1608

Κώστας Ζαφείρης

Φτάνει και περισσεύει…

Γεια χαρά σε όλους… Μία δυαδούλα που έρχεται από την ACB και την ιταλική λίγκα αποτελεί τη βάση του παιχνιδιού μου αυτό το σαββατοκύριακο.

Στην Ισπανία, στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης, η Μπιλμπάο αναμφισβήτητα αποτελεί την πιο ευχάριστη έκπληξη (τουλάχιστον μέχρι τώρα)… Μόνο το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα του Αλεξ Μούμπρου υποχρέωσε την Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη ήττα της εντός συνόρων τα λέει όλα.

Ο 40χρονος προπονητής έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που το… ευχαριστιέται – φαίνεται αυτό μέσα στο παρκέ – και το πιο σημαντικό παίζει καλό μπάσκετ, χωρίς να παρατάει κανένα παιχνίδι. Σίγουρα, μέχρι τώρα έχει ξεχωρίσει ο 24χρονος Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ Αξέλ Μπουτέιγ, ο οποίος γυροφέρνει σε όλα τα ματς την «εικοσάρα» και συνήθως την ξεπερνάει.

Οι Βάσκοι έχουν ρεκόρ 1-3 μακριά από το σπίτι τους, όμως από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος μόνο στην έδρα της Σαραγόσα έχασαν με κάτω τα χέρια.

Στην αντίπερα όχθη, η Μάλαγα πραγματοποιεί μέχρι τώρα μία μέτρια πορεία, κουβαλώντας παράλληλα στην πλάτη της και την κούραση από το απαιτητικό Γιούροκαπ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας προέρχεται από τρεις κολλητές ήττες (δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Γιούροκαπ) και σίγουρα απόψε θα τα δώσει όλα για να βγάλει αντίδραση.

Νομίζω ότι δεν είναι για 1,25-1,30 ο άσος. Εκμεταλλεύομαι αυτό το γεγονός και βάζω στο παιχνίδι μου το +12,5 της Μπιλμπάο σε μια χαρά απόδοση.

Δίπλα στη Μπιλμπάο βάζω τη νίκη της Αρμάνι στο κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι της με την Ντιναμό Σάσαρι. Είναι δεδομένο ότι η ομάδα του Μεσίνα έχει ρίξει το βάρος στην Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα να τα έχει κάνει μαντάρα στο πρωτάθλημα (ρεκόρ 5-4).

Την ίδια ώρα, η Ντιναμό Σάσαρι φιγουράρει στη 2η θέση με ρεκόρ 6-2 (3-1 εκτός έδρας).

Η Αρμάνι δεν θα έχει ξανά στο παρκέ τον βασικό σέντερ Γκουντάιτις και πιθανότατα τον φορμαρισμένο γκαρντ Ντέλα Βάλε, ωστόσο μην… τρελαθούμε, το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Μεσίνα φτάνει και περισσεύει για να ρίξει στο καναβάτσο την τίμια, κατά τα άλλα, Σάσαρι των πρώην παικτών της Κέρτις Τζέρελς και Τζαμέλ ΜακΛιν.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης