4528

Billaras

Φορώντας την “ασπίδα”…

Από το πρωί έχουν πονέσει τα μάτια μου να ψάχνω. Να ψάχνω έστω ένα, δύο εξτρά σημεία. Να “εμπλουτίσω” λίγο το παιχνίδι μου. Τζίφος. Τίποτα. Η αρχική άποψη μου από το απόγευμα της Τετάρτης που πρωτομελέτησα, δεν άλλαξε. Το κουπόνι, το πρόγραμμα, είναι κακό. Τι κακό, κάκιστο! Χθες δύο σημεία μου άρεσαν, έπαιξα χαλαρά, πάτησαν και τα δύο στην ισοπαλία.

Τρίχες. Και τις…ίδιες τρίχες βλέπω και σήμερα μπροστά μου. Τέτοιο ξενέρωμα σε φουλ κουπόνι από το Σεπτέμβρη δεν έχω ξαναφάει. Να είναι τα δικά μου τα μάτια στραβά; Ισως. Αλλά… δικιά μου είναι και η στήλη και δικά μου και τα λεφτά που θα παίξω! Οπότε, δεν “παρασύρομαι”, οι μιά-δύο προσθέσεις που έκανα χθες ισχύουν, φρέσκιες δεν βρήκα, μένω με τα λίγα ματσάκια, ποντάρω λίγα λεφτά (τα λιγότερα από αρχές Σεπτέμβρη που ξεκίνησα τη σαιζόν) και αράζω.

Βασικός κανόνας στοιχηματισμού αυτός: Δεν πάιζω γιά να παίζω. Παίζω γιά να κερδίζω, παίζω όταν μου αρέσει κάτι, όταν οι μπουκ έχουν κάνει λάθη, όταν βρω παικτικές αξίες. Βρήκα; Οχι. Οπότε… μιά ψιλή όπου υπάρχει….υποψία λάθους και τέλος γιά σήμερα. Σόρυ αν ξενερώνω κάποιους, αλλά όσο “εύκολα” μπορώ σε μιά βραδιά με …έξι ματς να παίξω 700 μονάδες (βράδυ Βραζιλίας με την Βάσκο ντα Γκάμα), άλλο τόσο εύκολα μπορώ και σε φουλ πρόγραμμα, με …156 ματς, να παίξω σχεδόν το ένα τρίτο, δηλαδή 250 μονάδες! Παίζω όποτε κρίνω ότι με συμφέρει, αλλάζω τι μίζα μου κατά πως κρίνω εγώ, όχι ανάλογα με το πότε έχει (και πόσους) αγώνες.

Γιατί αγώνες έχει… πάντα! Τι είχα στην άκρη ως σήμερα το πρωί; Τότεναμ, Μπρίστολ Σίτι, Βερόνα Χ, Φλίτγουντ, Ινβερνές, Θέλτα, Σάλκε, τρία καλά over (Αννόβερο, Μπαρτσελόνα Β', Μπενφίκα) και…τέλος!  Τι κοίταξα σήμερα; Πιό πολύ από όλες την Εξετερ! Αουτσάιντερ εντός ενώ πάει γενικά καλά και η Τρανμίρ έχει ντεφορμαριστεί; Και μάλιστα, εκεί που σκάλωσα, ήταν όταν είδα ότι στην Τρανμίρ χτύπησε και θα μείνει έξω καιρό ο βασικός γκολκίπερ της και ποιόν πήρε δανεικό γιά να παίξει; Τον.

. Ράτσουμπκα! Ναι, τον ..ξεφορτώθηκε η Λιντς και τον φορτώθηκε η Τρανμίρ! Τον γιό της γκάφας, που έπνιγε τα κουνέλια στο Λιντς-Μπλάκπουλ (και στο Λιντς-Κόβεντρι) και έγινε αλλαγή νωρίς γιατί ο Γκρέισον δεν τον άντεξε άλλο! Εσεις δεν θα σκαλώνατε; Ας…αρχίσω ανάποδα όμως. Με όσα άρχισα να πετάω εδώ και λίγη ώρα. Πέταξα Τότεναμ. Ο Λονγκ παίζει, ο Οντεμβίγκι μάλλον παίζει, ο Ντεφόε δεν παίζει, ο Φαν Ντερ Φάαρτ μάλλον δεν παίζει, φέρνω στο μυαλό τα Μπλάκμπερν-Τότεναμ και Φούλαμ-Τότεναμ, τρόμαζω και το αφήνω ήσυχο.

Πέταξα το ιταλικό χινάρι. Ας έρθει Χ, άς έρθει και 1-1 σκορ. Πολύ νωρίς γιά τέτοια. Πέταξα την Φλίτγουντ. Φαβορί σε Κόνφερενς; Μπα, έπαιξα Φλίτγουντ μέσα στη Λούτον, γιατί να το κάνω τώρα; Πετάω και την Μπρίστολ Σίτι. Μιά χαρά πάει, αναξιόπιστη εκτός η Σαουθάμπτον, αλλά παραμένει θηρίο. Και φοβάμαι πολύ το Χ, ότι μπορεί να “πατήσει” εκεί.

Η Μπρίστολ πέρασε δύο σοβαρά τεστ στα μάτια μου (μέσα σε Γουέστ Χαμ 0-0 και μέσα σε Μίλγουολ 1-2), αλλά σήμερα το Χ δεν θα της κακοπέσει. Και να μην ξεχάσω, από χθες το πρωί πέταξα και την Γκρίσμπι. Τα δεδομένα τα ξέρετε, στο 2.40 που ήταν Τετάρτη βράδυ όταν “ανακοίνωσα” στο chat τις ειδήσεις της Κέτερινγκ, άξιζε και με το παραπάνω. Στο 1.

50 τώρα είναι σαν να μην υπάρχει… Φυσικά, αυτό θα το γράφω πάντα, τα παραπάνω…έφτασαν ως εδώ, κόβονται στο παρά ένα, άρα κακά δεν είναι!!! Το δικό σας ένστικτο μπορεί να “λέει” κάτι άλλο! Η χημεία στο φινάλε είναι δική σας. Ποιά μου έμειναν; Η σημερινή προσθήκη, η Εξετερ. Και εξήγησα γιατί. Η Σάλκε. Με απίστευτη παράδοση η ίδια, με απίστευτη παράδοση ο προπονητής της, στο μεγάλο ντέρμπι πάει φρέσκια, η Ντόρτμουντ έπαιξε με Μπάγερν-Αρσεναλ τα δύο τελευταία της ματς, έχασε τον βασικό της κόφτη (Μπέντερ), με χίλια ζόρια θα παίξει ο Γκέτσε, οι αποδόσεις είναι προκλητικές, γιά να καταλάβετε πως σας “παίζουν” οι μπουκ, ενώ στο Μπάγερν-Ντόρτμουντ “έλεγαν” με τις αποδόσεις τους ότι η Ντόρμουντ είναι κάτι μεταξύ Αουε και Χοφενχάιμ, σήμερα μας λένε ότι κάτι τετοιο είναι η …Σάλκε και άξαφνα η Ντόρτμουντ έγινε η υπερομάδα του πλανήτη! Η Ινβερνές.

Η Χαρτς δεν σκοράρει ούτε με χαρτόσημο, έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα, βγήκε πωλητήριο. Και η μικρή από τα Χαίλαντς παίζει καλά τελευταία, σας θυμίζω ότι πέρυσι ο Μπούτσερ την είχε αήττητη εκτός μέχρι τις γιορτές! Κι αυτό δεν ξεχνιέται. Η Ντάγκεναμ. Ως τώρα… σερνόταν. Η διοίκηση το είδε. Πήρε έναν, δύο, τρείς, τέσσερις παίκτες.

Και καλούς. Ολοι βασικοί πλέον (στο κύπελλο δεν έπαιζαν προ ημερών). Αρα, νέο άιμα, φρεσκάδα και λίγο ταλέντο παραπάνω. Η Ακριγκτον δεν τρομάζει, ίδιου βεληνεκούς είναι ουσιαστικά. Και αν το timing είναι καλό, αξίζει σήμερα να ρισκάρουμε στο “στρίψιμο” του… (μέχρι πρότινος) μπάζου. Η Θέλτα. Την εχω δει, ξέρω τι μπορεί να κάνει, την πιστεύω, έχει καλή ομάδα, η Μπαρτσελόνα Β' τα παίζει όλα ανοιχτά τα παιχνίδια της, αυτό ευνοεί την Θέλτα (και γι αυτό την έχω και στα πιθανά over).

Είναι λοιπόν μιά πεντάδα. Ινβερνές (4.50), Θέλτα (4.50), Ντάγκεναμ (4.00), Εξετερ (3.15), Σάλκε (5.60). Και τα τρία over. Κλείσαμε. Οι αποδόσεις αυτές είναι στο ανταλλακτήριο στις 12.30 το μεσημέρι, πριν λίγο. Μέσος όρος των πέντε; “Μόλις” 4.35!! Αρα, το ρίσκο το βλέπετε και μόνοι σας!! Εχω αποφασίσει να παίξω ΛΙΓΑ, το ξανατονίζω. Χίλιες φορές θα το γράφω, να το σφηνώσετε στο μυαλό σας! Πιό πολύ μετράει πως ποντάρουμε κάτι, παρά …ποιό είναι αυτό! Αρα μένει να αποφασίσω και πως θα ποντάρω… Το ξανασκέφτομαι και…καταλήγω.

Αφου θέλω να πάω μαζεμένος, δεν με συμφέρει ούτε να απλώσω παιχνίδι, ούτε να κυνηγήσω κέρδη με ένα σύστημα. Θα “πετάξω” και την Ινβερνές! Θα μέινω με τα τέσσερα και θα τα παίξω μονά αποδεκτά! Προσέξτε: Με πέντε επιλογές, θα ήξερα ότι με ένα εύστοχο θα…έχανα. Με τέσσερις επιλογές ξέρω ότι με ένα εύστοχο δεν θα χάσω. Σημαντικό.

Επίσης σημαντικό: Αν τα τέσσερα τα έκανα ας πούμε δυάδες, θα ήθελα 50% ευστοχία (δυό μίνιμουμ). Τώρα με μονά θέλω 25% ευστοχία γιά να μην χάσω (ένα μίνιμουμ). Επίσης σημαντικό: Με δυάδες δεν μπορώ να καλυφθώ στο live με ένα trading! Με μονά μπορώ και… παραμπορώ! Αφού η μέρα ΔΕΝ μου αρέσει, εξαντλώ όλα μου τα όπλα γιά να μην χάσω, να την περάσω… άνετος.

Διαβάστε ξανά και ξανά πως κινούμαι. Κάποιος που θα πάρει την αρχική πενταδα και θα παίξει στον ΟΠΑΠ ένα 3-4-5, θα τον φάνε λάχανο. Κάποιος που θα πάει όπως εγώ, θα κάνει τα πέντε… τέσσερα και θα τα παίξει μονά και σε καλύτερες αποδόσεις και με δυνατότα live κάλυψης, έχει…βάλει την άσπιδα του. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο απο 25/11: 22.

170 μονάδες. Ποντάρισμα 26/11: Μονά αποδεκτά τις Θέλτα (4.50), 50 μονάδες. Σάλκε (5.60), 40 μονάδες. Εξετερ (3.15) 70 μονάδες. Ντάγκεναμ (4.00), 50 μονάδες. Παρολί με over: Αννόβερο- Μπαρτσελόνα Β'-Μπενφίκα (5,92), 60 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 270 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 21.900 μονάδες. Νομίζω ότι ήμουν…απόλυτα ξεκάθαρος. Και δεν θα μετανοιώσω ακόμα κι αν περάσουν όλα! Εφ' οσον δεν μου “μιλάει” η μέρα, κάνω ότι μπορώ αρχικά γιά να μην χάσω και μετά κάνω και κατέβασμα μίζας έτσι ώστε ακόμα κι αν δεν περάσει τίποτα, να μην χολοσκάσω! Οσο γιά τα over που ίσως καποιοι απορήσουν που παίζω τρίαδα, να εξηγήσω τα… αυτοννόητα, ότι μιά τρίαδα over έχει πιθανότητες επαλήθευσης 1/8, καλύτερες δηλαδή κι από μιά.

. δυάδα ασόδιων (που έχουν 1/9). Ολα ειναι απλή αριθμητική! Τίποτα άλλο, η βασική πρόταση είναι να “μαζευτείτε” εξίσου (κάτι ανάλογο θα κάνω και αύριο) και πλέον τα λέμε στις 4, στο τρίωρο έκτακτο live ραδιοφωνικό betsellers, στο www.betradio.com.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras