή ομάδα έχουνε περάσει από την Αλκορκόν), και μερικά φαβορί.

Πομφεραντίνα (την ανέφερα και χθες), Οσασούνα (στο 1.80 με την πεσμένη Μπιλμπάο Β' μου κάνει, δίκαιο είναι), ίσως και λίγο Λάτσιο. Αυτά είναι. Α, μάλλον δεν είναι όλα. Κρατάω και ένα αυριανό, τη Ζυρίχη στο 2.50. Δεν πιστεύω ότι θα πέσει. Και με την Σεντ Γκάλεν “το έχει” το ματς, έδιωξε και τον Χίπια προ ημερών, να αλλάξει το κλίμα. Τι παίζουμε; Γιά αρχή, τα δύο μεγάλα, Μπέτις και Σάντερλαντ σε μονά-δυαδα.

Γιά τη συνέχεια δύο δυάδες φαβορί (και ψιλά στην τετράδα). Οσασούνα-Ζυρίχη-Πομφεραντίνα-Γουέστ Χαμ. Και τέλος, τρία είναι, θα παιχθούν σε ένα trixie, Αλαβές-Αντμίρα-Μόναχο. Βλέπετε, θα μπορούσα (καιρό τώρα) να …καθήσω στα (καλά) κέρδη μου. Δεν το κάνω. Ούτε τοκογλυφίες, ούτε σβηστό παιχνίδι. Παίζω κανονικά. Η χημεία ανήκει σε εσάς, ειδικά στα φαβορί.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 12.720 μονάδες. Ποντάρισμα 15-16/5: Μονό αποδεκτό: Μπέτις-Χετάφε 1 (4.00) με 60 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γουότφορντ-Σάντερλαντ 2 (4.50) με 50 μονάδες Δυάδα Μπέτις 1-Σάντερλαντ 2 (18.00) με 20 μονάδες. Trixie: Αλαβές 2 (3.60)-Αντμιρα 1 (3.20)-Μόναχο 1860 2 (3.40) με 20 μονάδες στην τριάδα και 40 σε κάθε δυάδα, σύνολο 140 μονάδες.

Δυάδα: Ζυρίχη 2-Οσασούνα 2 (4.5) με 90 μονάδες. Δυάδα: Πομφεραντίνα 1 -Γουέστ Χαμ 2 (4.5) με 90 μονάδες. Τετράδα όλα τα φαβορί (20.25) με 20 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 470 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.250 μονάδες. Προφανώς και παίζω κατιτίς παραπάνω, αλλά οκ, φινάλε είναι, κέρδη έχω, από τις…22 Αυγούστου με κέρδη παίζω, ποτέ δεν βγήκαν λεφτά από την τσέπη μου φέτος.

Το live μάλλον θα είναι λιγότερο σήμερα, αλλά θα είμαι κανονικά στο chat γύρω στις 5 και…όσο πάει. Ελάτε, όπως και χθες. Νέα στήλη όχι την Τρίτη, αλλά την Τετάρτη, με τελικό Europa League και ότι άλλο έχει. Η φωτό της στήλης σήμερα είναι…δική σας. Παραπάνω έγραψα γιά το chat, αυτή εδώ η εικόνα ακριβώς από κάτω, τα λέει όλα, κοντά 100 άτομα χθες …φάγαμε ώρες εκεί και νομίζω περάσαμε καλά (αν το έβαζε και η Πάσος θα ήταν ακόμα καλύτερα).

Η κεντρική φωτό του άρθρου όμως, είναι ένα…ρεκόρ. “Περιμένατε” στις 14 Μάη να το κάνετε. Όλη τη σαιζόν, φαίνετε από το διάγραμμα, όταν είχε αγώνες, είχαμε κάπου 6-7-8.000 φίλους μαζί. Τώρα, χθες, εκτινάξατε το νούμερο! Ρεκόρ προσέλευσης λοιπόν στο Betsellers, 12.192 άνθρωποι ήρθατε χθες στο site. Ειναι μοναδικοί επισκέπτες αυτοί! Γιά ένα site που δεν έχει γκάμα αθλητικής ή στοιχηματικής ειδησεογραφίας (πλην Αγγλίας, που χθες δεν είχε καν) που δεν έχει εκατό αναλύσεις παρά μονάχα δύο στήλες, σε εποχές που μιά αθλητική εφημερίδα πουλάει ας πούμε 4-5.

000 φύλλα, να μπαίνουν εδώ χθες πάνω από….δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι, είναι πραγματικά συγκινητικό. Μας τιμάει εμένα και τον Μάκη, μας λέει ότι κάτι καλό κάνουμε. Και μας γεμίζει υποχρεώσεις. Αλλά αυτό δεν μας ενοχλεί, το αντίθετο. Είμαστε παρέα, η αγάπη είναι αμφίδρομη. Και σας ευχαριστούμε, είναι το μιγότερο που μπορώ να γράψω. Επί προσωπικού, μέσα μου, μετά από τόσα πολλά χρόνια, κυρίως τόσα χρόνια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑΣ, αισθάνομαι δικαίωση.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras